Alberto Aquilani
- wagner
- Juventino
to oczywiste że Alberto ma dużo większy potencjał niż Montolivo bez dwóch zdań , rzecz w tym że ceny za tzw. graczy dobrych wzrosły , Montolivo to nikt inny jak graczy wyróżniający się w lidze , nic poza tym, tylko że teraz za takich graczy trzeba płacić minimum 10 melonów , . .Mietson pisze:Dla mnie Aqua > Montolivo
za Aquilaniego dałbym 14mil, myślę że to idealna cena za niego (mam nadzieję że wtedy Liverpool odpuścił by sobie te 2 melony

- Mateuszello
- Juventino
Pisząc to miałem na myśli lepsze zaangażowanie zawodnika, bo może już wie, że teraz gra o nic.pan Zambrotta pisze:a tę gwarancję wystawi Media Markt, bo widać że tam nie chadzasz.Mateuszello pisze:Warto go wykupić, ale max 10-12mln z gwarancją jeszcze lepszej gry.
A po czym widać, że nie chadzam do "Idotów"?
- Łukasz
- Juventino
On nie jest droższy, Viola nie zgarnęłaby zań więcej niż 16 baniek, tyle że jest słabszy od Aquy.Wiking pisze:Poza odczuwalnie droższym Montolivo (chociaż kontrakt ma do 2012, to może dałoby radę jakąś sensowną cenę wynegocjować)?
- FalsoVero
- Juventino
Niech wraca do Anglii jeżeli ma grać 5 meczów dobrych a reszta to tylko truchtanie po boisku to trzymanie tego "wiecznego" talentu jest bez sensu.
"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
- Simi
- Qualità Juventino
Szkoda że tak obniżył loty. Bardzo na niego liczyłem, choć i może gość zacznie w końcu grać na miarę naszych oczekiwań ? Z jednej strony dałbym mu szanse, ale z drugiej wolałbym kupić kogoś kto zagwarantuje nam światowy poziom przez cały sezon.
- Brutalo
- Juventino
Przy potrzebach w innych formacjach i braku udziału w europejskich pucharach będziemy zmuszeni zaufać Aquilaniemu, Melo i Marchisio w środku. Momo raczej odejdzie, ale w jego miejsce nie wróżę Mesjasza.Simi pisze:Szkoda że tak obniżył loty. Bardzo na niego liczyłem, choć i może gość zacznie w końcu grać na miarę naszych oczekiwań ? Z jednej strony dałbym mu szanse, ale z drugiej wolałbym kupić kogoś kto zagwarantuje nam światowy poziom przez cały sezon.
Szkoda że Taywo woli Milan. Kolejny wybiera innych niż nas. Bolesne, ale okrutnie realne...
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
I to jest problem z naszym Alberto. Gra strasznie w kratkę. Ale czy on kiedykolwiek grał tak, jak "chociażby" łączony plotkami prasy z Juve Pirlo? Myślę, że nie. Nigdy nie potrafił strzelić bramki z niczego tak, jak Andrea (vide Real vs Milan na Bernabeu), nigdy też nie pociągnie drużyny do przodu, kiedy trzeba (a w tym sezonie wiele razy trzeba było). A kosztuje 16 baniek. Również na niego liczyłem, ale po tym, co ostatnio prezentuje, to ewidentnie nie zasługuje na to, by go wykupić.Simi pisze:Szkoda że tak obniżył loty. Bardzo na niego liczyłem, choć i może gość zacznie w końcu grać na miarę naszych oczekiwań ? Z jednej strony dałbym mu szanse, ale z drugiej wolałbym kupić kogoś kto zagwarantuje nam światowy poziom przez cały sezon.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- wagner
- Juventino
ale Pirlo jest coraz starszy i zatraca już swoje walory , a Alberto może je jeszcze podnieśćAntichrist pisze:I to jest problem z naszym Alberto. Gra strasznie w kratkę. Ale czy on kiedykolwiek grał tak, jak "chociażby" łączony plotkami prasy z Juve Pirlo? Myślę, że nie. Nigdy nie potrafił strzelić bramki z niczego tak, jak Andrea (vide Real vs Milan na Bernabeu), nigdy też nie pociągnie drużyny do przodu, kiedy trzeba (a w tym sezonie wiele razy trzeba było). A kosztuje 16 baniek. Również na niego liczyłem, ale po tym, co ostatnio prezentuje, to ewidentnie nie zasługuje na to, by go wykupić.Simi pisze:Szkoda że tak obniżył loty. Bardzo na niego liczyłem, choć i może gość zacznie w końcu grać na miarę naszych oczekiwań ? Z jednej strony dałbym mu szanse, ale z drugiej wolałbym kupić kogoś kto zagwarantuje nam światowy poziom przez cały sezon.

- Qrczak
- Juventino
Racja Pirlo już nie będzie lepszy a AA może tak tylko chodzi o to ,że my potrzebujemy dobrych piłkarzy na teraz a nie za kilka lat ,a pirlo jest za darmo i napewno wprowadzi lepszą jakość ,a płacić 16 baniek w ciemno to jest naprawde ryzyko .Za takie pieniądze można kupić naprawdę kogoś lepszego. Wolałbym dołożyć i kupić mascherano.wagner pisze: ale Pirlo jest coraz starszy i zatraca już swoje walory , a Alberto może je jeszcze podnieść
- wagner
- Juventino
tylko czy u nas, jak już wchodzimy w szczegóły wytrzyma bez kontuzji ?Qrczak pisze:a pirlo jest za darmo i napewno wprowadzi lepszą jakość

czy ja wiem czy w ciemno? jesienią grał bardzo dobrze, wiem na co go stać i że ma potencjał + jeszcze jego występy w Romie (miodzio ;* he)Qrczak pisze:a płacić (...) w ciemno to jest naprawde ryzyko
a kto by nie chciał, ale na każdą pozycję dokładać nie będziemy, a najważniejsze żeby wzmocnić LO,PO i LP -> tu pójdzie najwięcej kaskiQrczak pisze:Wolałbym dołożyć i kupić mascherano.
no nie wiemQrczak pisze:a płacić 16 baniek w ciemno to jest naprawde ryzyko .Za takie pieniądze można kupić naprawdę kogoś lepszego.

uważam że należy wykupić Aquilaniego za 14mil

- Antichrist
- Juventino
Tyle, że Pirlo to gwarancja poziomu, którego nasz Alberto nigdy nie osiągnął i moim zdaniem nie osiągnie. Jasne - Andrea wieku nie oszuka, ale mimo wszystko zjada Aquilaniego na śniadanko. Zawsze lubiłem Pirlo. Szkoda, że nie zakończy swojej kariery w Milanie (a przynajmniej tak donoszą media).wagner pisze:ale Pirlo jest coraz starszy i zatraca już swoje walory , a Alberto może je jeszcze podnieśćAntichrist pisze:I to jest problem z naszym Alberto. Gra strasznie w kratkę. Ale czy on kiedykolwiek grał tak, jak "chociażby" łączony plotkami prasy z Juve Pirlo? Myślę, że nie. Nigdy nie potrafił strzelić bramki z niczego tak, jak Andrea (vide Real vs Milan na Bernabeu), nigdy też nie pociągnie drużyny do przodu, kiedy trzeba (a w tym sezonie wiele razy trzeba było). A kosztuje 16 baniek. Również na niego liczyłem, ale po tym, co ostatnio prezentuje, to ewidentnie nie zasługuje na to, by go wykupić.Simi pisze:Szkoda że tak obniżył loty. Bardzo na niego liczyłem, choć i może gość zacznie w końcu grać na miarę naszych oczekiwań ? Z jednej strony dałbym mu szanse, ale z drugiej wolałbym kupić kogoś kto zagwarantuje nam światowy poziom przez cały sezon.
- Pan Mietek
- Juventino
Pirlo to żadna gwarancja. Nie wiadomo czy w jego wieku nie nastąpi znaczący spadek formy. Dodatkowo, jego rzekomo świetna gra w tym sezonie to mit ale do kontuzji grał dobrze. Wolę Aquilaniego z października/listopadaAntichrist pisze:Tyle, że Pirlo to gwarancja poziomu, którego nasz Alberto nigdy nie osiągnął i moim zdaniem nie osiągnie. Jasne - Andrea wieku nie oszuka, ale mimo wszystko zjada Aquilaniego na śniadanko. Zawsze lubiłem Pirlo. Szkoda, że nie zakończy swojej kariery w Milanie (a przynajmniej tak donoszą media).

- Antichrist
- Juventino
Mietsonie, właśnie Aquilani to żadna gwarancja. Gość jest po prostu średnim zawodnikiem. Nie przypominam sobie, by zagrał dwa naprawdę dobre spotkania pod rząd. Z resztą, nie ma co porównywać tych dwóch zawodników. Pirlo jest za free, Aqulani, który jest gorszy jest za 16 milionów €. Za te 16 baniek mamy lewoskrzydłowego z prawdziwego zdarzenia.Mietson pisze:Pirlo to żadna gwarancja. Nie wiadomo czy w jego wieku nie nastąpi znaczący spadek formy. Dodatkowo, jego rzekomo świetna gra w tym sezonie to mit ale do kontuzji grał dobrze. Wolę Aquilaniego z października/listopada
- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Antichrist pisze:Mietsonie, właśnie Aquilani to żadna gwarancja. Gość jest po prostu średnim zawodnikiem. Nie przypominam sobie, by zagrał dwa naprawdę dobre spotkania pod rząd. Z resztą, nie ma co porównywać tych dwóch zawodników. Pirlo jest za free, Aqulani, który jest gorszy jest za 16 milionów €. Za te 16 baniek mamy lewoskrzydłowego z prawdziwego zdarzenia.Mietson pisze:Pirlo to żadna gwarancja. Nie wiadomo czy w jego wieku nie nastąpi znaczący spadek formy. Dodatkowo, jego rzekomo świetna gra w tym sezonie to mit ale do kontuzji grał dobrze. Wolę Aquilaniego z października/listopada

Pirlo + Marchisio powinni nam wystarczyć. Na Aquilaniego szkoda kasy w takich okolicznościach. Pirlo + Ziegler, i już sporo zaoszczędzamy.
Gdyby Aqua utrzymał formę z początku sezonu, to ok. Ale płacić za niego 16mln, w sytuacji gdy istnieje ryzyko iż utrzyma obecną formę, nie ma sensu.