Trofeo TIM 2011 (18.08) JUVE 2-1 Milan | Inter 1-1 JUVE
- ewerthon
- Juventino
Jemu chodziło o Zieglera. Mam nadzieję, że Conte też to zauważy. De Ceglie różni się od Motty jedynie tym, że nie popełnia aż tak wielkich błędów. Oby Ziegler wskoczył do składu na stałe.Del pisze:Wow... aż 2 razy nas ratowal ten De Ceglie? Przypomnij sobie ile razy nas pogrążał.
- zahor
- Juventino
Ogólnie Milan potraktował ten puchar dość, że tak powiem, ulgowo. W sumie z Interem grali niedawno w superpucharze, z nami też za parę dni zagrają, mam nadzieję że wystawią wówczas pierwszy, ale to naprawdę pierwszy skład. Wówczas odpowiemy sobie na pytanie - czy nasz środek obrony jest tylko kiepski, czy tragiczny.cerb pisze:No i po pucharze.... Ale patrzac na mecz to Inter zasluguje na zwyciestwo, Milanowi juz sie nie chce
Co zaś się tyczy samego turnieju, to zbytnio mnie nic w Juve nie zdziwiło. Spodziewałem się że Pirlo wniesie spokój i inteligencję do gry Juve, że Krasić będzie ganiać bez ładu i składu że Vucinić czy Matri jak mu się dogra piłkę, to strzeli, ale sam prochu nie wymyśli. Nie wiedziałem tylko co sądzić o Vidalu, bo w Niemczech go nie oglądałem. Mam nadzieję że facetowi zapał do gry nie skończy się w połowie listopada - teraz, wiadomo, nowy zespół, chłop chce się pokazać, a co będzie wkrótce? Aha, chciałbym też wiedzieć w jakiej formie jest Chiellini, niestety nie miałem takiej możliwości.
Mhm, bo po pierwsze to bardzo się kochają z Interem, a po drugie faktycznie trofeum jest tak prestiżowe że szok.hubijuve pisze:milaniści się podłożyli...widac wolą dowalić Juventusowi jak odwiecznemu rywalowi
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2011, 00:05 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Ty tak na poważnie? Milaniści przyjechali na ten turniej w ogórkowym składzie, dlatego nie ma się co dziwić, że przegrali.hubijuve pisze:milaniści się podłożyli...widac wolą dowalić Juventusowi jak odwiecznemu rywalowi
- hubijuve
- Juventino
Hmm...Prestiżowe czy nie ale tak to wyglądało.Mhm, bo po pierwsze to bardzo się kochają z Interem, a po drugie faktycznie trofeum jest tak prestiżowe że szok.
No tak,bo inter grał samymi wilkami footbollu. A wcześniejszego posta napisałem żeby nabijać sobie punkty pod avatarem.No nie,znów to zrobiłem :roll:Ty tak na poważnie? Milaniści przyjechali na ten turniej w ogórkowym składzie, dlatego nie ma się co dziwić, że przegrali.
- pan Zambrotta
- Juventino
Na chwilę obecną nasz najsilniejszy skład to:
Storari - Ziegler, Chiellini, Barzagli, Lichsteiner - Pasquato, Vidal, Pirlo, Krasić - Vucinić, Matri
boli zdecydowanie marność na flankach. Na lewej niemrawy Ziegler i młodzian pasquato, na prawej lichy, ktory jeszcze niczego nei pokazał, oraz transfer millenium milos krasić.
Cieszyć może środek pomocy i atak. Martwić może brak porządnego stopera.
Storari - Ziegler, Chiellini, Barzagli, Lichsteiner - Pasquato, Vidal, Pirlo, Krasić - Vucinić, Matri
boli zdecydowanie marność na flankach. Na lewej niemrawy Ziegler i młodzian pasquato, na prawej lichy, ktory jeszcze niczego nei pokazał, oraz transfer millenium milos krasić.
Cieszyć może środek pomocy i atak. Martwić może brak porządnego stopera.
- liqu!d
- Juventino
Juve-Inter
Niezły mecz w naszym wykonaniu, zwłaszcza początek. Świetna akcja poszła środkiem i Vucinić zrobił co trzeba. Dużo osób narzekało na transfer Vucinicia(w tym i ja) , ale jak się okazuje to nasz najlepszy napastnik obecnie. Do tej pory obejrzałem wszystkie nasze sparingi przedsezonowe i uważam, że nasz atak na przyszły sezon będzie Vucinić-Del Piero, lub Vucinić - Toni. Toni grał w sparingach dobrze, potrafi przyjąć, przytrzymać piłkę lub ją odegrać szybko. Taktyka Conte sprawdza się gdy gramy dwoma napastnikami techniczynymi, bardziej cofniętymi, stąd Matri szału w sparingach nie robił i prawdopodbnie nie zrobi go w tym sezonie. Potrzebujemy dynamicznych napastników i tyle. Środek Pirlo - Marchisio znów gra dobrze. W obronie wszyscy zagrali dobrze, poza Bonuccim. Potrzebujemy środkowego obrońcy i to wiadomo nie od dziś. Jeżeli nikt nie przyjdzie to mam nadzieję, że Conte będzie wystawiał srodek Chiellini - Barazgli, gdyż ten drugi prezentuje się lepiej niż Bonucci.
Juve-Milan
Zaskakująco dobra postawa Matriego. Gol i kilka ciekawych szarpnięć, widać, że pracuje nad dryblingiem i szybkością. Vucinić wszedł na krótko przed końcem i pokazał się z dobrej strony, miał udział przy bramce Matriego. Świetny debiut Vidala, który zdobył bramkę (mogły być dwie) i asystę. To On może być naszym motorem napędowym w nadchodzącym sezonie. pozostali nie wyróżniali się zbytnio. Motta poza jedną akcją zagrał pewniej niż Bonucci.
Podsumowując byliśmy chyba najlepiej grającą drużyną ze wszystkich trzech, ale widać wciąż niedociągnięcia i brak zgrania. Potrzebujemy środkowego obrońcy i lewoskrzydłowego, czyli nic nowego. Chyba, że Conte zdecyduje się na opcję, którą zasugerowałem kilka dni temu: Vidal jako lewoskrzydłowy schodzący często do środka. Jest świetnym "łącznikiem" między atakiem i pomocą, gra swobodnie zmieniając pozycje, ma świetny strzał, podanie i potrafi dośrodkować - wszystko to pokazał w meczu z Milanem. Nie ma co popadać w hurraoptymizm, ale jest nieźle. Dobranoc
Niezły mecz w naszym wykonaniu, zwłaszcza początek. Świetna akcja poszła środkiem i Vucinić zrobił co trzeba. Dużo osób narzekało na transfer Vucinicia(w tym i ja) , ale jak się okazuje to nasz najlepszy napastnik obecnie. Do tej pory obejrzałem wszystkie nasze sparingi przedsezonowe i uważam, że nasz atak na przyszły sezon będzie Vucinić-Del Piero, lub Vucinić - Toni. Toni grał w sparingach dobrze, potrafi przyjąć, przytrzymać piłkę lub ją odegrać szybko. Taktyka Conte sprawdza się gdy gramy dwoma napastnikami techniczynymi, bardziej cofniętymi, stąd Matri szału w sparingach nie robił i prawdopodbnie nie zrobi go w tym sezonie. Potrzebujemy dynamicznych napastników i tyle. Środek Pirlo - Marchisio znów gra dobrze. W obronie wszyscy zagrali dobrze, poza Bonuccim. Potrzebujemy środkowego obrońcy i to wiadomo nie od dziś. Jeżeli nikt nie przyjdzie to mam nadzieję, że Conte będzie wystawiał srodek Chiellini - Barazgli, gdyż ten drugi prezentuje się lepiej niż Bonucci.
Juve-Milan
Zaskakująco dobra postawa Matriego. Gol i kilka ciekawych szarpnięć, widać, że pracuje nad dryblingiem i szybkością. Vucinić wszedł na krótko przed końcem i pokazał się z dobrej strony, miał udział przy bramce Matriego. Świetny debiut Vidala, który zdobył bramkę (mogły być dwie) i asystę. To On może być naszym motorem napędowym w nadchodzącym sezonie. pozostali nie wyróżniali się zbytnio. Motta poza jedną akcją zagrał pewniej niż Bonucci.
Podsumowując byliśmy chyba najlepiej grającą drużyną ze wszystkich trzech, ale widać wciąż niedociągnięcia i brak zgrania. Potrzebujemy środkowego obrońcy i lewoskrzydłowego, czyli nic nowego. Chyba, że Conte zdecyduje się na opcję, którą zasugerowałem kilka dni temu: Vidal jako lewoskrzydłowy schodzący często do środka. Jest świetnym "łącznikiem" między atakiem i pomocą, gra swobodnie zmieniając pozycje, ma świetny strzał, podanie i potrafi dośrodkować - wszystko to pokazał w meczu z Milanem. Nie ma co popadać w hurraoptymizm, ale jest nieźle. Dobranoc

- Juventino79
- Juventino
Szkoda ,że Milan nie wykorzystał swoich szans, koniec końców jesteśmy drudzy ale nie liczy się wynik - liczy się gra
A ta była dzisiaj nieoczekiwanie lepsza niż się (chyba wszyscy?) spodziewaliśmy
Co prawda gra Krasicia mnie martwi :? ale za to bardzo podobała mi się dzisiejsza gra Storariego, Vidala, Vucinicia, Pirlo i Matriego. Myślę ,że po transferze lewoskrzydłowego będzie jeszcze o wiele lepiej
Bardzo cieszy mnie również fakt ,że coraz mniej jest tych bezsensownych dalekich podań do przodu - staramy się wymieniać o wiele więcej podań niż dawniej, do tego nierzadko potrafiliśmy wymienić kilka niezłych piłek z pierwszej piłki.
Tak czy siak jestem po dzisiejszym turnieju miło zaskoczony, liczę ,że w niedzielę również pokażemy dobry football i coś ustrzelimy

Tak czy siak jestem po dzisiejszym turnieju miło zaskoczony, liczę ,że w niedzielę również pokażemy dobry football i coś ustrzelimy

- lose10
- Juventino
Ogólnie gra Juve zaskakująca.. z tym czego się spodziewałem
było widać spokój i jakiś pomysł na grę. Naszym najlepszym piłkarzem.. Pirlo! na prawde jeśli bedzie w formie na sezon to da nam wiele radochy :-D Storari kapitalnie, nic tylko się cieszyć z takiego rezerwowego. Boki obrony ogólnie nie najgorzej, najbardziej podobał mi się Ziegler. Mimo że Lichtensteiner na prawde dobrze. Barzagli w porównaniu do Leo o poziom lepszy. Pazienza, Krasic, Alex średnio z +. Mirko i Matri na poziomie 8) Pasquato najsłabiej Trzeba pilnie wzmocnic lewe skrzydło! I jakiś porządny stoper też by się przydał. Bym zapomniał o Vidal'u... Początek słabszy ale nie grał na swojej pozycji (wydawało mi się że grał na pozycji Diego) potem bardziej z lewej, z prawej i ogólnie średnio, nie ma się co zachwycać, ale bramka a szczególnie asysta daje nadzieje że minimalne oczekiwania Arturo spełni.

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
W Interze zabrakło Julio Cesara i Maicona, w Milanie nieobecni: Pato, Ibrahimovic, Robinho, Seedorf, Silva, Abbiati.hubijuve pisze:No tak,bo inter grał samymi wilkami footbollu. A wcześniejszego posta napisałem żeby nabijać sobie punkty pod avatarem.No nie,znów to zrobiłem :roll:
Tak myślałem, że nabijasz.
I może źle to nie wygląda. Źle wygląda natomiast fakt iż nie ma praktycznie dla nich zmienników, poza wspomnianym środkiem pomocy i atakiem (o bramce nie ma co mówić).pan Zambrotta pisze:Na chwilę obecną nasz najsilniejszy skład to:
Ziegler - De Ceglie...
Barzagli - Bonucci...
Lichsteiner - Motta...
Pasquato - Martinez...
Krasic - Pepe...
Te nazwiska mnie przerażają.
- Giovani
- Juventino
W meczu z Interem graliśmy bardzo fajnie. Dobre kontrataki, choć zawsze brakowało nam ostatniego podania. Co głównie jest winą Del Piero - sępił się niemiłosiernie. W ofensywie, widać było dużo pomysłowości, co było zasługą Vucinicia i Pirlo. Ogólnie, to z przodu coś graliśmy 8). Defensywa bardzo przeciętnie, a najbardziej Bonucci, zawalił brame...
Z Milanem nie było już tak różowo. Nie mieliśmy pomysłu na grę, Krasić grał piach, podobnie jak reszta zespołu. Pod koniec spotkanie rozszalał się Vidal, zagrał bardzo dobre spotkanie
, ciekawy piłkarz. Matri zdobył bramke - i to się liczy. Lubie tego zawodnika.
Storari ? Na chwile obecną dwa razy lepszy od Buffona. To on powinien być naszym podstawowym bramkarzem. Zero sentymentów. Buffon na ławe.
Z Milanem nie było już tak różowo. Nie mieliśmy pomysłu na grę, Krasić grał piach, podobnie jak reszta zespołu. Pod koniec spotkanie rozszalał się Vidal, zagrał bardzo dobre spotkanie

Storari ? Na chwile obecną dwa razy lepszy od Buffona. To on powinien być naszym podstawowym bramkarzem. Zero sentymentów. Buffon na ławe.