Serie A (2): JUVENTUS 4-1 Parma [DPL na meczu!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 13:25

No cóż... powinno być 2 : 0, ale wygrywamy tylko jedną bramką.

A co do meczu... jak na razie bardzo dobry z naszej strony. Dużo atakujemy, utrzymujemy się przy piłce. Całkowicie zepchnęliśmy Parmę do defensywy :ok:.

Prawie cały skład na plus. Najbardziej podoba mi się gra Barzagliego i Lichsteinera (ta dwójka nie od przejścia w obronie) i oczywiście Pirlo, który popisał się przednią asystą. Fajnie wracamy się do obrony, widać zdyscyplinowanie, taktykę. Trzeba również wyróżnić Marchisio i Pepe - świetnie się wracają do defensywy. I to głównie dzięki nim Parma nie miała żadnej sytuacji podbramkowej.
Minusy ? Zupełnie niewidoczny Giaccherini (dlaczego do cholery nie gra Elia ?).

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 13:26

Mnie tam to nie zachwyca. De Ceglie to nie wiem co robi na boisku, bo poza tym, że jest to chyba nic...
Marchisio przy Pirlo to Serie B. Giachierini nie istnieje.
Pepe coś tam biega, próbuje, więc nie ma co na niego narzekać.
Alex słabo.

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Jestem mile zaskoczony tym co gra Juventus. Kontrolujemy mecz, jak wczoraj Kliczko walkę. Zastanawiałem się czy damy radę w tym ofensywnym ustawieniu, czy nie pogubimy się w defensywie i dostałem zacną odpowiedź. Parma nie istnieje. Oby tak dalej.

Komentator co chwila myli zawodników. Alex widać, że wydolność ma już coraz słabszą...
Pirlo to skarb. Pomyślcie teraz ile daliśmy kasy za Melo czy Diego, a taki Pirlo przychodzi za darmo i już teraz wiemy, że jeśli będzie zdrowy to jest absolutnym reżyserem gry. Wprowadza nie tylko umiejętności i kreatywność, ale i SPOKÓJ, który dla Melo był obcym pojęciem.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
AmericanPsycho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Spalonego nie było. Pewne.

Anyway...
Do ataku Vucinic, obojętnie za kogo. Obaj (Del Piero i Matri przyp. red.) grają kiepsko.

Za wiewiórke trzeba kogoś wpuścić koniecznie. Elia niech będzie na dzisiaj, ale po cichu wierzę, że Esti zabawi na lewej najdłużej.

I ostatnia sprawa... o co chodzi z tym PEPE?!

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

peetair pisze:
pumex pisze:Po pierwszej połowie na plus zdecydowanie obrona (no może poza Cegłą) a szczególnie Lichtsteiner oraz przede wszystkim Pirlo. Marchisio widoczny ale mało efektywny. Pepe w ogóle nie widoczny, Del Piero średniawo a Matri do zmiany, bo jest w ekipie Juve zdecydowanie najsłabszy, tak mi się wydaje.
Juventus kontroluje mecz, ale jeszcze jedna bramka by się przydała, tak dla bezpieczeństwa. FORZA!
De Ceglie krytykujesz dla samej krytyki? Skoro obrona na plus, to dlaczego z wyjątkiem niego? Dopuścił do jakiejś groźnej sytuacji? Jego stroną szła jedna akcja Parmy, którą zastopował wybiciem piłki głową, co sami komentatorzy zauważyli...
Nie, nie dla samej krytyki. Koleś nie umie przyjąć piłki, która raz po raz odskakuje mu na 3 metry. Podaje bez sensu po ziemi w szerz boiska, raz takie podanie było przechwycone i poszła kontra. Cegła umie tylko biec przed siebie co widać wyraźnie również w tym meczu. W obronie gra nieźle, w ataku wiocha. Z bloku defensywnego jest najsłabszy zdecydowanie.

Obrazek
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 13:28

W drugiej polowie moglby wejsc Elia, Vucinic i Vidal, najlepiej za Giaca, Alexa lub Matriego i Marchisio

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 13:29

Po padace z poprzednich dwóch sezonów jestem pod wrażeniem naszej dzisiejszej gry :shock:. Szkoda, że sędzia ukradł bramkę Matriemu, bo przecież była prawidłowa. Stadion świetnie się prezentuje, tylko ta przetarta murawa wali po oczach.

Obrazek
Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 13:29

Gotti pisze:Marchisio przy Pirlo to Serie B. Giachierini nie istnieje.
Marchisio i Pirlo mają zupełnie różne zadania na boisku. Ten pierwszy jest od czarnej roboty, z której (jak na razie) wywiązuje się nieźle.

leito1344

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 13:30

Jak na początek to nie jest źle :P
Mamy przewagę w posiadaniu piłki. Większą liczbę akcji na bramkę przeciwnika. I Pirlo który w to już jest standardem. Stefan bardzo dobrze się zachował pod bramką :dance:

mała ironia : w drugiej połowie Amauri za Buffona

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 13:31

Trzeba przyznać że dobrze to wygląda. Zdecydowanie przeważamy mimo słabej gry 3-4 zawodników. De Ceglie, Marchisio, Giaccherini i Pepe są mało widoczni, szczególnie skrzydłowi niewiele wnoszą do gry w ofensywie.
Gdy regularnie zaczną grać Vucinic, Elia i Krasić to wyglądać to powinno znacznie lepiej.

Obrazek
Hołek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 13:31

Jak na razie dobrze kontrolujemy mecz.Mam nadzieje,że nie opadniemy z sił w drugiej połowie.Parma jak dotychczas nie miała chyba ani jednego strzału.

Pirlo oczywiście klasa,ale dziwie sie,że nie podkreślacie bardzo dobrej gry Marchisio.Kilka przechwytów,spokój w środku pola,podania.Chyba na wyrost większość źle go ocenia w porównaniu z Vidalem.Obaj na pewno się przydadzą w tym sezonie.

Nasz lewoskrzydłowy coś niewidoczny.Licze,że Alex pogra troche z Vucinicem.

Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 13:32

Vimes pisze:Po padace z poprzednich dwóch sezonów jestem pod wrażeniem naszej dzisiejszej gry :shock:.
Proponuję nie popadać w jakiś wielki optymizm. W poprzednim sezonie też do końca roku graliśmy nawet dobrą piłkę....

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Pirlo
:love:

Gramy naprawdę dobry mecz. Fajnie prowadzimy atak pozycyjny, nie gramy bezsensownych długich piłek, rozprowadzamy grę po bokach, słowem - Pirlo. Asysta do Lichta? W Milanie Inzaghi strzelił wiele identycznych bramek...

Co ważne - obrońcy wreszcie grają pewnie, asekurując linię pomocy i siebie nawzajem (dobrze, że wyszedł Barza a nie Bonucci). Parma nie przechodzi przez linię defensywy. Naprawdę pozytywnie to wszystko wygląda. Ogłuszający doping na nowym stadionie robi swoje.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

A co dobrego DC zrobił?? słaby, piłka odskakuje,(podana po ziemi), przez niego przecież Pirlo walczył z pelle jako ostatni, podania?? dziecko z zespołem downa by tak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> podań - w obronie w szerz - nie wymyśliło.

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
cerb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 14:21

MishaAveJuve pisze:A co dobrego DC zrobił?? słaby, piłka odskakuje,(podana po ziemi)
No to mamy odpowiedz... czerwona kartka i stracona bramka

Zablokowany