Archiwalny temat o transmisjach internetowych
- LordJuve
- Juventino
Cóż, ja jeżdżę polonezem na gaz, koszule kupuje w lumpexie a internet owszem, blokuje czasem bratu bo mi przepustowość zmniejsza, ale co jak co, to porządny link do transmisji w Sieci znaleźć sobie umiem...co więcej, nie jestem takim idiotą, aby wydać 8 dych na walkę, z której i tak wiele nie zobaczę...pan Zambrotta pisze: Brawa za tematod kilku lat mam dosyć idiotów, którzy myślą, że u babci za darmo obejrzą mecz na Cyfrowym Polsacie. Tam na pewno będzie darmowy kanał zagraniczny, który puści mecz Serie A! taki polaczek na pewno jeździ polonezem z lpg, kupuje koszule w tesco, a jak chce zadzwonić z domu do <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, każe wszystkim w domu wyłączyć internet "żeby nie blokował".
No cóż, powyższy przykład polaczka musi wozić się roz$#%#$ beemką, obowiązkowo z okularami za 10 zł na nosie, i jak trzeba to wyda trochę kasy w bezsensowny sposób a potem pochwali się na forum po to, "żeby zaszpanować".
Taki jesteś pewien? Masz świadomość, że interpretacje prawne tzw. "rozpowszechniania nielegalnych treści" są niejednoznaczne? Co ciekawe, dlaczego strona rojadirecta.com została zamknięta? Oni przecież tylko "pomagali", ale sami nie hostowali nielegalnych transmisji. Co więcej, w Polsce też może się wiele ZMIENIĆpan Zambrotta pisze:udowodnij.filippo0 pisze:Jest to nielegalne? No jest...
Korzystanie z torrentów jest nielegalne, natomiast podawanie informacji o linkach z kopią programu już nie.
Podobnie ze streamingiem meczów.
Poza tym, skoro podawanie linków do pirackich treści nie jest nielegalne to dlaczego regulamin JP zabrania takich praktyk? Pirackie gry = zuo, pirackie filmy = zuo, pirackie filmy = zuo, pirackie mp3 = zuo, ale jeżeli chodzi o linkowanie do pirackich, nielegalnych strumieni wideo w Sieci to poczucie moralności i sprawiedliwość, zapisane w regulaminie JP, jest już całkowicie odmienne. Hipokryzja? Ignorancja? Wygoda?
Pasowałoby, w kontekście poruszonych wyżej kwestii, dojść do jasnego stanowiska, dlaczego jest tak a nie inaczej (bez względu DLACZEGO tak jest), nie po to, aby coś zmieniać (raczej?), ale przynajmniej po to, żeby uczciwie przyznać się do propagowanego tutaj modelu "samopomocy".
- pan Zambrotta
- Juventino
zamiast rzucać jakimiś hasłami, sam poczytaj i rozkmiń różnicę między ściągnięciem jakiegoś programu, a oglądanie transmisji jakiegoś gościa. Nie za bardzo mam ochoty ani czasu tłumaczyć to gościowi, który ewidentnie ma jakiś odcisk przebity na malym palcu. A że jakaś różnica występuje, możesz zauważyć z jaką szybkością rs, mu czy inny hotfile usuwa pliki, mininova i inne publiczne trackery przerzucają się na legalne pliki. A teraz to poównaj z jednym zamkniętym serwisem z linkami do streamingu (nie wiadomo jeszcze z jakich powodów). Aha, rojadirecta nie zniknęła, zmieniła domenę. Więc argument z (_|_).LordJuve pisze:Hipokryzja? Ignorancja? Wygoda?
w myśl filippo0, róbmy spam w tematach meczowych, w końcu transmisje przez internet są "na nielegalu".
- filippo
- Juventino
Poradnik jest zachęta w czystej postaci do popełnienia przestępstwa, więc nie mów mi o jakiś technicznych aspektach całej sytuacji.pan Zambrotta pisze:zamiast rzucać jakimiś hasłami, sam poczytaj i rozkmiń różnicę między ściągnięciem jakiegoś programu, a oglądanie transmisji jakiegoś gościa.LordJuve pisze:Hipokryzja? Ignorancja? Wygoda?
- robocop1992
- Juventino
chcecie full legal przez neta, to macie transmisje w bet365 czy bwin. Zawsze płynnie, bez zacinania etc.
- Wojtek
- Juventino
Kiedyś oglądałem na bet365 ale teraz chyba trzeba mieć kase na koncie by oglągąc? Tak?robocop1992 pisze:chcecie full legal przez neta, to macie transmisje w bet365 czy bwin. Zawsze płynnie, bez zacinania etc.
- robocop1992
- Juventino
trzeba, jak wypłacałem to zostawiłem 2 zł i sobie oglądam
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
LordJuve, filippo0, temat powstał w jednym, prostym celu. Nie ma potrzeby doszukiwania się drugiego dna. Użytkownicy pytają o mecze w tv oraz o linki do transmisji internetowych, bo albo są nieświadomi tego, że to jest tak blisko, albo zbyt leniwi, aby zrobić to samemu. Mnie zwyczajnie denerwuje, dlatego postanowiłem założyć ten poradnik.
Nie doczytywałem się regulaminu jakoś kosmicznie dokładnie, uznałem, że skoro użytkownicy te linki podają, ba! nawet JuvePoland w swoich newsach dotyczących zapowiedzi przedmeczowych umieszczał linki do transmisji internetowych, to nie ma w tym nic sprzecznego czy tym bardziej - niedozwolonego.
Poza tym, nie podałeś nadal ani jednego argumentu jakoby to, co zrobiłem było niezgodne z prawem. Rzucasz hasłem "zachęta w czystej postaci do popełnienia przestępstwa", ale że to przestępstwo nadal nam nie udowodniłeś. Czekam.
Nie doczytywałem się regulaminu jakoś kosmicznie dokładnie, uznałem, że skoro użytkownicy te linki podają, ba! nawet JuvePoland w swoich newsach dotyczących zapowiedzi przedmeczowych umieszczał linki do transmisji internetowych, to nie ma w tym nic sprzecznego czy tym bardziej - niedozwolonego.
Zaraz Ci napiszą, że takie konto u internetowego bukmachera nie jest legalne.robocop1992 pisze:chcecie full legal przez neta, to macie transmisje w bet365 czy bwin. Zawsze płynnie, bez zacinania etc.
Nie, to nie jest zachęta. Wystarczy, że zrozumiesz sens nazwy tematu. To przygotowana odpowiedź dla wszystkich tych, którzy w przyszłości zechcą zapytać o link w Internecie czy mecz w tv.filippo0 pisze:Poradnik jest zachęta w czystej postaci do popełnienia przestępstwa
Poza tym, nie podałeś nadal ani jednego argumentu jakoby to, co zrobiłem było niezgodne z prawem. Rzucasz hasłem "zachęta w czystej postaci do popełnienia przestępstwa", ale że to przestępstwo nadal nam nie udowodniłeś. Czekam.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
To akurat było dobreLordJuve pisze:co więcej, nie jestem takim idiotą, aby wydać 8 dych na walkę, z której i tak wiele nie zobaczę...
Nie ma żadnego śmiesznego gifa na necie dla ciętej riposty dla frajerstwa do potęgi? That's fuckin' weird.
Mnie również irytują prośby o linka do meczów kiedy powszechnie znane są strony udostępniające takie linki, a najlepszy jazz zaczyna się kiedy ludzie dostają linki i wymyślają "a polski komentarz?" "a jakość kiepka" itd...
Jeden wielki facepalm.
Ostatnio zmieniony 12 września 2011, 22:22 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 2 razy.
- LordJuve
- Juventino
Ok Szczypku, wiem po co założyłeś ten temat. Sorry za moją wrodzoną upierdliwość, chciałem poczuć się ważny i podłapałem obiekcje usera filippo0. Drążąc jednak temat doszedłem do takiej oto odpowiedzi na Twoje pytanie z drugiego akapitu: prywatny streaming wydarzeń sportowych wydaje się być jednak nielegalny.szczypek pisze:LordJuve, filippo0, temat powstał w jednym, prostym celu. Nie ma potrzeby doszukiwania się drugiego dna. Użytkownicy pytają o mecze w tv oraz o linki do transmisji internetowych, bo albo są nieświadomi tego, że to jest tak blisko, albo zbyt leniwi, aby zrobić to samemu. Mnie zwyczajnie denerwuje, dlatego postanowiłem założyć ten poradnik.
Mnie interesuje tylko jedno (nawet nie zależy mi na jakichkolwiek zmianach, rewolucjach itp.), dlaczego wszystkie inne formy piractwa są na JP piętnowane (o czym osobiście sam się przekonałem, wszak zaglądam tu już od kilku lat), a kwestia nielegalnych transmisji w Sieci jest, co właśnie, co jest?
Dobra stary, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> rozkminiasz...zmienili domenę, nie wiadomo za co...a czytać po angielsku to się umie?pan Zambrotta pisze:A teraz to poównaj z jednym zamkniętym serwisem z linkami do streamingu (nie wiadomo jeszcze z jakich powodów). Aha, rojadirecta nie zniknęła, zmieniła domenę. Więc argument z (_|_).
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ouh yeah ostatnio na czacie też nie byłeś szczęścliwy z faktu, iż Licht strzelił u Ciebie gola trzy minuty później niż u reszty..Ouh_yeah pisze: Mnie również irytują prośby o linka do meczów kiedy powszechnie znane są strony udostępniające takie linki, a najlepszy jazz zaczyna się kiedy ludzie dostają linki i wymyślają "a polski komentarz?" "a jakość kiepka" itd...
Jeden wielki facepalm.
Fakt. Pomysł Szczypka całkiem niezły, aczkolwiek skutek przynieść może dopiero w momencie kiedy posty z zapytaniem będą traktowane jak nabijanie.
- ARM
- Juventino
Macie racje - nie umieszczajcie linków do meczy Juventusu, bo to nielegalne! Ba! Kupmy sobie wszyscy Cyfrę + z najwyższym pakietem sportowym żeby czasem prawa nie złamać.. Wydaje się, że niektórzy marudzą bo taka jest nasza, polaków, cecha wrodzona - aby drugiemu na przekór...
autor tematu poruszył kwestię i zrobił to (sorry za grę słów) uszczypliwie, ale trochę racji ma.

- qwerty1337
- Juventino
Gdyby ta Cyfra + jeszcze wystarczała do obejrzenia wszystkich ligowych meczów Juventusu a nie ~1/4.ARM pisze: Kupmy sobie wszyscy Cyfrę + z najwyższym pakietem sportowym żeby czasem prawa nie złamać..
- @D@$
- Juventino
Ja oglądałem 7 rundę Adamka kiedy sąsiad darł ryja, że przegrał w 10...zoff pisze:Ouh yeah ostatnio na czacie też nie byłeś szczęścliwy z faktu, iż Licht strzelił u Ciebie gola trzy minuty później niż u reszty..![]()
- Pan Mietek
- Juventino
Naprawdę stanowi to dla Ciebie problem czy tak po prostu się czepiasz?LordJuve pisze:Mnie interesuje tylko jedno (nawet nie zależy mi na jakichkolwiek zmianach, rewolucjach itp.), dlaczego wszystkie inne formy piractwa są na JP piętnowane (o czym osobiście sam się przekonałem, wszak zaglądam tu już od kilku lat), a kwestia nielegalnych transmisji w Sieci jest, co właśnie, co jest?
Dajcie sobie spokój z tą rozprawą nad legalnością.
szczypku, bardzo dobry temat

- LordJuve
- Juventino
Ehh...przez Was zaczynam odczuwać wyrzuty sumienia.Mietson pisze:Naprawdę stanowi to dla Ciebie problem czy tak po prostu się czepiasz?
Dajcie sobie spokój z tą rozprawą nad legalnością.