NBA - Tutaj Wszystko

W tym pokoju możesz podyskutować z kibicami na temat innych dyscyplin sportowych.
ODPOWIEDZ
Giacobbneri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2011, 11:31

Super PO w tym sezonie. Aż dziw bierze że nikt jeszcze tu nie napisał. A dzieją się rzeczy interesujące jak mało w których PO.

Lakers ?! Co ? 4-0 :D

Brawo MAVS

Teraz tylko liczę że Grizzlies pokonają kolejnego faworyta i finał konfy Dallas-Memphis. Tego nikt się nie spodziewał.

A na Wschodzie na razie w obu meczach po 2-2 (chyba że Celtics dziś nie wygrają:P)

Ouaresma, Benzema, Van Der Vaart i Huntelaar - takie rzeczy tylko w FM-ie !

Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?

Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2011, 11:49

Giacobbneri pisze:Super PO w tym sezonie. Aż dziw bierze że nikt jeszcze tu nie napisał. A dzieją się rzeczy interesujące jak mało w których PO.

Lakers ?! Co ? 4-0 :D

Brawo MAVS

Teraz tylko liczę że Grizzlies pokonają kolejnego faworyta i finał konfy Dallas-Memphis. Tego nikt się nie spodziewał.

A na Wschodzie na razie w obu meczach po 2-2 (chyba że Celtics dziś nie wygrają:P)
a no nikt się nie spodziewał :dance: fajnie :D Lakers niech jadą na wakacje do Niemczech, szparaga czeka :whistle: :smile:

dzisiaj Boston musi wyrównać 8)

paruf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2011, 13:15

Jestem zaskoczony wynikiem LA, podjęli walkę tylko w 3 meczu, ale ich Mavs trójkami wykończyli w końcówce. Nie wspominając już o koncertowych trójkach w meczu nr 4. Co Terry zrobił to jest poezja 9/11 trafić, cud miód. Na zachodzi obecnie z pozostałym na placu boju lubię Thunder, fajnie się obserwuje drużynę jak z roku na rok się staje silniejsza, to samo tyczy cię Bulls na wschodzie. Po odpadnięciu LA i Spurs myślę, że tytuł padnie łupem wschodu. Jeśli Celts wyrównają na 2-2 bo końcówka tej rywalizacji będzie pasjonująca, tylko rodzi się pytanie czy weterani dadzą radę siłowym i atletycznym Heat ?

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 maja 2011, 13:44

Tak tak słoneczka, raz się Lakersom w playoffach noga powinęła na dobre kilka lat, a wy od razu frustru frustru.

Wyluzujcie... zdobyć trzy razy z rzędu tytuł to i tak byłoby sięgnięcie po niemożliwe.

RSelevan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2011, 13:57

Ale niektorzy nie potrafia przegrywac. Tak jak Odom czy Bynum.

Teraz tylko Heat niech wygra i bedzie tak jak chcialem od poczatku sezonu ;)

Cunha

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2011, 18:26

Dallas na mistrza!

I pomyslec ze uczeń pobił mistrza :]

Boston dziś powinno wyrównać bez problemów. Allenowi siedzi ładnie.
Garnett też sie ogarnął.

Defensywnie grają duzo lepiej od Heats.

Ciekawa batalia jest tez miedzy Rosem a Hawks.

2:2 i leca do Chicago.

J1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2011, 20:19

miałem nadzieję, że w finale Heat pokażą klasę z Lakers, no ale teraz być może obejrzę powtórkę z 2006 :-D i mam nadzieję na taki sam wynik!

Obrazek
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2011, 22:30

Negri pisze:Tak tak słoneczka, raz się Lakersom w playoffach noga powinęła na dobre kilka lat, a wy od razu frustru frustru.

Wyluzujcie... zdobyć trzy razy z rzędu tytuł to i tak byłoby sięgnięcie po niemożliwe.
no jest o czym gadać bo już Phila nie będą mieli i pewna era w LAL się kończy :whistle: (w moim rozumieniu "noga się powinęła" oznacza przypadek, a tu był pogrom w serii :prochno: )

J1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2011, 04:09

pięknie Miami stuknęło bostończyków i mamy 3-1 w serii. teraz przenosimy się na Florydę i czekamy na rywala w finale konferencji :-D

Obrazek
paruf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2011, 08:03

Boston się już raczej nie podniesie, bardzo mało im zabrakło w 4 meczu, a przy stanie 2-2 byłoby ciekawie. Teraz już raczej wynik serii jest przesądzony. W meczu Oklahomy z Memphis też była dogrywka, ale 75pkt duetu KD i RW dało radę :D
Jeszcze tylko dodam, że bardzo też fajnie wygląda drużyna z Memphis, tzn jej sposób budowania i poprawiania wyników z sezonu na sezon. Te PO pokazują, że młodość jest w cenie i że nadchodzi nowa era. Może na koniec tej ery Dallas sięgnie po mistrzostwo ? Zapowiadają się emocje!

Ps. Pamiętacie czasy "Hej Hej tu NBA" ? jak w soboty na TVP leciało NBA ?

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2011, 08:16

paruf pisze:KD i RW dało radę :D
a tego pierwszego krew zalewa jak ten drugi ma piłkę :prochno:
Westbrook może wygrać dla Thunder tą rywalizacje ale może ją też przegrać tak jak w dwóch wygranych meczach przez Niedźwiedzi :whistle:
J1897 pisze:pięknie Miami stuknęło bostończyków i mamy 3-1 w serii. teraz przenosimy się na Florydę i czekamy na rywala w finale konferencji :-D
taki sąd proszę po 4 wygranym meczu przez Miami :whistle: teraz wydaje mi się że to za wcześnie, nie przy klasie tych drużyn

minimav

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2011, 19:32

A teraz powaznie, czy wiekszosc tutaj jest za LAL/Boston/Miami? Pytam bo to chyba najbardziej popularne druzyny w Polsce (moze za wyjatkiem Phoenix Gortata - w kazdym razie w mediach). I czy tylko ja jestem zadowolony ze zwyciestwa Dallas z LAL z racji tego ze wygrali Mavs a nie ze LAL przegralo?

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2011, 20:05

minimav pisze:A teraz powaznie, czy wiekszosc tutaj jest za LAL/Boston/Miami? Pytam bo to chyba najbardziej popularne druzyny w Polsce (moze za wyjatkiem Phoenix Gortata - w kazdym razie w mediach). I czy tylko ja jestem zadowolony ze zwyciestwa Dallas z LAL z racji tego ze wygrali Mavs a nie ze LAL przegralo?
:think: dobre pytanie, ale chyba raczej nie do mnie, jak widzimy temat tutaj jest mało popularny :wink:

ja się cieszę i z tego że LAL przegrało (bo jestem fanem Bostonu) i że Dallas wygrało :-D no ale jak w 4 meczach ma się skuteczność za 3 50% to takie mecze trudno jest przegrać, w 4 meczu świetne trójki Terryego, Stojakovica swoje dołożyli także Dirk i robiący dużo szumu na boisko Barea, Dallas ośmieszyli LAL myślę że Nowitzki i spółka zagrają w finale, zawodnicy na boisku świetnie się uzupełniają, jeśli Dallas nie powtórzy głupich błędów jak kilka lat temu w finałach to zdobędą pierścienie :wink: mimo że dalej wierzę w Celtów to jeśli nie moi zieloni to dalej będę kibicował właśnie Mavs
:)

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 maja 2011, 20:36

wagner pisze:ja się cieszę i z tego że LAL przegrało (bo jestem fanem Bostonu)
Musi Cię boleć ten ostatni, "wygrany" finał, nie?

To, że Lakersi zostali zmiażdżeni nie ulega wątpliwości. Nie ulega też wątpliwości, że wraz z odejściem Phila pewien piękny etap się zamknął.

Podobnie jak nie ulega wątpliwości, kto jest najlepszą drużyną NBA na przestrzeni kilku lat. Tak więc hejterzy - dziękuję, dobranoc.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2011, 20:54

Negri pisze:Podobnie jak nie ulega wątpliwości, kto jest najlepszą drużyną NBA na przestrzeni kilku lat.
wychodzi na to że Bulls :whistle:

Negri pisze:
wagner pisze:ja się cieszę i z tego że LAL przegrało (bo jestem fanem Bostonu)
Musi Cię boleć ten ostatni, "wygrany" finał, nie?
spójrz na całą historię rywalizacji obu klubów, polecam sprawdzić :roll: co to temat : "historia minionego sezonu" ? :lol: :wink: :roll:

ODPOWIEDZ