Matura...

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
goly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2011, 09:32

pan Zambrotta pisze:mało jeszcze o życiu wiesz :) zarobki początkowych informatyków w dużych korporacjach w takim Wrocławiu spokojnie przebijają średnią krajową. A im mniejsza firma, tym większe zarobki... Pieniądze w życiu nie są najważniejsze, ale za coś trzeba żyć i te marzenia spełniać...
Tylko we Wrocławiu. To miasto dla informatyków, każdy to wie. Gdzie indziej nie jest tak kolorowo. Siedziba Google, Opery i czegoś jeszcze tylko nie pamiętam, także jest gdzie łapać praktyki i perspektyw nie brakuje. Oczywiście nie jestem informatykiem, ale to taka powszechna opinia na podwórku.

Niemniej jednak socjologia to nie jest moim zdaniem kierunek godny polecenia. Ja osobiście spróbuje swoich sił na rachunkowości i finansach na matmie(UMCS). Druga opcja to zaocznie logistyka na polibudzie warszawskiej. Tylko najpierw muszę zdać maturę :ok:

"gdyż to, co oni mówią, więcej mówi o nich samych niż o tobie" - Anthony de Mello
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2011, 11:38

goly pisze: Niemniej jednak socjologia to nie jest moim zdaniem kierunek godny polecenia. Ja osobiście spróbuje swoich sił na rachunkowości i finansach na matmie(UMCS). Druga opcja to zaocznie logistyka na polibudzie warszawskiej. Tylko najpierw muszę zdać maturę :ok:
A może coś na Akademii Morskiej w Gdyni? Mój kuzyn tam studiuje transport i logistykę. To jest Wydział Nawigacyjny. Nie sądzę, żeby miał po tym problemy z robotą.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2011, 12:12

Drogie dzieci, w środę "Ogniem i mieczem" macie jak w banku.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 11:42

Mam pytanie, wiem ,że na maturze z matmy, odpowiedzi w różnych arkuszach są pomieszane, ale czy pytanie również? Chodzi mi o to czy u mnie zadanie 2, może być u kogoś 6?

Kędzior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 12:27

Lypsky pisze:Drogie dzieci, w środę "Ogniem i mieczem" macie jak w banku.
EXPLAIN THIS !

Dlaczego miałoby być OiM ?
Smok-u pisze:Mam pytanie, wiem ,że na maturze z matmy, odpowiedzi w różnych arkuszach są pomieszane, ale czy pytanie również? Chodzi mi o to czy u mnie zadanie 2, może być u kogoś 6?
Nie spotkałem się jeszcze z takim zestawem...

Oraz z dedykacją dla nas ;)

KLIK

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 12:55

Przeciez "Ogniem i Mieczem" nie ma nawet w podstawie.
Ja sie nastawiam na cos o wojnie, "Dzume", wzglednie "Wesele" albo "Kordiana". Jeszcze dzisiaj troche sobie poczytam streszczen Mickiewicza, bo z tym leze.

Obrazek
DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 13:47

Też coś przeczuwam z Weselem. Ja muszę sobie powtórzyć wszystko ze średniowiecza bo z tego leże :?

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 17:32

DiaVolO pisze:Też coś przeczuwam z Weselem. Ja muszę sobie powtórzyć wszystko ze średniowiecza bo z tego leże :?
Eee nie ma się co średniowieczem martwić. Tam wszystko pisali, dosłownie, na jedną modłę. :wink:

Ludziska, nie macie jakiś "przecieków"? :smile:

Wojt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 20:45

Mam takie pytanko. Tak na dobra sprawę, czy ktoś w miarę ogólnie ogarnięty, ze średnią na poziomie ok. 4,5 może nie zdać matury ustnej z polskiego?

From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 21:21

Wojt pisze:Mam takie pytanko. Tak na dobra sprawę, czy ktoś w miarę ogólnie ogarnięty, ze średnią na poziomie ok. 4,5 może nie zdać matury ustnej z polskiego?
Nie wiem jak w innych szkołach, w mojej zdali wszyscy. Musiałbyś naprawdę mocno to zwalić, żeby nie zdać. Pójdzie tak łatwo, że nawet się zdziwisz. Swoją drogą, średnia to niezbyt wymierna ocena wiedzy i umiejętności. Ja miałem 2 z angielskiego a z rozszerzonej 87%! :smile:

Wojt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 21:24

Mietson pisze:
Wojt pisze:Mam takie pytanko. Tak na dobra sprawę, czy ktoś w miarę ogólnie ogarnięty, ze średnią na poziomie ok. 4,5 może nie zdać matury ustnej z polskiego?
Nie wiem jak w innych szkołach, w mojej zdali wszyscy. Musiałbyś naprawdę mocno to zwalić, żeby nie zdać. Pójdzie tak łatwo, że nawet się zdziwisz. Swoją drogą, średnia to niezbyt wymierna ocena wiedzy i umiejętności. Ja miałem 2 z angielskiego a z rozszerzonej 87%! :smile:
No ja to wiem, bardziej chodziło mi o to żeby jakoś tam poprzeć to 'w miarę ogarnięty'. Niby zawsze mówiłem dobrze w sensie języka i takich tam, ale troszkę olałem sama prezentację i ten ramowy plan wypowiedzi no i jakoś tak się niepokoje. Dodam, że wystarczy mi absolutnie te 6 punktów potrzebnych do zdania.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 21:27

Wojt pisze:
Mietson pisze:
No ja to wiem, bardziej chodziło mi o to żeby jakoś tam poprzeć to 'w miarę ogarnięty'. Niby zawsze mówiłem dobrze w sensie języka i takich tam, ale troszkę olałem sama prezentację i ten ramowy plan wypowiedzi no i jakoś tak się niepokoje. Dodam, że wystarczy mi absolutnie te 6 punktów potrzebnych do zdania.
Też tak mówiłem a dostałem 18 :) Tak z ciekawości - jaki temat?

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 21:36

Mnie uczyła Polaka, Pani Małgosia, udupiła w klasie maturalnej 6 osób, dobrze ,że nie będzie jej w mojej komisji. Rok temu w szkole nie zdało 13 osób ustnego polaka 11 szczęśliwców trafiło na Panią Małgorzatę.

Wojt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 21:39

Mietson pisze: Też tak mówiłem a dostałem 18 :) Tak z ciekawości - jaki temat?
Sposoby gry z cenzurą na podstawie literatury różnych epok.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 21:41

Smok-u pisze:Mnie uczyła Polaka, Pani Małgosia, udupiła w klasie maturalnej 6 osób, dobrze ,że nie będzie jej w mojej komisji. Rok temu w szkole nie zdało 13 osób ustnego polaka 11 szczęśliwców trafiło na Panią Małgorzatę.
No to masz mocno przewalone. U mnie "komisja" była milutka, tak jak ta w losowaniu LOTTO :D Ale generalnie sądzę, że jak ktoś będzie mówił z sensem przez przynajmniej 8-10 minut i odpowie jakoś na pytania to nie ma szans, żeby nie zdał.

ODPOWIEDZ