AKCJA KALENDARZE 2010 - wszystko wysłane
- juveluck
- Juventino
Tak jak już napisałem wyżej, jest wiele sposobów pomocy dzieciakom, potrzebującym, inwalidą i każdemu komu będzie się chciało pomóc. wośp to jedna z nich, najłatwiejsza może dlatego taka popularna. Sam w przeszłości wrzucałem "złotówkę" do skarbonki, a jako JPC przekazaliśmy piłkę z autografami naszych graczy na licytację, ale po słowach owsiaka już tego więcej nie zrobię...tabo89 pisze:powiem Ci szczerze, że nawet nie wiem co Owsiak mówił u Lisa bo nie oglądam takich rzeczy i nie interesują mnie zbytnio jakieś tam wywiady czy dyskusje telewizyjne..
może teraz z ciekawości poszukam tej wypowiedzi w sieci ale to i tak nie zmieni mojego podejścia do pomocy WOŚP.. pomoc Orkiestrze dla mnie nie wiąże się z osobą Owsiaka, owszem jest on głównym organizatorem i pomysłodawcą ale te pieniądze są dla dzieciaków i przez wypowiedź jednego człowieka nie mam zamiaru zrezygnować z takiej pomocy, skoro nie kosztuje mnie ona zbyt dużo

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- tabo89
- Juventino
zgadzam się z Tobą, oczywiście są różne sposoby pomocy potrzebującym, jest ich wiele ale tak jak napisałeś WOŚP to sposób najłatwiejszy i dlatego najpopularniejszy
ale nie zgodzę się, z tym żeby po wypowiedzi jednego człowieka odwrócić się całkowicie od pomocy dzieciakom..
można stracić szacunek do Owsiaka, ale nie do jego akcji bo jego wypowiedzi, jakie by nie były, nie zmienią tego, że Orkiestra to piękna inicjatywa, dzięki której udaje się zgromadzić nieprawdopodobne środki, po części właśnie dzięki Owsiakowi
ale nie zgodzę się, z tym żeby po wypowiedzi jednego człowieka odwrócić się całkowicie od pomocy dzieciakom..
można stracić szacunek do Owsiaka, ale nie do jego akcji bo jego wypowiedzi, jakie by nie były, nie zmienią tego, że Orkiestra to piękna inicjatywa, dzięki której udaje się zgromadzić nieprawdopodobne środki, po części właśnie dzięki Owsiakowi
- juveluck
- Juventino
Dlaczego odwracając się od wośp, które jest jednoznacznie kojarzone z owsiakiem i nic nigdy tego już nie zmieni, musi być równoznaczne z odwróceniem się od potrzebujących dzieci?tabo89 pisze:

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Vimes
- Juventino
Jeżeli ktoś chce pomóc potrzebującym, inaczej niż za pośrednictwem WOŚP, to można wesprzeć jakąś organizację pożytku publicznego. Temat jest aktualny, bo mamy okres rozliczania PITów. Pod tym adresem jest baza danych, w której można wyszukać organizację ze wględu na przedmiot działalności lub położenie.
- tabo89
- Juventino
mój błąd, nie miałem na myśli całkowitego odwrócenia się od pomocy potrzebującym dzieciom, bo dzieciom można pomagać w różny sposób, jest wiele innych instytucji czy akcji charytatywnych, nie tylko WOŚP pomaga dzieciom
źle się wyraziłem, miałem na myśli odwracanie się od WOŚP, które bardzo pomaga dzieciom tylko ze względu na to co mówi Owsiak.. dla mnie to on może sobie mówić co chce ale akcja, której jest głównych pomysłodawcą i całym szefem i tak jest dla mnie czymś wielkim
-----------------------------------------------------------------------------
zrobiliśmy mały offtop, bo to temat o kalendarzach faji..
wiadomo, że każdy ma swoją opinie i robi tak jak uważa i ja to szanuje więc nie mam zamiaru Cię przekonywać do pomocy w Orkiestrze, skoro postanowiłeś inaczej..
z tym, że osobiście bym tak nie postąpił i tyle.. nadal mam zamiar pomagać WOŚP jak tylko mogę, a mimo to w związku z tym co pisałeś:
nie róbmy więcej offtopa, pzdr
źle się wyraziłem, miałem na myśli odwracanie się od WOŚP, które bardzo pomaga dzieciom tylko ze względu na to co mówi Owsiak.. dla mnie to on może sobie mówić co chce ale akcja, której jest głównych pomysłodawcą i całym szefem i tak jest dla mnie czymś wielkim
-----------------------------------------------------------------------------
zrobiliśmy mały offtop, bo to temat o kalendarzach faji..
wiadomo, że każdy ma swoją opinie i robi tak jak uważa i ja to szanuje więc nie mam zamiaru Cię przekonywać do pomocy w Orkiestrze, skoro postanowiłeś inaczej..
z tym, że osobiście bym tak nie postąpił i tyle.. nadal mam zamiar pomagać WOŚP jak tylko mogę, a mimo to w związku z tym co pisałeś:
wciąż uważam się za kibica..juveluck pisze:dziwie się, że ktoś kto uważa się za kibica, w jakikolwiek sposób chce jeszcze pomagać w jego akcjach
nie róbmy więcej offtopa, pzdr
- faja69
- Juventino
słuchajcie kalendarze już są u mnie, i popakowane, niestety jutro wyśle tylko losowo wybraną połowę, nie piszcie czy ktoś się załapie w pierwszej turze czy nie. może głupio to zabrzmi ale na poczcie zabrakło znaczków:/ <serio> i będę musiał do innego miasta podjechać i kupić.
wszystkie paczki zostaną wysłane w tym tygodniu!
btw. kalendarze prezentują się bardzo fajnie:) zdjęć nie będzie zobaczycie jak przyjdzie paczka:)
wszystkie paczki zostaną wysłane w tym tygodniu!
btw. kalendarze prezentują się bardzo fajnie:) zdjęć nie będzie zobaczycie jak przyjdzie paczka:)

- Buri
- Juventino
wkoncuuuu
fajnie ze doszly. teraz się przekonamy kogo tak naprawdę nie lubi faja69 i dostanie ostatni kalendarz
Pozdrooo

Pozdrooo

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
- gosciu_Muranista
- Juventino
Kalendarz doszedł - wielkie dzięki.
Oto pare fotek jak się prezentuje kalendarz:
http://img696.imageshack.us/i/20100107024.jpg/
http://img268.imageshack.us/i/20100107023.jpg/
http://img148.imageshack.us/i/20100107022.jpg/
Oto pare fotek jak się prezentuje kalendarz:
http://img696.imageshack.us/i/20100107024.jpg/
http://img268.imageshack.us/i/20100107023.jpg/
http://img148.imageshack.us/i/20100107022.jpg/
- michal_os
- Juventino
Z tego co pisal faja to badajze zamowil kilka kalendarzy wiecej, ALE PEWNY NIE JESTEM, zglos sie do niego a moze tez bedziesz mial taki kalendarzykzebol pisze:Teraz żałuję że nie zapisałem się też na jeden.
Świetny macie ten kalendarz.