Serie A (4): JUVENTUS 1-3 Palermo

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Klasyczna 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2010, 19:41

Palermo przegrało bodajże 3 mecze z rzędu i będą zdeterminowani, aby przerwać złą passę, ale myślę, że Del Neri wie co robi i liczę na zwycięstwo Juve.

PS. Chyba mała awaria serwera i wszystkie dzisiejsze posty poszły się j.......:/

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2010, 20:08

W tym meczu chciałbym zobaczyć na boisku Amauriego... Chłop dawno nie grał. Mam nadzieję, że sporo trenował i że nie wypadł z formy. Nie powiem, na Niego stawiam jeśli chodzi o ilość bramek w Juve. Muszę nadmienić, że Q mnie zaskoczył. Już dwie bramki w trzech meczach, a to nie jest typowy łowca bramek. Oby tak dalej!

PS. Jak prognozy odnośni występu Giorgio w tym meczu?
Klasyczna 10 pisze: PS. Chyba mała awaria serwera i wszystkie dzisiejsze posty poszły się j.......:/
O nie! Tylko nie to!!!111 Straciłeś pewnie z 23423 postów... :/

Filip

Nieprzeczytany post 21 września 2010, 20:51

W środku obrony ani Sissoko ani Melo, Aquilani z Marchisio, chyba będziemy bardziej ofensywną piłkę grać :) Przynajmniej tak wyniki z przewidywanych składów.

EDIT : Liczę mimo wszystko na 3-1 dla Juve :)
Ostatnio zmieniony 21 września 2010, 20:53 przez Filip, łącznie zmieniany 1 raz.

klama 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2010, 20:52

będzie bardzo ciężko dlatego stawiam na remis.

Choć jestem zazwyczaj optymistą to jednak teraz rozum mi podpowiada żeby postawić na remis co też uczynię.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2010, 20:53

Filip pisze:W środku obrony ani Sissoko ani Melo, Aquilani z Marchisio, chyba będziemy bardziej ofensywną piłkę grać :) Przynajmniej tak wyniki z przewidywanych składów.
No tak, w środku obrony to nie zagra ani Melo ani Sissoko ani Aquilani ani Marchsio! A w pomocy jak narazie najlepszy duet Melo-Marchisio (ten drugi przynajmniej ma skuteczność )

rafal-1897

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 września 2010, 21:08

Na razie środek wygląda mniej więcej tak: Melo przejmuje, Marchisio strzela. Bardzo dobre rozłożenie zadań :bravo: . Kluczem do zwycięstwa będzie wyrównanie obrony i ataku. Bramki często strzelają obrońcy, a od tego powinni być napastnicy. Od początku ligi (zaliczmy tu jeszcze mecz z Lechem) Juventus stracił 7 bramek, a strzelił 10. Bilans +3, ale nie wygląda to dobrze. Myślę, że Del Neri to zauważył i zniwelował straty już w meczu z Udinese. Teraz trzeba to tylko utrzymac, a nawet doskonalic.

Mecz z Palermo będzie bardzo trudny. Chciałbym żeby było 2:0 (przynajmniej). Klub z Sycylii na pewno nie da Bianconerim pograć, postrzelać i z trzema punktami spokojnie pojechać do domu. Tu będzie dużo walki, Palermo znowu może udowodnić, że wie jak się gra...

furiaceca11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2010, 21:08

Kubba pisze:PS. Jak prognozy odnośni występu Giorgio w tym meczu
Giorgio trenował oddzielnie dziś.

Na razie środek wygląda mniej więcej tak: Melo przejmuje, Marchisio strzela. Bardzo dobre rozłożenie zadań Bravo . Kluczem do zwycięstwa będzie wyrównanie obrony i ataku. Bramki często strzelają obrońcy, a od tego powinni być napastnicy. Od początku ligi (zaliczmy tu jeszcze mecz z Lechem) Juventus stracił 7 bramek, a strzelił 10. Bilans +3, ale nie wygląda to dobrze. Myślę, że Del Neri to zauważył i zniwelował straty już w meczu z Udinese. Teraz trzeba to tylko utrzymac, a nawet doskonalic.
Cieszy mnie to. Mamy najwyższy zespół w serie a, wiec dlaczego mamy tego nie wykorzystać :?: Obrońcy pakują ze stałych fragmentów, napastnicy też robią swoje. Teoria 3 pkt jest ważna i tyle w temacie, liczy się zwycięstwo :wink:

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2010, 22:13

Mam małe pytanie , będzie na którymś z linków mecz z transmisji Canal + sport ??

Oczekuje na zwycięstwo bo denerwuje mnie to , że taki klub jak Juve remisuje z bari , lechem ,... . Smutno się robi patrząc na takie wyniki , ale miejmy nadzieje ,że po wysokiej wygranej nad udinese bedziemy wygrywać ;D

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2010, 22:51

Qrczak pisze: taki klub jak Juve remisuje z bari
A to nie z Sampdorią remisowaliśmy ? Mecz z Bari skończył się 1:0 dla gości przecież... ;)

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2010, 10:07

Oglądałem mecz Pelermo - Inter i się dziwie jak Inter do tej pory uzyskał 7 pkt a Sycylijczycy tylko 1??? Inter miał wielkiego fuksa w postaci Eto`o a Pelermo grało bardzo ładnie i może nam przysporzyć niemałych kłopotów jutro.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2010, 11:31

bajbek17 pisze:Oglądałem mecz Pelermo - Inter (...)
W takim razie jesteś gość :ok: Oglądałeś mecz Interu, który leciał w tym samym czasie co mecz Juventusu! :bravo:

Główną Naszą bolączką w tym meczu będzie dobre ustawienie formacji obronnej. To z nią mamy największe problemy. Palermo ma mocny atak i na pewno wykorzysta każdy głupi błąd defensywy. Musimy zagrać bardzo dobrze w obronie. Jeśli obrońcy sobie poradzą, reszta zagra swoje i jakoś się zgarnie 3pkt.

Forza!

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 września 2010, 11:37

Kubba pisze: W takim razie jesteś gość :ok: Oglądałeś mecz Interu, który leciał w tym samym czasie co mecz Juventusu! :bravo:

Brawo dla Ciebie, ja też oglądałem mecz Interu z Palermo, ale czekaj! Retransmisje! Na żywo meczyk Juventusu a potem mecz Interu, możliwe? Następnym razem się zastanów za nim będziesz chciał zabłysnąć. 8)

W tamtym sezonie napisałem "szybkie 2:0 dla Juve i do domu". Teraz boję się tak napisać bo znów możemy przegrać takim właśnie rezultatem. Jednak sądzę ,że zwycięstwo przyjdzie po wielkich mękach, czyli 2-1, 1-0. Chcę by nasz klub udowodnił ,że złapał wiatr w żagle i nie straszny mu już żaden przeciwnik.

nad gopłem

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2010, 11:56

delikatnie mówiąc nie lubię Palermo i mam nadzieję na 3-0

trzeba zamknąć mordę Zamperiniemu...

Chciałbym zobaczyć w tym meczu Aquilaniego (chociaż żeby na te 30 min wszedł)

Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2010, 12:35

Ciężko przewidzieć wynik tego meczu. Niby gramy u siebie, jesteśmy podbudowani zwycięstwem w Udine, ale z drugiej strony Palermo to nie ogóry, zawsze się nam z nimi ciężko gra, no i będą chcieli się odkuć za ostatnie porażki.
Dobrze, że prawdopodobnie nie będzie Miccoliego, jest za to Pastore, na którego trzeba będzie bardzo uważać no i Maccarone, który, gdy grał ostatnio przeciwko nam jeszcze w barwach Sieny (kto nie pamięta tego 3:3, ech) zrobił niezły wiatrak z Grygery.

Mimo wszystko 3:1 lub 2:0 dla nas.

rafal-1897

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 września 2010, 16:01

nad gopłem pisze:trzeba zamknąć mordę Zamperiniemu...
Zamparini ma podobny stosunek do życia, co Buffon, czyli po prostu jest szczery. Ty wyrażasz tutaj swoją opinię, on wyraża ją w mediach i mam do tego prawo, więc spokojnie :wink:

Qrczak - będziesz musiał gdzieś poszukać na necie. Nie będę proponował stron żeby reklamy nie było :P

Mam nadzieję na zwycięstwo. Mogłoby być miło, gdyby dane mi było obejrzeć przynajmniej dwie bramki Juventinich. Strzelcy mało ważni, trzeba wreszcie przełamać passę kiepskich występów z Palermo. Silny rywal, ale co to dla JUVE :lol:

Zablokowany