Puchar Świata w skokach narciarskich

W tym pokoju możesz podyskutować z kibicami na temat innych dyscyplin sportowych.
ODPOWIEDZ
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2011, 17:11

Na sport.pl jest napisane, że wg pierwszych ustaleń upadek nie był groźny. Gratulacje dla Kamila Stocha, oby Adam wrócił szybko do zdrowia.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2011, 17:14

Nie pamiętam, żeby konkurs Pucharu Świata w skokach wygrał inny Polak poza Adamem.

Gratulacje Kamil :happy:
Życzymy kolejnych zwycięstw.

Szkoda Adama, bo radość mogłaby być większa.
Z pierwszych doniesień wynika, że kontuzja nie jest poważna.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2011, 17:20

francois pisze:Nie pamiętam, żeby konkurs Pucharu Świata w skokach wygrał inny Polak poza Adamem.

Gratulacje Kamil :happy:
Życzymy kolejnych zwycięstw.

Szkoda Adama, bo radość mogłaby być większa.
Z pierwszych doniesień wynika, że kontuzja nie jest poważna.
Dziwnie brzmią na stronie Juventusu takie słowa :wink:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2011, 23:52

Brawo Kamil! Za 2-3, może 4 lata wygra jeszcze Kryształową Kulę. Małysza nam nie zastąpi, ale nie znaczy to że nie będziemy z niego dumni!

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2011, 08:06

Wygrana Stocha to duże zaskoczenie. Przypomniał mi się konkurs z Zakopanego z dawnych lat kiedy to bodajże Mateja prowadził po pierwszej serii, z tym że w drugiej skoczył tak jak nas do tego przyzwyczaił i nie wygrał. Życzyłbym Kamilowi sukcesów w przyszłości ale obawiam się, że ten zawodnik ma za słabą psychikę jak na przyszłego mistrza.

Najbardziej szkoda Małysza. W jego wieku taki upadek może mieć katastrofalne skutki. Oby nic się jednak za Nim z tego powodu nie ciągło i żebyśmy mogli go zobaczyć za rok na skoczni.

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2011, 11:27

jeśli ktoś jeszcze nie widział feralnego upadku Adama, to tutaj można zobaczyć całe zdarzenie, choć nie ukrywam, że chodziło mi głównie o komentarz pod spodem:
to jest skandal ! jak on mógł lądować w takich warunkach,lot był nieprzygotowany ,Tusk ponosi moralną i polityczną odpowiedzialność za tą tragedie, to musi zbadać komisja Macierewicza, widać wyrażnie że kontrolerzy z wieży nie wydawali prawidłowych komend
mistrzostwo świata! :rotfl:

Bardzo dobrze, że wczoraj była 2 seria bo Stoch nie pozostawił wątpliwości kto był najlepszy. Oby to był dobry prognostyk na przyszłość. Marzą mi się dwa medale na MŚ w jednym konkursie indywidualnym :wink:

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2011, 14:55

to jest skandal ! jak on mógł lądować w takich warunkach,lot był nieprzygotowany ,Tusk ponosi moralną i polityczną odpowiedzialność za tą tragedie, to musi zbadać komisja Macierewicza, widać wyrażnie że kontrolerzy z wieży nie wydawali prawidłowych komend
Taaa poziom tego Pana, bardzo śmieszne :roll:

Obrazek

Żal mi Adasia, i cieszy mnie wynik Stocha.

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2011, 20:00

Stoch :whistle: . Forma rośnie, a umiejętności są człowiek już buduje sobie chrapkę na Mistrzostwa Świata. Powodzenia i dalszych sukcesów.

gruzin_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2011, 20:33

K.M. pisze:Stoch :whistle: . Forma rośnie, a umiejętności są człowiek już buduje sobie chrapkę na Mistrzostwa Świata. Powodzenia i dalszych sukcesów.
Kurcze a najlepsze jest to, że skacze ładnie. Trochę stylem przypomina mi Ammana z 2002 roku (zero ruchu w powietrzu).
Przyłączam się również do życzeń :wink:

CIAO IL CAPITANO
karosznurek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2011, 20:51

Stoch w końcu pokazuje na co go stać. Po tym jak dobrze szło mu w lecie to teraz przełożyło się na zime

"Vincere non importante l'unica cosa che conta."
juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2011, 22:50

K.M. pisze:Brawo Kamil! Za 2-3, może 4 lata wygra jeszcze Kryształową Kulę. Małysza nam nie zastąpi, ale nie znaczy to że nie będziemy z niego dumni!
Kamil Malysza nie zastapi :?: A czemu nie :?:

Moze troche za pozno to pisze ale na pewno pamietacie Malysza po upadku w Zakopanem kiedy to wstawal z ziemi i calo twarz pokrywal mu snieg, prawie cala, jedynie oczka mial odsloniete. Powalilo mnie to. W takiej sytuacji smialem sie do rozpuku. Taki polarny misiowy pyszczek :prochno:
Nie mialem zamiaru obrazac Malysza, pisac tego tez, ale musialem sie z tym podzielic.

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2011, 19:07

Chłopak wygrał już (dopiero :think: ) drugi konkurs, a już zaczyna się "Stochomania".

Przez lata czekaliśmy na nowego Adama i chyba w końcu go mamy :happy:

Mam nadzieję, że Małysz nie skończy kariery już po tym sezonie. Miło jest mieć dwóch zawodników w czołówce :bravo:

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 20:18

Właśnie skończyły się kwalifikacje do konkursów w Vikersund.
Ponoć można tam skakać po 250m. Na początku w to wątpiłem, ale po kwalifikacjach można tylko zacierać ręce na konkurs.

Oto skok Evensena na 246.5 m:

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 20:47

No, jutro szykuje się bardzo ciekawy konkurs, fajnie by było jakby Małysz czy Stoch pobił rekord Polski. Skocznia robi wrażenie.

FORZA JUVE!!!
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2011, 08:59

O zawodach wiele napisać jakoś nie potrafię. Walter Hoffer to straszny ponurak. Jak tylko jakiś no-name skoczy troszeczkę dalej niż powinien to belka idzie w dół. Lipa a nie loty po 250m.

Ale osobiście muszę przyznać, że Apoloniusz Tajner bardzo dobrze sprawdza się w roli eksperta studyjnego. Nie ma żadnego owijania w bawełnę, jest rzeczowa i trafna analiza. Nie ma szukania usprawiedliwienia dla Polaków, wręcz wytykanie ich błędów w trakcie lotu. Naprawdę miło się tego słuchało.

Nie oglądam regularnie skoków, więc nie wiem jak często Tajner pojawia się w studiu i czy zawsze jest taki, czy wczoraj miał po prostu dobry dzień.

ODPOWIEDZ