Alex_10 pisze:A ja mam takie pytanie odnośnie dzisiejszego meczu, wie ktoś może czy na cyfrze będzie można gdzieś obejrzeć ten mecz bo jest on na polsaciea a jak wiadomo polsatu nie ma w pakiecie cyfry. Na stronkach jest napisane że na Rai Due ale tam zapewne zakodują.. Jak ktoś się orientuje to niech pomoże

Po pierwsze nie ma takiego czegos " na Cyfrze", "dekoder Cyfry" , tak w ogole to od 10 lat nie istnieje takie cos jak "dekoder", tylko ew. kanaly z oferty Cyfry.
To sa kanaly ktore ma Cyfra -
http://pl.kingofsat.net/pack-cyfra.php jesli ktos nadal ma watpliwosci czy Sky nie jest przypadkiem gdzies u C+
Po drugie po co bezmyslnie wklejac liste programow, skoro wiadomo ze zaden z nich nie jest w ofercie C+ jako takiej.
Dla wszystkich z antena - najlepiej mecz byloby obejrzec na ITV ale trzeba miec antene 1.8m (Poznan). Ktos chetny?

Nie, wiec jedziemy dalej
mamy kilka kanalow FTA -
kanaly typu Iran TV3 czy Israel10, Rustavi, ORTM, Sportmax itp. od razu odrzucamy bo nie dosc ze meczu tam w ogole moze nie byc to pewnie niewiele osob wie jak dobrze machac antena na 28.2 a co dopiero 4.0, a o 62.0 to mozemy od razu zapomniec w Polsce.
Jesli ktos wie co to jest Seca i orientuje sie troche w temacie to najlepiej wklepac klucze na RAI do tunera i ogladac bo to ze zakoduja mecz jest pewne, na szczescie nie wiedziec czemu RAI nadal uzywa Seca1. Ostatnio jakosc RAI znacznie lepsza i do tego 16/9. Korzystamy albo z S2Emu albo z jakiegos cama/image.
Druga opcja ( najlatwiejsza bo FTA ) to Sat1 na 19.2 - co prawda tego niemieckiego jazgotu sluchac sie nie da ale lepsze to niz nic. Warunek - trzeba miec albo twina, albo monoblocka albo machnac antena na 19.2
Reszta kanalow z pozycji typowego tunera nieosiagalna i to juz jest inny temat.
Ci co maja antene naziemna lapia Polsat no i podobno na poludniu Polski mozna lapac CT2 ale to juz musi wypowiedziec sie ktos kto ma pecha tam mieszkac.
P.S. - naprawde polecam dodac sobie do zakladek liveonsat - to nie boli. Jak widze po raz setny pytania "czy bedzie na Cyfrze/Polsacie/N/u mojej babci w kablowce" to