Serie A (15): JUVENTUS 2-1 Inter
- fallweiss
- Juventino
Dla mnie najtwardszy był zawsze Samuel i z nim napastnicy Juve mieli ogromne problemy.Ale to moja subiektywna ocena.Internazionalista pisze:Prędzej najmocniejsze. Lucio już od sparingów gra świetnie, niesamowicie twardo i pewnie w obronie, potrafi też świetnie wyprowadzić piłkę z własnej połowy, a jego zaangażowanie jest niebywałe.fallweiss pisze: Alex powinien próbować grać pod Lucio ,chyba najsłabsze ogniwo z obrony Interu.
- L u k
- Interista
To nie jest wcale taki "maly" problem.dawid91 pisze:Tylko powiedzcie mi czym rozni sie Juve z wrzesnia od tego teraz? Czym rozni sie inter? Te dwie druzyny sie nie zmienily od poczatku sezonu, problem jedynie lezy w psychice pilkarzy[...]
Czasem ten "maly" szczegol odroznia mistrza kraju, od nie-mistrza kraju.
...
Gdyby to byl mecz w CL to wynik moglby byc w obie strony. Ale jako, ze to nie jest mecz w rozgrywkach, w ktorych Inter regularnie zawodzi, oczekuje 3 punktow. W tamtym roku mieliscie spore szczescie, ze zremisowaliscie mecz w 90 ktorejs minucie dzieki roznemu, grajac w 10, a mowiac dokladniej, nic nie grajac prawie caly mecz.
Jestescie w fatalnej formie, my jestesmy w bardzo dobrej formie(ligowej). Szanse sa 2-3 dla Interu, i 1-3 dla was, tak bym to obstawil.
Ale szanse to nie wszystko w footballu, i czasem zdarzaja sie niespodzianki. Jesli jednak niespodzianki nie bedzie, Inter pewnie wygra ten mecz i zwiekszy przewage nad wami do 11 punktow.
2-1 po bramkach Eto'o i Milito.
- orzeu
- Interista
Muntari zagra w 1-szym, bo jedno miejsce zwolni się w pomocy w związku z tym, że Zanetti zagra na obronie zamiast Maicona.fallweiss pisze:Dałbym sobie spokój z ofensywnymi wejściami bocznych obrońców, póki co narazie to własnie z ich sektorów tracimy mnóstwo bramek.Najlepiej skupić się na środku i neutralizacji kluczowego dla mnie duetu Sneijder-Stankovic.
Alex powinien próbować grać pod Lucio ,chyba najsłabsze ogniwo z obrony Interu.
Zmiany Mourihno typuje standard: Muntari i Ballotelii chyba ,że Jose zdecyduję się na kontrowersje...
Moim zdaniem za to jeśli chodzi o Inter to możemy spodziewać się znając Mourinho jakiś niespodzianek, z grą Quaresmy, Balotelliego w 1-szym składzie, czy ustawieniem 4-3-3 włącznie.
tak czy siak dobry mecz się szykuje - powodzenia

- Patricio
- Juventino
Moim zdaniem, kiedy dochodzi do pojedynku typu Juventus - Inter to aktualna forma, ilość zdobytych punktów nie są ważne. Najważniejsza będzie psychika, zaangażowanie i walka całego zespołu do ostatniego gwizdka. Dla przykładu (ponieważ na bieżąco śledzę również ligę ang.) mecz 10 kolejki - Liverpool w kiepskiej formie kontra rozpędzający się Manchester United - skończyło się na 2:0 dla Liverpoolu, a po meczu sytuacja wróciła do normy.
Zatem, ja stawiam na 2:1 dla Juventusu, który w tym dniu zapomni o obecnych kłopotach, wygra po dobrym meczu i wróci na dobre do walki o mistrzostwo.
Zatem, ja stawiam na 2:1 dla Juventusu, który w tym dniu zapomni o obecnych kłopotach, wygra po dobrym meczu i wróci na dobre do walki o mistrzostwo.
- Brutalo
- Juventino
Oj co to będzie, co to będzie. Najważniejszy mecz w tym sezonie :lol: Ten mecz (jak i z Bayernem) zdeterminuje na co możemy liczyć w tym roku. Zwycięstwo z nimi dało by coś znacznie cenniejszego niż odrobienie trzech punktów. Bez wątpienia podniosło by bardzo morale drużyny, wiarę we własne możliwości. Pomijając już fakt satysfakcji 400 milionów kibiców na całym świecie
Oglądałem sobie mecze z interem z poprzednich sezonów, analizowałem postawę drużyny w ostatnich meczach i moim zdaniem Ciro mógłby... znowu zmienić taktykę i zaryzykować 4-4-2.
----------------Superman---------
Caceres-Legro-Chiellini-Grosso/Molinaro
----------Momo----------Poulsen------------
--Camoranesi--------------Diego/Giovinco--------> nie typowi skrzydłowi, bardziej ofensywni pomocnicy
-------Del Piero-----------Trezeguet-------
Obawiam się jednak ustawienia 4-5-1 z samym Amarim/Trezeguet i Del Piero na ławce, oraz trójką ofensywnych Camor-Diego-Giovinco.
Jakimkolwiek ustawieniem nie zagramy, i tak najważniejsza będzie postawa na boisku jedenastu zawodników. Jeśli zawodnicy zagrają na 100%, ustawienie nie jest ważne.
FORZA JUVENTUS!!!!!!!!!!!
PS. Piękna zapowiedź z tamtego sezonu, buduje klimat

----------------Superman---------
Caceres-Legro-Chiellini-Grosso/Molinaro
----------Momo----------Poulsen------------
--Camoranesi--------------Diego/Giovinco--------> nie typowi skrzydłowi, bardziej ofensywni pomocnicy
-------Del Piero-----------Trezeguet-------
Obawiam się jednak ustawienia 4-5-1 z samym Amarim/Trezeguet i Del Piero na ławce, oraz trójką ofensywnych Camor-Diego-Giovinco.
Jakimkolwiek ustawieniem nie zagramy, i tak najważniejsza będzie postawa na boisku jedenastu zawodników. Jeśli zawodnicy zagrają na 100%, ustawienie nie jest ważne.
FORZA JUVENTUS!!!!!!!!!!!
PS. Piękna zapowiedź z tamtego sezonu, buduje klimat
- rezal
- Juventino
4-4-2 plz.
-----------------Buffon----------------------
-Kakeres-Legro-Kielon-Włoski C.Ronaldo
-----------Sissoko--Poulsen----------------
-Camor----------------------De Ceglie-----
--------------------------Del Piero-----------
--------------Immobile----------------------
Możecie myśleć że mam coś z głową, ale to poważnie.
W 2połowie za De Ceglie bym widział Giovinco, a tak koło 70minuty Treze za Immobile.Można by zdjąć Del Piero za Diego i przejść w 4-3-1-2.
Możecie myśleć że mam coś z głową, ale to poważnie.
W 2połowie za De Ceglie bym widział Giovinco, a tak koło 70minuty Treze za Immobile.Można by zdjąć Del Piero za Diego i przejść w 4-3-1-2.
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
rezal jakiś kuzyn Azraela? dziwne ustawienie, chcesz posadzić Diego na ławce i liczyć na długie piłki Poulsena, rajdy Sissoko środkiem, zagubienie De Ceglie i chimeryczność Camoranesiego. Nieźle ; drezal pisze:4-4-2 plz.
tak to poważne.rezal pisze:Możecie myśleć że mam coś z głową, ale to poważnie.
pomysł z Gio w drugiej połowie nie jest zły, mógłby rozruszać def. Interu. Ale już Treze za Immobile, lepiej wyglądałoby to odwrotnie bo młody Włoch więcej biega. Del Piero za Diego i przejść na 4 - 3 - 1 - 2 - wtedy ustawienie wyglądałoby tak -rezal pisze:W 2połowie za De Ceglie bym widział Giovinco, a tak koło 70minuty Treze za Immobile.Można by zdjąć Del Piero za Diego i przejść w 4-3-1-2.
--------Camor---Sissoko--Poulsen-----------
--------------------Diego------------------------
--------------Treze----Giovinco----------------
kiepsko to nie wygląda. choć dziwnie...
ja osobiście liczę na zaisty pojedynek i oczywiście wygraną bo nic innego nie wchodzi w grę.

- Łukasz
- Juventino
Przy tych personaliach 4-2-3-1 byłoby chyba jednak sensowniejsze.dr.DeV pisze: -----------------Buffon----------------------
--------Camor---Sissoko--Poulsen-----------
--------------------Diego------------------------
--------------Treze----Giovinco----------------
kiepsko to nie wygląda. choć dziwnie...
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Naprawdę chcesz grać Molinaro w tym meczu?rezal pisze:Włoski C.Ronaldo
Będziecie do swojej bramki strzelać?Luker pisze:2-1 po bramkach Eto'o i Milito.
Będę usatysfakcjonowany jak wygramy 5:0.
- rezal
- Juventino
Przemyślałem także inne ustawienie.A mianowicie 4-1-3-2.Może to wyglądać trochę dziwnie, ale
-----------------Buffon---------------
----Kakeres-Legro-Kielon-Grosso-
---------------Poulsen--------------- jako bardziej cofnięty do defensywy
--Camor-----Diego-----De Ceglie--
-----------------------Del Piero------
--------------Immobile--------------
z tym Treze w 2połowie to mi chodziło o wykończenie rywali np mocnym strzałem głową, a Giovinco przy zmęczonych obrońcach by coś tam może zrobił...
btw,
z tym Treze w 2połowie to mi chodziło o wykończenie rywali np mocnym strzałem głową, a Giovinco przy zmęczonych obrońcach by coś tam może zrobił...
btw,
nie znam człowieka...dr.DeV pisze:rezal jakiś kuzyn Azraela?
- Vincitore
- Juventino
Jeżeli wyszlibyśmy takim ustawieniem i składem na Inter, to wydaje mi się że wynik byłby zbliżony do tego z meczu Genoa - Inter. Młokos Immobile ze 170 cm w kapeluszu sam naprzeciwko Lucio i Samuela? Kabaret by był.rezal pisze:Przemyślałem także inne ustawienie.A mianowicie 4-1-3-2.Może to wyglądać trochę dziwnie, ale
- deszczowy
- Juventino
Jeden po kontuzji, drugi cień siebie, ale co tam, niech grają.... Oj ludzie, czy wy czasem myślicie, czy tak tylko tak gadacie, aby gadać....?