Serie A (2): JUVENTUS 4-1 Parma [DPL na meczu!]
- Giovani
- Juventino
No cóż... powinno być 2 : 0, ale wygrywamy tylko jedną bramką.
A co do meczu... jak na razie bardzo dobry z naszej strony. Dużo atakujemy, utrzymujemy się przy piłce. Całkowicie zepchnęliśmy Parmę do defensywy
.
Prawie cały skład na plus. Najbardziej podoba mi się gra Barzagliego i Lichsteinera (ta dwójka nie od przejścia w obronie) i oczywiście Pirlo, który popisał się przednią asystą. Fajnie wracamy się do obrony, widać zdyscyplinowanie, taktykę. Trzeba również wyróżnić Marchisio i Pepe - świetnie się wracają do defensywy. I to głównie dzięki nim Parma nie miała żadnej sytuacji podbramkowej.
Minusy ? Zupełnie niewidoczny Giaccherini (dlaczego do cholery nie gra Elia ?).
A co do meczu... jak na razie bardzo dobry z naszej strony. Dużo atakujemy, utrzymujemy się przy piłce. Całkowicie zepchnęliśmy Parmę do defensywy

Prawie cały skład na plus. Najbardziej podoba mi się gra Barzagliego i Lichsteinera (ta dwójka nie od przejścia w obronie) i oczywiście Pirlo, który popisał się przednią asystą. Fajnie wracamy się do obrony, widać zdyscyplinowanie, taktykę. Trzeba również wyróżnić Marchisio i Pepe - świetnie się wracają do defensywy. I to głównie dzięki nim Parma nie miała żadnej sytuacji podbramkowej.
Minusy ? Zupełnie niewidoczny Giaccherini (dlaczego do cholery nie gra Elia ?).
- Gotti
- Juventino
Mnie tam to nie zachwyca. De Ceglie to nie wiem co robi na boisku, bo poza tym, że jest to chyba nic...
Marchisio przy Pirlo to Serie B. Giachierini nie istnieje.
Pepe coś tam biega, próbuje, więc nie ma co na niego narzekać.
Alex słabo.
Marchisio przy Pirlo to Serie B. Giachierini nie istnieje.
Pepe coś tam biega, próbuje, więc nie ma co na niego narzekać.
Alex słabo.
- Corcky
- Juventino
Jestem mile zaskoczony tym co gra Juventus. Kontrolujemy mecz, jak wczoraj Kliczko walkę. Zastanawiałem się czy damy radę w tym ofensywnym ustawieniu, czy nie pogubimy się w defensywie i dostałem zacną odpowiedź. Parma nie istnieje. Oby tak dalej.
Komentator co chwila myli zawodników. Alex widać, że wydolność ma już coraz słabszą...
Pirlo to skarb. Pomyślcie teraz ile daliśmy kasy za Melo czy Diego, a taki Pirlo przychodzi za darmo i już teraz wiemy, że jeśli będzie zdrowy to jest absolutnym reżyserem gry. Wprowadza nie tylko umiejętności i kreatywność, ale i SPOKÓJ, który dla Melo był obcym pojęciem.
Komentator co chwila myli zawodników. Alex widać, że wydolność ma już coraz słabszą...
Pirlo to skarb. Pomyślcie teraz ile daliśmy kasy za Melo czy Diego, a taki Pirlo przychodzi za darmo i już teraz wiemy, że jeśli będzie zdrowy to jest absolutnym reżyserem gry. Wprowadza nie tylko umiejętności i kreatywność, ale i SPOKÓJ, który dla Melo był obcym pojęciem.

Alessandro Del Piero ole!
- AmericanPsycho
- Juventino
Spalonego nie było. Pewne.
Anyway...
Do ataku Vucinic, obojętnie za kogo. Obaj (Del Piero i Matri przyp. red.) grają kiepsko.
Za wiewiórke trzeba kogoś wpuścić koniecznie. Elia niech będzie na dzisiaj, ale po cichu wierzę, że Esti zabawi na lewej najdłużej.
I ostatnia sprawa... o co chodzi z tym PEPE?!
Anyway...
Do ataku Vucinic, obojętnie za kogo. Obaj (Del Piero i Matri przyp. red.) grają kiepsko.
Za wiewiórke trzeba kogoś wpuścić koniecznie. Elia niech będzie na dzisiaj, ale po cichu wierzę, że Esti zabawi na lewej najdłużej.
I ostatnia sprawa... o co chodzi z tym PEPE?!
- pumex
- Juventino
Nie, nie dla samej krytyki. Koleś nie umie przyjąć piłki, która raz po raz odskakuje mu na 3 metry. Podaje bez sensu po ziemi w szerz boiska, raz takie podanie było przechwycone i poszła kontra. Cegła umie tylko biec przed siebie co widać wyraźnie również w tym meczu. W obronie gra nieźle, w ataku wiocha. Z bloku defensywnego jest najsłabszy zdecydowanie.peetair pisze:De Ceglie krytykujesz dla samej krytyki? Skoro obrona na plus, to dlaczego z wyjątkiem niego? Dopuścił do jakiejś groźnej sytuacji? Jego stroną szła jedna akcja Parmy, którą zastopował wybiciem piłki głową, co sami komentatorzy zauważyli...pumex pisze:Po pierwszej połowie na plus zdecydowanie obrona (no może poza Cegłą) a szczególnie Lichtsteiner oraz przede wszystkim Pirlo. Marchisio widoczny ale mało efektywny. Pepe w ogóle nie widoczny, Del Piero średniawo a Matri do zmiany, bo jest w ekipie Juve zdecydowanie najsłabszy, tak mi się wydaje.
Juventus kontroluje mecz, ale jeszcze jedna bramka by się przydała, tak dla bezpieczeństwa. FORZA!

- kosciu88
- Juventino
W drugiej polowie moglby wejsc Elia, Vucinic i Vidal, najlepiej za Giaca, Alexa lub Matriego i Marchisio
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- Vimes
- Juventino
- Giovani
- Juventino
Marchisio i Pirlo mają zupełnie różne zadania na boisku. Ten pierwszy jest od czarnej roboty, z której (jak na razie) wywiązuje się nieźle.Gotti pisze:Marchisio przy Pirlo to Serie B. Giachierini nie istnieje.
- leito1344
- Juventino
Jak na początek to nie jest źle
Mamy przewagę w posiadaniu piłki. Większą liczbę akcji na bramkę przeciwnika. I Pirlo który w to już jest standardem. Stefan bardzo dobrze się zachował pod bramką
mała ironia : w drugiej połowie Amauri za Buffona

Mamy przewagę w posiadaniu piłki. Większą liczbę akcji na bramkę przeciwnika. I Pirlo który w to już jest standardem. Stefan bardzo dobrze się zachował pod bramką

mała ironia : w drugiej połowie Amauri za Buffona
- blackadder
- Juventino
Trzeba przyznać że dobrze to wygląda. Zdecydowanie przeważamy mimo słabej gry 3-4 zawodników. De Ceglie, Marchisio, Giaccherini i Pepe są mało widoczni, szczególnie skrzydłowi niewiele wnoszą do gry w ofensywie.
Gdy regularnie zaczną grać Vucinic, Elia i Krasić to wyglądać to powinno znacznie lepiej.
Gdy regularnie zaczną grać Vucinic, Elia i Krasić to wyglądać to powinno znacznie lepiej.

- Hołek
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Jak na razie dobrze kontrolujemy mecz.Mam nadzieje,że nie opadniemy z sił w drugiej połowie.Parma jak dotychczas nie miała chyba ani jednego strzału.
Pirlo oczywiście klasa,ale dziwie sie,że nie podkreślacie bardzo dobrej gry Marchisio.Kilka przechwytów,spokój w środku pola,podania.Chyba na wyrost większość źle go ocenia w porównaniu z Vidalem.Obaj na pewno się przydadzą w tym sezonie.
Nasz lewoskrzydłowy coś niewidoczny.Licze,że Alex pogra troche z Vucinicem.
Pirlo oczywiście klasa,ale dziwie sie,że nie podkreślacie bardzo dobrej gry Marchisio.Kilka przechwytów,spokój w środku pola,podania.Chyba na wyrost większość źle go ocenia w porównaniu z Vidalem.Obaj na pewno się przydadzą w tym sezonie.
Nasz lewoskrzydłowy coś niewidoczny.Licze,że Alex pogra troche z Vucinicem.
Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
Proponuję nie popadać w jakiś wielki optymizm. W poprzednim sezonie też do końca roku graliśmy nawet dobrą piłkę....Vimes pisze:Po padace z poprzednich dwóch sezonów jestem pod wrażeniem naszej dzisiejszej gry :shock:.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Łukasz
- Juventino
Pirlo
:love:
Gramy naprawdę dobry mecz. Fajnie prowadzimy atak pozycyjny, nie gramy bezsensownych długich piłek, rozprowadzamy grę po bokach, słowem - Pirlo. Asysta do Lichta? W Milanie Inzaghi strzelił wiele identycznych bramek...
Co ważne - obrońcy wreszcie grają pewnie, asekurując linię pomocy i siebie nawzajem (dobrze, że wyszedł Barza a nie Bonucci). Parma nie przechodzi przez linię defensywy. Naprawdę pozytywnie to wszystko wygląda. Ogłuszający doping na nowym stadionie robi swoje.
:love:
Gramy naprawdę dobry mecz. Fajnie prowadzimy atak pozycyjny, nie gramy bezsensownych długich piłek, rozprowadzamy grę po bokach, słowem - Pirlo. Asysta do Lichta? W Milanie Inzaghi strzelił wiele identycznych bramek...
Co ważne - obrońcy wreszcie grają pewnie, asekurując linię pomocy i siebie nawzajem (dobrze, że wyszedł Barza a nie Bonucci). Parma nie przechodzi przez linię defensywy. Naprawdę pozytywnie to wszystko wygląda. Ogłuszający doping na nowym stadionie robi swoje.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
A co dobrego DC zrobił?? słaby, piłka odskakuje,(podana po ziemi), przez niego przecież Pirlo walczył z pelle jako ostatni, podania?? dziecko z zespołem downa by tak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> podań - w obronie w szerz - nie wymyśliło.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS