Giuseppe Rossi
- Loremaster
- Juventino
akurat mamy i na stopera i na Aguero jak coś. Po drugie Marotta nie interesuje się ani stoperem ani zastępcą Pirlo jak narazie co jest moim zdaniem wielkim błędem.
Ciekawe co będzie jak odpukać Pirlo dozna kontuzji/słabasza forma + Bonucci będzie grał piach = koniec marzeń o 3 miejscu bez względu na to czy będzie Aguero czy Rossi.
Ciekawe co będzie jak odpukać Pirlo dozna kontuzji/słabasza forma + Bonucci będzie grał piach = koniec marzeń o 3 miejscu bez względu na to czy będzie Aguero czy Rossi.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Wykupienie Quaglii moim zdaniem to słuszna decyzja. Nawet gdyby miał usiąść na ławce. Jeżeli będzie grał tak jak w 2010 roku to cena jego wykupu nie będzie wysoka. Mając go w składzie Juventus był na pudle na półmetku rozgrywek.zahor pisze: Być może byłby 10 baniek droższy - ale w takim razie po co było wykupować Quagliarellę?
Aguero czy Rossi? Ostatnimi czasy jakoś Włosi przestali mnie przekonywać. 5 mln € różnicy w cenie to żadna różnica. Ostatnie doniesienie mówią jednak wyraźnie o Giuseppe, a nie o Sergio.
To da się zrobić, ale obawiam się, że kosztem Melo. Osobiście optuje za sprzedażą Sissoko i pozostawieniem Melo. Ale to z Felipe Beppe wyciśnie więcej €.Arbuzini pisze: Rossi, lewoskrzydłowy, Vidal lub inny środkowy pomocnik solidny w defensywie. Taki scenariusz na mercato jest moim zdaniem bardzo prawdopodobny. Myślę też, że pozyskamy kogoś w ofercie last minute. Możliwe, że nawet nie jednego zawodnika.
- wojczech7
- Juventino
Nie wiem, skąd Ci się wzięło 5 mln, ale według tego, co piszą/pisały różne portale:zoff pisze:Wykupienie Quaglii moim zdaniem to słuszna decyzja. Nawet gdyby miał usiąść na ławce. Jeżeli będzie grał tak jak w 2010 roku to cena jego wykupu nie będzie wysoka. Mając go w składzie Juventus był na pudle na półmetku rozgrywek.zahor pisze: Być może byłby 10 baniek droższy - ale w takim razie po co było wykupować Quagliarellę?
Aguero czy Rossi? Ostatnimi czasy jakoś Włosi przestali mnie przekonywać. 5 mln € różnicy w cenie to żadna różnica. Ostatnie doniesienie mówią jednak wyraźnie o Giuseppe, a nie o Sergio.
45 - 30 = 15 [mln €] -> różnica w cenie kart zawodniczych.
(7,5 - 3,5)*4 = 16 [mln €] -> różnica w sumie zarobków przy 4-letnim kontrakcie.
15 + 16 = 31 [mln €]
Ja również wyżej cenię Aguero, aniżeli Giuseppe, ale czy wyżej o 31 mln euro?

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Arbuzini
- Juventino
Skąd wiesz? Do wiadomości publicznej podany został budżet na trzy lata, a nie mercato 2010/2011.Loremaster pisze:akurat mamy i na stopera i na Aguero jak coś.
Skąd wiesz? Transfery Quaga i Aquilaniego poszły w tempie ~3 dni. Nie wierzę, że ich sytuacja nie była wcześniej monitorowana.Loremaster pisze:Po drugie Marotta nie interesuje się ani stoperem ani zastępcą Pirlo jak narazie co jest moim zdaniem wielkim błędem
Spulimy jednego i drugiego. Osobiście jestem za tym żeby został Melo i przyszedł Vidal. Niby piątka w środku pomocy to tłok, ale jakoś specjalnie nie przejmowałbym się losem Markucjo.zoff pisze:To da się zrobić, ale obawiam się, że kosztem Melo. Osobiście optuje za sprzedażą Sissoko i pozostawieniem Melo. Ale to z Felipe Beppe wyciśnie więcej €.Arbuzini pisze: Rossi, lewoskrzydłowy, Vidal lub inny środkowy pomocnik solidny w defensywie. Taki scenariusz na mercato jest moim zdaniem bardzo prawdopodobny. Myślę też, że pozyskamy kogoś w ofercie last minute. Możliwe, że nawet nie jednego zawodnika.
Niezdrowo napaliliście się na Kuna albo w główkach się poprzewracało od przeczytania w brukowcach kwoty 130 mln E.
- Loremaster
- Juventino
Ok 7,5 mln rocznie więcej....to dużo i nie dużo, gdyż Aguero jest dużo większą gwiazdą i stanowi większy zysk pod względem marketingu co umiejętnie wykorzystane może trochę zmniejszyć dysproporcje.
Skąd wiem ? Budżet na 3 lata = 120 , czyli w tym roku statystycznie mamy 40 + 70mln pożyczki. Na Aguero, lewo skrzydłowego, klasowego stopera + zastępcę Pirlo wydamy max 80mln. Minus jakaś kaska ok. 10-15mln za zawodników. Myślę że stać nas na wydatek 70mln z tej kasy. Zresztą to kwota pożyczki, oczywiście trzeba ją spłacić, ale awans LM + wpływy z biletów mogą to zapewnić. Pozatym w jakich brukowcach informacje o 120mln + pożyczka są z tego co pamiętam oficjalne.
Skąd wiem ? Budżet na 3 lata = 120 , czyli w tym roku statystycznie mamy 40 + 70mln pożyczki. Na Aguero, lewo skrzydłowego, klasowego stopera + zastępcę Pirlo wydamy max 80mln. Minus jakaś kaska ok. 10-15mln za zawodników. Myślę że stać nas na wydatek 70mln z tej kasy. Zresztą to kwota pożyczki, oczywiście trzeba ją spłacić, ale awans LM + wpływy z biletów mogą to zapewnić. Pozatym w jakich brukowcach informacje o 120mln + pożyczka są z tego co pamiętam oficjalne.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Wojtku, nie brałem pod uwagę zarobków. Jak wezmę pod uwagę gigantyczne pensje dla Hasana, Amauriego i Iaquinty, które mam nadzieję znikną jak najszybciej, to ta pensja nie będzie odczuwalna. Cena karty? Faktycznie Aguero będzie droższy. Ale to wszystko w 10 mln € powinno się zamknąć. Ten zawodnik bardziej do mnie przemawia. No chyba, że to dofinansowanie o którym było tak głośno nie było aż tak wielkie jak ta cała szopka wokół niego.wojczech7 pisze: Nie wiem, skąd Ci się wzięło 5 mln, ale według tego, co piszą/pisały różne portale:
45 - 30 = 15 [mln €] -> różnica w cenie kart zawodniczych.
(7,5 - 3,5)*4 = 16 [mln €] -> różnica w sumie zarobków przy 4-letnim kontrakcie.
15 + 16 = 31 [mln €]
Ja również wyżej cenię Aguero, aniżeli Giuseppe, ale czy wyżej o 31 mln euro?
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2011, 12:56 przez zoff, łącznie zmieniany 1 raz.
- evilboy
- Juventino
Skoro bawimy się w tak dokładne wyliczanie różnic w cenie Aguero i Rossiego, powinniśmy także pobawić się w szacowanie różnic w zyskach, chociażby marketingowych. Wiadomo, że Aguero robi większy szał niż Rossi.
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nasz zarząd ma nadzieję, że Rossi dołączy do nas w trakcie naszego tournee po USA. Marotta mówi, że trudno będzie zakontraktować go przed wylotem, ale ma nadzieję, że Giuseppe zadebiutuje w jednym z trzech towarzyskich meczy, jakie nas czekają w Stanach. Tymczasem Quagliarella z przyjemnością rywalizowałby z Rossim o pierwszą jedenastkę i jeżeli ten do nas przyjdzie, to przywita go z otwartymi ramionami.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- Pan Mietek
- Juventino
Co ciekawe, Rossi urodził się w Stanach i ma obywatelstwo amerykańskieAntichrist pisze:Nasz zarząd ma nadzieję, że Rossi dołączy do nas w trakcie naszego tournee po USA. Marotta mówi, że trudno będzie zakontraktować go przed wylotem, ale ma nadzieję, że Giuseppe zadebiutuje w jednym z trzech towarzyskich meczy, jakie nas czekają w Stanach. Tymczasem Quagliarella z przyjemnością rywalizowałby z Rossim o pierwszą jedenastkę i jeżeli ten do nas przyjdzie, to przywita go z otwartymi ramionami.

Liczę, jak wszyscy, na szybkie zakończenie negocjacji bo późne zakontraktowanie Krasicia w zeszłym sezonie chyba miało pewien wpływ na grę jego i całej drużyny.
- Antichrist
- Juventino
Pewnie, byłoby lepiej, gdyby obiecana gwiazda zaczęła się zgrywać ze wszystkimi, bo jak na początku sezonu znowu będziemy słuchali o braku zgrania ze względu na nowych zawodników, to chyba glebnę.Mietson pisze:Co ciekawe, Rossi urodził się w Stanach i ma obywatelstwo amerykańskieAntichrist pisze:Nasz zarząd ma nadzieję, że Rossi dołączy do nas w trakcie naszego tournee po USA. Marotta mówi, że trudno będzie zakontraktować go przed wylotem, ale ma nadzieję, że Giuseppe zadebiutuje w jednym z trzech towarzyskich meczy, jakie nas czekają w Stanach. Tymczasem Quagliarella z przyjemnością rywalizowałby z Rossim o pierwszą jedenastkę i jeżeli ten do nas przyjdzie, to przywita go z otwartymi ramionami.
Liczę, jak wszyscy, na szybkie zakończenie negocjacji bo późne zakontraktowanie Krasicia w zeszłym sezonie chyba miało pewien wpływ na grę jego i całej drużyny.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Paradoksalnie zawodnicy zakontraktowani w ostatnich dniach mercato - Aqua, Quag i Krasic grali na początku najlepiej z całej drużyny. A kupieni jeszcze w czerwcu Bonucci, Martinez i Motta okazali się największymi niewypałami.Mietson pisze:późne zakontraktowanie Krasicia w zeszłym sezonie chyba miało pewien wpływ na grę jego i całej drużyny.
No ale to jest Juventus. Tu jest wszystko możliwe.
- Loremaster
- Juventino
Paradoksalnie Krasic obniżył loty w drugiej części sezonu i sam wskazywał za jedną z przyczyn nie przepracowanie z drużyną okresu przygotowawczego, gdyż nie miał żadnego i fizycznie nie wytrzymał.
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Żadnego na jego grę! Na drużynę? Też raczej nie bo i tak graliśmy na Speedyego.Mietson pisze:późne zakontraktowanie Krasicia w zeszłym sezonie chyba miało pewien wpływ na grę jego i całej drużyny.
Rosyjska liga jest zupełnie inaczej zorganizowana niż pozostałe ligi Europejskie i Milos musiał grać w miesiące w których powiedzmy, że wcześniej miał wszystko w d. Do tego na pewno doszedł fakt rozgrywania w wakacje MŚ w RPA.Loremaster pisze:Paradoksalnie Krasic obniżył loty w drugiej części sezonu i sam wskazywał za jedną z przyczyn nie przepracowanie z drużyną okresu przygotowawczego, gdyż nie miał żadnego i fizycznie nie wytrzymał.
Rossi to dobry piłkarz i zmieniłby oblicze naszej gry w ofensywie.

- dawid1897
- Juventino
Nie sądzę żeby Rossi miałby być "nagrodą pocieszenia" jak niektórzy uważają. To bardzo dobry grajek, porównywalny z Aguero, wcale nie gorszy, kto widział jego mecze i Aguero ten wie. Może trochę mniej medialne nazwisko ale wszystko może się zmienić.
Rossi w Juventusie? -
Rossi w Juventusie? -

FORZA JUVE!!!
- Arbuzini
- Juventino
Na razie drużyna ma spójny, jednolity i logiczny system płacowy. Odliczając spuściznę po Secco. Przyjście Aguero totalnie by to zaburzyło. Nie prowadziłem nigdy klubu piłkarskiego, ale całkiem logiczne wydaje się, że mogłoby to źle wpłynąć na drużynę.Loremaster pisze:Ok 7,5 mln rocznie więcej....to dużo i nie dużo, gdyż Aguero jest dużo większą gwiazdą i stanowi większy zysk pod względem marketingu co umiejętnie wykorzystane może trochę zmniejszyć dysproporcje.
W chwili obecnej jesteśmy 44-46 mln E na minusieLoremaster pisze:Skąd wiem ? Budżet na 3 lata = 120 , czyli w tym roku statystycznie mamy 40 + 70mln pożyczki. Na Aguero, lewo skrzydłowego, klasowego stopera + zastępcę Pirlo wydamy max 80mln. Minus jakaś kaska ok. 10-15mln za zawodników. Myślę że stać nas na wydatek 70mln z tej kasy. Zresztą to kwota pożyczki, oczywiście trzeba ją spłacić, ale awans LM + wpływy z biletów mogą to zapewnić.

Tuttosporty, czy inne takie. Ale fakt, jest to oficjalna kwota.Loremaster pisze:Pozatym w jakich brukowcach informacje o 120mln + pożyczka są z tego co pamiętam oficjalne.
Rossi i tournee po USA. Super pomysł. Pod względem sportowym i marketingowym.
Tak dużo mówimy o tym o ile to Aguero jest większą gwiazdą od Rossiego. Globalnie pewnie tak, ciężko spierać się z tą tezą. Jednak jak to ma się we Włoszech? Pamiętajmy, że to specyficzny naród, lubią swoich piłkarzy. Stąd np. taki status Marchisio wśród włoskich kibiców.