Serie A (16): JUVENTUS 2-1 Lazio

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2010, 13:49

Jak dla mnie najlepszy na boisku Chiellini: gol + znakomita gra w defensywie :bravo:

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2010, 13:56

Kubba pisze: Graliśmy fajnie, składnie. Piła faktycznie chodziła, aż miło.
Generalnie tak, ale nie wczoraj.
;)

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2010, 13:57

Giovani pisze:Jak dla mnie najlepszy na boisku Chiellini: gol + znakomita gra w defensywie :bravo:
Ale 3 punkty ugrał nam... Krasić :wink:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2010, 14:07

Łukasz pisze:
Kubba pisze: Graliśmy fajnie, składnie. Piła faktycznie chodziła, aż miło.
Generalnie tak, ale nie wczoraj.
;)
Wczoraj, wczoraj... Osobiście gra naszych mi się podobała jakieś tam błędy się zdarzały - wiadomo. Nie da się zagrać idealnie. Dla mnie fajny mecz Juve.

karosznurek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2010, 14:15

Bardzo cieszą trzy punkty wywalczone z Lazio. Bramka zdobyta przez Krasicia była rzutem na taśmę. Ogólnie patrząc na naszą grę jest coraz lepiej i oby tak dalej. Forza Juve

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2010, 14:21

Kubba pisze: Wczoraj, wczoraj... Osobiście gra naszych mi się podobała jakieś tam błędy się zdarzały - wiadomo. Nie da się zagrać idealnie. Dla mnie fajny mecz Juve.
Wczoraj środek pola drugi mecz z rzędu grał chaotycznie, ale to wynik "zadyszki" Aquy.Co prawda zagrał lepiej niż przed tygodniem (postraszył trochę Muslerę z dystansu), ale podawał nie w tempo. Nie było tej znakomitej płynności gry, jaką nadawał nam rzymski piłkarz wcześniej.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2010, 15:06

Zachowanie Krasicia pod końcowym gwizdku było niezwykle wymowne. Kiedy niemal wszyscy dobijali się, by podziękować Serbowi ten jakby nieobecny wołał "Momo, Momo...". Kiedy w tym tłumie znalazł Malijczyka to podziękował mu za podanie - to jest KLASA.

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2010, 15:31

MILOS ty mój bohaterze!! :*

W I połowie dużo pecha, dwie poprzeczki a i sędzia nam odebrał dwa rzuty rożne. Ale mam zasłużone zwycięstwo i wicelidera!

Sorensen-kolejny raz w obronie dobrze ale jak ma przyjść do dośrodkowania to nie umie podnieść piłki :( (ktoś na forum powiedział że go za to znienawidzimy) coż musi poćwiczyć.
Grosso- O DZIWO bardzo dobry mecz!
Del Piero - nie rozumiem na tablicy pojawił się już numer Iaquinty a ostatecznie zszedł Quaglia dlaczego? Del Piero udowodnił w tym meczu że nie powinien grać w wyjściowej 11 i niech jest tak jak jest...
Krasic,Melo,Aqua Wiadomo bardzo dobre spotkania.
Pepe-no cóż chyba jednak potrzebuje grać od początku.

FORZA JUVE!!!

PS.
meda11 pisze:Zachowanie Krasicia pod końcowym gwizdku było niezwykle wymowne. Kiedy niemal wszyscy dobijali się, by podziękować Serbowi ten jakby nieobecny wołał "Momo, Momo...". Kiedy w tym tłumie znalazł Malijczyka to podziękował mu za podanie - to jest KLASA.
Znalazłeś gdzieś jakiś filmik z tym ? :D

Del

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2010, 16:13

Podobal mi sie mecz... coraz bardziej podoba mi sie nasza druzyna i widac nowa jakosc. zawsze chcialem ogladac Juve ktore dominuje nad rywalem i musze przyznac ze z meczu na mecz jest coraz lepiej. Lazio praktycznie nie mialo nic do powiedzenia, ale jak przystalo na niedawnego lidera stworzylo sobie kilka okazji. Mimo wszystko my moglismy strzelic spokojnie 4 gole.. jak zwykle napad nieskuteczny a szkoda...
Imponuje mi Krasic... moze super technicznego dryblingu to nie ma, ale ma niezbedne umiejetnosci do tego zeby zrobic jednego czy nawet dwoch rywali i podac pilke w pole karne wykorzystujac swoja szybkosc i spryt. Super sie prezentuje.
Podanie Sissoko to cos niesamowitego, wielkie brawa dla niego...

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2010, 16:38

<<W@jTEk>> pisze:
meda11 pisze:Zachowanie Krasicia pod końcowym gwizdku było niezwykle wymowne. Kiedy niemal wszyscy dobijali się, by podziękować Serbowi ten jakby nieobecny wołał "Momo, Momo...". Kiedy w tym tłumie znalazł Malijczyka to podziękował mu za podanie - to jest KLASA.
Znalazłeś gdzieś jakiś filmik z tym ? :D
Filmików nie szukałem, bo i pewnikiem takiego nie bedzie. Jestem posiadaczem Cyfry + i zawsze te 3-4 minuty przed pierwszym jak i po ostatnim gwizdku jest transmisja. Lipiński nawet uciszył tego pajaca (przy okazji meczu z Violą) i dzięki temu można teraz nacieszyć oczy i uszy oglądając stadion i słuchając hymnu w wykonaniu naszych kibiców. Warta odnotowania jest także postawa Legro kiedy to już wszyscy poszli podziekować kibicom - Nicola był zdecydowanie najgłośniejszy i miał największy "zaciesz" na twarzy. :happy:

EDIT: Jednak jest ->

Obrazek
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2010, 17:24

Zachowanie Krasicia pod końcowym gwizdku było niezwykle wymowne. Kiedy niemal wszyscy dobijali się, by podziękować Serbowi ten jakby nieobecny wołał "Momo, Momo...". Kiedy w tym tłumie znalazł Malijczyka to podziękował mu za podanie - to jest KLASA.
Myślę, że Milos chciał tym gestem też wspomóc Momo, który jak wiadomo jest bez formy ostatnio i podnieść jego morale. Naprawdę bardzo ładny gest z jego strony.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2010, 17:25

<<W@jTEk>> pisze: Grosso- O DZIWO bardzo dobry mecz!
No bramki przynajmniej tym razem nie zawalił. W sumie to musiałby się mocno postarać bo 90% ataków Lazio szło stroną Sorensea [który zniweczył plan Rzymian z zamianą miejsc Mauriego i Zarate, żeby wykorzystać prawdopodobną niemoc Duńczyka].

Ja osobiście nie chcę go widzieć, kiedy wyleczy się De Ceglie.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2010, 17:31

No bramki przynajmniej tym razem nie zawalił. W sumie to musiałby się mocno postarać bo 90% ataków Lazio szło stroną Sorensea [który zniweczył plan Rzymian z zamianą miejsc Mauriego i Zarate, żeby wykorzystać prawdopodobną niemoc Duńczyka].
To chyba był największy błąd Lazio - uznali, że to Sorensen będzie łatwiejszy do okiwania a tymczasem zagrał on chyba, póki co, najlepszy mecz w życiu. Grosso natomiast faktycznie - bez zarzutu.

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2010, 17:38

Ach zagraliśmy od początku do samego końca, czasem ładnie, czasem nie poradnie, ale mnie cieszy że skutecznie. Jak dla mnie mieliśmy wielką przewagę nad Lazio, szczególnie w drugiej połowie, ale nasz problem pozostaje od jakiegoś czasu niezmienny brak skuteczności. Ale dostrzegam progres zwyżkowy.

ManiekJuve91

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2010, 17:41

Brawo brawo brawo!
Wspaniale :bravo:
Zagraliśmy dobre spotkanie,Lazio nie istniało zastanawiałem się jakim cudem oni zajmowali 2 pozycję w tabeli?!
Mecz w naszym wykonaniu na prawdę na duży plus.Wygraliśmy z 12 zawodnikami Lazio.Wyłączyliśmy zarate i hernandeza i lazio nie istniało dosłownie,oni nie potrafili wyjść z własnej połowy.
Storari- Nie obwiniam jego o tą bramkę ponieważ był tam przetrzymywany.Dobre zawody chociaż nie miał dużo pracy.
Kielon-Czyścił wszystko jeden z najlepszych obrońców na świecie.
Sorensen-On ma dopiero 18 lat gra na nie swojej nominalnej pozycji a przewyższa poziomem Motte i Grosso razem wziętych.Nie wiem co wy do niego macie ale on się dopiero uczy a robi wielkie postępy.Liczę na jego występ z City.
Sisoko-Tym podaniem rozwalił system.Zachował się tutaj niczym Fabregas który swoimi podaniami otwiera drzwi do bramki.
Melo-Dobry mecz! ładnie tam sobie poczyniał w środku.
Pepe-Liczyłem na to że zagra od pierwszej minuty,trochę za póżno ta zmiana.Chłopak jest na gazie i powinien grać od pierwszych minut.
Krasic-Czasami to ośmieszał obrońców lazio.Wyjątkowo oszczędzany w tym meczu mniej piłek dostawał.Zaliczył parę dobrych rajdów i ładnych dośrodkowań brakowało tylko wykończenia.A to co zrobił w 94 minucie :dance: :bravo:
Iaquinta-Szkoda że wczoraj zagrał poniżej oczekiwań.Nie najlepszy mecz w jego wykonaniu a szkoda.Powinien zastąpić Del Piero jednak został dalej.Nie zarzucam mu niczego gra chłopak w kratkę oby to wszystko się ustabilizowało.Iaquinta jeszcze pokaże na co go stać,jeżeli zarząd się go pozbędzie popełni duży błąd.
Del Piero-Jak zawsze włożył serce do gry taki nasz mistrz końcówek wchodzi by dobić rywala!.Starał się i mało to nie zaowocowało bramki z wolnego,jednak musslera zaliczył paradę życia.
Ogólnie wszystko na plus nie wszystkich oceniłem.
Milan za tydzień gra z romą,my mamy Chievo.Muszą być 3 pkt!
Kto mi przypomni ile już meczy nie przegraliśmy??
Ahaa i liczę na to że z City zagra Primavera.Po co narażać pierwszy skład na zmęczenie,kontuzję niech młodzi grają i powąchają Europejskiej piłki.
Pozdrawiam.Forza Juve.

Zablokowany