Juventus - prasa(dodatki,naklejki,plakaty,artykuly itp.)
- Simi
- Qualità Juventino
W nowym BravoSport, są naklejki piłkarzy/klubów z różnych lig, a co za tym idzie, jest i Juventus. Wśród naklejek :
-Logo Juventusu (mała)
-Naklejka Del Piero (duża)
-Naklejka Buffona (średnia)
-Naklejka Diego (mała)
-Logo Juventusu (mała)
-Naklejka Diego (mała)
- Majos
- Juventino
Koniecznie trzeba kupić Bravo Sport. Jak cena, z 2,99 ?Simi pisze:W nowym BravoSport, są naklejki piłkarzy/klubów z różnych lig, a co za tym idzie, jest i Juventus. Wśród naklejek :
-Logo Juventusu (mała)
-Naklejka Diego (mała)

- Damianoss60
- Juventino
Majos za 2.50
Kupiłem trochę malutkie już są przyklejone na szafce obok innych:P

- Desant.
- Juventino
Na stronie internetowej Magazynu Futbol natknąłem się na informacje, że w kwietniowym wydaniu tejże gazety jest wywiad z Giorgio Chiellinim.
Posiada ktoś? Przeczytał? Warte uwagi?
Ja osobiście nie wiem czy będę w najbliższym czasie w okolicach miejsc, w których można to zakupić...[/url]
Giorgio Chiellini - magister ekonomii
Większość piłkarzy na świecie kończy edukację maksymalnie na szkole średniej - koniecznie o profilu sportowym. Jedni rzucają naukę z braku talentu, drudzy z czystego lenistwa. Giorgio Chiellini jest wyjątkiem: w wolnym czasie nie biega po centrach handlowych, nie wiąże się na siłę z pustą modelką, tylko siedzi w książkach. Licem skończył z wyróżnieniem, wkrótce zostanie magistrem ekonomii. Poznajcie najlepszego obecnie włoskiego obrońcę, następcę Fabio Cannavaro w Juventusie i "Squadra Azzurra".
Fragment wywiadu:
- Grubo ponad 180 centymetrów wzrostu, krótko ogolona głowa - wyglądasz bardziej jak zbir niż... student ekonomii.
- Pozory mylą... Ale nie przejmuj się - nie jesteś pierwszym, który nie potrafi sobie wyobrazić Chielliniego w szkolnej ławce. Pamiętam, że od małego ciągnęło mnie do nauki. Mama i nauczyciele powtarzali, że jestem bystry, że mam smykałkę do liczb. Matematyka była moim konikiem.
- Z rodzinnej Pizy przeniosłeś się do Livorno, zacząłeś grać na poważnie - w klubie i włoskich reprezentacjach juniorskich. Każdy na Twoim miejscu rzuciłby w szkołę w diabły - ty skończyłeś liceum z wyróżnieniem!
- W sumie ze wszystkich przedmiotów na maturze miałem aż 92 procent. Byłem w szoku po ogłoszeniu wyników. Rodzice również. To wtedy zdecydowałem, że choćby nie wiem co, choćby się waliło i paliło, pójdę na studia.
- Zaraz po transferze do Juventusu, złożyłeś papiery na Uniwersytet Turyński - na Wydział Ekonomii. Łatwo chyba nie było?
- Ale nie żałuję, że się zdecydowałem. Początek miałem niezły, zaliczałem kolejne egzaminy, ale po roku musiałem przerwać naukę. Zacząłem powoli przebijać się do pierwszej jedenastki Juve, zaliczyłem też debiut w dorosłej reprezentacji. Piłkarskie obowiązki zaczęły mnie przytłaczać. Treningi, zgrupowania, wyjazdy, dalekie podróże. Nie miałem siły wieczorami ślęczeć nad książkami. W tygodniu graliśmy w Lidze Mistrzów, a w weekend w rozgrywkach ligowych. Musiałem zdecydować się na indywidualny tryb studiów.
Ja osobiście nie wiem czy będę w najbliższym czasie w okolicach miejsc, w których można to zakupić...[/url]
- Dybala 4ever
- Juventino
W dzisiejszym numerze "Piłki Nożnej" Nr 19 z 11 maja 2010 są 2 artykuły w pewnym sensie o Juve:
1) 10 największych przegranych tego sezonu w Serie A : na 9 miejscu miszcz Amauri, na 3 Melo, a na 1 jakże zaszczytnym miejscu Jean Claude Blanc gratulujemy serdecznie
1 część
2 część
2)O przeprowadzce Rafy Beniteza do Juve
Kierunek Turyn
1) 10 największych przegranych tego sezonu w Serie A : na 9 miejscu miszcz Amauri, na 3 Melo, a na 1 jakże zaszczytnym miejscu Jean Claude Blanc gratulujemy serdecznie

1 część
2 część
2)O przeprowadzce Rafy Beniteza do Juve
Kierunek Turyn
- Dylan
- Juventino
Mam. Być może wrzuce, jak dorwe aparat.qUIET pisze:Na stronie internetowej Magazynu Futbol natknąłem się na informacje, że w kwietniowym wydaniu tejże gazety jest wywiad z Giorgio Chiellinim.
Giorgio Chiellini - magister ekonomii
Większość piłkarzy na świecie kończy edukację maksymalnie na szkole średniej - koniecznie o profilu sportowym. Jedni rzucają naukę z braku talentu, drudzy z czystego lenistwa. Giorgio Chiellini jest wyjątkiem: w wolnym czasie nie biega po centrach handlowych, nie wiąże się na siłę z pustą modelką, tylko siedzi w książkach. Licem skończył z wyróżnieniem, wkrótce zostanie magistrem ekonomii. Poznajcie najlepszego obecnie włoskiego obrońcę, następcę Fabio Cannavaro w Juventusie i "Squadra Azzurra".
Fragment wywiadu:
- Grubo ponad 180 centymetrów wzrostu, krótko ogolona głowa - wyglądasz bardziej jak zbir niż... student ekonomii.
- Pozory mylą... Ale nie przejmuj się - nie jesteś pierwszym, który nie potrafi sobie wyobrazić Chielliniego w szkolnej ławce. Pamiętam, że od małego ciągnęło mnie do nauki. Mama i nauczyciele powtarzali, że jestem bystry, że mam smykałkę do liczb. Matematyka była moim konikiem.
- Z rodzinnej Pizy przeniosłeś się do Livorno, zacząłeś grać na poważnie - w klubie i włoskich reprezentacjach juniorskich. Każdy na Twoim miejscu rzuciłby w szkołę w diabły - ty skończyłeś liceum z wyróżnieniem!
- W sumie ze wszystkich przedmiotów na maturze miałem aż 92 procent. Byłem w szoku po ogłoszeniu wyników. Rodzice również. To wtedy zdecydowałem, że choćby nie wiem co, choćby się waliło i paliło, pójdę na studia.
- Zaraz po transferze do Juventusu, złożyłeś papiery na Uniwersytet Turyński - na Wydział Ekonomii. Łatwo chyba nie było?
- Ale nie żałuję, że się zdecydowałem. Początek miałem niezły, zaliczałem kolejne egzaminy, ale po roku musiałem przerwać naukę. Zacząłem powoli przebijać się do pierwszej jedenastki Juve, zaliczyłem też debiut w dorosłej reprezentacji. Piłkarskie obowiązki zaczęły mnie przytłaczać. Treningi, zgrupowania, wyjazdy, dalekie podróże. Nie miałem siły wieczorami ślęczeć nad książkami. W tygodniu graliśmy w Lidze Mistrzów, a w weekend w rozgrywkach ligowych. Musiałem zdecydować się na indywidualny tryb studiów.
Poza tym, w PN+ jest krótki artykuł o Calciopoli 2. Nic nowego.
- gruzin_juve
- Juventino
hah ja miałem obydwie, z tym że ZIDANE'A poświęciłem w gimnazjum na
konkurs BRAVOSport...w którym z resztą wygrałem zegarek Casio. wiem że to był konkurs o Luisie Figo...i jak to w BS odpowiedź była podana wprost w tekście.
świetna sprawa, bo kupiłem obydwie na wycieczce w Warszawie w pałacu kultury:)jak byłem w podstawówce. kupiłem tez wtedy flagę JUVE rozmiaru może a5..na takim kijku
..siostra kupiła wtedy taką pocztówkę z Maldinim I TAK NAM ZOSTAŁO ja kibicuje JUVE a ona Milanowi

tą z AleXem mam do dzisiaj:)
ps ale mi się zebrało na wspomnienia...to były czasy
CIAO IL CAPITANO
- Majos
- Juventino
Najnowszy numer (21, z 25. Maja 2010r) :Piłki Nożnej" i artykuł o naszym nowym trenerze, o którym opowiada Tomasz Lipiński.
http://img191.imageshack.us/f/img191/28 ... 700000.jpg
- juveluck
- Juventino
Można to wrzucić ponownie, bo nie działa?Majos pisze:Najnowszy numer (21, z 25. Maja 2010r) :Piłki Nożnej" i artykuł o naszym nowym trenerze, o którym opowiada Tomasz Lipiński.

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Radek_88
- Qualità Juventino
http://img218.imageshack.us/i/ccf2010052700000.jpg/juveluck pisze:Można to wrzucić ponownie, bo nie działa?Majos pisze:Najnowszy numer (21, z 25. Maja 2010r) :Piłki Nożnej" i artykuł o naszym nowym trenerze, o którym opowiada Tomasz Lipiński.
- juveluck
- Juventino
Dzięki.Radek_88 pisze:http://img218.imageshack.us/i/ccf2010052700000.jpg/juveluck pisze:Można to wrzucić ponownie, bo nie działa?Majos pisze:Najnowszy numer (21, z 25. Maja 2010r) :Piłki Nożnej" i artykuł o naszym nowym trenerze, o którym opowiada Tomasz Lipiński.
Ten artykuł z angory jak ktoś miał by możliwość wrzucić, też było by miło

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!