Studia

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
attyla7

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2010, 23:32

myślisz że z wynikami 80% z rozszerzonej histroii i 80% rozszerzonego wosu, 90% podstawowy anglik, 60% podstawowy polak i matma byle zdać...

...się dostane?

PS: Mam nadzieje że jakieś ciule nie zabiorą nam miejsca numer 398 i 399 i będziemy godnie reprezentować Juve na UW ;p

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2010, 18:30

Właśnie nie wiem. Mój znajomy miał wyniki

75% angol roz.
73% polak roz
89% wos pod.
86% hista roz.

i się nie dostał :prochno:

ale on akurat głupio zrobił, bo dał pierwszy wybór na UJ, gdzie odpadł szybko, a na UW już go nie chcieli :wink:

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
attyla7

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2010, 19:07

Teraz są trochę inne przedmioty wymagane do rekrutacji no i twój kolega zdawał podstawowy wos

na 100% ogólnej liczby pkt którą można zdobyć liczy się:

35% roz. wos
35% roz. hista
15% podst. polski
10% podst. język
5% podst. matma

jak licze że zdobęde jakieś 75% wszystkich możliwych pkt ale tego nawet nie ma jak porównywać do poprzednich lat bo raz że są inne wymagania a i podobno na nasz rocznik przypada mniej urodzeń :prochno:

no nic spadam wkuwać przywileje szlacheckie czy coś :/

preclix

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2010, 21:49

Pany, a jak ktoś był durniem i leniem i się mu uczyć nie nie chciało to jest jakaś szansa dostania się na UE w Krakowie ? Czy to zbyt elitarna uczelnia ? Studiuje ktoś z Was może Zarządzanie czy coś w ten deseń ?

Buzol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2010, 23:41

Ja studiuję na UE lecz we Wrocławiu i nie wiem jak w Krakowie, ale na pewno jako rodzaj uczelni, bardzo fajna sprawa.

Anders Friden

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2010, 01:18

preclix pisze:Pany, a jak ktoś był durniem i leniem i się mu uczyć nie nie chciało to jest jakaś szansa dostania się na UE w Krakowie ? Czy to zbyt elitarna uczelnia ? Studiuje ktoś z Was może Zarządzanie czy coś w ten deseń ?
Jak Cię interesują bardziej ekonomiczne tematy i miasto Kraków to tylko UE.
Studiuję na UE w Krakowie na kierunku ekonomia i jak mój przedmówca UE mogę Ci zdecydowanie polecić. Z pojęciem "elitarnej uczelni" bym się osobiście kłócił bo sam do geniuszy nie należę i jakoś ciągnę ten wózek :wink:

Jakie masz szanse dostania się to Ci nikt nie powie bo to zależy od Twojej matury i progu jaki tam będzie np. na zarządzaniu, musisz sam monitorować sytuację, chyba że zaocznie, to wtedy raczej przyjmują wszystkich tylko wiadome, że się płaci.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2010, 10:40

Jedno wam powiem: jak chcecie studiować dziennikarstwo, to nie idźcie do Olsztyna :twisted:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
preclix

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2010, 01:39

Jako, że nieubłaganie do końca zbliża się termin zgłaszania kandydatur na studia, mam pytanie do osób studiujących poza domem. Ile średnio miesięcznie wynosi Was życie, mieszkając w akademiku ? Z podziałem na różne kategorie wg uznania :) (jedzenie, czynsz, itp.). Mimo, że nie wybrałem jeszcze kierunku, to poważnie zastanawiam się nad Zarządzaniem. Jeśli ktoś studiuje, bądź studiował ten kierunek proszony jest o niezwłoczny kontakt na PW w celu zasięgnięcia przeze mnie szczegółów :o . Pozdrawiam !

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2010, 23:06

www.insomnia.pl - czytaj i pytaj tutaj.

|ViRuS|

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2010, 22:46

Wybiera się ktoś może na AE do Katowic?

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2010, 11:21

preclix pisze:Jako, że nieubłaganie do końca zbliża się termin zgłaszania kandydatur na studia, mam pytanie do osób studiujących poza domem. Ile średnio miesięcznie wynosi Was życie, mieszkając w akademiku ? Z podziałem na różne kategorie wg uznania :) (jedzenie, czynsz, itp.). Mimo, że nie wybrałem jeszcze kierunku, to poważnie zastanawiam się nad Zarządzaniem. Jeśli ktoś studiuje, bądź studiował ten kierunek proszony jest o niezwłoczny kontakt na PW w celu zasięgnięcia przeze mnie szczegółów :o . Pozdrawiam !
Pytasz ile? No to mogę Ci powiedzieć jak to wyglądało u mnie. 320 zeta za akademik (pokój dwuosobowy; w to wliczone także, nielimitowane, woda, prąd i internet), a życie... hmm.

W Olsztynie nie było tragicznie, choć ostatnimi czasy ceny poszły w górę. Szczególnie art. spożywcze. Poza akademikiem, życie kosztowało mnie ok. 400 zł na miesiąc. Gdybym pił byłoby więcej, ale że od 1,5 roku nie przyjmuję alko. Natomiast sporo pochłaniają fajki, niestety :|
Ale jak nie będziesz żył ponad stan i przepijał, to w 400 - 500 zł się zmieścisz, myślę.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
attyla7

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2010, 17:33

attyla7 pisze:myślisz że z wynikami 80% z rozszerzonej histroii i 80% rozszerzonego wosu, 90% podstawowy anglik, 60% podstawowy polak i matma byle zdać...

...się dostane?

PS: Mam nadzieje że jakieś ciule nie zabiorą nam miejsca numer 398 i 399 i będziemy godnie reprezentować Juve na UW ;p
hmm wiele się nie pomyliłem bo miałem 76 z histy 78 z wosu 100 z anglika i 70 z polaka co nie zmienia faktu że prgi na UW skoczyły o 10% :O :O :O

a więc... Kto będzie studiował we Wrocku (prawo here ;p)?

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2010, 17:46

Ja będę studiował na UE we Wrocku ;) Cel osiągnięty.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2010, 21:29

UE w Krakowie. Tak chciałem.

maciek_11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2010, 13:51

Widzę, że na forum to sami ekonomiści są... Ja powoli kompletuję papiery, mam czas do 20 sierpnia żeby wszystko złożyć. Wybieram się na geodezję do PWSZ w Jarosławiu (chodzi ktoś może?). Nad inną opcją jeszcze myślę, zapewne będzie to coś na Uniwersytecie Rzeszowskim, administracja lub turystyka (a co, po łatwiźnie pójdę).

Ale jak gadałem na giełdzie szkół z gościem, to mówił, że przyjmują każdego z maturą, a że poszła mi nadzwyczaj dobrze, to jestem dość spokojny.

ODPOWIEDZ