Puchar Świata w skokach narciarskich
- francois
- Juventino
No i stało się.dawid91 pisze:No, jutro szykuje się bardzo ciekawy konkurs, fajnie by było jakby Małysz czy Stoch pobił rekord Polski. Skocznia robi wrażenie.
Małysz w dobrej formie, niepokoi Stoch przed MŚ

Dokładnie. Skoczkowie sami podkreślali, że chcą daleko latać, a decyzja o belce "0" to już gruba przesada. Najtrafniej podsumowywali ją kibice pod skocznią po każdym skoku w okolicach 100-150m.Ouh_yeah pisze:O zawodach wiele napisać jakoś nie potrafię. Walter Hoffer to straszny ponurak. Jak tylko jakiś no-name skoczy troszeczkę dalej niż powinien to belka idzie w dół. Lipa a nie loty po 250m.
Ja oglądam dosyć regularnie i trzeba przyznać, że Tajner bardzo ciekawie mówi.Ouh_yeah pisze:Ale osobiście muszę przyznać, że Apoloniusz Tajner bardzo dobrze sprawdza się w roli eksperta studyjnego. Nie ma żadnego owijania w bawełnę, jest rzeczowa i trafna analiza. Nie ma szukania usprawiedliwienia dla Polaków, wręcz wytykanie ich błędów w trakcie lotu. Naprawdę miło się tego słuchało.
Nie oglądam regularnie skoków, więc nie wiem jak często Tajner pojawia się w studiu i czy zawsze jest taki, czy wczoraj miał po prostu dobry dzień.
Ale mistrzostwem wg mnie był konkurs w bodaj że Lillehammer 3 lata temu, kiedy Małysz nie dostał się do konkursu i komentował razem z Szaranowiczem. Wtedy aż miło było posłuchać. Pamiętam, że podobna sytuacja miała miejsce kilka razy ze Stochem i Kamil też ciekawie opowiadał.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Spokojnie. To były wszystko zawody na mamucie. Stoch nigdy nie wydawał mi się jakiś świetny na mamutach, podobnie jak Małysz. Zupełna inna bajka niż skoki na K120 czy K90. Tym bardziej na K90.francois pisze: No i stało się.
Małysz w dobrej formie, niepokoi Stoch przed MŚ![]()
Bardzo ciekaw jestem drużynowego konkursu na obiekcie normalnym. Ostatnio Norwedzy, jakby nam trochę uciekli. Aczkolwiek nie wydaje mi się aby Hilde czy Evensen radzi sobie tam równie dobrze jak na mamutach. Zupełnie inny styl skakania.
- @D@$
- Juventino
A będzie drużynowy na średniej? Jeśli się nie mylę to w Saporro i Libercu już takowego nie było... A szkoda, bo Polaków zawsze widziałem prędzej na mniejszych skoczniach (nasi mają to słynne "mocne odbicie"zoff pisze:Bardzo ciekaw jestem drużynowego konkursu na obiekcie normalnym. Ostatnio Norwedzy, jakby nam trochę uciekli. Aczkolwiek nie wydaje mi się aby Hilde czy Evensen radzi sobie tam równie dobrze jak na mamutach. Zupełnie inny styl skakania.

Jeśli są to dobrze, moim zdaniem zwiększa to szanse Polaków na medal (w porównaniu do skoczni dużej).
Ostatnio zmieniony 15 lutego 2011, 19:08 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Hilde akurat radzi sobie na skoczniach normalnych i dużych chyba lepiej niż na mamutach, a przynajmniej nie gorzej. Mnie osobiście drużynowe konkursy nie ciekawią i mogliby ich zaprzestaćzoff pisze:Spokojnie. To były wszystko zawody na mamucie. Stoch nigdy nie wydawał mi się jakiś świetny na mamutach, podobnie jak Małysz. Zupełna inna bajka niż skoki na K120 czy K90. Tym bardziej na K90.francois pisze: No i stało się.
Małysz w dobrej formie, niepokoi Stoch przed MŚ![]()
Bardzo ciekaw jestem drużynowego konkursu na obiekcie normalnym. Ostatnio Norwedzy, jakby nam trochę uciekli. Aczkolwiek nie wydaje mi się aby Hilde czy Evensen radzi sobie tam równie dobrze jak na mamutach. Zupełnie inny styl skakania.

@D@$ - z tego co piszą na wikipedii - będą
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mistrzostw ... cznym_2011
Ale może to być po prostu błąd.
Jednak nie błąd, w oficjalnym terminarzu mistrzostw jest napisane, że drużynowy na normalnej będzie.
Sunday 27 February
12:00 Cross-Country: 30 km Pursuit Men
15:00 Ski Jumping: Normal Hill (HS 106) Team Men
FORZA JUVE!!!
- Piotr Juvefan
- Juventino
Po zbliżających się Mistrzostwach Świata karierę kończy Szwajcar Andreas Kuettel,zostanie sam Amman i już nigdy Szwajcarzy nie będa mięli skadu na turniej drużynowy:D
Oby Adam nie kończył kariery po sezonie,ale boję sie, że gdy zacznie bardziej przegrywać z Kamilem to ambicja może nie wytrzymać.Oby nie bo dla dobra drużyny dobrze mieć 2 bd skoczków.
Oby Adam nie kończył kariery po sezonie,ale boję sie, że gdy zacznie bardziej przegrywać z Kamilem to ambicja może nie wytrzymać.Oby nie bo dla dobra drużyny dobrze mieć 2 bd skoczków.
- jsduga
- Juventino
Nie chcę zakładać nowego tematu, ale Adaś ogłosił zakończenie kariery
Z jednej strony szkoda, bo drugiego takiego mistrza nie ma na świecie, a z drugiej odchodzi w glorii chwały. Myślę, że jak odejdzie, to na dobre i nie będzie robił powrotów jak Ahonen, niszcząc sobie reputację.
Cóż, Adam będzie zawsze wielki. Bodajże 26 marca pożegnalny konkurs...

Z jednej strony szkoda, bo drugiego takiego mistrza nie ma na świecie, a z drugiej odchodzi w glorii chwały. Myślę, że jak odejdzie, to na dobre i nie będzie robił powrotów jak Ahonen, niszcząc sobie reputację.
Cóż, Adam będzie zawsze wielki. Bodajże 26 marca pożegnalny konkurs...
„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
- strong return
- Juventino
(na szczęście ta trwała 10 lat)
(doskonałe podsumowanie tego co przez tę dekadę przeżywały rzesze osób)
No mniej więcej tak się teraz czuję. Dzieciństwo i dość znacznie wydłużony okres młodości-skończyły się w moim przypadku. Hmm kibicowanie to stały element mego życia. I wiecie co jest najlepsze w obecnym pokaleczonym Juve? Jaka jest jego największa IMO zaleta? W przeciwieństwie do sportowców indywidualnych- Juventus nigdy się nie skończy(to znaczy nie "zakończy kariery") i będzie trwał na wieki.
Raz lepiej, raz gorzej, ale jednak.
Ostatnio zmieniony 03 marca 2011, 22:46 przez strong return, łącznie zmieniany 2 razy.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Dzięki Adam za te wszystkie olimpijskie, pucharowe, weekendowe zmagania, w których Tobie kibicowałem. Na wszystko nadchodzi czas, Twój nadszedł teraz, mistrzu. Respekt i czapka z głowy.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- deszczowy
- Juventino
Kurde mole, za dzieciaka się biegało "na skoki" do domu. Sezon 2000/2001 i te szaleńcze "leeeeeeeeeeeeeeć Adaś!" Szaranowicza...
Coś ważnego się skończyło. Nie tylko dla polskiego sportu, ale też dla całego narodu. Bo "małyszomania" nie była medialnym wymysłem.

Coś ważnego się skończyło. Nie tylko dla polskiego sportu, ale też dla całego narodu. Bo "małyszomania" nie była medialnym wymysłem.
- Łukasz
- Juventino
Wtedy to chyba jeszcze Miklas komentował.deszczowy pisze:Sezon 2000/2001 i te szaleńcze "leeeeeeeeeeeeeeć Adaś!" Szaranowicza...

- strong return
- Juventino
Owszem, ale Szaran znalazł się na pewno we właściwym miejscu i we właściwym czasie-już w Lahti na MŚ na K-90.
Dzięki Beppe za Teveza!