Giuseppe Rossi

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2011, 00:23

akurat mamy i na stopera i na Aguero jak coś. Po drugie Marotta nie interesuje się ani stoperem ani zastępcą Pirlo jak narazie co jest moim zdaniem wielkim błędem.
Ciekawe co będzie jak odpukać Pirlo dozna kontuzji/słabasza forma + Bonucci będzie grał piach = koniec marzeń o 3 miejscu bez względu na to czy będzie Aguero czy Rossi.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 14 lipca 2011, 00:33

zahor pisze: Być może byłby 10 baniek droższy - ale w takim razie po co było wykupować Quagliarellę?
Wykupienie Quaglii moim zdaniem to słuszna decyzja. Nawet gdyby miał usiąść na ławce. Jeżeli będzie grał tak jak w 2010 roku to cena jego wykupu nie będzie wysoka. Mając go w składzie Juventus był na pudle na półmetku rozgrywek.

Aguero czy Rossi? Ostatnimi czasy jakoś Włosi przestali mnie przekonywać. 5 mln € różnicy w cenie to żadna różnica. Ostatnie doniesienie mówią jednak wyraźnie o Giuseppe, a nie o Sergio.
Arbuzini pisze: Rossi, lewoskrzydłowy, Vidal lub inny środkowy pomocnik solidny w defensywie. Taki scenariusz na mercato jest moim zdaniem bardzo prawdopodobny. Myślę też, że pozyskamy kogoś w ofercie last minute. Możliwe, że nawet nie jednego zawodnika.
To da się zrobić, ale obawiam się, że kosztem Melo. Osobiście optuje za sprzedażą Sissoko i pozostawieniem Melo. Ale to z Felipe Beppe wyciśnie więcej €.

Obrazek
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2011, 00:41

zoff pisze:
zahor pisze: Być może byłby 10 baniek droższy - ale w takim razie po co było wykupować Quagliarellę?
Wykupienie Quaglii moim zdaniem to słuszna decyzja. Nawet gdyby miał usiąść na ławce. Jeżeli będzie grał tak jak w 2010 roku to cena jego wykupu nie będzie wysoka. Mając go w składzie Juventus był na pudle na półmetku rozgrywek.

Aguero czy Rossi? Ostatnimi czasy jakoś Włosi przestali mnie przekonywać. 5 mln € różnicy w cenie to żadna różnica. Ostatnie doniesienie mówią jednak wyraźnie o Giuseppe, a nie o Sergio.
Nie wiem, skąd Ci się wzięło 5 mln, ale według tego, co piszą/pisały różne portale:
45 - 30 = 15 [mln €] -> różnica w cenie kart zawodniczych.
(7,5 - 3,5)*4 = 16 [mln €] -> różnica w sumie zarobków przy 4-letnim kontrakcie.
15 + 16 = 31 [mln €]
Ja również wyżej cenię Aguero, aniżeli Giuseppe, ale czy wyżej o 31 mln euro? :think:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2011, 00:58

Loremaster pisze:akurat mamy i na stopera i na Aguero jak coś.
Skąd wiesz? Do wiadomości publicznej podany został budżet na trzy lata, a nie mercato 2010/2011.
Loremaster pisze:Po drugie Marotta nie interesuje się ani stoperem ani zastępcą Pirlo jak narazie co jest moim zdaniem wielkim błędem
Skąd wiesz? Transfery Quaga i Aquilaniego poszły w tempie ~3 dni. Nie wierzę, że ich sytuacja nie była wcześniej monitorowana.
zoff pisze:
Arbuzini pisze: Rossi, lewoskrzydłowy, Vidal lub inny środkowy pomocnik solidny w defensywie. Taki scenariusz na mercato jest moim zdaniem bardzo prawdopodobny. Myślę też, że pozyskamy kogoś w ofercie last minute. Możliwe, że nawet nie jednego zawodnika.
To da się zrobić, ale obawiam się, że kosztem Melo. Osobiście optuje za sprzedażą Sissoko i pozostawieniem Melo. Ale to z Felipe Beppe wyciśnie więcej €.
Spulimy jednego i drugiego. Osobiście jestem za tym żeby został Melo i przyszedł Vidal. Niby piątka w środku pomocy to tłok, ale jakoś specjalnie nie przejmowałbym się losem Markucjo.

Niezdrowo napaliliście się na Kuna albo w główkach się poprzewracało od przeczytania w brukowcach kwoty 130 mln E.

Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2011, 00:59

Ok 7,5 mln rocznie więcej....to dużo i nie dużo, gdyż Aguero jest dużo większą gwiazdą i stanowi większy zysk pod względem marketingu co umiejętnie wykorzystane może trochę zmniejszyć dysproporcje.

Skąd wiem ? Budżet na 3 lata = 120 , czyli w tym roku statystycznie mamy 40 + 70mln pożyczki. Na Aguero, lewo skrzydłowego, klasowego stopera + zastępcę Pirlo wydamy max 80mln. Minus jakaś kaska ok. 10-15mln za zawodników. Myślę że stać nas na wydatek 70mln z tej kasy. Zresztą to kwota pożyczki, oczywiście trzeba ją spłacić, ale awans LM + wpływy z biletów mogą to zapewnić. Pozatym w jakich brukowcach informacje o 120mln + pożyczka są z tego co pamiętam oficjalne.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 14 lipca 2011, 10:42

wojczech7 pisze: Nie wiem, skąd Ci się wzięło 5 mln, ale według tego, co piszą/pisały różne portale:
45 - 30 = 15 [mln €] -> różnica w cenie kart zawodniczych.
(7,5 - 3,5)*4 = 16 [mln €] -> różnica w sumie zarobków przy 4-letnim kontrakcie.
15 + 16 = 31 [mln €]
Ja również wyżej cenię Aguero, aniżeli Giuseppe, ale czy wyżej o 31 mln euro? :think:
Wojtku, nie brałem pod uwagę zarobków. Jak wezmę pod uwagę gigantyczne pensje dla Hasana, Amauriego i Iaquinty, które mam nadzieję znikną jak najszybciej, to ta pensja nie będzie odczuwalna. Cena karty? Faktycznie Aguero będzie droższy. Ale to wszystko w 10 mln € powinno się zamknąć. Ten zawodnik bardziej do mnie przemawia. No chyba, że to dofinansowanie o którym było tak głośno nie było aż tak wielkie jak ta cała szopka wokół niego.
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2011, 12:56 przez zoff, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2011, 11:14

Skoro bawimy się w tak dokładne wyliczanie różnic w cenie Aguero i Rossiego, powinniśmy także pobawić się w szacowanie różnic w zyskach, chociażby marketingowych. Wiadomo, że Aguero robi większy szał niż Rossi.

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 lipca 2011, 11:56

Nasz zarząd ma nadzieję, że Rossi dołączy do nas w trakcie naszego tournee po USA. Marotta mówi, że trudno będzie zakontraktować go przed wylotem, ale ma nadzieję, że Giuseppe zadebiutuje w jednym z trzech towarzyskich meczy, jakie nas czekają w Stanach. Tymczasem Quagliarella z przyjemnością rywalizowałby z Rossim o pierwszą jedenastkę i jeżeli ten do nas przyjdzie, to przywita go z otwartymi ramionami.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2011, 12:07

Antichrist pisze:Nasz zarząd ma nadzieję, że Rossi dołączy do nas w trakcie naszego tournee po USA. Marotta mówi, że trudno będzie zakontraktować go przed wylotem, ale ma nadzieję, że Giuseppe zadebiutuje w jednym z trzech towarzyskich meczy, jakie nas czekają w Stanach. Tymczasem Quagliarella z przyjemnością rywalizowałby z Rossim o pierwszą jedenastkę i jeżeli ten do nas przyjdzie, to przywita go z otwartymi ramionami.
Co ciekawe, Rossi urodził się w Stanach i ma obywatelstwo amerykańskie :)
Liczę, jak wszyscy, na szybkie zakończenie negocjacji bo późne zakontraktowanie Krasicia w zeszłym sezonie chyba miało pewien wpływ na grę jego i całej drużyny.

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2011, 12:10

Mietson pisze:
Antichrist pisze:Nasz zarząd ma nadzieję, że Rossi dołączy do nas w trakcie naszego tournee po USA. Marotta mówi, że trudno będzie zakontraktować go przed wylotem, ale ma nadzieję, że Giuseppe zadebiutuje w jednym z trzech towarzyskich meczy, jakie nas czekają w Stanach. Tymczasem Quagliarella z przyjemnością rywalizowałby z Rossim o pierwszą jedenastkę i jeżeli ten do nas przyjdzie, to przywita go z otwartymi ramionami.
Co ciekawe, Rossi urodził się w Stanach i ma obywatelstwo amerykańskie :)
Liczę, jak wszyscy, na szybkie zakończenie negocjacji bo późne zakontraktowanie Krasicia w zeszłym sezonie chyba miało pewien wpływ na grę jego i całej drużyny.
Pewnie, byłoby lepiej, gdyby obiecana gwiazda zaczęła się zgrywać ze wszystkimi, bo jak na początku sezonu znowu będziemy słuchali o braku zgrania ze względu na nowych zawodników, to chyba glebnę.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2011, 14:19

Mietson pisze:późne zakontraktowanie Krasicia w zeszłym sezonie chyba miało pewien wpływ na grę jego i całej drużyny.
Paradoksalnie zawodnicy zakontraktowani w ostatnich dniach mercato - Aqua, Quag i Krasic grali na początku najlepiej z całej drużyny. A kupieni jeszcze w czerwcu Bonucci, Martinez i Motta okazali się największymi niewypałami.

No ale to jest Juventus. Tu jest wszystko możliwe.

Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2011, 14:33

Paradoksalnie Krasic obniżył loty w drugiej części sezonu i sam wskazywał za jedną z przyczyn nie przepracowanie z drużyną okresu przygotowawczego, gdyż nie miał żadnego i fizycznie nie wytrzymał.

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 14 lipca 2011, 14:41

Mietson pisze:późne zakontraktowanie Krasicia w zeszłym sezonie chyba miało pewien wpływ na grę jego i całej drużyny.
Żadnego na jego grę! Na drużynę? Też raczej nie bo i tak graliśmy na Speedyego.
Loremaster pisze:Paradoksalnie Krasic obniżył loty w drugiej części sezonu i sam wskazywał za jedną z przyczyn nie przepracowanie z drużyną okresu przygotowawczego, gdyż nie miał żadnego i fizycznie nie wytrzymał.
Rosyjska liga jest zupełnie inaczej zorganizowana niż pozostałe ligi Europejskie i Milos musiał grać w miesiące w których powiedzmy, że wcześniej miał wszystko w d. Do tego na pewno doszedł fakt rozgrywania w wakacje MŚ w RPA.

Rossi to dobry piłkarz i zmieniłby oblicze naszej gry w ofensywie.

Obrazek
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2011, 15:06

Nie sądzę żeby Rossi miałby być "nagrodą pocieszenia" jak niektórzy uważają. To bardzo dobry grajek, porównywalny z Aguero, wcale nie gorszy, kto widział jego mecze i Aguero ten wie. Może trochę mniej medialne nazwisko ale wszystko może się zmienić.

Rossi w Juventusie? - :ok:

FORZA JUVE!!!
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2011, 15:17

Loremaster pisze:Ok 7,5 mln rocznie więcej....to dużo i nie dużo, gdyż Aguero jest dużo większą gwiazdą i stanowi większy zysk pod względem marketingu co umiejętnie wykorzystane może trochę zmniejszyć dysproporcje.
Na razie drużyna ma spójny, jednolity i logiczny system płacowy. Odliczając spuściznę po Secco. Przyjście Aguero totalnie by to zaburzyło. Nie prowadziłem nigdy klubu piłkarskiego, ale całkiem logiczne wydaje się, że mogłoby to źle wpłynąć na drużynę.
Loremaster pisze:Skąd wiem ? Budżet na 3 lata = 120 , czyli w tym roku statystycznie mamy 40 + 70mln pożyczki. Na Aguero, lewo skrzydłowego, klasowego stopera + zastępcę Pirlo wydamy max 80mln. Minus jakaś kaska ok. 10-15mln za zawodników. Myślę że stać nas na wydatek 70mln z tej kasy. Zresztą to kwota pożyczki, oczywiście trzeba ją spłacić, ale awans LM + wpływy z biletów mogą to zapewnić.
W chwili obecnej jesteśmy 44-46 mln E na minusie :whistle: . Kawał floty.
Loremaster pisze:Pozatym w jakich brukowcach informacje o 120mln + pożyczka są z tego co pamiętam oficjalne.
Tuttosporty, czy inne takie. Ale fakt, jest to oficjalna kwota.

Rossi i tournee po USA. Super pomysł. Pod względem sportowym i marketingowym.

Tak dużo mówimy o tym o ile to Aguero jest większą gwiazdą od Rossiego. Globalnie pewnie tak, ciężko spierać się z tą tezą. Jednak jak to ma się we Włoszech? Pamiętajmy, że to specyficzny naród, lubią swoich piłkarzy. Stąd np. taki status Marchisio wśród włoskich kibiców.

Zablokowany