Serie A (25): JUVENTUS 1-0 Inter

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2011, 09:52

Mecz jak typowe derby. Wynik tak na prawdę mógł paść każdy i o tym zadecydowały tylko szczegóły.
Del Neri mnie zaskoczył, że od pierwszych minut wystawił Sorensena i szczęśliwie, bo szczęśliwie, ale wyszło na jego. Oczywiście piję do występu Szweda z Cagliari.
Ogólnie całkiem dobry występ, choć wynik dobry głównie dzięki biernej postawie Interu.
Ciekawi mnie tylko czego wszyscy oczekujecie od Sissoko? Bo jak dla mnie do roli jaką aktualnie pełni nadaje się znakomicie, a rolę jaką dostaje wypełnia w 100% (przynajmniej w moim odczuciu). Moim zdaniem jedynym jego błędem taktycznym jaki popełnia to zbyt często schodzi ze środka na boki pomocy co tworzy dziurę. A tak, to odbiór dobry, pressing, rozrzuca piłki na boki przemyślanie i nigdy 'na szybko' żeby pozbyć się piłki, nie przypominam sobie jakiejś głupiej straty.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lutego 2011, 09:55

koki90 pisze: Oczywiście piję do występu Szweda z Cagliari.
Duńczyka.

Nie wiem skąd ta krytyka w stronę Toniego. On skutecznie robił rzeczy, które Amauri wykonywał nieudolnie, czyli wywalczanie wolnych, zastawianie się i zgrywanie piłki. Tamten potrafił tylko wymachiwać łapami do sędziów, żeby podyktowali faul na nim.
Ostatnio zmieniony 14 lutego 2011, 09:56 przez ewerthon, łącznie zmieniany 1 raz.

mat01

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lutego 2011, 09:56

Oczywiście piję do występu Szweda z Cagliari.

Dunczyka

Buczus_JuveFan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2011, 10:17

Mecz znakomity, móc oglądać z rzeszą fanów z Wrocka zwycięstwo Juve nad Interem, gdy obok siedzą kibice Interu... bezcenne! :D

Co do meczu, Matatatatatatriii robi różnice, teraz już jestem przekonany, że to właściwy napastnik. Ożywił nasz atak jest aktywny w każdym sektorze napadu - lewa,prawa,środek słowem tego czego było nam potrzeba.

Cieszy naprawdę postawa mimo wszystko środka obrony. Z hiper-ruchliwymi piłkarzami Interu, naprawdę dali radę! Boki obrony oczywiście in minus w obronie, ale w ofensywie Sorensen sobie radził, pokazywał się na pozycjach często wychodził w wolne pole, dobrze dobrze chylę czoło również za asystę, ale jak już ktoś wspomniał to typowy środkowy obrońca.

Bardzo spójnie wypadła dzisiaj gra całej linii pomocy, była asekuracja przy głupich stratach nie tylko obrońców ale również pomocników, nawet coś Krasic wracał i walczył o piłkę.

Nad Matrim nie ma co się rozwodzić, to jest jak na razie obok Fabio Q. i Krasica nasz najlepszy transfer. Ta trójka może decydować o końcowym sukcesie i to cieszy. Dlatego czym prędzej wydać kasę na Fabio i targować się z ceną za MATATATATATRIIIIiiego.
:-D

Co do Marchisio, widać było iż nie jest przygotowany do tego meczu mimo wszystko nie zagrał źle, wracał się asekurował, co przy wyjściach Kielona było bardzo ważne (PATRZ gdy Kielon zapuścił się lewą strona tracąć piłkę tuż za nim zgarnął mu ją CM pięknie przerzucając do Krasica, który jak wiemy podał do Sorensena itd.(...))

Cała akcja mówiąc krótko była świetna, aż zdziwiłem się że oglądam poczynania naszych piłkarzy.

PS. Claudio ZULIANI RLZ! :twisted: :D

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lutego 2011, 10:22

Zwycięstwo zasłużone, choć mieliśmy trochę szczęścia przy sytuacji Eto'o. Ale oni również przy sytuacji Matriego. Inter zagrał słabo, bez polotu a my wykorzystaliśmy 1 swoją okazję :)

Zdziwiła mnie zmiana Melo a nie Matriego. Matri co chwile łapał się za te żebra, dał nam dużo ciągu meczu i należał mu się odpoczynek. Nie możemy ryzykować jego zdrowia w takiej sytuacji. A kontuzja Melo chyba nie była aż tak poważna, poza tym to twardziel wytrzymałby. Należało zdjąć Matriego i za niego wprowadzić Momo. Wtedy zagralibyśmy z wysuniętym Iaquintą i zagęszczonym środkiem pola.

Ja wiem, wygraliśmy więc racja zmian Del Neriego. Niby tak, ale.. chodzi też o styl i to szczęście. Inter je miał i my również, ale w sytuacji kiedy Inter cisnął, zagęszczenie środka i granie z silnym, wysokim Vickiem na szpicy byłoby całkiem na miejscu.

Jeszcze co do poszczególnych piłkarzy: Matri, Chiellini i Sorensen na +
Duńczyk miał pare błędów, jeden dosyć niebezpieczny, ale miał też udane interwencje no i asyste. W dodatku bardzo młody wiek, nie możemy go oceniać tak samo jak Kielona.

Gigi też na + , dziś był pewny i wychodził do piłek. Barzagli kolejny dobry mecz :) Toni też nieźle.

Po raz kolejny zawodzi Aquilani, Marchisio i Melo niewidoczni. Aqua niech się stara bo w takiej formie to jest wart może 8 mln i kandydat na ławkę.

No, ale wygraliśmy i to się liczy. Oby teraz zaczął się marsz w górę tabeli.

FORZA JUVE!!!

Z Juve na dobre i złe!
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2011, 10:33

WojtinhoFCJ pisze: Zdziwiła mnie zmiana Melo a nie Matriego. Matri co chwile łapał się za te żebra, dał nam dużo ciągu meczu i należał mu się odpoczynek. Nie możemy ryzykować jego zdrowia w takiej sytuacji. A kontuzja Melo chyba nie była aż tak poważna, poza tym to twardziel wytrzymałby. Należało zdjąć Matriego i za niego wprowadzić Momo.
U Melo było prawdopodobnie podejrzenie jakiejś mięśniówki, a Matri tylko obił żebro. Może złamał - nie wiem, ale to i tak by się nie pogłębiło, nie było niebezpieczne, a mięśniówka - tak. Nie można było ryzykować.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
mat01

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lutego 2011, 10:45

Poza tym, jak powiedzial Lipinski, lepiej miec na maxa zdrowego w srodku pola niz w ataku

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2011, 10:47

Lipiński rozłożył wszystkich na samym początku meczu, swoim stwierdzeniem że nawet porażka po dobrej grze będzie dla Juve dobrym wynikiem. Myślałem że rzucę piwem w telewizor.

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2011, 10:49

Łukasz pisze:
WojtinhoFCJ pisze: Zdziwiła mnie zmiana Melo a nie Matriego. Matri co chwile łapał się za te żebra, dał nam dużo ciągu meczu i należał mu się odpoczynek. Nie możemy ryzykować jego zdrowia w takiej sytuacji. A kontuzja Melo chyba nie była aż tak poważna, poza tym to twardziel wytrzymałby. Należało zdjąć Matriego i za niego wprowadzić Momo.
U Melo było prawdopodobnie podejrzenie jakiejś mięśniówki, a Matri tylko obił żebro. Może złamał - nie wiem, ale to i tak by się nie pogłębiło, nie było niebezpieczne, a mięśniówka - tak. Nie można było ryzykować.
Poza tym w wypadku kontuzji Matriego w ataku mamy kim grać, w wypadku Melo już gorzej, o czym zresztą mówili wczoraj komentatorzy z C+

Narzekacie narzekacie... są 3 pkt ? Ilu było takich, co mówiło 'z taką grą z Cagliari nie wygramy' nie graliśmy dobrze, a wygraliśmy ? To samo z interem. Graliśmy przeciętnie, ale jakże ważne 3 pkt zostają w Turynie. Srać już na styl, byle ciułać te cholerne punkty i zakwalifikować się do LM, wtedy się pomyśli.

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2011, 10:49

Na plus
Dobry mecz Barzagliego.
Melo wczoraj na plus.
Kielon na plus.

Na minus
Kolejny tragiczny mecz Sissoko.
Kolejny mecz w niepodrabialnym stylu Vicka.
Sorensen w porządku... do czasu.

Zaprawdę, módlmy się za pokraczność Eto`o... i za to, że po idiotycznych błędach Pepe, Krasicia i Sorensena udało się nam wrócić z tarczą. Fuks. Nic więcej, panowie.
Ostatnio zmieniony 14 lutego 2011, 10:52 przez deszczowy, łącznie zmieniany 1 raz.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 lutego 2011, 10:51

deszczowy pisze:Dobry mecz Barzagliego. || Kolejny tragiczny mecz Sissoko.
Kielon na plus. || Kolejny mecz w niepodrabialnym stylu Vicka.
Sorensen w porządku || ....do czasu.
Melo wczoraj na plus. ||

Zaprawdę, módlmy się za pokraczność Eto`o... i za to, że po idiotycznych błędach Pepe, Krasicia i Sorensena udało się nam wrócić z tarczą. Fuks. Nic więcej, panowie.
Żeby być sprawiedliwym trzeba napomknąć o braku szczęścia w wykończeniu z naszej strony, bo Matri był bliski strzelenia gola jeszcze dwa razy. Ale tak, mroczni bogowie byli wczoraj po naszej stronie.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2011, 10:54

deszczowy pisze:po idiotycznych błędach (...) Krasicia
Krasic nie miał żadnego idiotycznego błędu. To komentatorzy pomylili go z Sorensenem przy tym wybiciu piłki pod nogi Sneijdera. Po powtórce się poprawili.

*Rafał*

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lutego 2011, 11:06

No w końcu człowiek się po gwizdu końcowym mógł uśmiechnąć.
Ogólnie dobra gra, Sorensen musi grać i niech gra, wiem że młody, że nie doświadczony i że błędy robi ale jeśli pójdzie na wypożyczenie to się zmarnuje zapewne, jak większość u nas, trzeba mu dawać grać... Melo czasem aż za wesoło jak na defensywnego pomocnika ale podoba mi się jego gra, pozytywny wariat. Teraz trzeba mieć długą serię zwycięstw, łącznie z tym nad Milanem i wywalczyć to miejsce w LM.
Forza Juve!

L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2011, 11:07

Negri pisze:Luker się kaja i gratuluje, czas umierać.
Rozumiem, ze lepiej by bylo gdybym nie gratulowal?

ps. Nikt sie nie kaja. <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> tez nie jestem, i kto na zwyciestwo zasluzyl potrafie ocenic.
Problem tkwi w tym, że nasi nie mają motywacji na mecze z borowikami.
Osobiscie, nie tylko w motywacji bym sie upatrywal problemow z waszej strony.

Obrazek
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2011, 11:11

Głupia zmiana Marchisio na Pepe nieco ustawiła końcówkę spotkania. Bezproduktywny Simone popełnił błąd który powinien kosztować nas gola. Matri walczył z bólem i szkoda że nie został zastąpiony przez Aleksa.
Iaquinta powinien jak najprędzej dołączyć do Amauriego, przy Matrim widać jak na dłoni że nie nadaje się na Juventus.
Sorensen gdyby nie asysta to zostałby chyba najsłabszym ogniwem. Jego 2 błędy mogły kosztować nas bramkę.
Aquilani też nie zachwycił, Krasić obudził się dopiero po wejściu Nagamoto.
Ogólnie widać postęp w porównaniu do styczniowych spotkań. Chiellini chyba na dłużej powinien zagościć na lewej stronie. Wreszcie widać że mamy atak i trzeba to wykorzystać bo z Romą czeka nas ostra walka do ostatniej kolejki o 4 miejsce.

Obrazek
Zablokowany