Studia
- attyla7
- Juventino
myślisz że z wynikami 80% z rozszerzonej histroii i 80% rozszerzonego wosu, 90% podstawowy anglik, 60% podstawowy polak i matma byle zdać...
...się dostane?
PS: Mam nadzieje że jakieś ciule nie zabiorą nam miejsca numer 398 i 399 i będziemy godnie reprezentować Juve na UW ;p
...się dostane?
PS: Mam nadzieje że jakieś ciule nie zabiorą nam miejsca numer 398 i 399 i będziemy godnie reprezentować Juve na UW ;p
- Ein
- Juventino
Właśnie nie wiem. Mój znajomy miał wyniki
75% angol roz.
73% polak roz
89% wos pod.
86% hista roz.
i się nie dostał
ale on akurat głupio zrobił, bo dał pierwszy wybór na UJ, gdzie odpadł szybko, a na UW już go nie chcieli
75% angol roz.
73% polak roz
89% wos pod.
86% hista roz.
i się nie dostał

ale on akurat głupio zrobił, bo dał pierwszy wybór na UJ, gdzie odpadł szybko, a na UW już go nie chcieli
Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- attyla7
- Juventino
Teraz są trochę inne przedmioty wymagane do rekrutacji no i twój kolega zdawał podstawowy wos
na 100% ogólnej liczby pkt którą można zdobyć liczy się:
35% roz. wos
35% roz. hista
15% podst. polski
10% podst. język
5% podst. matma
jak licze że zdobęde jakieś 75% wszystkich możliwych pkt ale tego nawet nie ma jak porównywać do poprzednich lat bo raz że są inne wymagania a i podobno na nasz rocznik przypada mniej urodzeń
no nic spadam wkuwać przywileje szlacheckie czy coś
na 100% ogólnej liczby pkt którą można zdobyć liczy się:
35% roz. wos
35% roz. hista
15% podst. polski
10% podst. język
5% podst. matma
jak licze że zdobęde jakieś 75% wszystkich możliwych pkt ale tego nawet nie ma jak porównywać do poprzednich lat bo raz że są inne wymagania a i podobno na nasz rocznik przypada mniej urodzeń

no nic spadam wkuwać przywileje szlacheckie czy coś

- preclix
- Juventino
Pany, a jak ktoś był durniem i leniem i się mu uczyć nie nie chciało to jest jakaś szansa dostania się na UE w Krakowie ? Czy to zbyt elitarna uczelnia ? Studiuje ktoś z Was może Zarządzanie czy coś w ten deseń ?
- Anders Friden
- Juventino
Jak Cię interesują bardziej ekonomiczne tematy i miasto Kraków to tylko UE.preclix pisze:Pany, a jak ktoś był durniem i leniem i się mu uczyć nie nie chciało to jest jakaś szansa dostania się na UE w Krakowie ? Czy to zbyt elitarna uczelnia ? Studiuje ktoś z Was może Zarządzanie czy coś w ten deseń ?
Studiuję na UE w Krakowie na kierunku ekonomia i jak mój przedmówca UE mogę Ci zdecydowanie polecić. Z pojęciem "elitarnej uczelni" bym się osobiście kłócił bo sam do geniuszy nie należę i jakoś ciągnę ten wózek
Jakie masz szanse dostania się to Ci nikt nie powie bo to zależy od Twojej matury i progu jaki tam będzie np. na zarządzaniu, musisz sam monitorować sytuację, chyba że zaocznie, to wtedy raczej przyjmują wszystkich tylko wiadome, że się płaci.
- deszczowy
- Juventino
Jedno wam powiem: jak chcecie studiować dziennikarstwo, to nie idźcie do Olsztyna :twisted:
- preclix
- Juventino
Jako, że nieubłaganie do końca zbliża się termin zgłaszania kandydatur na studia, mam pytanie do osób studiujących poza domem. Ile średnio miesięcznie wynosi Was życie, mieszkając w akademiku ? Z podziałem na różne kategorie wg uznania
(jedzenie, czynsz, itp.). Mimo, że nie wybrałem jeszcze kierunku, to poważnie zastanawiam się nad Zarządzaniem. Jeśli ktoś studiuje, bądź studiował ten kierunek proszony jest o niezwłoczny kontakt na PW w celu zasięgnięcia przeze mnie szczegółów :o . Pozdrawiam !

- Ein
- Juventino
- deszczowy
- Juventino
Pytasz ile? No to mogę Ci powiedzieć jak to wyglądało u mnie. 320 zeta za akademik (pokój dwuosobowy; w to wliczone także, nielimitowane, woda, prąd i internet), a życie... hmm.preclix pisze:Jako, że nieubłaganie do końca zbliża się termin zgłaszania kandydatur na studia, mam pytanie do osób studiujących poza domem. Ile średnio miesięcznie wynosi Was życie, mieszkając w akademiku ? Z podziałem na różne kategorie wg uznania(jedzenie, czynsz, itp.). Mimo, że nie wybrałem jeszcze kierunku, to poważnie zastanawiam się nad Zarządzaniem. Jeśli ktoś studiuje, bądź studiował ten kierunek proszony jest o niezwłoczny kontakt na PW w celu zasięgnięcia przeze mnie szczegółów :o . Pozdrawiam !
W Olsztynie nie było tragicznie, choć ostatnimi czasy ceny poszły w górę. Szczególnie art. spożywcze. Poza akademikiem, życie kosztowało mnie ok. 400 zł na miesiąc. Gdybym pił byłoby więcej, ale że od 1,5 roku nie przyjmuję alko. Natomiast sporo pochłaniają fajki, niestety

Ale jak nie będziesz żył ponad stan i przepijał, to w 400 - 500 zł się zmieścisz, myślę.
- attyla7
- Juventino
hmm wiele się nie pomyliłem bo miałem 76 z histy 78 z wosu 100 z anglika i 70 z polaka co nie zmienia faktu że prgi na UW skoczyły o 10%attyla7 pisze:myślisz że z wynikami 80% z rozszerzonej histroii i 80% rozszerzonego wosu, 90% podstawowy anglik, 60% podstawowy polak i matma byle zdać...
...się dostane?

a więc... Kto będzie studiował we Wrocku (prawo here ;p)?
- maciek_11
- Juventino
Widzę, że na forum to sami ekonomiści są... Ja powoli kompletuję papiery, mam czas do 20 sierpnia żeby wszystko złożyć. Wybieram się na geodezję do PWSZ w Jarosławiu (chodzi ktoś może?). Nad inną opcją jeszcze myślę, zapewne będzie to coś na Uniwersytecie Rzeszowskim, administracja lub turystyka (a co, po łatwiźnie pójdę).
Ale jak gadałem na giełdzie szkół z gościem, to mówił, że przyjmują każdego z maturą, a że poszła mi nadzwyczaj dobrze, to jestem dość spokojny.
Ale jak gadałem na giełdzie szkół z gościem, to mówił, że przyjmują każdego z maturą, a że poszła mi nadzwyczaj dobrze, to jestem dość spokojny.