Juventus Stadium
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Raczej w ogóle nie będzie potrzeby rozbudowy. Do takich posunięć dochodzi wyjątkowo rzadko, a w naszym przypadku przecież o wiele większy stadion zwyczajnie nie zdał egzaminu. Z drugiej strony winą za to należałoby obarczyć bieżnię, która skutecznie zniechęcała kibiców do oglądania pojedynków Juve na żywo. Wszystko się może jednak z czasem zmienić i wtedy z całą pewnością będzie nam dane nadzorować prace za pośrednictwem Discovery 8)
Smutnym, ale prawidziwym chyba faktem jest, iż sukcesy w najbliższych latach raczej nam nie grożą, a co za tym idzie przepełnienie stadionu również ( poza szlagierami ).... niestety....
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Marian.
- Juventino
Ja mam inne zdanie. Kibice są spragnieni sukcesów po poprzednich nieudanych sezonach, do tego dochodzi to, że stadion będzie bardzo ładny i nowy, co na pewno będzie przyciągać kibiców. Myślę, że na każdym ligowym meczu będzie full, oprócz meczów w Coppa Italia.^FAZZI^ pisze:Smutnym, ale prawidziwym chyba faktem jest, iż sukcesy w najbliższych latach raczej nam nie grożą, a co za tym idzie przepełnienie stadionu również ( poza szlagierami ).... niestety....
A stadion, trzeba przyznać, że coraz ładniejszy

- tabo89
- Juventino
Porcja bardziej romantycznych zdjęć - Turyn, zachód słońca i pnący się w górę stadion Juventusu - prawdziwa duma klubu i miasta.

Jak widać na zdjęciu tablicy (foto 5) planowany koniec prac to 10.09.2011. Będzie więc już po rozpoczęciu sezonu 2011/12 na który według wcześniejszych informacji stadion miał być już gotowy. Myślę, że sam stadion będzie a ta data to termin kiedy cała okolica stadionu będzie gotowa (drzewka, chodniki.. wszystko bez czego stadion będzie mógł normalnie funkcjonować i będzie dopuszczony do rozgrywek).

Jak widać na zdjęciu tablicy (foto 5) planowany koniec prac to 10.09.2011. Będzie więc już po rozpoczęciu sezonu 2011/12 na który według wcześniejszych informacji stadion miał być już gotowy. Myślę, że sam stadion będzie a ta data to termin kiedy cała okolica stadionu będzie gotowa (drzewka, chodniki.. wszystko bez czego stadion będzie mógł normalnie funkcjonować i będzie dopuszczony do rozgrywek).
Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2010, 18:38 przez tabo89, łącznie zmieniany 1 raz.
- damian11021
- Juventino
pieknie :płaczę:
<(^^,)>

- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Zobaczymy jeszcze ile nasi spece of finansów zażyczą sobie za bilety na nowy stadion i ewentualne dodatkowe środki transportu lub parkingiDragon pisze:ŚwietnieCiekawe czy wreszcie skończy się marudzenie o problemie logistycznym i czasie w dotarciu na stadion.

- alex_KiNiO
- Juventino
Krótki filmik z placu budowy. Widać jak to wszystko obecnie wygląda wewnątrz.
Filmik z 10 sierpnia.
Filmik z 10 sierpnia.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości.
Gianni Agnelli
Gianni Agnelli
- Meraviglioso
- Juventino
Żeby u mnie na maślicach budowali w takim tempie jak stadion w Turynie.
- tabo89
- Juventino

Kolejne foto-wieści z Turynu, tym razem dosyć dużo zdjęć i krótki tekst.
Na początek zdjęcia zrobione przez jednego z kibiców-fotografów:

Pojawiła się także tradycyjnie comiesięczna sesja na juventus.it, ale może zanim te zdjęcia to, krótki opis tego co dzieje się obecnie na budowie. Tłumaczy to sam dyrektor budowy - inżynier Richard Abrate.
Jako, że tekst jest po włosku i średnio go rozumiem mogę powiedzieć tylko to co zrozumiałem dzięki translatorowi. Mianowicie - od kilku dni na budowie stoi wieża (wyjaśnienie mojego poprzedniego wrzutu - tam były jej zdjęcia). Jest to tymczasowa wieża, która służy to podnoszenia masztów. Ta cała instalacja, które w tym momencie powstaje na stadionie służyć ma do podniesienia całego dachu. Dach ma powstać w kilka następnych tygodni.Da qualche giorno svetta dal cantiere del nuovo stadio una torre, che attrae l’attenzione dei passanti. Di cosa si tratta? Lo spiega l’ingegner Riccardo Abrate (Direttore Real Estate Juventus): «È una torre provvisoria che serve per sollevare i pennoni. Attualmente i pennoni si trovano all’esterno e in posizione orizzontale, a breve con una serie di funi verranno agganciati alla torre dalla punta e, con una serie di funi e martinetti, portati in posizione verticale, con una certa inclinazione verso lo stadio». Perché quest’ultima specifica? Perché i pennoni saranno un elemento fondamentale per l’innalzamento dell’intera copertura. «Nelle prossime settimane – conclude Abrate - sarà infatti sollevata l’intera copertura grazie al movimento dei pennoni nella direzione opposta a quella in cui sono indirizzati attualmente»
A oto zdjęcia z juventus.it:

( http://www.juventus.it/site/ita/NEWS_ph ... ges_gid_12 )
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2010, 18:34 przez tabo89, łącznie zmieniany 3 razy.
- Diegol28
- Juventino
"Prawdziwy wyścig między nami a milanistami polega na tym, kto pierwszy zdobędzie kolejną gwiazdkę: tyle że my sięgamy już po trzecią, a oni dopiero po drugą."
Gianni Agnelli
Gianni Agnelli
- rafal-1897
- Juventino
Jeszcze dużo roboty, ale już coś to przypomina. Stadion będzie chyba ładny
. Zobaczymy jak będą grac tam Bianconeri...

- piotrinho1234...
- Juventino
Nie no, stadion rośnie jak na drożdżach, tylko nie wydaje się wam, że nasz obiekt jest "nieco" mniejszy od obiektów innych europejskich potęg?
Wiem, wiem finansiści wyliczyli, że 40 000 to odpowiednia pojemność.
Wiem, wiem finansiści wyliczyli, że 40 000 to odpowiednia pojemność.