Liga Mistrzów 2009/2010
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Dla Interu legendą dla Mou tylko łykiem prostych informacji o przeszłości Portugalczyka, które będą czytać dzieci na Wikipedii.Luker pisze: Ciesze sie rowniez, ze mamy w koncu trenera, ktory powoli sie staje legenda klubu.
Nie jestem zaangażowany w dzisiejszy mecz. Niech wygra futbol.
Ostatnio zmieniony 21 kwietnia 2010, 20:07 przez zoff, łącznie zmieniany 1 raz.
- JuveLethal
- Qualità Juventino
Alex_10 pisze:A ja mam takie pytanie odnośnie dzisiejszego meczu, wie ktoś może czy na cyfrze będzie można gdzieś obejrzeć ten mecz bo jest on na polsaciea a jak wiadomo polsatu nie ma w pakiecie cyfry. Na stronkach jest napisane że na Rai Due ale tam zapewne zakodują.. Jak ktoś się orientuje to niech pomoże
Po pierwsze nie ma takiego czegos " na Cyfrze", "dekoder Cyfry" , tak w ogole to od 10 lat nie istnieje takie cos jak "dekoder", tylko ew. kanaly z oferty Cyfry.
To sa kanaly ktore ma Cyfra - http://pl.kingofsat.net/pack-cyfra.php jesli ktos nadal ma watpliwosci czy Sky nie jest przypadkiem gdzies u C+

Po drugie po co bezmyslnie wklejac liste programow, skoro wiadomo ze zaden z nich nie jest w ofercie C+ jako takiej.
Dla wszystkich z antena - najlepiej mecz byloby obejrzec na ITV ale trzeba miec antene 1.8m (Poznan). Ktos chetny?

mamy kilka kanalow FTA - kanaly typu Iran TV3 czy Israel10, Rustavi, ORTM, Sportmax itp. od razu odrzucamy bo nie dosc ze meczu tam w ogole moze nie byc to pewnie niewiele osob wie jak dobrze machac antena na 28.2 a co dopiero 4.0, a o 62.0 to mozemy od razu zapomniec w Polsce.
Jesli ktos wie co to jest Seca i orientuje sie troche w temacie to najlepiej wklepac klucze na RAI do tunera i ogladac bo to ze zakoduja mecz jest pewne, na szczescie nie wiedziec czemu RAI nadal uzywa Seca1. Ostatnio jakosc RAI znacznie lepsza i do tego 16/9. Korzystamy albo z S2Emu albo z jakiegos cama/image.
Druga opcja ( najlatwiejsza bo FTA ) to Sat1 na 19.2 - co prawda tego niemieckiego jazgotu sluchac sie nie da ale lepsze to niz nic. Warunek - trzeba miec albo twina, albo monoblocka albo machnac antena na 19.2
Reszta kanalow z pozycji typowego tunera nieosiagalna i to juz jest inny temat.
Ci co maja antene naziemna lapia Polsat no i podobno na poludniu Polski mozna lapac CT2 ale to juz musi wypowiedziec sie ktos kto ma pecha tam mieszkac.
P.S. - naprawde polecam dodac sobie do zakladek liveonsat - to nie boli. Jak widze po raz setny pytania "czy bedzie na Cyfrze/Polsacie/N/u mojej babci w kablowce" to

- tabo89
- Juventino
Jakiego znowu pecha, to najwięksi szczęśliwcyJuveLethal pisze:Ci co maja antene naziemna lapia Polsat no i podobno na poludniu Polski mozna lapac CT2 ale to juz musi wypowiedziec sie ktos kto ma pecha tam mieszkac.

Nie ma dużej filozofii - o ile ktoś mieszka na południu ustawia antene w kierunku Czech i robi normalne przeszukanie. U mnie łapie wszystkie czeskie oraz słowacką dwójkę, na której też jest mecz. Ale jeśli chodzi o jakość to trochę gorzej niż na Polsacie, jeśli chodzi o komentarz - o niebo lepiej

- ewerthon
- Juventino
Pod warunkiem, że osiągnie coś z Holandią na MŚ. Od ładnych paru lat jest taka reguła, że Złotą Piłke w roku kiedy odbywają się Mistrzostwa Świata otrzymuję ich najlepszy lub jeden z najlepszych piłkarzy. Z Mistrzostwami Europy jest trochę inaczej. Robben miał słabszą pierwszą część sezonu w Bayernie, ale nie ma co się dziwić, w końcu to jego pierwszy sezon w Niemczech, ale teraz jego gwiazda świeci tak samo jasno jak Rooneya czy Messiego.sk1le pisze: Coś mi się wydaje, że Robben zdobędzie złotą piłkę.
Oglądałem tylko drugą połowę i Bayern oprócz ostatnich kilku minut, praktycznie cały czas atakował na bramkę Lyonu, nie pozwalając na zbyt wiele Francuzom. Schweinsteiger rozegrał bardzo dobre spotkanie i pokazał, że jest wszechstronnym pomocnikiem. Szkoda, że nie udało go się kupić do Juve.
- tabo89
- Juventino
Racja Robben ma szanse na Złotą Piłkę szczególnie jeśli Bayern wygrałby LM.
Co do wczorajszego meczu to głównym bohaterem był sędzia. Zbyt pochopnie wyrzucił Ribery'ego, faul był, zgadzam się, ale to nie było specjalne - żółta jak najbardziej, a ten wyskoczył z czerwoną. Chyba przemyślał sobie to w przerwie i postanowił wyrównać szansę czerwoną kartką dla Lyonu.
Bramka piękna, była nawet szansa na drugą podobną ale Lloris świetnie sobie radził. Butt też miał jedną świetną interwencję.
Nie rozumiem tylko trochę decyzji van Gaala, i to nie jednej a wielu. Po pierwsze co tam w ataku robi ten Muller. Od kilku spotkań widzę go w pierwszej 11 a on nic tam nie gra. Wczoraj był pierwszy do zmiany a dograł do końca. Po drugie nie rozumiem jego zmian. Zejście Olica! Jeśli nie było żadnej kontuzji to była to po prostu głupota. Pod koniec zmiana Robbena, z resztą po jego kolejnym groźnym strzale. Robben dosyć wyraźnie pokazał mu co o tym myśli. Nie wiem co nim kieruje. Ma wyniki ale jak tak będzie dalej robił to się to obróci przeciwko niemu w końcu.
Wynik 1-0 nic jeszcze nie przesądza więc będziemy mieli na pewno ciekawy rewanż.
Na dodatek jeszcze coś pięknego - oprawa przed meczem:

Co do wczorajszego meczu to głównym bohaterem był sędzia. Zbyt pochopnie wyrzucił Ribery'ego, faul był, zgadzam się, ale to nie było specjalne - żółta jak najbardziej, a ten wyskoczył z czerwoną. Chyba przemyślał sobie to w przerwie i postanowił wyrównać szansę czerwoną kartką dla Lyonu.
Bramka piękna, była nawet szansa na drugą podobną ale Lloris świetnie sobie radził. Butt też miał jedną świetną interwencję.
Nie rozumiem tylko trochę decyzji van Gaala, i to nie jednej a wielu. Po pierwsze co tam w ataku robi ten Muller. Od kilku spotkań widzę go w pierwszej 11 a on nic tam nie gra. Wczoraj był pierwszy do zmiany a dograł do końca. Po drugie nie rozumiem jego zmian. Zejście Olica! Jeśli nie było żadnej kontuzji to była to po prostu głupota. Pod koniec zmiana Robbena, z resztą po jego kolejnym groźnym strzale. Robben dosyć wyraźnie pokazał mu co o tym myśli. Nie wiem co nim kieruje. Ma wyniki ale jak tak będzie dalej robił to się to obróci przeciwko niemu w końcu.
Wynik 1-0 nic jeszcze nie przesądza więc będziemy mieli na pewno ciekawy rewanż.
Na dodatek jeszcze coś pięknego - oprawa przed meczem:

- Filippo911
- Juventino
Czerwona kartka imo zupełnie słuszna (zobacz za co żółta kartkę -drugą w meczu - dostał Rafael Da Silva i to właśnie Bawarczycy domagali się takiej kary ) .tabo89 pisze:...Co do wczorajszego meczu to głównym bohaterem był sędzia. Zbyt pochopnie wyrzucił Ribery'ego, faul był, zgadzam się, ale to nie było specjalne - żółta jak najbardziej, a ten wyskoczył z czerwoną. Chyba przemyślał sobie to w przerwie i postanowił wyrównać szansę czerwoną kartką dla Lyonu.
Naprawdę dużo szczęścia miał gość , że jego noga jest cała .
Red Bull Salzburg - Lask Linz
tak to się mogło skończyć .
Co do kartki dla Francuza , hm Bastian tak samo wchodził na piłkę , a później "przyaktorzył" trzymając się za kolano - takie jest moje zdanie .
F.
- tabo89
- Juventino
- stahoo
- Juventino
Czerwone kartki nie daje się tylko za ewidentnie specjalne zagrania. To po pierwsze. Pod drugie Ribery w bardzo, ale to bardzo groźny sposób zaatakował gracza Lyonu (Lisandro?). Mogło to, a nawet powinno zakończyć się niezwykle poważną kontuzją (nie zrozumcie mnie źle- po prostu dziwie się, że noga nie ucierpiała za mocno). Po trzecie- w zasadzie nawiązujące do "po pierwszego"
Ribery atakował nogę, nie piłkę- tak mi się wydaje. Zagranie moim zdaniem było celowe. Cóż, niewyżyty Francuz musiał jakoś rozładować emocje związane ze skandalem.
Swoją drogą Michał Pol na śledziku (
) zamieścił link do filmiku z tą dziewczyną. Chodzi o blondynkę. Sami oceńcie czy warta 3 lat więzienia

Swoją drogą Michał Pol na śledziku (

- Radek_88
- Qualità Juventino
:shock: Nie celowe? A w co Ribery celowal jak nie w nogi Lisandro? Jesli Ty nie widzisz w tym celowosci to nie wiem jak dla Ciebie wyglada celowe zagranie faul.tabo89 pisze:Co do wczorajszego meczu to głównym bohaterem był sędzia. Zbyt pochopnie wyrzucił Ribery'ego, faul był, zgadzam się, ale to nie było specjalne - żółta jak najbardziej, a ten wyskoczył z czerwoną.
Co do ktorej kartki Toulalana masz watpliwosci?tabo89 pisze:Chyba przemyślał sobie to w przerwie i postanowił wyrównać szansę czerwoną kartką dla Lyonu.
Ponownie bardzo dobra decyzja arbitra, przy kartach wykazywal sie duza konsekwencja.
- tabo89
- Juventino
Ribery był rozpędzony i w takiej sytuacji bardzo ciężko cofnąć nogę.
Celowy faul był choćby nawet pod koniec meczu, nie pamiętam kto i na kim (Lyon na Bayernie) i dokładnie, która minuta ale gościu został już prawie minięty i podniósł nogę tylko po to żeby przewrócić rywala. I to było celowe.
Moim zdaniem Ribery wpadł na Lopeza po prostu z rozpędu. Faul owszem, żółta owszem, ale czerwona do za dużo.
Jeśli chodzi o kartki dla Toulalana to oba zagrania nie były przesadnie brutalne. W wielu spotkaniach a nawet w tym (to które opisuje powyżej) są ostrzejsze zagrania za które kartek się nie daje. Gdyby wszystkie takie faule sędziowie karali kartkami, żaden mecz nie trwał by 90 minut z powodu zbyt małej liczby zawodników.
Mi się sędziowanie nie podobało, ale każdy może mieć inne zdanie.
Celowy faul był choćby nawet pod koniec meczu, nie pamiętam kto i na kim (Lyon na Bayernie) i dokładnie, która minuta ale gościu został już prawie minięty i podniósł nogę tylko po to żeby przewrócić rywala. I to było celowe.
Moim zdaniem Ribery wpadł na Lopeza po prostu z rozpędu. Faul owszem, żółta owszem, ale czerwona do za dużo.
Jeśli chodzi o kartki dla Toulalana to oba zagrania nie były przesadnie brutalne. W wielu spotkaniach a nawet w tym (to które opisuje powyżej) są ostrzejsze zagrania za które kartek się nie daje. Gdyby wszystkie takie faule sędziowie karali kartkami, żaden mecz nie trwał by 90 minut z powodu zbyt małej liczby zawodników.
Mi się sędziowanie nie podobało, ale każdy może mieć inne zdanie.
- Radek_88
- Qualità Juventino
Rozpedzic to on sie za bardzo nie mial jak skoro chwile wczesniej zostal wytracony z rownowagi, wcale nie przy duzej szybkosci. A cofac nogi by nie musial jesliby jej umyslnie nie ustawil tak, aby wjechac korkami w nogi Lopeza. Pilka sie w tamtym miejscu nie znajdowala (!). To naprawde jest tak trudno dostrzec, czy tylko Ty jestes jakis taki uprzedzony?tabo89 pisze:Ribery był rozpędzony i w takiej sytuacji bardzo ciężko cofnąć nogę.
Identycznie wygladala pierwsza zolta dla Toulalana. Tylko to nie bylo pod koniec. Ale jesli okaze sie jednak, ze chodzi Ci o Toulalana to chyba znaczy, ze po prostu nie ogladales meczu.tabo89 pisze:Celowy faul był choćby nawet pod koniec meczu, nie pamiętam kto i na kim (Lyon na Bayernie) i dokładnie, która minuta ale gościu został już prawie minięty i podniósł nogę tylko po to żeby przewrócić rywala. I to było celowe.
Zaprzeczasz sam sobie.. Wyzej napisales, ze za takie zagranie nalezy sie kartka :doh: Obejrzyj moze jeszcze raz sytuacje o ktorych piszesz, bo cos sie strasznie pogubiles..tabo89 pisze:Jeśli chodzi o kartki dla Toulalana to oba zagrania nie były przesadnie brutalne.
Ja wszystko rozumiem, ze kazdy moze miec swoje zdanie, ale fajnie jakby bylo ono poparte jakimis argumentami, a tutaj jest zupelnie na odwrot. Przytaczasz argumenty, ktore wyraznie przemawiaja przeciwko Twojemu punktowi widzenia.tabo89 pisze:Mi się sędziowanie nie podobało, ale każdy może mieć inne zdanie.
- kamilu_87
- Juventino
Widziałeś jak Ribery miał ustawioną stope? Gdyby chciał to dałby rade nie robić czegoś tak chamskiego.tabo89 pisze:Ribery był rozpędzony i w takiej sytuacji bardzo ciężko cofnąć nogę.
Wydaje mi sie ze to był właśnie Toulalan i za to zagranie zobaczył swoją pierwszą żółtą kartke i absolutnie słuszna decyzja, żadna czerwona, choć pare minut później Jeremy i tak wyleciał z boiskatabo89 pisze:Celowy faul był choćby nawet pod koniec meczu, nie pamiętam kto i na kim (Lyon na Bayernie) i dokładnie, która minuta ale gościu został już prawie minięty i podniósł nogę tylko po to żeby przewrócić rywala. I to było celowe.

- paku
- Juventino
Jak za granicą pojawi się jakaś oprawa to wszyscy piejecie z zachwytu, natomiast jak w Polsce pojawiają się oprawy nie potraficie tego docenić.tabo89 pisze:Na dodatek jeszcze coś pięknego - oprawa przed meczem: