Moggi powróci do Turynu?
- blackadder
- Juventino
Tu nie chodzi o jego kontakty. Tu chodzi o jego zdrowy rozsądek i sposób w jaki zawsze ściągał presje z zespołu. Może od razu nie ściągnie wielkich gwiazd, ale wierzę w to że sprowadziłby takich zawodników jak kiedyś Camoranesi czy Zambrotta, którzy przeszliby do nas z małych klubów stając się potem zawodnikami na miarę tych barw.jakku1 pisze:Moggi po calciopoli nie bylby w stanie juz pracowac na takim poziomie. Kontakty sie urwaly, ludzie sie poodrwracali. Nawet gdyby wyrok byl uniewinniający, z tego nic nie bedzie.
Marotta =
Moggi wygrywał już w swojej karierze wszystko i zna proces budowania zespołu. Marotta po prostu nie wie jak stworzyć zespół na pierwsze miejsce w lidze.
Jeśli byłaby taka potrzeba, to poszedłbym po niego do Neapolu i zaniósł na barana do Turynu. Tak bardzo chciałbym żeby wrócił.

- Lypsky
- Juventino
Podstawowa różnica między Marottą, a Moggim jest taka, że Luciano ściągał tych zawodników z mniejszych klubów nie za 12, 16 czy 18mln.blackadder pisze:Camoranesi czy Zambrotta
Rewolucja Marotty w chwili obecnej jest porażką, zobaczymy co nasz "guru" wymyśli w letnim okienku, bo w przybycie Moggiego nie wierzę.
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2011, 20:10 przez Lypsky, łącznie zmieniany 1 raz.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Verse
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
No ciekawe, ma pewnie piekielną chęć odnowienia Juve 5 lat na przemyślenia. No właśnie co do kontaktów, niech już odnawia. Ma kilka miesięcy na to, szuka już na rynku piłkarzy, by potem w w lipcu dopiąć szczegóły kontraktu. To by było piękne, jakby był tak samo dobry jak kiedyś, a może nawet lepszy
Moim zdaniem podniosłoby to znacznie jakość klubu.

- jakku1
- Juventino
Zambrotta przyszedl do Nas za 19m euro z Bari, a Camoranesi za (w sumie) 10m. Jak zwykle, miazdzysz wiedzaLypsky pisze:Podstawowa różnica między Marottą, a Moggim jest taka, że Luciano ściągał tych zawodników z mniejszych klubów nie za 12, 16 czy 18mln.blackadder pisze:Camoranesi czy Zambrotta
Rewolucja Marotty w chwili obecnej jest porażką, zobaczymy co nasz "guru" wymyśli w letnim okienku, bo w przybycie Moggiego nie wierzę.

@Blackadder: Nie zapominajmy, ze Moggi ostatnio goraco polecal Schelotto. On juz jest za stary, urwaly sie kontakty, nawet gdyby chcial kogos sciagnac, nie byloby to juz tak proste w jego wykonaniu jak przed calciopoli. Akurat rynek transfery rzadzi sie swoimi prawami i bez dobrych dojsc, opinii twardnego gracza, ciezko ugrac dobry biznes - zreszta, jak i winnych dziedzinach, pilka nozna nie jest tutaj wyjatkiem. Dlatego Moggi byl tak skuteczny i dlatego tez jestem sceptyczny, co do jego powrotu.
- Lypsky
- Juventino
Gianluca Zambrotta 8mln.jakku1 pisze:Zambrotta przyszedl do Nas za 19m euro z Bari, a Camoranesi za (w sumie) 10m. Jak zwykle, miazdzysz wiedzaLypsky pisze:Podstawowa różnica między Marottą, a Moggim jest taka, że Luciano ściągał tych zawodników z mniejszych klubów nie za 12, 16 czy 18mln.blackadder pisze:Camoranesi czy Zambrotta
Rewolucja Marotty w chwili obecnej jest porażką, zobaczymy co nasz "guru" wymyśli w letnim okienku, bo w przybycie Moggiego nie wierzę.![]()
Mauro Camoranesi 8,5mln.
http://www.transfermarkt.de/de/juventus ... n_506.html
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- blackadder
- Juventino
Zambrotta przeszedł wg transfermarkt.de za 8mln. Ale nie wiem na ile te dane są wiarygodne.jakku1 pisze:Zambrotta przyszedl do Nas za 19m euro z Bari, a Camoranesi za (w sumie) 10m. Jak zwykle, miazdzysz wiedzaLypsky pisze:Podstawowa różnica między Marottą, a Moggim jest taka, że Luciano ściągał tych zawodników z mniejszych klubów nie za 12, 16 czy 18mln.blackadder pisze:Camoranesi czy Zambrotta
@Blackadder: Nie zapominajmy, ze Moggi ostatnio goraco polecal Schelotto. On juz jest za stary, urwaly sie kontakty, nawet gdyby chcial kogos sciagnac, nie byloby to juz tak proste w jego wykonaniu jak przed calciopoli. Akurat rynek transfery rzadzi sie swoimi prawami i bez dobrych dojsc, opinii twardnego gracza, ciezko ugrac dobry biznes - zreszta, jak i winnych dziedzinach, pilka nozna nie jest tutaj wyjatkiem. Dlatego Moggi byl tak skuteczny i dlatego tez jestem sceptyczny, co do jego powrotu.
PS. Sprawdź za ile sprowadził Zidane'a czy Cannavaro.

- evilboy
- Juventino
Skąd te wnioski? Patrzyłeś mu w komórkę czy zauważyłeś, że szefowie innych klubów pousuwali go na facebooku?jakku1 pisze:Moggi po calciopoli nie bylby w stanie juz pracowac na takim poziomie. Kontakty sie urwaly, ludzie sie poodrwracali. Nawet gdyby wyrok byl uniewinniający, z tego nic nie bedzie.
- typkens
- Juventino
Tak czy siak Zambrotta i Camoranesi byli warci tych pieniędzy. Podobnie rzecz ma się z Nedvedem za 40mln i Buffonem, za którego zapłaciliśmy ~50mln. Teraz dostaliśmy Martineza za 12 eurogąbek, który póki co nic nie pokazuje.Lypsky pisze:Gianluca Zambrotta 8mln.jakku1 pisze:Zambrotta przyszedl do Nas za 19m euro z Bari, a Camoranesi za (w sumie) 10m. Jak zwykle, miazdzysz wiedzaLypsky pisze:Podstawowa różnica między Marottą, a Moggim jest taka, że Luciano ściągał tych zawodników z mniejszych klubów nie za 12, 16 czy 18mln.
Rewolucja Marotty w chwili obecnej jest porażką, zobaczymy co nasz "guru" wymyśli w letnim okienku, bo w przybycie Moggiego nie wierzę.![]()
Mauro Camoranesi 8,5mln.
http://www.transfermarkt.de/de/juventus ... n_506.html
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Jeżeli posłużyłeś się tymi piłkarzami w kontekście skali porównawczej co do wiarygodności transfermarkt.de to ok, bo akurat czy Cannavaro czy Zidane byliby warci każdych pieniędzy, jakie można było za nich dać.blackadder pisze:Sprawdź za ile sprowadził Zidane'a czy Cannavaro
Podobnie zresztą jak Camor, Zambrotta i wszystkie inne Nedvedy, Buffony (tu akurat wyrzuciliśmy sporo sałaty).
I co tu dużo mówić - Camor 8 mln, Martinez 12 mln. Wtf, Mr Marotta?
- bajbek17
- Juventino
Choć zgodzę sie, ze Moggi miał nosa to w przypadku Camora to był fart. Przechodził do nas jako średniak aby grzać ławę i nikt wówczas się nie spodziewał, że jego forma tak wybuchnie. Więc te 8 mln były przesadzone.Negri pisze: I co tu dużo mówić - Camor 8 mln, Martinez 12 mln. Wtf, Mr Marotta?
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Nie sąblackadder pisze:Zambrotta przeszedł wg transfermarkt.de za 8mln. Ale nie wiem na ile te dane są wiarygodne.

W drugą stronę poszedł Perrotta (może mnie pamięć zawodzi, ale chyba to był on). Łączna kwota transferu była więc wyższa...
W przypadku Camoranesiego było podobnie - Do Hellas oddaliśmy... eeeee.... no ogóra jakiegoś

Tak więc w mojej opinii jakku1 vs lypsky 1:0
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2011, 10:35 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pan Mietek
- Juventino
Nawet jeśli, to nie zmienia to faktu, że się opłacało. A kto wierzy w to, że Martinez zacznie coś grać w drugim sezonie?yanquez pisze:Nie sąblackadder pisze:Zambrotta przeszedł wg transfermarkt.de za 8mln. Ale nie wiem na ile te dane są wiarygodne.
W drugą stronę poszedł Perrotta (może mnie pamięć zawodzi, ale chyba to był on). Łączna kwota transferu była więc wyższa...
W przypadku Camoranesiego było podobnie - Do Hellas oddaliśmy... eeeee.... no ogóra jakiegoś? oj słabo u mnie z pamięcią coś ostatnio... niech ktoś sprawdzi, bo mam roboty dużo
- marek.siedlce
- Juventino
Wiesz, widziałeś, rozmawiałeś z nim albo z tymi ludźmi którzy się niby od niego odwrócili.jakku1 pisze:Moggi po calciopoli nie bylby w stanie juz pracowac na takim poziomie. Kontakty sie urwaly, ludzie sie poodrwracali. Nawet gdyby wyrok byl uniewinniający, z tego nic nie bedzie.
Marotta =

Ja tam Moggiego przywitał bym z otwartymi rękami. Boję się pomyśleć jakie mercato zafundować nam może Marotta. Luciano w swojej karierze w sprawach transferów pomylił się tyle razy co Marotta w jednym sezonie w Juventusie :roll:
Mi to wystarczy, żeby z całych sił liczyć na jego powrót do Juve.
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2011, 10:38 przez marek.siedlce, łącznie zmieniany 1 raz.
FORZA JUVE !!!
- deszczowy
- Juventino
Ja. Chyba.Mietson pisze:Nawet jeśli, to nie zmienia to faktu, że się opłacało. A kto wierzy w to, że Martinez zacznie coś grać w drugim sezonie?yanquez pisze:Nie sąblackadder pisze:Zambrotta przeszedł wg transfermarkt.de za 8mln. Ale nie wiem na ile te dane są wiarygodne.
W przypadku Camoranesiego było podobnie - Do Hellas oddaliśmy... eeeee.... no ogóra jakiegoś? oj słabo u mnie z pamięcią coś ostatnio... niech ktoś sprawdzi, bo mam roboty dużo
Weźcie przestańcie się zachowywać jak stare panny wspominające listonosza. Moggi raczej nie jest stałym bywalcem JP. Nie przeczyta, jak za nim tęsknicie. Członek mu nie urośnie, a wam urośnie współczynnik frustracji. A jak przekroczy limes, to wam się urwie od internetu. I będzie płacz.
Moggi był lepszym specem od transferów, niż Zezol i tyle. Po cholerę wałkować kto za ile kogo kupił i za ile sprzedał?
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2011, 10:39 przez deszczowy, łącznie zmieniany 1 raz.
- bajbek17
- Juventino
Choć nie jestem fanem talentu Martineza nie można tego wykluczyć. Wiele razy niektóre transfery w pierwszym sezonie okazały się klapą, później jednak gdy sprawa ucichła i presja znikła zaczynali sobie grać tak jak potrafią.Mietson pisze:
Nawet jeśli, to nie zmienia to faktu, że się opłacało. A kto wierzy w to, że Martinez zacznie coś grać w drugim sezonie?