HipHopowa strona Forum.

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
sk1le

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2010, 11:46

Peja po raz kolejny atakuje :)

Moim zdaniem poprzedni diss Rycha na Włodiego, Pelsona i Eldoke był lepszy. Dziwi mnie fakt, że chłopaki z Parias cały czas milczą.

sieka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2010, 23:25

Rysiowi nikt nie chce odpowiedzieć na dissa to sobie sam napisał kolejnego. Chłopaki z Parias przekazali co mieli do powiedzenia tej całej sprawie wiec kolejny diss co miałby wnieść..?? Mają napisać ze Peja to ch.... i pobluzgać troche na niego?? Chyba nie o to chodzi w ich kawałkach. Zresztą nie widze sensu ciągnięcia tego do takiego stopnia jak w sporze z Tede.
A co do samego kawałka dziwi mnie trochę że Peja twierdzi że scena zawsze była podzielona ale dziwnym trafem jakoś współpracował z Tede, Sokołem czy Włodim a teraz po nich ciśnie. Zalatuje to troche fałszem. A porównania PFK z Firmą jak i Peji z Ostrym są nie na miejscu...ale cóż każdy ma swój gust i wie jakie wartości reprezentuje Firma a jakie reprezentowała Paktofonika oraz co w swoich tekstach niesie muzyka Ostrego a co Peji....

...............JUVE...........
oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2010, 12:57

słyszał ktoś Hipotomia posłuchajcie sobie. chłopaki z Nowego Sącza
macie jeden kawałek

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
sk1le

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2010, 22:34

sieka pisze:Rysiowi nikt nie chce odpowiedzieć na dissa to sobie sam napisał kolejnego. Chłopaki z Parias przekazali co mieli do powiedzenia tej całej sprawie wiec kolejny diss co miałby wnieść..?? Mają napisać ze Peja to ch.... i pobluzgać troche na niego?? Chyba nie o to chodzi w ich kawałkach. Zresztą nie widze sensu ciągnięcia tego do takiego stopnia jak w sporze z Tede.
A co do samego kawałka dziwi mnie trochę że Peja twierdzi że scena zawsze była podzielona ale dziwnym trafem jakoś współpracował z Tede, Sokołem czy Włodim a teraz po nich ciśnie. Zalatuje to troche fałszem. A porównania PFK z Firmą jak i Peji z Ostrym są nie na miejscu...ale cóż każdy ma swój gust i wie jakie wartości reprezentuje Firma a jakie reprezentowała Paktofonika oraz co w swoich tekstach niesie muzyka Ostrego a co Peji....

Peja chyba nie może znieść tego, że chłopaki z Parias jeszcze mu nie odpowiedzieli.. Szanuje Peje, szanuje także Eldoke, Pelsona i Włodiego za to co zrobili dla polskiego rapu... Jednak uważam, że chłopaki z Parias powinni odpowiedzieć na kolejnego dissa RPS.

Z tymi porównaniami to się zgadzam.. Nie wiem jak można porównywać PFK z Firmą przecież to zupełnie inne style.. Swoja drogą nie przepadam za Firmą, jakoś nie podchodzą mi zbytnio ich kawałki.. są zwyczajnie idiotyczne.. ciekawe czy w wieku 40 lat też będą dzielnie i dumnie głosić hasło JP na 100% . A jak widzę małolatów z bluzami JP to... eh szkoda gadać.. pewnie większość z nich nawet nie wie co to hasło :|

Mega kawałek

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 lipca 2010, 21:13

http://www.rapgraforum.com/ostr-nie-zyje-t48590.html

nie wiem nie wierze !! jakiś wkręt!

Obrazek
gawron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2010, 22:09

dr.DeV pisze:http://www.rapgraforum.com/ostr-nie-zyje-t48590.html

nie wiem nie wierze !! jakiś wkręt!
Nie wierz we wszystko co Ci napiszą trolle z jakiegoś durnego forum. Bekę sobie kręcą idioci. "News" (Post) jest z wczorajszego ranka, więc gdyby to była prawda to dzisiaj już by o tym huczało wszędzie. Zignoruj kretynów.

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lipca 2010, 14:12

sieka pisze:Rysiowi nikt nie chce odpowiedzieć na dissa to sobie sam napisał kolejnego. Chłopaki z Parias przekazali co mieli do powiedzenia tej całej sprawie wiec kolejny diss co miałby wnieść..?? Mają napisać ze Peja to ch.... i pobluzgać troche na niego?? Chyba nie o to chodzi w ich kawałkach. Zresztą nie widze sensu ciągnięcia tego do takiego stopnia jak w sporze z Tede.
Scena zawsze była podzielona. A czemu ? Ten który odnosi sukces zawsze jest postrzegany jako ten zły. Pieniążki która lecą ze sprzedaży płyt muszą boleć innych, bo jakby nie patrzeć Ci którzy nie sprzedają tracą jakiś tam % fanów. Tede musiał polecieć do tvnu, sokół musiał się sprzedać hitem w aucie. A co robi Peja? Zapewne Peja ma bekę, nagrywa kolejne dissy, licząc na odpowiedź.

sieka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2010, 23:14

paku pisze: Scena zawsze była podzielona. A czemu ? Ten który odnosi sukces zawsze jest postrzegany jako ten zły. Pieniążki która lecą ze sprzedaży płyt muszą boleć innych, bo jakby nie patrzeć Ci którzy nie sprzedają tracą jakiś tam % fanów. Tede musiał polecieć do tvnu, sokół musiał się sprzedać hitem w aucie. A co robi Peja? Zapewne Peja ma bekę, nagrywa kolejne dissy, licząc na odpowiedź.
Postrzegany jako zły Peja akurat nie jest poprzez odnoszone sukcesy muzyczne tylko poprzez wybryki w Zielonej Górze a tu bezsprzecznie dał d... . A ostatnie płyty( sprzed incydentu w ZG) zarówno Ryśka, Tedego czy Sokoła nie były najwyższych lotów wiec wątpie zeby sie któraś z tych plyt tak przekonała fajnów np Tedego do twórczości Peji. A co do zarabiania kasy w TVNie przez Tedego to Peja też chyba charytatywnie nie wystąpił w MTV Cribs. A co do Sokoła to patrzenie na jego twórczość poprzez kawałek w aucie to jest mała niedorzeczność. Zresztą jak sie nie myle to sam Sokół sie ustosunkował do tego kawałka na najnowszym Mixtape Prosto.

...............JUVE...........
goly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2010, 10:50

Czy słuchał ktoś już Fuck Tede / Glam Rap ? Moim zdaniem bardzo ciekawa produkcja. Jacek pokazał, że ma dystans do otaczającego świata i śmieje z tych którzy mu ubliżają bez powodu. Warto dodać, że nikt by się nie spodziewał takich gości jak Eldo czy Pezet, których kiedyś zmiażdżył na bitwie w Płocku. Bitwa to raz, dwa to seria dissów z jednym i drugim. Obecność i przesłanie z tego zjawiska płynie jedno, Tede chce pokazać, że polska scena Hip-hopowa powinna łączyć a nie dzielić. Naprawdę miło zobaczyć jak chłopaki zakopują wojenny topór i są razem ;) Naprawdę coś niesamowitego. Do tego Molesta w kawałku "Warszafski styl" nadaje dodatkowego smaczku. Jak za starych dobrych czasów, od razu przypomina mi się kawałek "Wolę się nastukać" ;)
Z czystym sumieniem album mogę polecić każdemu fanowi rapu na najwyższym poziomie.
Pozdrawiam!
Ten który odnosi sukces zawsze jest postrzegany jako ten zły.
Zgadzam się paku. Dlatego właśnie wszyscy zawsze patrzyli na ręce Tede i ze złości moczyli majtki.

"gdyż to, co oni mówią, więcej mówi o nich samych niż o tobie" - Anthony de Mello
aras191

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2010, 11:35

Tede a kto ? :rotfl:

goly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2010, 12:16

aras191 pisze:Tede a kto ? :rotfl:
Spamuj dalej. Miło, że pokazałeś, iż jesteś niezrównoważony pod względem emocjonalnym.

Matheo robi świetne bity. Wybił się chłopak ostatnimi czasy. Farta ma ten, kto może jeździć na jego bitach ;)

"gdyż to, co oni mówią, więcej mówi o nich samych niż o tobie" - Anthony de Mello
sk1le

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2010, 20:57

Zapowiedź nadchodzącej płyty Słonia ;) już nie mogę się doczekać! ;) Grubyyy krążek się szykuje :D

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2010, 22:17

Chyba nikt o tym nie pisał jeszcze. Vienio wydaje solówkę. Jakoś bardzo nie fascynuje mnie jego twórczość, jednak płytę sprawdzę z uwagi na gości. Grubson, Fokus, Rahim, Luc, Medium i kilku innych. Może być ciekawie. Co do samego Vienia, chyba najlepszy z całej Molesty. Zobaczymy co pokaże na solowym krążku.

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 września 2010, 22:44

Szikit pisze:Chyba nikt o tym nie pisał jeszcze. Vienio wydaje solówkę. Jakoś bardzo nie fascynuje mnie jego twórczość, jednak płytę sprawdzę z uwagi na gości. Grubson, Fokus, Rahim, Luc, Medium i kilku innych. Może być ciekawie. Co do samego Vienia, chyba najlepszy z całej Molesty. Zobaczymy co pokaże na solowym krążku.
Chyba zakupię tą płytę, pierwsza piosenka, która się pojawiła z płyty (Nowe Bloki) bardzo mi się spodobała. Wiele bardzo dobrych raperów, również "wystąpi" na tej płycie co sprawi ,że stanie się ona jeszcze ciekawsza. Hmmm zastanawiam się czy krążek będzie lepszy od Totema Gurala czy Fuck Tede :think: . Poczekamy zobaczymy

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2010, 00:29

Smok-u pisze:
Szikit pisze:Chyba nikt o tym nie pisał jeszcze. Vienio wydaje solówkę. Jakoś bardzo nie fascynuje mnie jego twórczość, jednak płytę sprawdzę z uwagi na gości. Grubson, Fokus, Rahim, Luc, Medium i kilku innych. Może być ciekawie. Co do samego Vienia, chyba najlepszy z całej Molesty. Zobaczymy co pokaże na solowym krążku.
Chyba zakupię tą płytę, pierwsza piosenka, która się pojawiła z płyty (Nowe Bloki) bardzo mi się spodobała. Wiele bardzo dobrych raperów, również "wystąpi" na tej płycie co sprawi ,że stanie się ona jeszcze ciekawsza. Hmmm zastanawiam się czy krążek będzie lepszy od Totema Gurala czy Fuck Tede :think: . Poczekamy zobaczymy
Czy ja wiem... Hades zjadł Vienia w tym numerze i to na raz, nic ciekawego po za zwrotką Hadesa i cutami z Włodim :wink:

ODPOWIEDZ