Moggi powróci do Turynu?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2011, 20:04

jakku1 pisze:Moggi po calciopoli nie bylby w stanie juz pracowac na takim poziomie. Kontakty sie urwaly, ludzie sie poodrwracali. Nawet gdyby wyrok byl uniewinniający, z tego nic nie bedzie.

Marotta = :ok:
Tu nie chodzi o jego kontakty. Tu chodzi o jego zdrowy rozsądek i sposób w jaki zawsze ściągał presje z zespołu. Może od razu nie ściągnie wielkich gwiazd, ale wierzę w to że sprowadziłby takich zawodników jak kiedyś Camoranesi czy Zambrotta, którzy przeszliby do nas z małych klubów stając się potem zawodnikami na miarę tych barw.
Moggi wygrywał już w swojej karierze wszystko i zna proces budowania zespołu. Marotta po prostu nie wie jak stworzyć zespół na pierwsze miejsce w lidze.
Jeśli byłaby taka potrzeba, to poszedłbym po niego do Neapolu i zaniósł na barana do Turynu. Tak bardzo chciałbym żeby wrócił.

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2011, 20:08

blackadder pisze:Camoranesi czy Zambrotta
Podstawowa różnica między Marottą, a Moggim jest taka, że Luciano ściągał tych zawodników z mniejszych klubów nie za 12, 16 czy 18mln.

Rewolucja Marotty w chwili obecnej jest porażką, zobaczymy co nasz "guru" wymyśli w letnim okienku, bo w przybycie Moggiego nie wierzę.
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2011, 20:10 przez Lypsky, łącznie zmieniany 1 raz.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Verse

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 23 lutego 2011, 20:09

No ciekawe, ma pewnie piekielną chęć odnowienia Juve 5 lat na przemyślenia. No właśnie co do kontaktów, niech już odnawia. Ma kilka miesięcy na to, szuka już na rynku piłkarzy, by potem w w lipcu dopiąć szczegóły kontraktu. To by było piękne, jakby był tak samo dobry jak kiedyś, a może nawet lepszy ;) Moim zdaniem podniosłoby to znacznie jakość klubu.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2011, 20:20

Lypsky pisze:
Podstawowa różnica między Marottą, a Moggim jest taka, że Luciano ściągał tych zawodników z mniejszych klubów nie za 12, 16 czy 18mln.

Rewolucja Marotty w chwili obecnej jest porażką, zobaczymy co nasz "guru" wymyśli w letnim okienku, bo w przybycie Moggiego nie wierzę.
Zambrotta przyszedl do Nas za 19m euro z Bari, a Camoranesi za (w sumie) 10m. Jak zwykle, miazdzysz wiedza :D

@Blackadder: Nie zapominajmy, ze Moggi ostatnio goraco polecal Schelotto. On juz jest za stary, urwaly sie kontakty, nawet gdyby chcial kogos sciagnac, nie byloby to juz tak proste w jego wykonaniu jak przed calciopoli. Akurat rynek transfery rzadzi sie swoimi prawami i bez dobrych dojsc, opinii twardnego gracza, ciezko ugrac dobry biznes - zreszta, jak i winnych dziedzinach, pilka nozna nie jest tutaj wyjatkiem. Dlatego Moggi byl tak skuteczny i dlatego tez jestem sceptyczny, co do jego powrotu.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2011, 20:31

jakku1 pisze:
Lypsky pisze:

Zambrotta przyszedl do Nas za 19m euro z Bari, a Camoranesi za (w sumie) 10m. Jak zwykle, miazdzysz wiedza :D
Gianluca Zambrotta 8mln.
Mauro Camoranesi 8,5mln.
http://www.transfermarkt.de/de/juventus ... n_506.html

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2011, 20:32

jakku1 pisze:
Lypsky pisze:

@Blackadder: Nie zapominajmy, ze Moggi ostatnio goraco polecal Schelotto. On juz jest za stary, urwaly sie kontakty, nawet gdyby chcial kogos sciagnac, nie byloby to juz tak proste w jego wykonaniu jak przed calciopoli. Akurat rynek transfery rzadzi sie swoimi prawami i bez dobrych dojsc, opinii twardnego gracza, ciezko ugrac dobry biznes - zreszta, jak i winnych dziedzinach, pilka nozna nie jest tutaj wyjatkiem. Dlatego Moggi byl tak skuteczny i dlatego tez jestem sceptyczny, co do jego powrotu.
Zambrotta przeszedł wg transfermarkt.de za 8mln. Ale nie wiem na ile te dane są wiarygodne.
PS. Sprawdź za ile sprowadził Zidane'a czy Cannavaro.

Obrazek
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2011, 20:57

jakku1 pisze:Moggi po calciopoli nie bylby w stanie juz pracowac na takim poziomie. Kontakty sie urwaly, ludzie sie poodrwracali. Nawet gdyby wyrok byl uniewinniający, z tego nic nie bedzie.
Skąd te wnioski? Patrzyłeś mu w komórkę czy zauważyłeś, że szefowie innych klubów pousuwali go na facebooku?

typkens

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2011, 21:13

Lypsky pisze:
jakku1 pisze:
Lypsky pisze:Podstawowa różnica między Marottą, a Moggim jest taka, że Luciano ściągał tych zawodników z mniejszych klubów nie za 12, 16 czy 18mln.

Gianluca Zambrotta 8mln.
Mauro Camoranesi 8,5mln.
http://www.transfermarkt.de/de/juventus ... n_506.html
Tak czy siak Zambrotta i Camoranesi byli warci tych pieniędzy. Podobnie rzecz ma się z Nedvedem za 40mln i Buffonem, za którego zapłaciliśmy ~50mln. Teraz dostaliśmy Martineza za 12 eurogąbek, który póki co nic nie pokazuje.

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 lutego 2011, 10:14

blackadder pisze:Sprawdź za ile sprowadził Zidane'a czy Cannavaro
Jeżeli posłużyłeś się tymi piłkarzami w kontekście skali porównawczej co do wiarygodności transfermarkt.de to ok, bo akurat czy Cannavaro czy Zidane byliby warci każdych pieniędzy, jakie można było za nich dać.

Podobnie zresztą jak Camor, Zambrotta i wszystkie inne Nedvedy, Buffony (tu akurat wyrzuciliśmy sporo sałaty).

I co tu dużo mówić - Camor 8 mln, Martinez 12 mln. Wtf, Mr Marotta?

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2011, 10:27

Negri pisze: I co tu dużo mówić - Camor 8 mln, Martinez 12 mln. Wtf, Mr Marotta?
Choć zgodzę sie, ze Moggi miał nosa to w przypadku Camora to był fart. Przechodził do nas jako średniak aby grzać ławę i nikt wówczas się nie spodziewał, że jego forma tak wybuchnie. Więc te 8 mln były przesadzone.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 24 lutego 2011, 10:31

blackadder pisze:Zambrotta przeszedł wg transfermarkt.de za 8mln. Ale nie wiem na ile te dane są wiarygodne.
Nie są ;)
W drugą stronę poszedł Perrotta (może mnie pamięć zawodzi, ale chyba to był on). Łączna kwota transferu była więc wyższa...

W przypadku Camoranesiego było podobnie - Do Hellas oddaliśmy... eeeee.... no ogóra jakiegoś ;)? oj słabo u mnie z pamięcią coś ostatnio... niech ktoś sprawdzi, bo mam roboty dużo ;)

Tak więc w mojej opinii jakku1 vs lypsky 1:0
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2011, 10:35 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2011, 10:32

yanquez pisze:
blackadder pisze:Zambrotta przeszedł wg transfermarkt.de za 8mln. Ale nie wiem na ile te dane są wiarygodne.
Nie są ;)
W drugą stronę poszedł Perrotta (może mnie pamięć zawodzi, ale chyba to był on). Łączna kwota transferu była więc wyższa...

W przypadku Camoranesiego było podobnie - Do Hellas oddaliśmy... eeeee.... no ogóra jakiegoś ;)? oj słabo u mnie z pamięcią coś ostatnio... niech ktoś sprawdzi, bo mam roboty dużo ;)
Nawet jeśli, to nie zmienia to faktu, że się opłacało. A kto wierzy w to, że Martinez zacznie coś grać w drugim sezonie?

marek.siedlce

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2011, 10:37

Marotta = :ok:
Wiesz, widziałeś, rozmawiałeś z nim albo z tymi ludźmi którzy się niby od niego odwrócili. :?: Wątpię :doh:

Ja tam Moggiego przywitał bym z otwartymi rękami. Boję się pomyśleć jakie mercato zafundować nam może Marotta. Luciano w swojej karierze w sprawach transferów pomylił się tyle razy co Marotta w jednym sezonie w Juventusie :roll:
Mi to wystarczy, żeby z całych sił liczyć na jego powrót do Juve.
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2011, 10:38 przez marek.siedlce, łącznie zmieniany 1 raz.

FORZA JUVE !!!
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2011, 10:38

Mietson pisze:
yanquez pisze:
Nie są ;)

Nawet jeśli, to nie zmienia to faktu, że się opłacało. A kto wierzy w to, że Martinez zacznie coś grać w drugim sezonie?
Ja. Chyba.

Weźcie przestańcie się zachowywać jak stare panny wspominające listonosza. Moggi raczej nie jest stałym bywalcem JP. Nie przeczyta, jak za nim tęsknicie. Członek mu nie urośnie, a wam urośnie współczynnik frustracji. A jak przekroczy limes, to wam się urwie od internetu. I będzie płacz.

Moggi był lepszym specem od transferów, niż Zezol i tyle. Po cholerę wałkować kto za ile kogo kupił i za ile sprzedał?
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2011, 10:39 przez deszczowy, łącznie zmieniany 1 raz.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2011, 10:39

Mietson pisze:
Choć nie jestem fanem talentu Martineza nie można tego wykluczyć. Wiele razy niektóre transfery w pierwszym sezonie okazały się klapą, później jednak gdy sprawa ucichła i presja znikła zaczynali sobie grać tak jak potrafią.

ODPOWIEDZ