Nowy Trener?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2011, 19:30

@Maras@ pisze:
pumex pisze:
<<W@jTEk>> pisze: Pytanie. Tylko dlaczego on to powiedział dopiero jak my mamy nowego trenera? Nie mógł wcześniej tego powiedzieć?
Mógł... i powiedział. Te słowa ujrzały światło dzienne długo przed zatrudnieniem Conte. Ale teraz nie ma co rozpamiętywać kogo moglibyśmy mieć na ławce trenerskiej. Mamy Conte, dajmy mu chwilę na ogarnięcie tego wszystkiego.
Co dla Ciebie oznacz "długo przed"? 2 dni to tak wiele ??
Uwierz mi, gdyby chcieli zatrudnić Deschampsa a on chciał do nas przyjść to nie podpisywalibyśmy kontraktu z Conte. Albo to my go nie chcieliśmy (bardzo prawdopodobne) bo on ma swoją wizję, która może się różnić od wizji Marotty, a wizja Marotty jest priorytetem, albo on sam do nas nie chciał, po tym jak go potraktowano po awansie z Serie B (równie bardzo prawdopodobne).

Mamy nowego trenera, proponuję przestać rozmawiać o tym kogo jeszcze mogliśmy mieć. Mamy Conte i oby ten temat nie był oblegany za kilka miesięcy.

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2011, 19:37

Ja również jestem zdania, że Marotta się nigdy nie kontaktował z Deschampsem. I pewnie będziemy tego żałować, jak zwykle się sfrajerujemy.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2011, 19:40

szczypek pisze:
@Maras@ pisze:
pumex pisze: Mógł... i powiedział. Te słowa ujrzały światło dzienne długo przed zatrudnieniem Conte. Ale teraz nie ma co rozpamiętywać kogo moglibyśmy mieć na ławce trenerskiej. Mamy Conte, dajmy mu chwilę na ogarnięcie tego wszystkiego.
Co dla Ciebie oznacz "długo przed"? 2 dni to tak wiele ??
Uwierz mi, gdyby chcieli zatrudnić Deschampsa a on chciał do nas przyjść to nie podpisywalibyśmy kontraktu z Conte. Albo to my go nie chcieliśmy (bardzo prawdopodobne) bo on ma swoją wizję, która może się różnić od wizji Marotty, a wizja Marotty jest priorytetem, albo on sam do nas nie chciał, po tym jak go potraktowano po awansie z Serie B (równie bardzo prawdopodobne).
Tutaj nie do końca bym się zgodził, z tym że on nie chciałby do nas wrócić. Sam kiedyś mówił, że jego odejście z Juve było jego największym błędem. Z resztą na kogo ma się obrażać ? W tym momencie cały zarząd jest zupełnie inny niż był wtedy :wink:
Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2011, 00:44 przez @Maras@, łącznie zmieniany 1 raz.

ObrazekObrazekObrazek
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2011, 11:54

Z wywiadu z Antonio Conte:
Aktualnie nie podoba mi się mentalność zespołu. Gdy wygrywają - tracą koncentrację. Zespół ma grać do ostatniego gwizdka.
Może i banał ale jak Conte urzeczywistni to wszystko o czym mówi to będzie dobrze.

Ponoć nie pasuje mu Aquilani ale to znowu informacja oparta na niczym. I stoi w sprzeczności ze słowami agenta Albercika.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2011, 12:05

Mietson pisze:Ponoć nie pasuje mu Aquilani ale to znowu informacja oparta na niczym. I stoi w sprzeczności ze słowami agenta Albercika.
Ciekawe, pierwsze słyszę, ale to by się zgadzało, bo Conte zapowiadał, że jego zespół musi biegać i walczyć przez pełne 90 min meczu, a nie oszukujmy się, Aquilani z bieganiem ma nie wiele wspólnego, to stojanow-asystent, młodsza (i pewnie trochę gorsza) wersja Pirlo.
Z drugiej strony agent Alberto mówi coś innego...

Obrazek
flying_birds

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2011, 00:13

Taka ciekawostka: my mamy kolejną miernotę, którą w Atlancie chcieli zabić, a tutaj proszę, okazuje się, że jest szansa na wyciągniecie jednego z najlepszych trenerów świata:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-a ... omosc.html

Conte nadaje się na trenera, jak Komorowski na prezydenta...

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2011, 00:45

flying_birds pisze:
mogło być gorzej, mógł się nadawać jak Kaczyński na prezydenta...

LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2011, 09:38

flying_birds pisze:Taka ciekawostka: my mamy kolejną miernotę, którą w Atlancie chcieli zabić, a tutaj proszę, okazuje się, że jest szansa na wyciągniecie jednego z najlepszych trenerów świata:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-a ... omosc.html

Hiddink mówił już kiedyś, że jeśli wróci do klubowej piłki to wyjątek zrobi jedynie dla Chelsea, więc nie ma co gdybać o przyjściu do nas.
A Conte nie ma co oceniać teraz, zrobimy to po sezonie, narazie trzeba dać mu szansę jak każdemu innemu.

marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2011, 11:12

O DN myslalem ze skoro z taka Sampa osiagnal 4te miejsce to i z Juve je osiagnie, bylem w miare spokojny i oczekiwalem tego sezonu. Co sie stalo kazdy wie, osobiscie chyba od lutego (albo cos kolo tego) przestalem ogladac mecze Juve bo szkoda mi bylo zdrowia i nerwow.

Teraz mamy Conte, gdzie jestem wielce pelen obaw o powtorke... w przyszlym sezonie beda wchodzic juz tylko 3 druzyny do LM tak? Milan, Inter... Napoli, Roma, Lazio, Fiorentina, Udinese, Genoa i Juventus. Jest troche tych pretendentow do 3cie miejsca. Zobaczymy jak potocza sie transfery i jak sobie bedzie radzil Conte z prowadzeniem druzyny i ... kontuzjami.

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2011, 20:50

Lippi również popiera wybór Conte. Lista ludzi popierających wybór Conte na trenera jest imponująca. Może faktycznie coś jest na rzeczy i tak, jak Conte był liderem na murawie, tak będzie liderem na ławce trenerskiej.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2011, 20:52

Antichrist pisze:Lippi również popiera wybór Conte. Lista ludzi popierających wybór Conte na trenera jest imponująca. Może faktycznie coś jest na rzeczy i tak, jak Conte był liderem na murawie, tak będzie liderem na ławce trenerskiej.
Oby, Antosiu. Bo kolejny sezon bez LM będzie dla nas Armaggeddonem. Nie wierzę w Conte specjalnie. Mam nadzieję, że Lippi, Moggi i reszta trzódki nie robią tylko dobrej miny do złej gry. Oby.... :pray:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2011, 20:59

deszczowy pisze:
Antichrist pisze:Lippi również popiera wybór Conte. Lista ludzi popierających wybór Conte na trenera jest imponująca. Może faktycznie coś jest na rzeczy i tak, jak Conte był liderem na murawie, tak będzie liderem na ławce trenerskiej.
Oby, Antosiu. Bo kolejny sezon bez LM będzie dla nas Armaggeddonem. Nie wierzę w Conte specjalnie. Mam nadzieję, że Lippi, Moggi i reszta trzódki nie robią tylko dobrej miny do złej gry. Oby.... :pray:
Ja również nie wierzę w sukces Juventusu pod wodzę Conte, co wielokrotnie podkreślam, ale tyle zasłużonych jednostek wypowiada się o nim w samych superlatywach, że aż chce się podzielać ich optymizm.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2011, 21:14

Zwolennikiem zatrudnienia Conte oczywiście nie byłem, sto razy bardziej wolałbym obecnego trenera Marsylii. Antonio jednak trochę się różni od boskiego Ciro. Przede wszystkim ma większe doświadczenie i jakieś niewielkie sukcesy, Ferrara nie mógł się pochwalić niczym, poza byciem statystą Lippiego. Sytuacja wygląda też inaczej niż w 2009, wtedy to Secco sam sobie nakupował piłkarzy jakich chciał i kazał nimi grać Ferrarze. A biedny Balboa też nie miał pojęcia w co się pakuję i przyjął propozycję bez głębszego zastanowienia. Conte wygląda na człowieka który ma sporo do powiedzenia, więc nie wydaję mi się, żeby teraz sprawa zakończyła się tak tragicznie jak półtora roku temu. Oczywiście rozum podpowiada mi, żeby podchodzić do tego wszystkiego ostrożnie, lecz nie chciałbym się zawieść na kolejnym byłym kapitanie Juventusu. Będę mu kibicował z całego serca, mam nadzieję, że uda mu się awansować z zespołem do LM.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2011, 21:28

ewerthon pisze:Zwolennikiem zatrudnienia Conte oczywiście nie byłem, sto razy bardziej wolałbym obecnego trenera Marsylii. Antonio jednak trochę się różni od boskiego Ciro. Przede wszystkim ma większe doświadczenie i jakieś niewielkie sukcesy, Ferrara nie mógł się pochwalić niczym, poza byciem statystą Lippiego. Sytuacja wygląda też inaczej niż w 2009, wtedy to Secco sam sobie nakupował piłkarzy jakich chciał i kazał nimi grać Ferrarze. A biedny Balboa też nie miał pojęcia w co się pakuję i przyjął propozycję bez głębszego zastanowienia. Conte wygląda na człowieka który ma sporo do powiedzenia, więc nie wydaję mi się, żeby teraz sprawa zakończyła się tak tragicznie jak półtora roku temu. Oczywiście rozum podpowiada mi, żeby podchodzić do tego wszystkiego ostrożnie, lecz nie chciałbym się zawieść na kolejnym byłym kapitanie Juventusu. Będę mu kibicował z całego serca, mam nadzieję, że uda mu się awansować z zespołem do LM.
Kibicował mu będzie każdy z nas. Ja też, choć nie wierzę w jego umiejętności jakoś specjalnie. Módlmy się tylko, by Conte naprawdę okazał się facetem z jajami, bo jeśli nie.... to wtedy będziemy do zmielenia. I niech z nas zrobią mortadelę.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2011, 12:17

http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... z_juve.php No cóż... Czytając to widze ze moglibysmy mieć Carlo na ławce...

Zablokowany