Kontuzje
- Monte Cristo
- Juventino
Albo po prostu ma uraz miesnia, wiemy jak to u nas jest z miesniami.Dragon pisze: Jak Momo jutro nie zagra, to na bank odejdzie, co będzie kolejnym <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> posunięciem Marotty.
Ale tex moim zdaniem Marotta popelni wielki blad sprzedajac Momo. Ja nadal w niego wierze.
- Myzarel
- Juventino
A ja nie wierze w sprzedaż Momo, byłoby wielkim ryzykiem zastąpienie Malijczyka kimkolwiek, tym bardziej w obliczu 3 meczów zawieszenia Melo. Zresztą jak kolega wyżej wierze że z Momo będziemy mieli jeszcze pociechę.
Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- Arbuzini
- Juventino
Marotta będzie głupcem jeśli wykupi Fabio za więcej niż 10 mln E. Przypomnę Wam tylko, że taka kontuzja to poważna sprawa, tym bardziej dla napastnika, który ma 28 lat. Del Piero po podobnym urazie nigdy nie wrócił do swojego dawnego poziomu.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Wiesz co, wiele zależy od tego ile będzie dochodził do siebie Fabio. Aleksowi zajęło to bardzo dużo czasu. Praktycznie przez rok strzelał gole tylko ze stałych fragmentów gry. Mimo to uważam, że kontuzja Del Piero sprawiła, że dostosował się do jednej pozycji na boisku. Przed kontuzją bywał wystawiany przecież nawet na lewym skrzydle.Arbuzini pisze:Marotta będzie głupcem jeśli wykupi Fabio za więcej niż 10 mln E. Przypomnę Wam tylko, że taka kontuzja to poważna sprawa, tym bardziej dla napastnika, który ma 28 lat. Del Piero po podobnym urazie nigdy nie wrócił do swojego dawnego poziomu.
Wiesz tutaj również chodzi o styl i klasę. Napoli na pewno nie będzie chciało Quagliarelli. Jeśli Marotta okaże się zwykłym ekonomistą to może być i tak, że Fabio zostanie po prostu na lodzie. Ba, nikt nie powiedział, że Fabio wróci do gry za 6 miesięcy. 6 miesięcy to jest to minimum. Powinniśmy pomóc takiemu zawodnikowi. Szkoda tylko właśnie, że Fabio nie ma 24 lat. Mimo to uważam, że jest to fantastyczny, wrażliwy facet, któremu powinniśmy pomóc. Myślę, że rehabilitacja będzie przebiegać lepiej, kiedy to Quaglia będzie czytał w gazetach, że Delneri widzi go w planach, że Marotta chce go wykupić. To są sprawy naprawdę istotne.
- Łukasz
- Juventino
Po kontuzji też. Nie wiem, czy powinno się akurat te kwestie mieszać - fakt, Alex po urazie z Udine i długiej rekonwalescencji stracił na dynamice i w mniejszym stopniu nadawał się na skrzydło, ale przede wszystkim była to kwestia kolejnych trenerów i stosowanej przez nich taktyki - Juve odeszło od gry trójką z przodu na rzecz 4-4-2.zoff pisze: Wiesz co, wiele zależy od tego ile będzie dochodził do siebie Fabio. Aleksowi zajęło to bardzo dużo czasu. Praktycznie przez rok strzelał gole tylko ze stałych fragmentów gry. Mimo to uważam, że kontuzja Del Piero sprawiła, że dostosował się do jednej pozycji na boisku. Przed kontuzją bywał wystawiany przecież nawet na lewym skrzydle.
Edit:
@zoff - myślę, że szukasz sensu, tam gdzie go nie ma, ale ...może masz rację.
Ostatnio zmieniony 09 stycznia 2011, 13:04 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Może to trochę głupie, ale uważam, że w życiu nic nie dzieje się bez przyczyny. Może Del Piero przez tą kontuzję w meczu z Udinese nigdy nie dostał Złotej Piłki i w reprezentacji Włoch nigdy nie zaistniał chociaż w połowie tak na poważnie jak w Juventusie, ale być może dzięki niej stał się takim człowiekiem jakim jest teraz. Ma żonę, trójkę dzieci i na zawsze będzie już symbolem tego klubu. Nie wiem czy do Ciebie trafiam, ale chodzi mi mniej więcej o to, że po to ta kontuzja zastopowała mu karierę. Mimo to dzięki niej, być może nie był karierowiczem, a stał się kimś ponad. Wzorowe życie, bez zakrętów większych. Bardzo rzadka biografia w dzisiejszych czasach.Łukasz pisze: Po kontuzji też. Nie wiem, czy powinno się akurat te kwestie mieszać - fakt, Alex po urazie z Udine i długiej rekonwalescencji stracił na dynamice i w mniejszym stopniu nadawał się na skrzydło, ale przede wszystkim była to kwestia kolejnych trenerów i stosowanej przez nich taktyki - Juve odeszło od gry trójką z przodu na rzecz 4-4-2.
A co do taktyki do również się oczywiście zgadzam. O ile formacja pomocy zmieniała się na początku XXI w. o tyle atak zawsze był już dwuosobowy z cofniętym Del Piero i typową "9". Capello może chciał to tylko naruszyć.
Wierzę, że Quaglia sobie poradzi.
Edit.
Wiesz, to jest chyba takie podświadome działanie ludzkiej psychiki. Szukanie plusów w sytuacji iście beznadziejnej.
Ostatnio zmieniony 09 stycznia 2011, 13:15 przez zoff, łącznie zmieniany 1 raz.
- Arbuzini
- Juventino
A dlaczego niby Marotta ma okazać się wrażliwcem, a nie ekonomistą? Sorry Batory, ale piłka nożna to jest biznes. Pewnie, że bym chciał żeby pomogli Q., ale jeśli mielibyśmy za niego zapłacić za niego pełną kwotę (10,5 mln E) to zdecydowanie lepiej tą kaskę dołożyć do Rossiego.
- Arbuzini
- Juventino
Nie mamy pewności, że Fabio będzie lepszy od choćby takiego Martineza. Lepiej ponieść te 5 mln E straty niż ładować się w dalsze wydatki. W innym temacie pisałem od czego IHMO powinno być uzależnione wykupienie Q. Przytoczę:
Teraz płaczecie nad jego losem, ale jeśli Marotta da za niego całą kwotę odstępnego, a Fabio ze zmiennym szczęściem będzie siedział raz to na ławce, raz to na trybunach to każdy Zezola będzie wyzywał od Miernott.Rezygnacja z Q. to nie taka prosta sprawa. Wydaje mi się, że wiele zależy od tego jak będzie przebiegał proces rehabilitacji, czy Napoli mocno zejdzie z ceną i czy uda się nam pozbyć darmozjada Amauriego, a może nawet Vicka. Trzy warunki, każdy musi być spełniony pozytywnie, inaczej nie widzę przyszłości Fabio w Juventusie.
- Damianoss60
- Juventino
Ciężka sprawa.Jednak myślę że można wykupić FabioQ i sprzedać Amauriego
chodź go broniłem ale on chyba nie oddał żadnego strzału w meczu z Parmą.
chodź go broniłem ale on chyba nie oddał żadnego strzału w meczu z Parmą.

- deszczowy
- Juventino
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Znowu się gałęzie łamiądeszczowy pisze:Panowie - jest wesoło!

No to buba na całej linii... Kiepsko to było do dzisiaj, na obecną sytuację brakuje mi słów. Popłynęli.
- kosciu88
- Juventino
Dokladnie. Maska Zorro na morde i ogien, jeszcze nikogo w dlugich wlosach nie widzialem w masce Zorro. Pewnie smiesznie by to wygladalo podczas ogladania meczu ale przynajmniej kibice Juventusu mieli by w koncu troche powodow do radosci:PSimi pisze:Niech ten Amauri nie mówi że nie da rady zagrać. Co to ma być ? Kielon miał kilka razy nos złamany i grał z maską, to i niech Brazylijczyk zagra.