Trofeo TIM 2011 (18.08) JUVE 2-1 Milan | Inter 1-1 JUVE

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2011, 23:34

Del pisze:Wow... aż 2 razy nas ratowal ten De Ceglie? Przypomnij sobie ile razy nas pogrążał.
Jemu chodziło o Zieglera. Mam nadzieję, że Conte też to zauważy. De Ceglie różni się od Motty jedynie tym, że nie popełnia aż tak wielkich błędów. Oby Ziegler wskoczył do składu na stałe.

Del

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2011, 23:35

ach, no to tak ;) Myślałem, że kolega De Ceglie niesłusznie broni ;) sorry.
mam tylko nadzieje, że Vidal nie będzie taki sam jak Diego.. że pre-sezon i początek super a później coraz gorzej. Oby nie..

cerb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2011, 23:44

No i po pucharze.... Ale patrzac na mecz to Inter zasluguje na zwyciestwo, Milanowi juz sie nie chce

Del

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2011, 23:46

Milan miał dwie "setki" ale nie wykorzystali. Inter z kolei wykorzystał błąd obrońcy rywali i 1:0.

hubijuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2011, 00:02

milaniści się podłożyli...widac wolą dowalić Juventusowi jak odwiecznemu rywalowi :angry:

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2011, 00:04

cerb pisze:No i po pucharze.... Ale patrzac na mecz to Inter zasluguje na zwyciestwo, Milanowi juz sie nie chce
Ogólnie Milan potraktował ten puchar dość, że tak powiem, ulgowo. W sumie z Interem grali niedawno w superpucharze, z nami też za parę dni zagrają, mam nadzieję że wystawią wówczas pierwszy, ale to naprawdę pierwszy skład. Wówczas odpowiemy sobie na pytanie - czy nasz środek obrony jest tylko kiepski, czy tragiczny.
Co zaś się tyczy samego turnieju, to zbytnio mnie nic w Juve nie zdziwiło. Spodziewałem się że Pirlo wniesie spokój i inteligencję do gry Juve, że Krasić będzie ganiać bez ładu i składu że Vucinić czy Matri jak mu się dogra piłkę, to strzeli, ale sam prochu nie wymyśli. Nie wiedziałem tylko co sądzić o Vidalu, bo w Niemczech go nie oglądałem. Mam nadzieję że facetowi zapał do gry nie skończy się w połowie listopada - teraz, wiadomo, nowy zespół, chłop chce się pokazać, a co będzie wkrótce? Aha, chciałbym też wiedzieć w jakiej formie jest Chiellini, niestety nie miałem takiej możliwości.
hubijuve pisze:milaniści się podłożyli...widac wolą dowalić Juventusowi jak odwiecznemu rywalowi :angry:
Mhm, bo po pierwsze to bardzo się kochają z Interem, a po drugie faktycznie trofeum jest tak prestiżowe że szok.
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2011, 00:05 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2011, 00:04

hubijuve pisze:milaniści się podłożyli...widac wolą dowalić Juventusowi jak odwiecznemu rywalowi :angry:
Ty tak na poważnie? Milaniści przyjechali na ten turniej w ogórkowym składzie, dlatego nie ma się co dziwić, że przegrali.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2011, 00:12

Czy ja dobrze slyszalem? Nasz Vucinic najlepszym pilkarzem tego turnieju ?

KLIK ==>www
hubijuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2011, 00:15

Mhm, bo po pierwsze to bardzo się kochają z Interem, a po drugie faktycznie trofeum jest tak prestiżowe że szok.
Hmm...Prestiżowe czy nie ale tak to wyglądało.
Ty tak na poważnie? Milaniści przyjechali na ten turniej w ogórkowym składzie, dlatego nie ma się co dziwić, że przegrali.
No tak,bo inter grał samymi wilkami footbollu. A wcześniejszego posta napisałem żeby nabijać sobie punkty pod avatarem.No nie,znów to zrobiłem :roll:

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2011, 00:16

Na chwilę obecną nasz najsilniejszy skład to:
Storari - Ziegler, Chiellini, Barzagli, Lichsteiner - Pasquato, Vidal, Pirlo, Krasić - Vucinić, Matri

boli zdecydowanie marność na flankach. Na lewej niemrawy Ziegler i młodzian pasquato, na prawej lichy, ktory jeszcze niczego nei pokazał, oraz transfer millenium milos krasić.
Cieszyć może środek pomocy i atak. Martwić może brak porządnego stopera.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
liqu!d

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2011, 00:17

Juve-Inter

Niezły mecz w naszym wykonaniu, zwłaszcza początek. Świetna akcja poszła środkiem i Vucinić zrobił co trzeba. Dużo osób narzekało na transfer Vucinicia(w tym i ja) , ale jak się okazuje to nasz najlepszy napastnik obecnie. Do tej pory obejrzałem wszystkie nasze sparingi przedsezonowe i uważam, że nasz atak na przyszły sezon będzie Vucinić-Del Piero, lub Vucinić - Toni. Toni grał w sparingach dobrze, potrafi przyjąć, przytrzymać piłkę lub ją odegrać szybko. Taktyka Conte sprawdza się gdy gramy dwoma napastnikami techniczynymi, bardziej cofniętymi, stąd Matri szału w sparingach nie robił i prawdopodbnie nie zrobi go w tym sezonie. Potrzebujemy dynamicznych napastników i tyle. Środek Pirlo - Marchisio znów gra dobrze. W obronie wszyscy zagrali dobrze, poza Bonuccim. Potrzebujemy środkowego obrońcy i to wiadomo nie od dziś. Jeżeli nikt nie przyjdzie to mam nadzieję, że Conte będzie wystawiał srodek Chiellini - Barazgli, gdyż ten drugi prezentuje się lepiej niż Bonucci.

Juve-Milan
Zaskakująco dobra postawa Matriego. Gol i kilka ciekawych szarpnięć, widać, że pracuje nad dryblingiem i szybkością. Vucinić wszedł na krótko przed końcem i pokazał się z dobrej strony, miał udział przy bramce Matriego. Świetny debiut Vidala, który zdobył bramkę (mogły być dwie) i asystę. To On może być naszym motorem napędowym w nadchodzącym sezonie. pozostali nie wyróżniali się zbytnio. Motta poza jedną akcją zagrał pewniej niż Bonucci.

Podsumowując byliśmy chyba najlepiej grającą drużyną ze wszystkich trzech, ale widać wciąż niedociągnięcia i brak zgrania. Potrzebujemy środkowego obrońcy i lewoskrzydłowego, czyli nic nowego. Chyba, że Conte zdecyduje się na opcję, którą zasugerowałem kilka dni temu: Vidal jako lewoskrzydłowy schodzący często do środka. Jest świetnym "łącznikiem" między atakiem i pomocą, gra swobodnie zmieniając pozycje, ma świetny strzał, podanie i potrafi dośrodkować - wszystko to pokazał w meczu z Milanem. Nie ma co popadać w hurraoptymizm, ale jest nieźle. Dobranoc :P

Juventino79

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2011, 00:25

Szkoda ,że Milan nie wykorzystał swoich szans, koniec końców jesteśmy drudzy ale nie liczy się wynik - liczy się gra ;) A ta była dzisiaj nieoczekiwanie lepsza niż się (chyba wszyscy?) spodziewaliśmy ;) Co prawda gra Krasicia mnie martwi :? ale za to bardzo podobała mi się dzisiejsza gra Storariego, Vidala, Vucinicia, Pirlo i Matriego. Myślę ,że po transferze lewoskrzydłowego będzie jeszcze o wiele lepiej :pray: Bardzo cieszy mnie również fakt ,że coraz mniej jest tych bezsensownych dalekich podań do przodu - staramy się wymieniać o wiele więcej podań niż dawniej, do tego nierzadko potrafiliśmy wymienić kilka niezłych piłek z pierwszej piłki.

Tak czy siak jestem po dzisiejszym turnieju miło zaskoczony, liczę ,że w niedzielę również pokażemy dobry football i coś ustrzelimy ;)

lose10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2011, 00:25

Ogólnie gra Juve zaskakująca.. z tym czego się spodziewałem :) było widać spokój i jakiś pomysł na grę. Naszym najlepszym piłkarzem.. Pirlo! na prawde jeśli bedzie w formie na sezon to da nam wiele radochy :-D Storari kapitalnie, nic tylko się cieszyć z takiego rezerwowego. Boki obrony ogólnie nie najgorzej, najbardziej podobał mi się Ziegler. Mimo że Lichtensteiner na prawde dobrze. Barzagli w porównaniu do Leo o poziom lepszy. Pazienza, Krasic, Alex średnio z +. Mirko i Matri na poziomie 8) Pasquato najsłabiej Trzeba pilnie wzmocnic lewe skrzydło! I jakiś porządny stoper też by się przydał. Bym zapomniał o Vidal'u... Początek słabszy ale nie grał na swojej pozycji (wydawało mi się że grał na pozycji Diego) potem bardziej z lewej, z prawej i ogólnie średnio, nie ma się co zachwycać, ale bramka a szczególnie asysta daje nadzieje że minimalne oczekiwania Arturo spełni.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2011, 00:52

hubijuve pisze:No tak,bo inter grał samymi wilkami footbollu. A wcześniejszego posta napisałem żeby nabijać sobie punkty pod avatarem.No nie,znów to zrobiłem :roll:
W Interze zabrakło Julio Cesara i Maicona, w Milanie nieobecni: Pato, Ibrahimovic, Robinho, Seedorf, Silva, Abbiati.

Tak myślałem, że nabijasz.
pan Zambrotta pisze:Na chwilę obecną nasz najsilniejszy skład to:
Storari - Ziegler, Chiellini, Barzagli, Lichsteiner - Pasquato, Vidal, Pirlo, Krasić - Vucinić, Matri
I może źle to nie wygląda. Źle wygląda natomiast fakt iż nie ma praktycznie dla nich zmienników, poza wspomnianym środkiem pomocy i atakiem (o bramce nie ma co mówić).
Ziegler - De Ceglie...
Barzagli - Bonucci...
Lichsteiner - Motta...
Pasquato - Martinez...
Krasic - Pepe...
Te nazwiska mnie przerażają.

Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2011, 09:14

W meczu z Interem graliśmy bardzo fajnie. Dobre kontrataki, choć zawsze brakowało nam ostatniego podania. Co głównie jest winą Del Piero - sępił się niemiłosiernie. W ofensywie, widać było dużo pomysłowości, co było zasługą Vucinicia i Pirlo. Ogólnie, to z przodu coś graliśmy 8). Defensywa bardzo przeciętnie, a najbardziej Bonucci, zawalił brame...

Z Milanem nie było już tak różowo. Nie mieliśmy pomysłu na grę, Krasić grał piach, podobnie jak reszta zespołu. Pod koniec spotkanie rozszalał się Vidal, zagrał bardzo dobre spotkanie :ok:, ciekawy piłkarz. Matri zdobył bramke - i to się liczy. Lubie tego zawodnika.

Storari ? Na chwile obecną dwa razy lepszy od Buffona. To on powinien być naszym podstawowym bramkarzem. Zero sentymentów. Buffon na ławe.

Zablokowany