Analiza prasy
- furiaceca11
- Juventino
Na Onecie myślą że Grosso i Hasan są kontuzjowani, widać to po zwrocie "Luigi Del Neri wciąż nie może korzystać z usług" i właśnie te 2 nazwiska są przed prawdziwymi kontuzjami.
Wg tego mam rozumieć jak odpukać nikt nie będzie kontuzjowany Onet będzie nam przypominać że wciąż czekamy na tą dwójkę?
Grosso i Hasana nie ma w składzie na ten sezon, i Onet powinien to wklepać w baze danych
Wg tego mam rozumieć jak odpukać nikt nie będzie kontuzjowany Onet będzie nam przypominać że wciąż czekamy na tą dwójkę?
Grosso i Hasana nie ma w składzie na ten sezon, i Onet powinien to wklepać w baze danych
- juveluck
- Juventino
Przyjęliśmy, dzięki.furiaceca11 pisze:Na Onecie myślą że Grosso i Hasan są kontuzjowani, widać to po zwrocie "Luigi Del Neri wciąż nie może korzystać z usług" i właśnie te 2 nazwiska są przed prawdziwymi kontuzjami.

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- tabo89
- Juventino
Nie wiem czy to też podchodzi pod nasze błędy bo to tylko jedna litera ale na wszelki wypadek wrzucam.
Gazeta Wyborcza, wydanie weekendowe, na ostatniej stronie jakiś artykuł o Lechu i podpis pod zdjęciem:

http://img404.imageshack.us/img404/9452/zdjcie0108q.jpg
Grzegorz Wojtkowiak walczy o piłkę z Paolo De Cegliem
Gazeta Wyborcza, wydanie weekendowe, na ostatniej stronie jakiś artykuł o Lechu i podpis pod zdjęciem:

http://img404.imageshack.us/img404/9452/zdjcie0108q.jpg
Grzegorz Wojtkowiak walczy o piłkę z Paolo De Cegliem
- deszczowy
- Juventino
Panowie, to jest walka z wiatrakami, z tym Juventusem Turyn. Byłem dziś w Polskiej Agencji Prasowej, bo staram się tam o robotę i kiedy zasugerowałem, że to niepoprawna nazwa, to facet na mnie spojrzał, jak na czuba i powiedział: "Ale my to pomijamy i zawsze tak piszemy". Także naprawdę wątpię, czy to ma sens.
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Zwykle nie czepiam sie o takie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> ale tutaj panowie dziennikarze dali tak potezny pokaz ignorancji, ze az ciarki przechodza.
Chodzi o material video, po prawej stronie, odnosnie naszej porazki z Palermo. "24 Wrz 10: Serie A - Juventus wciąż przegrywa".
http://www.sport.pl/pilka/0,64946.html
Chodzi o material video, po prawej stronie, odnosnie naszej porazki z Palermo. "24 Wrz 10: Serie A - Juventus wciąż przegrywa".
http://www.sport.pl/pilka/0,64946.html
- krzys10
- Juventino
http://www.sport.pl/video/12,98305,8419 ... lamac.html
redaktor - Radosław Nawrot
1:15 nagrania: mówi Juventus Turyn
redaktor - Radosław Nawrot
1:15 nagrania: mówi Juventus Turyn
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Przydałoby się zdecydowanie dodać do hasła "Calciopoli" w polskiej wiki rozdział poruszający kontrowersje wokół tej afery. Rzetelnie, z porządnymi źródłami... można (a nawet trzeba) napisać naprawdę dłuuuuugi tekst :twisted:.
- juveluck
- Juventino
Poruszymy ten temat.Pluto pisze:Przydałoby się zdecydowanie dodać do hasła "Calciopoli" w polskiej wiki rozdział poruszający kontrowersje wokół tej afery. Rzetelnie, z porządnymi źródłami... można (a nawet trzeba) napisać naprawdę dłuuuuugi tekst :twisted:.

- Peter
- Juventino
Dzisiaj ponownie nie było mowy w Trójce, w zapowiedziach sportowych na weekend, koło 8.20 rano, o meczu Juventusu, tym bardziej, że gramy z Interem. O lidze hiszpańskiej, angielskiej, niemieckiej mówiono, nawet o kilku mniej ciekawych meczach.
W tamtym sezonie również kilka razy pomijano mecz Juve mimo, że grali ze znanymi drużynami.
Może będzie można na to zwrócić uwagę?
W tamtym sezonie również kilka razy pomijano mecz Juve mimo, że grali ze znanymi drużynami.
Kiedy znowu zobaczę zwycięstwo Juve w LM?
"Tutaj trzeba bez przerwy walczyć, a kiedy wydaje się, że wszystko jest już stracone, trzeba wierzyć nadal, bo Juve nigdy się nie poddaje."
Omar Enrique Sivori
"Tutaj trzeba bez przerwy walczyć, a kiedy wydaje się, że wszystko jest już stracone, trzeba wierzyć nadal, bo Juve nigdy się nie poddaje."
Omar Enrique Sivori
- juveluck
- Juventino
W takie jakie informacje chce przekazywać dana stacja nie możemy ingerować.Peter pisze:Dzisiaj ponownie nie było mowy w Trójce, w zapowiedziach sportowych na weekend, koło 8.20 rano, o meczu Juventusu, tym bardziej, że gramy z Interem. O lidze hiszpańskiej, angielskiej, niemieckiej mówiono, nawet o kilku mniej ciekawych meczach.
dzięki.tabo89 pisze:Nie mam co prawda żadnego screena ani wideo ale wczoraj w Sporcie po głównym wydaniu Wiadomości TVP1 pokazywano tabelę grupy A Ligi Europejskiej i przy Juventusie widniał stary herb.

- Venomik
- Juventino

Sam byłem ciekaw czy jest poprawna czy nie - więc postanowiłem napisać do poradni językowej, w końcu od tego oni są. We wrześniu mieli przerwę, ale od października ruszyli ponownie. Po kilku dniach czekania dostałem odpowiedź. Generalnie kończy się zdaniem, że określenia 'Juventus Turyn' nie ma podstaw kwestionować.
Odpowiedzi udzielił ten pan.
Z tego co zauważyłem korzystając nieraz z Poradni PWN to kwestiach dla niego niejasnych współpracuje z Radą Języka Polskiego (twór niejako ustalający co jest poprawne a co nie) to jestem jednak skłonny zaufać, że się nie myli

Dirty mind