Puchar Świata w skokach narciarskich
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Na sport.pl jest napisane, że wg pierwszych ustaleń upadek nie był groźny. Gratulacje dla Kamila Stocha, oby Adam wrócił szybko do zdrowia.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- francois
- Juventino
Nie pamiętam, żeby konkurs Pucharu Świata w skokach wygrał inny Polak poza Adamem.
Gratulacje Kamil
Życzymy kolejnych zwycięstw.
Szkoda Adama, bo radość mogłaby być większa.
Z pierwszych doniesień wynika, że kontuzja nie jest poważna.
Gratulacje Kamil

- deszczowy
- Juventino
Dziwnie brzmią na stronie Juventusu takie słowafrancois pisze:Nie pamiętam, żeby konkurs Pucharu Świata w skokach wygrał inny Polak poza Adamem.
Gratulacje Kamil![]()
- steru
- Qualità Juventino
Wygrana Stocha to duże zaskoczenie. Przypomniał mi się konkurs z Zakopanego z dawnych lat kiedy to bodajże Mateja prowadził po pierwszej serii, z tym że w drugiej skoczył tak jak nas do tego przyzwyczaił i nie wygrał. Życzyłbym Kamilowi sukcesów w przyszłości ale obawiam się, że ten zawodnik ma za słabą psychikę jak na przyszłego mistrza.
Najbardziej szkoda Małysza. W jego wieku taki upadek może mieć katastrofalne skutki. Oby nic się jednak za Nim z tego powodu nie ciągło i żebyśmy mogli go zobaczyć za rok na skoczni.
Najbardziej szkoda Małysza. W jego wieku taki upadek może mieć katastrofalne skutki. Oby nic się jednak za Nim z tego powodu nie ciągło i żebyśmy mogli go zobaczyć za rok na skoczni.
- mateo369
- Juventino
jeśli ktoś jeszcze nie widział feralnego upadku Adama, to tutaj można zobaczyć całe zdarzenie, choć nie ukrywam, że chodziło mi głównie o komentarz pod spodem:
Bardzo dobrze, że wczoraj była 2 seria bo Stoch nie pozostawił wątpliwości kto był najlepszy. Oby to był dobry prognostyk na przyszłość. Marzą mi się dwa medale na MŚ w jednym konkursie indywidualnym
mistrzostwo świata! :rotfl:to jest skandal ! jak on mógł lądować w takich warunkach,lot był nieprzygotowany ,Tusk ponosi moralną i polityczną odpowiedzialność za tą tragedie, to musi zbadać komisja Macierewicza, widać wyrażnie że kontrolerzy z wieży nie wydawali prawidłowych komend
Bardzo dobrze, że wczoraj była 2 seria bo Stoch nie pozostawił wątpliwości kto był najlepszy. Oby to był dobry prognostyk na przyszłość. Marzą mi się dwa medale na MŚ w jednym konkursie indywidualnym
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Taaa poziom tego Pana, bardzo śmieszne :roll:to jest skandal ! jak on mógł lądować w takich warunkach,lot był nieprzygotowany ,Tusk ponosi moralną i polityczną odpowiedzialność za tą tragedie, to musi zbadać komisja Macierewicza, widać wyrażnie że kontrolerzy z wieży nie wydawali prawidłowych komend

Żal mi Adasia, i cieszy mnie wynik Stocha.
- gruzin_juve
- Juventino
Kurcze a najlepsze jest to, że skacze ładnie. Trochę stylem przypomina mi Ammana z 2002 roku (zero ruchu w powietrzu).K.M. pisze:Stoch. Forma rośnie, a umiejętności są człowiek już buduje sobie chrapkę na Mistrzostwa Świata. Powodzenia i dalszych sukcesów.
Przyłączam się również do życzeń
CIAO IL CAPITANO
- karosznurek
- Juventino
Stoch w końcu pokazuje na co go stać. Po tym jak dobrze szło mu w lecie to teraz przełożyło się na zime
"Vincere non importante l'unica cosa che conta."
- juveman7
- Juventino
Kamil Malysza nie zastapiK.M. pisze:Brawo Kamil! Za 2-3, może 4 lata wygra jeszcze Kryształową Kulę. Małysza nam nie zastąpi, ale nie znaczy to że nie będziemy z niego dumni!

Moze troche za pozno to pisze ale na pewno pamietacie Malysza po upadku w Zakopanem kiedy to wstawal z ziemi i calo twarz pokrywal mu snieg, prawie cala, jedynie oczka mial odsloniete. Powalilo mnie to. W takiej sytuacji smialem sie do rozpuku. Taki polarny misiowy pyszczek

Nie mialem zamiaru obrazac Malysza, pisac tego tez, ale musialem sie z tym podzielic.
...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
- francois
- Juventino
Chłopak wygrał już (dopiero
) drugi konkurs, a już zaczyna się "Stochomania".
Przez lata czekaliśmy na nowego Adama i chyba w końcu go mamy
Mam nadzieję, że Małysz nie skończy kariery już po tym sezonie. Miło jest mieć dwóch zawodników w czołówce

Przez lata czekaliśmy na nowego Adama i chyba w końcu go mamy

Mam nadzieję, że Małysz nie skończy kariery już po tym sezonie. Miło jest mieć dwóch zawodników w czołówce

- francois
- Juventino
Właśnie skończyły się kwalifikacje do konkursów w Vikersund.
Ponoć można tam skakać po 250m. Na początku w to wątpiłem, ale po kwalifikacjach można tylko zacierać ręce na konkurs.
Oto skok Evensena na 246.5 m:
Ponoć można tam skakać po 250m. Na początku w to wątpiłem, ale po kwalifikacjach można tylko zacierać ręce na konkurs.
Oto skok Evensena na 246.5 m:
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
O zawodach wiele napisać jakoś nie potrafię. Walter Hoffer to straszny ponurak. Jak tylko jakiś no-name skoczy troszeczkę dalej niż powinien to belka idzie w dół. Lipa a nie loty po 250m.
Ale osobiście muszę przyznać, że Apoloniusz Tajner bardzo dobrze sprawdza się w roli eksperta studyjnego. Nie ma żadnego owijania w bawełnę, jest rzeczowa i trafna analiza. Nie ma szukania usprawiedliwienia dla Polaków, wręcz wytykanie ich błędów w trakcie lotu. Naprawdę miło się tego słuchało.
Nie oglądam regularnie skoków, więc nie wiem jak często Tajner pojawia się w studiu i czy zawsze jest taki, czy wczoraj miał po prostu dobry dzień.
Ale osobiście muszę przyznać, że Apoloniusz Tajner bardzo dobrze sprawdza się w roli eksperta studyjnego. Nie ma żadnego owijania w bawełnę, jest rzeczowa i trafna analiza. Nie ma szukania usprawiedliwienia dla Polaków, wręcz wytykanie ich błędów w trakcie lotu. Naprawdę miło się tego słuchało.
Nie oglądam regularnie skoków, więc nie wiem jak często Tajner pojawia się w studiu i czy zawsze jest taki, czy wczoraj miał po prostu dobry dzień.