Archiwalny temat o transmisjach internetowych

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 18:18

Przygotowałem nowy temat z tym związany.
Ostatnio zmieniony 23 września 2012, 14:49 przez szczypek, łącznie zmieniany 1 raz.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 18:26

No fajnie, fajnie... ale założę się, że już podczas najbliższego meczu, w temacie meczowym jakiś noł-nejm mający profil na JP od 30min zada pytanie: ''na jakim kanale jest transmisja/czy ktoś ma linka do meczu".

Także moim zdaniem, tylko straciłeś czas na zrobienie tego tematu :wink:

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 18:40

Analizował sytuację i o te linki i transmisję pytają najczęściej ludzie którzy na forum nie są od wczoraj. Proponowałbym kartki, bo to zwyczajne nabijanie, w końcu nie wnosi to do tematu nic nowego.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 18:42

Może dlatego proszą o linka bo mecz już leci a oni nie mają czasu na szukanie??

Od kiedy nie działa myp2p jest ciężej znaleść dobry link ale dzisiaj uratowało mnie rojadirecta.

cerb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 18:43

Osobiscie dodam że ja czasem dołączam się do transmisji już w trakcie meczu i nie chcac tracic czasu na szukanie na ktorym linku dziala bez problemow w transmisji to wole zapytac i nie tracic meczu..

A po drugie czasem jak sie ma już linka to jest problem z transmisja i sie wtedy pyta kogos o sprawnego linka..

Wiec dzieki za wykład ale i tak pewnych sytuacji nie da sie ominąć:)

Aha... i wasze wytlumaczenie ze ktos sobie nabija licznik jest trywialne.. bo dla wiekszosci ludzi wazny jest mecz Juventusu a nie jakies liczniki.. ludzie pracuja i ogladaja mecze a nie nabijaja posty... chwalisz się nimi później w piaskownicy czy co?

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 19:03

<<W@jTEk>> pisze:Może dlatego proszą o linka bo mecz już leci a oni nie mają czasu na szukanie??
cerb pisze:Osobiscie dodam że ja czasem dołączam się do transmisji już w trakcie meczu i nie chcac tracic czasu na szukanie na ktorym linku dziala bez problemow w transmisji to wole zapytac i nie tracic meczu..
Śmy się nie zrozumieli. W trakcie meczu to temat jest zamykany, pytać więc można czy w komentarzach czy na czacie, nic do tego nie mam. Chodziło mi bardziej o sytuację, gdy takie pytania czy żale są kilka dni czy godzin przed meczem, gdzie każdy ma takie same szanse na powodzenie w szukaniu. Powtarzam - w trakcie meczu na forum nie zapytacie.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2011, 09:37

szczypek pisze:
<<W@jTEk>> pisze:Może dlatego proszą o linka bo mecz już leci a oni nie mają czasu na szukanie??
cerb pisze:Osobiscie dodam że ja czasem dołączam się do transmisji już w trakcie meczu i nie chcac tracic czasu na szukanie na ktorym linku dziala bez problemow w transmisji to wole zapytac i nie tracic meczu..
Śmy się nie zrozumieli. W trakcie meczu to temat jest zamykany, pytać więc można czy w komentarzach czy na czacie, nic do tego nie mam. Chodziło mi bardziej o sytuację, gdy takie pytania czy żale są kilka dni czy godzin przed meczem, gdzie każdy ma takie same szanse na powodzenie w szukaniu. Powtarzam - w trakcie meczu na forum nie zapytacie.
Nawet gdyby nie byłyby zamykane, to tacy użytkownicy to zwykłe <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i osły. Zamiast wysilić się i znaleźć sam link z transmisją, wolą zaśmiecać forum, by jakiś jeleń potem im odpisał gotowca. Tak ciężko ruszyć wirtualną (_|_) i sobie poszukać linka? co to znaczy: "nie chcę tracić czasu na szukanie" ? za takie coś należy się ostra chłosta. Mnie nie musi obchodzić, że nie umiesz sobie poradzić z tak prostą rzeczą jak oglądanie meczu na sopcaście.

Brawa za temat :bravo: od kilku lat mam dosyć idiotów, którzy myślą, że u babci za darmo obejrzą mecz na Cyfrowym Polsacie. Tam na pewno będzie darmowy kanał zagraniczny, który puści mecz Serie A! taki polaczek na pewno jeździ polonezem z lpg, kupuje koszule w tesco, a jak chce zadzwonić z domu do <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, każe wszystkim w domu wyłączyć internet "żeby nie blokował".

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 września 2011, 09:57

Brawo Szczypku :bravo: Też mam serdecznie dość tych pytań jak przeglądam temat meczowy.

Jak ktoś ma link to się dzieli, a i jak słusznie napisałeś wystarczy ogarnać 1 post w temacie i jest moc możliwości.

Jakie tracenie czasu na szukanie? Takie gadanie to bzdura... Po 1 większość ludzi do meczu zasiada wcześniej ( przynajmniej jak im zalezy na oglądaniu), po 2 zanim ktoś odpisze to tez trwa i za ten czas mozna znalesc.
Moim zdaniem zwyczajnie wynika to z lenistwa, po co przejrzeć 2-3 strony nawet na szybko, lepiej pospamowac a moze ktos nas wyreczy...

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2011, 10:35

O szanowna, poprawna i nieugięta redakcjo JUVEPOLAND. Czyż nie jest nielegalnym propagowanie czynów niezgodnych z prawem jakim jest oglądanie meczów przez internet? Wnioskuje o zablokowanie tematu! ! !
Skandal, granda

czy moze jednak hipokryzja?

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2011, 10:38

filippo0 pisze:O szanowna, poprawna i nieugięta redakcjo JUVEPOLAND. Czyż nie jest nielegalnym propagowanie czynów niezgodnych z prawem jakim jest oglądanie meczów przez internet? Wnioskuje o zablokowanie tematu! ! !
Skandal, granda

czy moze jednak hipokryzja?
Po pierwsze - co to ma do rzeczy?
Po drugie - oglądasz zwykłą transmisję stream nadawaną przez osobę prywatną. To legalne. To, że on rozpowszechnia sygnał TV to już nie twoja sprawa.

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2011, 10:46

regulamin:

punkt 3 podpunkt l

l) ZABRONIONE jest umieszczanie postów i informacji, w których podawane są linki do nielegalnego oprogramowania. Dotyczy to wszelkiego rodzaju oprogramowania, gier, torrentów, sum kontrolnych, cracków, nieautoryzowanych patchów oraz wszelkich materiałów łamiących polskie prawo. Autor zostanie ostrzeżony (żółta kartka), a jego post zostanie skasowany bez względu na pozostałą treść.

ps. i po co tworzyć regulamin którego się nie przestrzega...

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2011, 10:50

Czyli wszyscy, którzy podają link do transmisji internetowej, według Ciebie, nie przestrzegają regulaminu, tak?

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2011, 10:55

szczypek pisze:Czyli wszyscy, którzy podają link do transmisji internetowej, według Ciebie, nie przestrzegają regulaminu, tak?
otóż to.

Chciałem pokazać pewien problem. Redaktorzy Juvepoland z wielką łatwością i rozmachem rozdają karteczki chwaląc się przy tym znajomością wręcz na pamięć regulaminu ( :lol: ). A sami jak widać nie potrafią go stosować. Jest to nielegalne? No jest... to dlaczego nie karzemy...

Wyjścia są dwa:

albo kretyński regulamin albo redaktorzy nie znają regulaminu

k_mat

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 września 2011, 11:07

Komuś kto się wcześniej nie orientował taki "poradnik" powinien pomóc w 100%. Bardzo dobra inicjatywa. Swoją drogą filippo ma rację i trzeba coś z tym zrobić lub po prostu przymknąć oko i nie poruszać więcej tego tematu.

P.S.@Kubba
jakiś noł-nejm
Dobrze, że Ciebie wszyscy znają. Forumowy celebryta, dobre sobie. :rotfl:

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2011, 11:21

filippo0 pisze:Jest to nielegalne? No jest...
udowodnij.

Korzystanie z torrentów jest nielegalne, natomiast podawanie informacji o linkach z kopią programu już nie.
Podobnie ze streamingiem meczów.

Zablokowany