Analiza prasy

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2010, 08:51

Paweł Guga na 27. stronie Gazety Krakowskiej z 17. września pisze:(...)Ale w doliczonym czasie fantastyczny strzał Rudnevsa i Lech remisuje na San Siro.
To dopiero pomyłka co do nazwy stadionu :prochno:

furiaceca11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2010, 10:09

Na Onecie myślą że Grosso i Hasan są kontuzjowani, widać to po zwrocie "Luigi Del Neri wciąż nie może korzystać z usług" i właśnie te 2 nazwiska są przed prawdziwymi kontuzjami.
Wg tego mam rozumieć jak odpukać nikt nie będzie kontuzjowany Onet będzie nam przypominać że wciąż czekamy na tą dwójkę?
Grosso i Hasana nie ma w składzie na ten sezon, i Onet powinien to wklepać w baze danych :wink:

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2010, 12:14

furiaceca11 pisze:Na Onecie myślą że Grosso i Hasan są kontuzjowani, widać to po zwrocie "Luigi Del Neri wciąż nie może korzystać z usług" i właśnie te 2 nazwiska są przed prawdziwymi kontuzjami.
Wg tego mam rozumieć jak odpukać nikt nie będzie kontuzjowany Onet będzie nam przypominać że wciąż czekamy na tą dwójkę?
Grosso i Hasana nie ma w składzie na ten sezon, i Onet powinien to wklepać w baze danych :wink:
Przyjęliśmy, dzięki.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2010, 18:00

Nie wiem czy to też podchodzi pod nasze błędy bo to tylko jedna litera ale na wszelki wypadek wrzucam.

Gazeta Wyborcza, wydanie weekendowe, na ostatniej stronie jakiś artykuł o Lechu i podpis pod zdjęciem:
Obrazek
http://img404.imageshack.us/img404/9452/zdjcie0108q.jpg

Grzegorz Wojtkowiak walczy o piłkę z Paolo De Cegliem

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2010, 18:13

Panowie, to jest walka z wiatrakami, z tym Juventusem Turyn. Byłem dziś w Polskiej Agencji Prasowej, bo staram się tam o robotę i kiedy zasugerowałem, że to niepoprawna nazwa, to facet na mnie spojrzał, jak na czuba i powiedział: "Ale my to pomijamy i zawsze tak piszemy". Także naprawdę wątpię, czy to ma sens.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 24 września 2010, 14:15

Zwykle nie czepiam sie o takie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> ale tutaj panowie dziennikarze dali tak potezny pokaz ignorancji, ze az ciarki przechodza.

Chodzi o material video, po prawej stronie, odnosnie naszej porazki z Palermo. "24 Wrz 10: Serie A - Juventus wciąż przegrywa".

http://www.sport.pl/pilka/0,64946.html

krzys10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 września 2010, 15:10

http://www.sport.pl/video/12,98305,8419 ... lamac.html

redaktor - Radosław Nawrot

1:15 nagrania: mówi Juventus Turyn

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 29 września 2010, 14:20

Przydałoby się zdecydowanie dodać do hasła "Calciopoli" w polskiej wiki rozdział poruszający kontrowersje wokół tej afery. Rzetelnie, z porządnymi źródłami... można (a nawet trzeba) napisać naprawdę dłuuuuugi tekst :twisted:.

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2010, 16:25

Pluto pisze:Przydałoby się zdecydowanie dodać do hasła "Calciopoli" w polskiej wiki rozdział poruszający kontrowersje wokół tej afery. Rzetelnie, z porządnymi źródłami... można (a nawet trzeba) napisać naprawdę dłuuuuugi tekst :twisted:.
Poruszymy ten temat.

Obrazek
Peter

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 października 2010, 14:08

Dzisiaj ponownie nie było mowy w Trójce, w zapowiedziach sportowych na weekend, koło 8.20 rano, o meczu Juventusu, tym bardziej, że gramy z Interem. O lidze hiszpańskiej, angielskiej, niemieckiej mówiono, nawet o kilku mniej ciekawych meczach.
W tamtym sezonie również kilka razy pomijano mecz Juve mimo, że grali ze znanymi drużynami.
Może będzie można na to zwrócić uwagę?

Kiedy znowu zobaczę zwycięstwo Juve w LM?

"Tutaj trzeba bez przerwy walczyć, a kiedy wydaje się, że wszystko jest już stracone, trzeba wierzyć nadal, bo Juve nigdy się nie poddaje."
Omar Enrique Sivori
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2010, 16:35

Nie mam co prawda żadnego screena ani wideo ale wczoraj w Sporcie po głównym wydaniu Wiadomości TVP1 pokazywano tabelę grupy A Ligi Europejskiej i przy Juventusie widniał stary herb.

Obrazek
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2010, 15:57

Peter pisze:Dzisiaj ponownie nie było mowy w Trójce, w zapowiedziach sportowych na weekend, koło 8.20 rano, o meczu Juventusu, tym bardziej, że gramy z Interem. O lidze hiszpańskiej, angielskiej, niemieckiej mówiono, nawet o kilku mniej ciekawych meczach.
W tamtym sezonie również kilka razy pomijano mecz Juve mimo, że grali ze znanymi drużynami.
Może będzie można na to zwrócić uwagę?
W takie jakie informacje chce przekazywać dana stacja nie możemy ingerować.
tabo89 pisze:Nie mam co prawda żadnego screena ani wideo ale wczoraj w Sporcie po głównym wydaniu Wiadomości TVP1 pokazywano tabelę grupy A Ligi Europejskiej i przy Juventusie widniał stary herb.
dzięki.

Obrazek
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2010, 12:47

Hmm... jednak pisownia Juventus Turyn jest w Polsce jak najbardziej poprawna.

Dirty mind
Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2010, 17:13

Venomik pisze:Hmm... jednak pisownia Juventus Turyn jest w Polsce jak najbardziej poprawna.
A coś więcej na temat? Bo my uważamy, że nie jest.
Twój ruch :prochno:

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2010, 17:29

:)
Sam byłem ciekaw czy jest poprawna czy nie - więc postanowiłem napisać do poradni językowej, w końcu od tego oni są. We wrześniu mieli przerwę, ale od października ruszyli ponownie. Po kilku dniach czekania dostałem odpowiedź. Generalnie kończy się zdaniem, że określenia 'Juventus Turyn' nie ma podstaw kwestionować.
Odpowiedzi udzielił ten pan.
Z tego co zauważyłem korzystając nieraz z Poradni PWN to kwestiach dla niego niejasnych współpracuje z Radą Języka Polskiego (twór niejako ustalający co jest poprawne a co nie) to jestem jednak skłonny zaufać, że się nie myli ;)

Dirty mind
ODPOWIEDZ