Kontuzje

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2009, 16:55

kyle666 pisze:http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... two-months

Camoranesi wróci za ok. dwa miesiące.

Cóż. Lepiej dwa miesiące jak reszta sezonu.
No miejmy nadzieje że Camor wróci jeszcze lepszy po tej kontuzji. To aż dziwne że się wcześniej nie posypał.. :doh:

Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2009, 16:17

Pytanko. Ktos sie orientuje co sie dzieje z Sissoko i na kiedy jest planowany jego powrot?

Make friends for life or make hardcore enemies!
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2009, 16:27

A co ma się dziać. Cierpi na domenę naszej drużyny czyli przemęczenie mięśni. Przerwa od mieszka do trzech, nie wiadomo jaki stopień zaawansowania kontuzji. No, ale pewnie wróci w połowie stycznia i po dwóch meczach wyleci do końca sezonu, idzie się przyzwyczaić.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2010, 12:39

Żeby nie było wam zbyt wesoło, panowie i panie, to proszę- świeżutka, jeszcze ciepła informacja o Gio. 20 dni przerwy. Smacznego

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2010, 19:04

Nasz sztab jest tak boski, że dopiero podali info na temat Giovinco, który urazu nabawił się w meczu z Arabami :lol:

Obrazek
PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2010, 19:52

dla niego to dobrze..odpocznie sobie..bo u ferrary juz nie zagra zapewne..mam nadzieje ze z chievo juz z nowym prawdziwym trenerem znajdzie miejsce w skladzie :)

mrowka zdrowiej!

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
K.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2010, 11:07

http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... -contusion

Poulsen - kość strzałkowa + rozcięta noga. Noga została zszyta, resztę pokaże prześwietlenie.

Chcąc nie chcąc będziemy zmuszeni oglądać Melo w następnym spotkaniu...

Obrazek
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2010, 15:39

Jeden z najlepszych zawodników, Caceres dołącza do 7 innych kolegów :lol: Czego? Mieśnie :rotfl:

Obrazek
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2010, 23:08

Iaquinta, Trezeguet, Buffon, Camoranesi, Giovinco, Sissoko, Poulsen, Grosso, Caseres, a teraz jeszcze ja - Azrael!!!
Możecie mówić, że to wina lekarzy, że źle leczą, trenera, że przeprowadza zbyt intensywne treningi, masażystów, fizjoterapeutów, że źle masują, ale to nieprawda! Nad Juventusem ciąży prawdziwe fatum, klątwa!!!

:evil: :twisted: :C

Po na wpół udanej próbie wykonia dziś na boisku tego zagrania - tzw. "Rabony", prawdopodobnie doznałem naderwania mięśnia prostego uda i zostałem wyeliminowany z gry, a moja rekonwalescencja potrwa około 30 dni. Możecie mnie dopisać do listy kontuzjowanych... :prochno: :prochno: :prochno:

Pozdrawiam!
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2010, 23:50

To jest jakaś kpina, ciągle mięsnie.. :angry: . Jak my mamy grac swoje, skoro z kontuzjowanych można by zrobic drugą jedynastkę ? Od 2 lat nasi piłkarze są niczym z porcelany.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2010, 00:39

Rzadko kiedy się zdarza, żeby w drużynie było aż tyle kontuzji i to praktycznie kluczowych zawodników. My już drugi rok pod rząd przerabiamy ten materiał 8).
Płakać mi się chcę jak to wszystko widzę, ten sztab medyczny powinni powiesić za jaja, wywalić na zbity pysk i wydać fortunę na nowych lekarzy. Czy Ci ludzie mają w ogóle jakieś pojęcie o tym co robią? Czy naprawdę nie potrafią wyciągać wniosków ze swoich błędów, że co tydzień jeden gracz z powodu mięśni wylatuje na 20 dni? Ręce opadają.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2010, 00:58

Już za Ranieriego głównych problemów podczas całego sezonu upatrywałem właśnie w kontuzjach. Teraz jest to samo. Trener niskiej/podłogowej półki + ciągłe kontuzje w każdej formacji + zarząd patałachów = obecny Juventus. Wielkie ambicje i wielkie rozczarowania. Może zamiast biegać trzymając się za ręce na treningach trzeba było lepiej trenować wytrzymałość i wydolność organizmów ? Nie wiem, to nie ja jestem ekspertem pracującym w jednym z największych klubów na świecie... :whistle:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2010, 13:15

A czy sztab medyczny sie nie zmieni wraz z przyjściem Ciro??? Z tymi mięśniami to faktycznie kpina... Więcej czekolady jeść, przynajmniej zakwasów nie będzie:P

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2010, 13:20

Powiem szczerze, że liczba kontuzji, oraz graczy, którzy je doznali, przeszła moje najabrdziej negatywne wyobrażenia. Stopniowo doznawali je kolejni zawodnicy, gdzie nie powracali jeszcze poprzedni. Jest totalny kataklizm, nie sądziłem, że bedziemy zmuszeni sprowadzać Paolucciego i sadzać na ławkę samą Primaverę. To przesada, a przed nami arcyważne pojedynki, gdzie my najnormalniej w Świecie nie mamy zupełni kim grać. Jestem bardzo zażenowany i nie pojmuję, jak ludzie odpowiedzialni za to co się dzieje, nadal sprawują swoją funkcję, to kpina i wstyd!
Lista, którą przedstawił Azrael zwala z nóg. To lepszy skład niż ten, którym dysponujemy...

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2010, 13:50

Wczoraj oglądałem mecz Bayernu z Hoffenheim. A co to ma do rzeczy? Komentator powiedział coś ciekawego na temat lekarza opiekującego się piłkarzami Bayernu. Mianowicie ów lekarz stwierdził, że Robbenem do tej pory zajmowali się jakieś niedouczone pierdoły, które tylko zaleczali jego kontuzje, zamiast znaleźć ich przyczynę i ją wyeliminować. Pan doktor stwierdził, że częste kontuzje Robbena są związane z jego kręgosłupem. Nie pamiętam już dokładnie na czym to polegało, bo i też komentator tego dokładnie nie opisał, ale wspomniał również, że temu samemu lekarzowi udało się wyeliminować problemy Ribery'ego, bo żaden lekarz, który wcześniej się nim zajmował nie pomyślał, że mogą one wynikać z niezaleczonych zębów. A jaki z tego morał? Być może nasi lekarze to podobne pierdoły i może należałoby wysłać np. Zebinę do tego "Doktora House'a" w Monachium.

Obrazek
ODPOWIEDZ