HipHopowa strona Forum.

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2011, 22:49

Akcja 'Młode Wilki' spłodziła już klip ;) Polecam sprawdzić .
Bit Ostrego i kolejno: Medium, Białas, Gedz, Bonson, Vixen, Shot, Bisz, Tusz, Kaiteu, Śliwa, Rekord, Green.

flying_birds

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 09:23

Hahaha, to żart?

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 15:19

A to czemu?

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 17:45

Szikit pisze:Akcja 'Młode Wilki' spłodziła już klip ;) Polecam sprawdzić .
Bit Ostrego i kolejno: Medium, Białas, Gedz, Bonson, Vixen, Shot, Bisz, Tusz, Kaiteu, Śliwa, Rekord, Green.
Teledysk mi się podoba, generalnie ciekawy projekt. Choć trochę dali ciała z nazwą. ;)

Obrazek
DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2011, 20:19

Daje radę (a to rzadkość żebym doceniał jakichkolwiek newcomerów,szczególnie Polskich) :-D

I tak od polskiego rapu trzymam się z dala,tzn. wolę sprawdzonych już graczy jak Pezet,Sokół,HG,ZIP skład,Tede,itd.
Mnie natomiast boli co się obecnie dzieje z rapem,na całym świecie,gdzie te czasy kiedy w rapowych teledyskach nie ujrzałeś ani jednej poprzerabianej w fotoszopie dupci siedzącej w jakieś wypasionej furze z plikiem dolarów w staniku,obecnie rzygam tym wszystkim,jak można nagrywać taki szit,jeszcze jak parę razy usłyszałem że Lil Wayne czy Rick Ross (któryś z nich) jest "jednym z najlepszych raperów w historii" to na serio zacząłem się zastanawiać gdzie ja żyję,na jakim świecie,czy mnie porąbało czy innych. Kiedyś mogłem siedzieć nad jednym kawałkiem godzinami,słuchając go raz po raz,za każdym razem doceniając go coraz bardziej,poza tym dzisiejsza płytkość w tej muzyce jest aż karygodna,sam Ice Cube nie pociągnie tego wózka (to też smutne że starzy gracze muszą go ciągnąć,bo nowych obchodzi tylko zarabianie szmalu),komercja,plastik,szara publiczność z MTV,czemu to tak szybko się rozpowszechnia.
Jadakiss,why ?

BTW.

Thats what im talkin about !

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2011, 09:28

Juras_Senat pisze:
Szikit pisze:Akcja 'Młode Wilki' spłodziła już klip ;) Polecam sprawdzić .
Teledysk mi się podoba, generalnie ciekawy projekt. Choć trochę dali ciała z nazwą. ;)
Ciała z nazwą dali, trochę razi.
Sam projekt mi się bardzo podoba, choć większość z tych 'wilków' ma większy potencjał niż to pokazali w klipie. Bisz (który wg mnie jest najlepszy z tej dwunastki) nagle nie wyrobił z dykcją ;) A Tusz którego kawałki z poprzedniego albumu były naprawdę świetne, nie miał czasu przyjechać na plan i użył połowy zwrotki już wcześniej nagranej... Śliwa brzmi jak Peja, Rekord jak Kasta. Jeśli przyjrzeć się oddzielnie każdemu z nich, ich twórczości, a nie jedynie temu kawałkowi to naprawdę, część z nich robi świetną muzykę. Szkoda, że tak blado wypadli na klipie.
I tak od polskiego rapu trzymam się z dala,tzn. wolę sprawdzonych już graczy jak Pezet,Sokół,HG,ZIP skład,Tede,itd.
A ja wręcz przeciwnie, jaram się młodymi pod warunkiem, że robią to dość profesjonalnie. Zresztą sam posiadam w domu płytę Medium, czy nielegal Jimsona (on już taki młody nie jest, ale płyta ma już trochę lat ;) ).
Jeśli komuś się spodobało to polecam sprawdzić właśnie Bisza (B.O.K.), Tusz na rękach, Bonsona czy Medium. Naprawdę dają radę.
Mnie natomiast boli co się obecnie dzieje z rapem,na całym świecie,gdzie te czasy kiedy w rapowych teledyskach nie ujrzałeś ani jednej poprzerabianej w fotoszopie dupci siedzącej w jakieś wypasionej furze z plikiem dolarów w staniku,obecnie rzygam tym wszystkim,jak można nagrywać taki szit,jeszcze jak parę razy usłyszałem że Lil Wayne czy Rick Ross (któryś z nich) jest "jednym z najlepszych raperów w historii" to na serio zacząłem się zastanawiać gdzie ja żyję,na jakim świecie,czy mnie porąbało czy innych. Kiedyś mogłem siedzieć nad jednym kawałkiem godzinami,słuchając go raz po raz,za każdym razem doceniając go coraz bardziej,poza tym dzisiejsza płytkość w tej muzyce jest aż karygodna,sam Ice Cube nie pociągnie tego wózka (to też smutne że starzy gracze muszą go ciągnąć,bo nowych obchodzi tylko zarabianie szmalu),komercja,plastik,szara publiczność z MTV,czemu to tak szybko się rozpowszechnia.
Jadakiss,why ?
Sam nie słucham rapu ze Stanów, wiem, powrót do korzeni i te sprawy, ale własnie takie opinie jak z tym Lil Wayne'm mnie przerażają i jakoś nie potrafię przesłuchać całej płyty. Pojedyncze kawałki Nasa, Jaya czy Termanology mogę przesłuchać, ale nic ponadto.

flying_birds

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2011, 08:14

Chyba nie chcesz mi powiedziec, ze syf pod szyldem "Młode wilki" został nagrany na poważnie? Brzmi to jak pastisz, pastisz słabiutkiej jakości.
Biorąc pod uwagę bogactwo i różnorodnośc hip-hopu na świecie jest dla mnie niepojętym, jak można słuchac tego polskiego, tandetnego badziewia.

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2011, 03:20

flying_birds pisze:Chyba nie chcesz mi powiedziec, ze syf pod szyldem "Młode wilki" został nagrany na poważnie? Brzmi to jak pastisz, pastisz słabiutkiej jakości.
Biorąc pod uwagę bogactwo i różnorodnośc hip-hopu na świecie jest dla mnie niepojętym, jak można słuchac tego polskiego, tandetnego badziewia.
Mam rozumieć, że pijesz do całości polskiej sceny hip-hopowej?

Edyta:
Dobra nie odpisuj.

Niepotrzebnie zaczepiam trola. Brrrr..

Obrazek
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2011, 21:19

Juras_Senat pisze: Edyta:
Dobra nie odpisuj.

Niepotrzebnie zaczepiam trola. Brrrr..
Dokładnie :smile:
Wg mnie Popkiller wyłonił zbyt wielu tych "Młodych wilków" (:doh:), przez to żaden z nich tak naprawdę nie ma czasu się wykazać na kawałku.

#AllegriOut
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2011, 20:10

Tu jest link do hymnu HHKemp. Hymn nagrało 5ciu 'Młodych Wilków', którzy zostali wytypowani przez ludzi na www.popkiller.pl . Wytypowali najpierw Białasa, Bonsona, Bisza, Medium i Greena, ale Medium zrezygnował i wszedł Śliwa. Do tego zwrotki nagrali Cira, Leh, Oxon, Hryta, Flint. Chyba wszyscy przez konkurs na najlepsze zwrotki.
Na pewno kazdy z 'mlodych' wypadł tu lepiej niż w poprzednim wspólnym kawałku (no może poza Biszem), więc polecam sprawdzic ;)

flying_birds

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2011, 18:53

Ambitnie, Juras. Walisz jakimś internetowym ogólnikiem - z mojej strony byłoby teraz odpowiednie nawiązać do sygnatury w Twoich postach, że skoro wklejasz zdjęcie kiepsko zrobionego tatuażu, na dodatek napisu, to, nie dość, że jesteś człowiekiem kiepskiego gustu, ale i najpewniej dresiarzem.
Głupie? Pewnie, że tak.

Polski rap absolutnie się nie rozwija, krąży w miejscu, młodzi "raperzy" nie są też wybitnie utalentowani, to samo tyczy się producentów. Dla porównania - polecam zobaczyć ile lat miał Outkastowy duet, gdy wydali - ponadczasową - swoją drugą płytę "ATLiens".
Lata świetlne od prymitywów, którzy u nas mają czelność mienić się raperami.

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2011, 16:14

Primo, tatuaż jest zrobiony prawidłowo.
Secundo, dobry dres, nie jest zły. :smile:
Tertio, sapiesz i narzekasz w każdym możliwym temacie, sprawdziłem to, zasługujesz na miano trola jak mało kto na tym forum.

Co do tematu..
Cenię i lubię Outkast, cenię i lubię masę artystów spoza Polski, ale bliższa mi jest nasza rodzima scena Hh i nie będę słuchał bzdur jakoby była złożona tylko z prymitywów nie dorastających do pięt Panom Murzynom. Jak dla mnie jesteś słabo zorientowany w temacie i psioczysz bo taka już Twoja natura. Jak to nawinął niegdyś Eluce, "nie uwierzy w słońce kto wychowany w mroku".

Obrazek
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2011, 23:18

Jak dla mnie jesteś słabo zorientowany w temacie i psioczysz bo taka już Twoja natura. Jak to nawinął niegdyś Eluce, "nie uwierzy w słońce kto wychowany w mroku".
Dokładnie. flying_birds czy znasz chociaż kilka kawałków Bisza, Medium czy Bonsona? Bity Oera czy Medium? Znasz ostatnie płyty Zeusa czy Mesa? Jeśli tak to nie wiem kto tu jest prymitywem. Jeśli nie-nie wypowiadaj się.
Pewnie kilka razy usłyszałeś HG czy inny 'gangsta rap' i nabrałeś obrzydzenia do polskiego hh. Są wykonawcy jak Te-tris, którzy naprawdę trzymają poziom.
No ale nie wierzę, że Cię przekonam. Patrząc na resztę Twoich postów w innych tematach to musisz mieć sporo problemów ze sobą :ok:

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2011, 11:08

w ogóle ciekawie się zapowiada po zaczepcie Chady z A Pamiętasz Jak?
"Doniu w sumie jak dziś wtedy także był nikim"

Doniu odpowiada swoim singlem

refren żenujący, ogólnie przedstawia sporo argumentów, spoko bicik, beka z Dj'a B, że jeszcze o tym pamięta się :lol: mimo, że nie jestem fanem donia od zawsze to może być ciekawie z wiadomych powodów

flying_birds

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2011, 20:34

@ Juras

To Twój tatuaż? Zaiste, wyżyny sztuki tatuażu. Dresy oczywiście, jak najbardziej są zaakceptowane, podczas uprawiania różnych rodzajów sportu.
Trollowanie to przede wszystkim off-top; polecam nie używanie terminów, których znaczenia nie pojmujesz.

Wracając do hip-hopu: tak, tak, panów murzynów. Bo przecież Vinnie Paz, Apathy, czy Ill Bill są tak czarni, że w nocy nie sposób ich dojrzeć, jeśli się nie uśmiechną. To samo tyczy takiego np. Stoupe'a. Akurat rap w USA od lat już nie jest domeną wyłącznie czarnych, ale jeśli kisisz się w tym wspaniałym polskim "środowisku artystycznym" - nic dziwnego.
Potrafię zrozumieć, jeśli brak zainteresowania anglojęzycznym hip-hopem jest spowodowany brakiem znajomości języka; w innym przypadku przypomina to jeżdżenie maluchem zamiast, dajmy na to, lexusem tylko dlatego, bo maluch jest nam bliższy z racji kraju produkcji.

@ Szikit
Jakie masz jeszcze hobby prócz zgrywania domorosłego psychologa?
Jeśli rzeczywiście miałbyś mnie już czymś przekonać, to błagam, kimś naprawdę dobrym, zdarzają się wyjątki; "Światła miasta" Grammatika były doskonałą płytą, a Ty mi tu wyskakujesz z Mesem?

Gdzie jemu, czy reszcie tych wierszokletów do chociażby Fashawna, Atmosphere, JMT, Planetary, The loyalists... Ogólnie można wymieniać i wymieniać - pewnie, można lubić polski hip-hop, ale stawianie go ponad amerykańskim to śmiech na sali.

ODPOWIEDZ