Książki
- deszczowy
- Juventino
Ty na serio? :shock:LordJuve pisze:Augustyn - "Wyznania"
Ale.... czemu taka lektura?
- LordJuve
- Juventino
Bo dostałem taką w prezencie od dziewczyny?deszczowy pisze:Ty na serio? :shock:LordJuve pisze:Augustyn - "Wyznania"
Ale.... czemu taka lektura?
Swoją drogą, skąd takie zdziwienie u Ciebie? Skoro można czytać Marksa czy Hitlera to czemu nie św. Augustyna? Szczególnie, że facet swoją filozofią wyprzedził epokę o kilka stuleci?
- deszczowy
- Juventino
A pfe. "Mein Kampf" jest nudne, jak flaki z olejem i słabo napisane, a Stalin się umiał podpisać, więc wiesz...LordJuve pisze:Bo dostałem taką w prezencie od dziewczyny?deszczowy pisze:Ty na serio? :shock:LordJuve pisze:Augustyn - "Wyznania"
Ale.... czemu taka lektura?![]()
Swoją drogą, skąd takie zdziwienie u Ciebie? Skoro można czytać Marksa czy Hitlera to czemu nie św. Augustyna? Szczególnie, że facet swoją filozofią wyprzedził epokę o kilka stuleci?
- nerinka
- Juventino
Ja jeszcze wrócę do Kinga. Na moim stoliku leży Sklepik z marzeniami i zastanawiam się czy warto czytać. Ktoś przeczytał i zechce podzielić się wrażeniami? :)
Juventus zawsze był i zawsze będzie historią mojej miłości.
Pavel Nedvěd
Pavel Nedvěd
- Pan Mietek
- Juventino
Nie zastanawiaj się - świetna książka, czołówka Kinga moim zdaniem. Długa jest i początek nie powiem - nie jest zbyt porywający ale później wciąga. Nie jest to typowy horror ale momentami naprawdę przeraża to, do czego zdolni są ludzie aby tylko zrealizować swoje marzenia.Ja jeszcze wrócę do Kinga. Na moim stoliku leży Sklepik z marzeniami i zastanawiam się czy warto czytać. Ktoś przeczytał i zechce podzielić się wrażeniami?
- nerinka
- Juventino
Brzmi dobrze. Zatem zabieram się do czytania :)Mietson pisze:Nie zastanawiaj się - świetna książka, czołówka Kinga moim zdaniem. Długa jest i początek nie powiem - nie jest zbyt porywający ale później wciąga. Nie jest to typowy horror ale momentami naprawdę przeraża to, do czego zdolni są ludzie aby tylko zrealizować swoje marzenia.Ja jeszcze wrócę do Kinga. Na moim stoliku leży Sklepik z marzeniami i zastanawiam się czy warto czytać. Ktoś przeczytał i zechce podzielić się wrażeniami? :)
Juventus zawsze był i zawsze będzie historią mojej miłości.
Pavel Nedvěd
Pavel Nedvěd
- Donnie
- Juventino
Potwierdzam, świetna książka. Początki u Kinga bardzo często wloką się i wloką, ale taki już jego styl, i nie powiem, bardzo mi on odpowiada. Człowiek zatapia się w rzeczywistość przedstawioną w książce, zaczyna rozumieć relacje między bohaterami, innymi słowy przygotowuje się na jazdę, która zaczyna się na dalszych stronach.Mietson pisze:Nie zastanawiaj się - świetna książka, czołówka Kinga moim zdaniem. Długa jest i początek nie powiem - nie jest zbyt porywający ale później wciąga. Nie jest to typowy horror ale momentami naprawdę przeraża to, do czego zdolni są ludzie aby tylko zrealizować swoje marzenia.Ja jeszcze wrócę do Kinga. Na moim stoliku leży Sklepik z marzeniami i zastanawiam się czy warto czytać. Ktoś przeczytał i zechce podzielić się wrażeniami?
- -10-
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Po "Jedenaście" Świetlickiego pora na "Orchidee" Grzegorzewskiej, Grina i jegomościa Świetlickiego.
Kraków, grudzień 2007. Pod mostem Dębnickim znaleziono powieszoną kobietę. Mówili o niej Orchidea. Do płaszcza miała przypiętą kartkę: "Co ma wisieć, nie utonie".
Mistrz (bohater powieści Dwanaście, Trzynaście, Jedenaście Świetlickiego), Julia Dobrowolska (bohaterka Żniwiarza i Nocy z czwartku na niedzielę Grzegorzewskiej), oraz Józef Maria Dyduch (bohater Bezpańskiego psa i Pana Szatana Grina) są prywatnymi detektywami i mieszkają w Krakowie. Wszyscy w Krakowie się znają. Zatem i oni się poznali. I postanowili wspólnie rozwiązać zagadkę śmierci Orchidei.
Szkoda tylko, że nie przeczytałem Grzegorzewskiej ani Grina, tylko od razu wpadła Orchidea w moje ręce.
Kraków, grudzień 2007. Pod mostem Dębnickim znaleziono powieszoną kobietę. Mówili o niej Orchidea. Do płaszcza miała przypiętą kartkę: "Co ma wisieć, nie utonie".
Mistrz (bohater powieści Dwanaście, Trzynaście, Jedenaście Świetlickiego), Julia Dobrowolska (bohaterka Żniwiarza i Nocy z czwartku na niedzielę Grzegorzewskiej), oraz Józef Maria Dyduch (bohater Bezpańskiego psa i Pana Szatana Grina) są prywatnymi detektywami i mieszkają w Krakowie. Wszyscy w Krakowie się znają. Zatem i oni się poznali. I postanowili wspólnie rozwiązać zagadkę śmierci Orchidei.
Szkoda tylko, że nie przeczytałem Grzegorzewskiej ani Grina, tylko od razu wpadła Orchidea w moje ręce.
- Pan Mietek
- Juventino
Święta idą więc polecam książkę Johna Grishama Ominąć święta. Mistrz thrillera prawniczego tym razem napisał coś zupełnie innego. Świetna satyra na współczesne obyczaje świąteczne.
P.S. Nie polecam filmu, bo strasznie kiepski.
- deszczowy
- Juventino
Myślałem, że poradnik małego serowara....?Mietson pisze:Święta idą więc polecam książkę Johna Grishama Ominąć święta. Mistrz thrillera prawniczego tym razem napisał coś zupełnie innego. Świetna satyra na współczesne obyczaje świąteczne.

A ja skończyłem "Good night Dżerzi". Kawał fajnej, choć trudnej miejscami lektury. Jednakowoż - Głowacki znowu w dużej formie.
Aha, w międzyczasie łyknąłem "W kraju niewiernych". Zbiór opowiadań Dukaja, w tym "Katedra", na podstawie której Bagiński zrobił swoją ramotę. Świetne! Koncentruje się ogólnie na spotkaniu z "innym". Wszystko w sosie fantastyki... świetne!
- me7a7ron
- Juventino
2034 jest bardziej książką psychologiczną niż przygodową w porównaniu do pierwszej części.Autor bardziej zagląda do psychiki bohaterów i stara się wyjaśnić ich zachowanie przez co mamy mniej akcji. Książka nadal ma pewien smaczek, ale zdecydowanie mniej wciąga. Oceniłbym ją nieco niżej. Tutaj masz kilka opinii : http://lubimyczytac.pl/ksiazka/73555/metro-2034
- juveman7
- Juventino
Stephen King- Reka Mistrza, jedna z najlepszych ksiazek tego autora.
Ostatnio w lapska wpadly mi dwie ksiazki Winstona Grooma, Forrest Gump i Gump i spolka. Niezwykle szybka akcja i mnostwo humoru. Ksiazki lepsze jak film.
Ostatnio w lapska wpadly mi dwie ksiazki Winstona Grooma, Forrest Gump i Gump i spolka. Niezwykle szybka akcja i mnostwo humoru. Ksiazki lepsze jak film.
...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...