Serie A (25): JUVENTUS 1-0 Inter
- Meraviglioso
- Juventino
Obejrzałem ten mecz (notabene bardzo nudny) z Interem, który grał na pół gwizdka i mam mieszane uczucia. Niby wygraliśmy, ale Inter jakoś nie przykładał się specjalnie. Czyżby myślami był już przy meczu z Bayernem? Swoją drogą to z taką grą nie mają czego szukać z Bawarczykami. Co do Juve, to pierwsza myśl, która się nasuwa to świetny mecz (kolejny) Matriego, który zrobił to co powinien napastnik, czyli umieścił piłkę w siatce. Słabo natomiast Aquilani, Iaquinta, Pepe czy Sissoko i właściwie tych piłkarzy powinno się pozbyć w okienku letnim. Świetny mecz, mimo błędów, Sorensena, który udowadnia, że warto stawiać na młodzież. Pozostaje tylko szkolić na prawą obronę i liczyć, że woda sodowa nie uderzy mu do głowy. Na pewno jest lepszy od Motty (btw: kolejny gracz do odstrzału) i chyba także od doświadczonego Grygery. Biorąc pod uwagę jak słabo grają inni skrajni obrońcy, a także fakt, że na prawie na pewno w lecie odejdą Salihamidzic, Traore, Grosso i Rinaudo wygląda na to, że w lecie czeka nas kolejna rewolucja. Ze sprowadzonych piłkarzy sprawdzili się jak na razie tylko Bonucci, Storari, Sorensen, Krasic i Qua. Poki co niezle prezentują się Barzagli i Toni. Amauri jest już na wylocie a Martinez to wielka niewiadoma. Jak widać wciąż nie ma nawet szkieletu drużyny. Tak więc co by się nie stało, czeka nas kolejny sezon przebudowy (2011/2012) ;/ Prawdopodobnie sezon bez europejskich pucharów.
Ostatnio zmieniony 13 lutego 2011, 22:54 przez Meraviglioso, łącznie zmieniany 1 raz.
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Co racja, to racja. Dziwna ta zmiana. Tak samo, jak wejście Iaquinty, który chyba będzie musiał poszukać innego klubu w lecie, bo Matri i Toni pokazali kawał dobrej piłki dzisiaj.tracerek pisze:Del Neri znowu robi słabe zmiany. Wchodzi bezproduktywny Pepe, za walczącego Marchisio, a Matri prosi o zmianę. Szkoda słów... Ale ważne że wygrywamy.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- dzidzia
- Juventino
Kto jest odpowiedzialny za sondę na bramkę miesiąca. Moim zdaniem do sondy wyjątkowo powinniście dorzuciś strzał Eto z końcówki w poprzeczkę. To było najpiękniejsze zagranie meczu :C
A tak poza tym to ja nie wiem o co chodzi z Krasicem. Gra padakę okropną. Reszta dziś była w porządku.
A tak poza tym to ja nie wiem o co chodzi z Krasicem. Gra padakę okropną. Reszta dziś była w porządku.
- Baala
- Juventino
Mało brakowało a Del Neri przegrałby nam mecz. Jego zmiany to kuriozum. Kontuzjowany Matri i Melo, a on zmienia Marchisio. Przez własną głupotę skazał się na granie 10 vs 11.
Co do meczu to obrona (cała) bardzo dobrze. Krasic niby słaby ale wrzucił piłkę na 2-0 tylko Matri przestrzelił. Pepe solidny opieprz sie należy za stratę. Oby kontuzje nie były poważne.
Co do meczu to obrona (cała) bardzo dobrze. Krasic niby słaby ale wrzucił piłkę na 2-0 tylko Matri przestrzelił. Pepe solidny opieprz sie należy za stratę. Oby kontuzje nie były poważne.
- Marian.
- Juventino
PIĘKNIE!
Gra niezła, wynik bardzo dobry! Na pochwałę zasługują Chiellini, Barzagli, Matri i Toni. Na minus Krasic - reszta neutralnie. Bardzo dobra gra w obronie przez cały mecz. Atak również dobrze, najsłabiej pomoc.
Jestem ciekaw co mają do powiedzenia Ci kibice interu, co przed meczem twierdzili, że wygrają i to na luzie.
Grazie Grande Juve! Grazie Ragazzi!
Gra niezła, wynik bardzo dobry! Na pochwałę zasługują Chiellini, Barzagli, Matri i Toni. Na minus Krasic - reszta neutralnie. Bardzo dobra gra w obronie przez cały mecz. Atak również dobrze, najsłabiej pomoc.
Jestem ciekaw co mają do powiedzenia Ci kibice interu, co przed meczem twierdzili, że wygrają i to na luzie.
Grazie Grande Juve! Grazie Ragazzi!
- Gandalf8
- Juventino
Pięknie, super, świetnie, ależ jestem szczęśliwy
.
Wielkie brawa dla drużyny za to zwycięstwo
. Buffon wreszcie dobry mecz, obrona świetnie (Kielon mistrz a Sorensen zagrał jak doświadczony zawodnik a nie 18latek), pomoc też dawała radę, ale co najbardziej cieszy to to, że wreszcie mamy atak (piękna brameczka Matriego).
Ale prawda jest też taka, że gdy Eto'o strzelał w poprzeczkę to prawie zawału dostałem
Oby wreszcie Juve zaczęło wygrywać - nawet po 1:0

Wielkie brawa dla drużyny za to zwycięstwo

Ale prawda jest też taka, że gdy Eto'o strzelał w poprzeczkę to prawie zawału dostałem

Oby wreszcie Juve zaczęło wygrywać - nawet po 1:0

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- wiwat
- Juventino
Bardzo cieszy to zwycięstwo, może nie w jakimś olśniewającym stylu, ale zawsze 3 punkty do przodu. Szczęście dzisiaj zdecydowanie miało czarno-białe barwy, a poprzeczka w Turynie będzie się śniła Eto'o jeszcze bardzo długo :-D
Podsumowując:
Matri - Man Of The Match (chociaż mógł jeszcze jednego gola zdobyć, ale nie narzekajmy...)
Sørensen - jak na takiego młodziaka i w meczu o taką stawkę, to grał dobrze
Barzagli i Bonucci - pewne punkty obrony
Chielini - momentami grał na wariata, ale bez poważnych błędów
Aquilani - mało kreatywny, mało widoczny, mało skuteczny
Krasic - poprawnie, ale bez rewelacji
Melo - jak zwykle agresywny i dziś nawet żółtej kartki nie dostał
Marchisio - dziś nie miał dnia i było to widać
Toni - szarpał, tracił piłkę, mógł zdobyć bramkę
Iaquinta - wszedł na boisko i skupił się na wymuszaniu fauli, ale nawet to mu nie wychodziło
Sissoko - przez moment miałem wrażenie, że chce dostać czerwoną, ale dotrwał do końca tylko z żółtą.
Podsumowując:
Matri - Man Of The Match (chociaż mógł jeszcze jednego gola zdobyć, ale nie narzekajmy...)
Sørensen - jak na takiego młodziaka i w meczu o taką stawkę, to grał dobrze
Barzagli i Bonucci - pewne punkty obrony
Chielini - momentami grał na wariata, ale bez poważnych błędów
Aquilani - mało kreatywny, mało widoczny, mało skuteczny
Krasic - poprawnie, ale bez rewelacji
Melo - jak zwykle agresywny i dziś nawet żółtej kartki nie dostał
Marchisio - dziś nie miał dnia i było to widać
Toni - szarpał, tracił piłkę, mógł zdobyć bramkę
Iaquinta - wszedł na boisko i skupił się na wymuszaniu fauli, ale nawet to mu nie wychodziło
Sissoko - przez moment miałem wrażenie, że chce dostać czerwoną, ale dotrwał do końca tylko z żółtą.
- Łukasz
- Juventino
Wygrywał pojedynki główkowe z Ranocchią aż miło, zgrywał piłki do nogi. Amauri czy Iaquinta grają na tym poziomie tylko w swoich marzeniach.Fonczek1947 pisze: Dla mnie Toni zagrał totalne dno.
Świetny... Dobry, jak na swój wiek. Dośrodkowanie w trybuny równoważy asysta. Dwa urwania się Eto'o - dwa kapitalne odbiory na nim. Ale zbyt krótkie podanie do Buffona obciąża jego konto.Corcky pisze:Świetny Sorensen
- Lypsky
- Juventino
Iaquinta po wejściu był mniej przydatny niż kontuzjowany Matri - ten człowiek to śmiech na sali i musi podzielić los Amauriego. Pepe niech idzie na grzyby, a z Sissoko nic już nie będzie.
Najlepszy Chellini, równie dobry Matri, w porządku Toni. Krasić nadal bez formy, a Sorensenowi brakuje pewności.
Liczą się trzy punkty, oby teraz nie zwolnili.
Najlepszy Chellini, równie dobry Matri, w porządku Toni. Krasić nadal bez formy, a Sorensenowi brakuje pewności.
Liczą się trzy punkty, oby teraz nie zwolnili.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Adamosus
- Juventino
Taaaakkkk!
Panowie,niech was usciskam! Wirtualnie ale zawsze :-D
Derby dla Nas!
Było widmo remisu(Etoo w poprzeczkę) ale wybronilismy się,Matri został bohaterem meczu, ale też w pojedynku z nabytkiem Interu,Pazzinim
Matri Waleczne Serce,jak to okreslili komentatorzy Canal+
Cieszmy się i pijmy bo jest z czego i za co.
Forza!
Panowie,niech was usciskam! Wirtualnie ale zawsze :-D
Derby dla Nas!
Było widmo remisu(Etoo w poprzeczkę) ale wybronilismy się,Matri został bohaterem meczu, ale też w pojedynku z nabytkiem Interu,Pazzinim
Matri Waleczne Serce,jak to okreslili komentatorzy Canal+

Cieszmy się i pijmy bo jest z czego i za co.
Forza!

- Meraviglioso
- Juventino
Znajdź mi 18-letniego obrońce, ktory zagrałby lepiej od niego w tym meczu. Chodź jednego. No czekam.Łukasz pisze:[
Świetny... Dobry, jak na swój wiek. Dośrodkowanie w trybuny równoważy asysta. Dwa urwania się Eto'o - dwa kapitalne odbiory na nim. Ale zbyt krótkie podanie do Buffona obciąża jego konto.
Co do 'dziwnej' zmiany Marchisio - przecież przed meczem było wiadomo, że jak zagra to z kontuzją (co było zresztą widać) i zejdzie w 2. połowie.
Ostatnio zmieniony 13 lutego 2011, 22:57 przez Meraviglioso, łącznie zmieniany 1 raz.
- juventino2
- Juventino
Hmmm podsmumujmy to studząc emocje:
Buffon - poza sytuacją z pudłem Eto'o dobry mecz,pewny w bramce można powiedzieć. +
Chiellini- dobry mecz w ofensywie,troszke gorzej w defensywie.Myślę że ta lewa strona to jest dla niego bardzo dobra i nie zapomniał jak sie gra
Barzagli,Bonucci- Co tu mówić dobry mecz w ich wykonaniu
Sorensen - Pokazał że ma coś w sobie bocznego obrońcy (patrz asysta).W defensywie troszke błędów miał więc mecz średni.
Marchisio-niczym się nie wyróżnił,strzał w reklamy niezbyt,średni występ
Aquilani -przyzwoity występ
Melo - patrz wyżej
Krasic - dziś przeciętnie niepotrzebne straty i brak takiej gry na czas w ostatnich minutach
Matri-występ wyśmienity,niewiele zabrakło do drugiej i trzeciej bramki.Piłka go szukała
Toni-pokazał że nie można go nazwać "Amauri" ani "Vicek".Walczak
Eto'o równie dobrze mógł założyć naszą koszulkę, bo wybijać piłkę z 5 m na rożny potrafi

Eto'o Fail !
Buffon - poza sytuacją z pudłem Eto'o dobry mecz,pewny w bramce można powiedzieć. +
Chiellini- dobry mecz w ofensywie,troszke gorzej w defensywie.Myślę że ta lewa strona to jest dla niego bardzo dobra i nie zapomniał jak sie gra
Barzagli,Bonucci- Co tu mówić dobry mecz w ich wykonaniu
Sorensen - Pokazał że ma coś w sobie bocznego obrońcy (patrz asysta).W defensywie troszke błędów miał więc mecz średni.
Marchisio-niczym się nie wyróżnił,strzał w reklamy niezbyt,średni występ
Aquilani -przyzwoity występ
Melo - patrz wyżej
Krasic - dziś przeciętnie niepotrzebne straty i brak takiej gry na czas w ostatnich minutach
Matri-występ wyśmienity,niewiele zabrakło do drugiej i trzeciej bramki.Piłka go szukała

Toni-pokazał że nie można go nazwać "Amauri" ani "Vicek".Walczak
Eto'o równie dobrze mógł założyć naszą koszulkę, bo wybijać piłkę z 5 m na rożny potrafi

Eto'o Fail !
Ostatnio zmieniony 13 lutego 2011, 22:59 przez juventino2, łącznie zmieniany 1 raz.
- bajbek17
- Juventino
Ale nie kciuki bolą :-D Szkoda, że tak dramatycznie wyglądała końcówka meczu. Po strzale Snijdera piłka nie leciała w światło bramki więc nie czepiajcie się Sorensena, który rozegrał bardzo dobre spotkanie. Jak uraz Melo nie był tak groźny to go chyba zabije. Oby tylko Matri nie wypadł na dłużej
FORZA JUVE