Serie A (15): JUVENTUS 2-1 Inter

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2009, 10:15

Internazionalista pisze:
fallweiss pisze: Alex powinien próbować grać pod Lucio ,chyba najsłabsze ogniwo z obrony Interu.
Prędzej najmocniejsze. Lucio już od sparingów gra świetnie, niesamowicie twardo i pewnie w obronie, potrafi też świetnie wyprowadzić piłkę z własnej połowy, a jego zaangażowanie jest niebywałe.
Dla mnie najtwardszy był zawsze Samuel i z nim napastnicy Juve mieli ogromne problemy.Ale to moja subiektywna ocena.

L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2009, 15:18

dawid91 pisze:Tylko powiedzcie mi czym rozni sie Juve z wrzesnia od tego teraz? Czym rozni sie inter? Te dwie druzyny sie nie zmienily od poczatku sezonu, problem jedynie lezy w psychice pilkarzy[...]
To nie jest wcale taki "maly" problem.

Czasem ten "maly" szczegol odroznia mistrza kraju, od nie-mistrza kraju.

...

Gdyby to byl mecz w CL to wynik moglby byc w obie strony. Ale jako, ze to nie jest mecz w rozgrywkach, w ktorych Inter regularnie zawodzi, oczekuje 3 punktow. W tamtym roku mieliscie spore szczescie, ze zremisowaliscie mecz w 90 ktorejs minucie dzieki roznemu, grajac w 10, a mowiac dokladniej, nic nie grajac prawie caly mecz.

Jestescie w fatalnej formie, my jestesmy w bardzo dobrej formie(ligowej). Szanse sa 2-3 dla Interu, i 1-3 dla was, tak bym to obstawil.

Ale szanse to nie wszystko w footballu, i czasem zdarzaja sie niespodzianki. Jesli jednak niespodzianki nie bedzie, Inter pewnie wygra ten mecz i zwiekszy przewage nad wami do 11 punktow.

2-1 po bramkach Eto'o i Milito.

Obrazek
orzeu

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2009, 15:45

fallweiss pisze:Dałbym sobie spokój z ofensywnymi wejściami bocznych obrońców, póki co narazie to własnie z ich sektorów tracimy mnóstwo bramek.Najlepiej skupić się na środku i neutralizacji kluczowego dla mnie duetu Sneijder-Stankovic.
Alex powinien próbować grać pod Lucio ,chyba najsłabsze ogniwo z obrony Interu.

Zmiany Mourihno typuje standard: Muntari i Ballotelii chyba ,że Jose zdecyduję się na kontrowersje...
Muntari zagra w 1-szym, bo jedno miejsce zwolni się w pomocy w związku z tym, że Zanetti zagra na obronie zamiast Maicona.

Moim zdaniem za to jeśli chodzi o Inter to możemy spodziewać się znając Mourinho jakiś niespodzianek, z grą Quaresmy, Balotelliego w 1-szym składzie, czy ustawieniem 4-3-3 włącznie.

tak czy siak dobry mecz się szykuje - powodzenia ;)

Patricio

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2009, 15:51

Moim zdaniem, kiedy dochodzi do pojedynku typu Juventus - Inter to aktualna forma, ilość zdobytych punktów nie są ważne. Najważniejsza będzie psychika, zaangażowanie i walka całego zespołu do ostatniego gwizdka. Dla przykładu (ponieważ na bieżąco śledzę również ligę ang.) mecz 10 kolejki - Liverpool w kiepskiej formie kontra rozpędzający się Manchester United - skończyło się na 2:0 dla Liverpoolu, a po meczu sytuacja wróciła do normy.

Zatem, ja stawiam na 2:1 dla Juventusu, który w tym dniu zapomni o obecnych kłopotach, wygra po dobrym meczu i wróci na dobre do walki o mistrzostwo.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2009, 18:57

Oj co to będzie, co to będzie. Najważniejszy mecz w tym sezonie :lol: Ten mecz (jak i z Bayernem) zdeterminuje na co możemy liczyć w tym roku. Zwycięstwo z nimi dało by coś znacznie cenniejszego niż odrobienie trzech punktów. Bez wątpienia podniosło by bardzo morale drużyny, wiarę we własne możliwości. Pomijając już fakt satysfakcji 400 milionów kibiców na całym świecie :prochno: Oglądałem sobie mecze z interem z poprzednich sezonów, analizowałem postawę drużyny w ostatnich meczach i moim zdaniem Ciro mógłby... znowu zmienić taktykę i zaryzykować 4-4-2.
----------------Superman---------
Caceres-Legro-Chiellini-Grosso/Molinaro
----------Momo----------Poulsen------------
--Camoranesi--------------Diego/Giovinco--------> nie typowi skrzydłowi, bardziej ofensywni pomocnicy
-------Del Piero-----------Trezeguet-------

Obawiam się jednak ustawienia 4-5-1 z samym Amarim/Trezeguet i Del Piero na ławce, oraz trójką ofensywnych Camor-Diego-Giovinco.

Jakimkolwiek ustawieniem nie zagramy, i tak najważniejsza będzie postawa na boisku jedenastu zawodników. Jeśli zawodnicy zagrają na 100%, ustawienie nie jest ważne.

FORZA JUVENTUS!!!!!!!!!!!

PS. Piękna zapowiedź z tamtego sezonu, buduje klimat

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
rezal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2009, 19:56

4-4-2 plz.

-----------------Buffon----------------------
-Kakeres-Legro-Kielon-Włoski C.Ronaldo
-----------Sissoko--Poulsen----------------
-Camor----------------------De Ceglie-----
--------------------------Del Piero-----------
--------------Immobile----------------------

Możecie myśleć że mam coś z głową, ale to poważnie.
W 2połowie za De Ceglie bym widział Giovinco, a tak koło 70minuty Treze za Immobile.Można by zdjąć Del Piero za Diego i przejść w 4-3-1-2.

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2009, 20:30

rezal pisze:4-4-2 plz.

-----------Sissoko--Poulsen----------------
-Camor----------------------De Ceglie-----
--------------------------Del Piero-----------
--------------Immobile----------------------
rezal jakiś kuzyn Azraela? dziwne ustawienie, chcesz posadzić Diego na ławce i liczyć na długie piłki Poulsena, rajdy Sissoko środkiem, zagubienie De Ceglie i chimeryczność Camoranesiego. Nieźle ; d
rezal pisze:Możecie myśleć że mam coś z głową, ale to poważnie.
tak to poważne.
rezal pisze:W 2połowie za De Ceglie bym widział Giovinco, a tak koło 70minuty Treze za Immobile.Można by zdjąć Del Piero za Diego i przejść w 4-3-1-2.
pomysł z Gio w drugiej połowie nie jest zły, mógłby rozruszać def. Interu. Ale już Treze za Immobile, lepiej wyglądałoby to odwrotnie bo młody Włoch więcej biega. Del Piero za Diego i przejść na 4 - 3 - 1 - 2 - wtedy ustawienie wyglądałoby tak -

--------Camor---Sissoko--Poulsen-----------
--------------------Diego------------------------
--------------Treze----Giovinco----------------

kiepsko to nie wygląda. choć dziwnie...

ja osobiście liczę na zaisty pojedynek i oczywiście wygraną bo nic innego nie wchodzi w grę.

Obrazek
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2009, 20:50

dr.DeV pisze: -----------------Buffon----------------------
--------Camor---Sissoko--Poulsen-----------
--------------------Diego------------------------
--------------Treze----Giovinco----------------

kiepsko to nie wygląda. choć dziwnie...
Przy tych personaliach 4-2-3-1 byłoby chyba jednak sensowniejsze.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2009, 20:59

rezal pisze:Włoski C.Ronaldo
Naprawdę chcesz grać Molinaro w tym meczu?
Luker pisze:2-1 po bramkach Eto'o i Milito.
Będziecie do swojej bramki strzelać?

Będę usatysfakcjonowany jak wygramy 5:0.

rezal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2009, 23:07

Przemyślałem także inne ustawienie.A mianowicie 4-1-3-2.Może to wyglądać trochę dziwnie, ale

-----------------Buffon---------------
----Kakeres-Legro-Kielon-Grosso-
---------------Poulsen--------------- jako bardziej cofnięty do defensywy
--Camor-----Diego-----De Ceglie--
-----------------------Del Piero------
--------------Immobile--------------

z tym Treze w 2połowie to mi chodziło o wykończenie rywali np mocnym strzałem głową, a Giovinco przy zmęczonych obrońcach by coś tam może zrobił...

btw,
dr.DeV pisze:rezal jakiś kuzyn Azraela?
nie znam człowieka...

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2009, 23:24

rezal pisze:Przemyślałem także inne ustawienie.A mianowicie 4-1-3-2.Może to wyglądać trochę dziwnie, ale

-----------------Buffon---------------
----Kakeres-Legro-Kielon-Grosso-
---------------Poulsen--------------- jako bardziej cofnięty do defensywy
--Camor-----Diego-----De Ceglie--
-----------------------Del Piero------
--------------Immobile--------------

z tym Treze w 2połowie to mi chodziło o wykończenie rywali np mocnym strzałem głową, a Giovinco przy zmęczonych obrońcach by coś tam może zrobił...
Jeżeli wyszlibyśmy takim ustawieniem i składem na Inter, to wydaje mi się że wynik byłby zbliżony do tego z meczu Genoa - Inter. Młokos Immobile ze 170 cm w kapeluszu sam naprzeciwko Lucio i Samuela? Kabaret by był.

fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2009, 09:43

Obojętnie kto już wybiegnie ,chciałbym zobaczyć chociaż w drugiej połowie razem grających Alexa i Treze.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2009, 10:43

Dobrze, że Trezeguet nie jest kontuzjowany, bo byś nie zobaczył najstarszej pary napastników Juve. 8)

ćlićk

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2009, 10:57

Jeden po kontuzji, drugi cień siebie, ale co tam, niech grają.... Oj ludzie, czy wy czasem myślicie, czy tak tylko tak gadacie, aby gadać....?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2009, 11:16

Po kontuzji? Rozumiem, ze chodzi o Davida? Bo cień samego siebie to Alex, chociaż w sumie można to podpiąćć pod obu napadziorów. Tak czy siak, przegapiłem chyba jakiś news o powrocie Trezegueta. :)

Zablokowany