Alberto Aquilani

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2011, 19:19

Mietson pisze:Dla mnie Aqua > Montolivo
to oczywiste że Alberto ma dużo większy potencjał niż Montolivo bez dwóch zdań , rzecz w tym że ceny za tzw. graczy dobrych wzrosły , Montolivo to nikt inny jak graczy wyróżniający się w lidze , nic poza tym, tylko że teraz za takich graczy trzeba płacić minimum 10 melonów , . .
za Aquilaniego dałbym 14mil, myślę że to idealna cena za niego (mam nadzieję że wtedy Liverpool odpuścił by sobie te 2 melony :P )

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2011, 19:39

pan Zambrotta pisze:
Mateuszello pisze:Warto go wykupić, ale max 10-12mln z gwarancją jeszcze lepszej gry.
a tę gwarancję wystawi Media Markt, bo widać że tam nie chadzasz.
Pisząc to miałem na myśli lepsze zaangażowanie zawodnika, bo może już wie, że teraz gra o nic.
A po czym widać, że nie chadzam do "Idotów"?

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2011, 22:53

Wiking pisze:Poza odczuwalnie droższym Montolivo (chociaż kontrakt ma do 2012, to może dałoby radę jakąś sensowną cenę wynegocjować)?
On nie jest droższy, Viola nie zgarnęłaby zań więcej niż 16 baniek, tyle że jest słabszy od Aquy.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2011, 10:28

Patrząc na wczorajsze derby to w obecnej formie AA+Montolivo<Zidane.

FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2011, 12:18

Niech wraca do Anglii jeżeli ma grać 5 meczów dobrych a reszta to tylko truchtanie po boisku to trzymanie tego "wiecznego" talentu jest bez sensu.

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2011, 16:48

Szkoda że tak obniżył loty. Bardzo na niego liczyłem, choć i może gość zacznie w końcu grać na miarę naszych oczekiwań ? Z jednej strony dałbym mu szanse, ale z drugiej wolałbym kupić kogoś kto zagwarantuje nam światowy poziom przez cały sezon.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2011, 22:30

Simi pisze:Szkoda że tak obniżył loty. Bardzo na niego liczyłem, choć i może gość zacznie w końcu grać na miarę naszych oczekiwań ? Z jednej strony dałbym mu szanse, ale z drugiej wolałbym kupić kogoś kto zagwarantuje nam światowy poziom przez cały sezon.
Przy potrzebach w innych formacjach i braku udziału w europejskich pucharach będziemy zmuszeni zaufać Aquilaniemu, Melo i Marchisio w środku. Momo raczej odejdzie, ale w jego miejsce nie wróżę Mesjasza.
Szkoda że Taywo woli Milan. Kolejny wybiera innych niż nas. Bolesne, ale okrutnie realne...

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 marca 2011, 05:21

Simi pisze:Szkoda że tak obniżył loty. Bardzo na niego liczyłem, choć i może gość zacznie w końcu grać na miarę naszych oczekiwań ? Z jednej strony dałbym mu szanse, ale z drugiej wolałbym kupić kogoś kto zagwarantuje nam światowy poziom przez cały sezon.
I to jest problem z naszym Alberto. Gra strasznie w kratkę. Ale czy on kiedykolwiek grał tak, jak "chociażby" łączony plotkami prasy z Juve Pirlo? Myślę, że nie. Nigdy nie potrafił strzelić bramki z niczego tak, jak Andrea (vide Real vs Milan na Bernabeu), nigdy też nie pociągnie drużyny do przodu, kiedy trzeba (a w tym sezonie wiele razy trzeba było). A kosztuje 16 baniek. Również na niego liczyłem, ale po tym, co ostatnio prezentuje, to ewidentnie nie zasługuje na to, by go wykupić.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2011, 10:57

Antichrist pisze:
I to jest problem z naszym Alberto. Gra strasznie w kratkę. Ale czy on kiedykolwiek grał tak, jak "chociażby" łączony plotkami prasy z Juve Pirlo? Myślę, że nie. Nigdy nie potrafił strzelić bramki z niczego tak, jak Andrea (vide Real vs Milan na Bernabeu), nigdy też nie pociągnie drużyny do przodu, kiedy trzeba (a w tym sezonie wiele razy trzeba było). A kosztuje 16 baniek. Również na niego liczyłem, ale po tym, co ostatnio prezentuje, to ewidentnie nie zasługuje na to, by go wykupić.
ale Pirlo jest coraz starszy i zatraca już swoje walory , a Alberto może je jeszcze podnieść :whistle:

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2011, 11:15

wagner pisze: ale Pirlo jest coraz starszy i zatraca już swoje walory , a Alberto może je jeszcze podnieść :whistle:
Racja Pirlo już nie będzie lepszy a AA może tak tylko chodzi o to ,że my potrzebujemy dobrych piłkarzy na teraz a nie za kilka lat ,a pirlo jest za darmo i napewno wprowadzi lepszą jakość ,a płacić 16 baniek w ciemno to jest naprawde ryzyko .Za takie pieniądze można kupić naprawdę kogoś lepszego. Wolałbym dołożyć i kupić mascherano.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2011, 12:01

Qrczak pisze:a pirlo jest za darmo i napewno wprowadzi lepszą jakość
tylko czy u nas, jak już wchodzimy w szczegóły wytrzyma bez kontuzji ? :prochno: Hm.. boiska treningowe Milanu a boiska treningowe Juve ? W Mediolanie i Maldini wytrzymywał bez kontuzji, a u nas najmłodsi i najwytrzymalsi potrafią się połamać . Czyż nie?
Qrczak pisze:a płacić (...) w ciemno to jest naprawde ryzyko
czy ja wiem czy w ciemno? jesienią grał bardzo dobrze, wiem na co go stać i że ma potencjał + jeszcze jego występy w Romie (miodzio ;* he)
Qrczak pisze:Wolałbym dołożyć i kupić mascherano.
a kto by nie chciał, ale na każdą pozycję dokładać nie będziemy, a najważniejsze żeby wzmocnić LO,PO i LP -> tu pójdzie najwięcej kaski
Qrczak pisze:a płacić 16 baniek w ciemno to jest naprawde ryzyko .Za takie pieniądze można kupić naprawdę kogoś lepszego.
no nie wiem :whistle: teraz trzeba płacić grube pieniądze za pilkarzy młodych, dobrych i rozwojowych, nie wiem czy kupimy kogoś lepszego za 16. . . mi się wydaje że nie :whistle: z resztą tak jest duży rozdźwięk o AA sprzyja tylko i wyłącznie Liverpoolowi, który che "podbić" stawkę do ustalonej kwoty 16mil, a tak czy siak muszą zejść z tek kwoty (myślę że do 14) bo w końcu muszą się zorientować że nikt im tyle kasy nie da

uważam że należy wykupić Aquilaniego za 14mil :whistle:

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2011, 15:56

wagner pisze:
Antichrist pisze:
ale Pirlo jest coraz starszy i zatraca już swoje walory , a Alberto może je jeszcze podnieść :whistle:
Tyle, że Pirlo to gwarancja poziomu, którego nasz Alberto nigdy nie osiągnął i moim zdaniem nie osiągnie. Jasne - Andrea wieku nie oszuka, ale mimo wszystko zjada Aquilaniego na śniadanko. Zawsze lubiłem Pirlo. Szkoda, że nie zakończy swojej kariery w Milanie (a przynajmniej tak donoszą media).

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2011, 16:03

Antichrist pisze:Tyle, że Pirlo to gwarancja poziomu, którego nasz Alberto nigdy nie osiągnął i moim zdaniem nie osiągnie. Jasne - Andrea wieku nie oszuka, ale mimo wszystko zjada Aquilaniego na śniadanko. Zawsze lubiłem Pirlo. Szkoda, że nie zakończy swojej kariery w Milanie (a przynajmniej tak donoszą media).
Pirlo to żadna gwarancja. Nie wiadomo czy w jego wieku nie nastąpi znaczący spadek formy. Dodatkowo, jego rzekomo świetna gra w tym sezonie to mit ale do kontuzji grał dobrze. Wolę Aquilaniego z października/listopada :)

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2011, 16:23

Mietson pisze:Pirlo to żadna gwarancja. Nie wiadomo czy w jego wieku nie nastąpi znaczący spadek formy. Dodatkowo, jego rzekomo świetna gra w tym sezonie to mit ale do kontuzji grał dobrze. Wolę Aquilaniego z października/listopada :)
Mietsonie, właśnie Aquilani to żadna gwarancja. Gość jest po prostu średnim zawodnikiem. Nie przypominam sobie, by zagrał dwa naprawdę dobre spotkania pod rząd. Z resztą, nie ma co porównywać tych dwóch zawodników. Pirlo jest za free, Aqulani, który jest gorszy jest za 16 milionów &#8364;. Za te 16 baniek mamy lewoskrzydłowego z prawdziwego zdarzenia.

Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 25 marca 2011, 16:38

Antichrist pisze:
Mietson pisze:Pirlo to żadna gwarancja. Nie wiadomo czy w jego wieku nie nastąpi znaczący spadek formy. Dodatkowo, jego rzekomo świetna gra w tym sezonie to mit ale do kontuzji grał dobrze. Wolę Aquilaniego z października/listopada :)
Mietsonie, właśnie Aquilani to żadna gwarancja. Gość jest po prostu średnim zawodnikiem. Nie przypominam sobie, by zagrał dwa naprawdę dobre spotkania pod rząd. Z resztą, nie ma co porównywać tych dwóch zawodników. Pirlo jest za free, Aqulani, który jest gorszy jest za 16 milionów &#8364;. Za te 16 baniek mamy lewoskrzydłowego z prawdziwego zdarzenia.
:ok:
Pirlo + Marchisio powinni nam wystarczyć. Na Aquilaniego szkoda kasy w takich okolicznościach. Pirlo + Ziegler, i już sporo zaoszczędzamy.
Gdyby Aqua utrzymał formę z początku sezonu, to ok. Ale płacić za niego 16mln, w sytuacji gdy istnieje ryzyko iż utrzyma obecną formę, nie ma sensu.

Zablokowany