Juventus Stadium

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2010, 22:24

Raczej w ogóle nie będzie potrzeby rozbudowy. Do takich posunięć dochodzi wyjątkowo rzadko, a w naszym przypadku przecież o wiele większy stadion zwyczajnie nie zdał egzaminu. Z drugiej strony winą za to należałoby obarczyć bieżnię, która skutecznie zniechęcała kibiców do oglądania pojedynków Juve na żywo. Wszystko się może jednak z czasem zmienić i wtedy z całą pewnością będzie nam dane nadzorować prace za pośrednictwem Discovery 8)

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2010, 07:48

Smutnym, ale prawidziwym chyba faktem jest, iż sukcesy w najbliższych latach raczej nam nie grożą, a co za tym idzie przepełnienie stadionu również ( poza szlagierami ).... niestety....

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2010, 14:59

^FAZZI^ pisze:Smutnym, ale prawidziwym chyba faktem jest, iż sukcesy w najbliższych latach raczej nam nie grożą, a co za tym idzie przepełnienie stadionu również ( poza szlagierami ).... niestety....
Ja mam inne zdanie. Kibice są spragnieni sukcesów po poprzednich nieudanych sezonach, do tego dochodzi to, że stadion będzie bardzo ładny i nowy, co na pewno będzie przyciągać kibiców. Myślę, że na każdym ligowym meczu będzie full, oprócz meczów w Coppa Italia.

A stadion, trzeba przyznać, że coraz ładniejszy :).

Obrazek
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2010, 18:29

Porcja bardziej romantycznych zdjęć - Turyn, zachód słońca i pnący się w górę stadion Juventusu - prawdziwa duma klubu i miasta.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jak widać na zdjęciu tablicy (foto 5) planowany koniec prac to 10.09.2011. Będzie więc już po rozpoczęciu sezonu 2011/12 na który według wcześniejszych informacji stadion miał być już gotowy. Myślę, że sam stadion będzie a ta data to termin kiedy cała okolica stadionu będzie gotowa (drzewka, chodniki.. wszystko bez czego stadion będzie mógł normalnie funkcjonować i będzie dopuszczony do rozgrywek).
Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2010, 18:38 przez tabo89, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
damian11021

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2010, 18:34

pieknie :płaczę:

<(^^,)>
Obrazek
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2010, 20:56

Świetnie :ok: Ciekawe czy wreszcie skończy się marudzenie o problemie logistycznym i czasie w dotarciu na stadion.

Obrazek
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2010, 21:34

Dragon pisze:Świetnie :ok: Ciekawe czy wreszcie skończy się marudzenie o problemie logistycznym i czasie w dotarciu na stadion.
Zobaczymy jeszcze ile nasi spece of finansów zażyczą sobie za bilety na nowy stadion i ewentualne dodatkowe środki transportu lub parkingi :wink: Widząc obecne ceny może się jeszcze okazać, że wcale taki radosny ten stadion dla nas nie będzie :whistle:

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2010, 14:04

Kolejne 3 zdjęcia, ukazujące prawdopodobnie jakieś elementy do budowy wieży, którą zaczęli stawiać wczoraj - tyle udało mi się zrozumieć z tekstu po włosku..

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek
alex_KiNiO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2010, 15:39

Krótki filmik z placu budowy. Widać jak to wszystko obecnie wygląda wewnątrz.
Filmik z 10 sierpnia.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości.
Gianni Agnelli
Meraviglioso

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2010, 17:26

Żeby u mnie na maślicach budowali w takim tempie jak stadion w Turynie.

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2010, 16:42

Obrazek

Kolejne foto-wieści z Turynu, tym razem dosyć dużo zdjęć i krótki tekst.

Na początek zdjęcia zrobione przez jednego z kibiców-fotografów:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pojawiła się także tradycyjnie comiesięczna sesja na juventus.it, ale może zanim te zdjęcia to, krótki opis tego co dzieje się obecnie na budowie. Tłumaczy to sam dyrektor budowy - inżynier Richard Abrate.
Da qualche giorno svetta dal cantiere del nuovo stadio una torre, che attrae l&#8217;attenzione dei passanti. Di cosa si tratta? Lo spiega l&#8217;ingegner Riccardo Abrate (Direttore Real Estate Juventus): &#171;&#200; una torre provvisoria che serve per sollevare i pennoni. Attualmente i pennoni si trovano all&#8217;esterno e in posizione orizzontale, a breve con una serie di funi verranno agganciati alla torre dalla punta e, con una serie di funi e martinetti, portati in posizione verticale, con una certa inclinazione verso lo stadio&#187;. Perché quest&#8217;ultima specifica? Perché i pennoni saranno un elemento fondamentale per l&#8217;innalzamento dell&#8217;intera copertura. &#171;Nelle prossime settimane &#8211; conclude Abrate - sar&#224; infatti sollevata l&#8217;intera copertura grazie al movimento dei pennoni nella direzione opposta a quella in cui sono indirizzati attualmente&#187;
Jako, że tekst jest po włosku i średnio go rozumiem mogę powiedzieć tylko to co zrozumiałem dzięki translatorowi. Mianowicie - od kilku dni na budowie stoi wieża (wyjaśnienie mojego poprzedniego wrzutu - tam były jej zdjęcia). Jest to tymczasowa wieża, która służy to podnoszenia masztów. Ta cała instalacja, które w tym momencie powstaje na stadionie służyć ma do podniesienia całego dachu. Dach ma powstać w kilka następnych tygodni.

A oto zdjęcia z juventus.it:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

( http://www.juventus.it/site/ita/NEWS_ph ... ges_gid_12 )
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2010, 18:34 przez tabo89, łącznie zmieniany 3 razy.

Obrazek
Diegol28

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2010, 17:59

"Prawdziwy wyścig między nami a milanistami polega na tym, kto pierwszy zdobędzie kolejną gwiazdkę: tyle że my sięgamy już po trzecią, a oni dopiero po drugą."
Gianni Agnelli
rafal-1897

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2010, 19:32

Jeszcze dużo roboty, ale już coś to przypomina. Stadion będzie chyba ładny :) . Zobaczymy jak będą grac tam Bianconeri...

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2010, 20:59

Nowe zdjęcia, podziwiajcie:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek
piotrinho1234...

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2010, 21:09

Nie no, stadion rośnie jak na drożdżach, tylko nie wydaje się wam, że nasz obiekt jest "nieco" mniejszy od obiektów innych europejskich potęg?
Wiem, wiem finansiści wyliczyli, że 40 000 to odpowiednia pojemność.

ODPOWIEDZ