Serie A (12): Atalanta 2-5 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 08 listopada 2009, 17:59

Pluto pisze:Chiellini od pół roku gra fatalnie. Strzela kiksy, mija się z piłką no i po prostu odpuszcza grę tak jak by nagle w jego głowie zaświtała myśl - jestem gwiazdą, nie muszę już tak zapierniczać. Żałuje, że nie nagrywam meczów co by zrobić kompilację "popisów" Giorgio. Widać, że większości wystarczy, że pobiegnie dwa razy w pole karne przeciwnika i już jest jednym z bohaterów.
Gdyby ktoś jednak nie wiedziało czym mówię to jeszcze raz interwencja Gigiego z Maccabi - przynajmniej dwie takie szopki Chiellini odstawił też wczoraj.
http://www.youtube.com/watch?v=TO-iOYdQTyo
Oczywiście i Giorgio zdarzają się błędy, warto zwrócić uwagę na wczorajszą sytuacje Atalanty, gdzie Chiellini wyraźnie nie zdążył i uratowały nas umiejętności strzeleckie (tutaj 0:10). Ale ta opinia jakoby "od pół roku grał fatalnie" jest mocno przesadzona. I nikt z niego nie robi bohatera, bo w pole karne wbiega. Wbiega, bo wbiega i zazwyczaj swoje biegi kończy groźnym strzałem na bramkę. Z Sampdorią celny, wczoraj niewiele zabrakło. Jest obrońcą, więc na przede wszystkim bronić, ale od pół roku nie zauważyłem jakiegoś pogorszenia w tej kwestii. To naprawdę pewny punkt naszego zespołu. Masz chyba jakieś uprzedzenie. I bardzo dobrze, że jest pewny siebie, nie wiem, gdzie Ty zauważyłeś, że odpuszcza. Kto jak kto, ale Giorgio?

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2009, 18:18

Nevermind pisze:
Prawdę mówiąc dzisiaj nie widzę miejsca w składzie dla Tiago, Grygery i Molinaro.
Dzisiaj? W takiej marce jak Juventus nigdy wogole nie moze byc miejsca dla takich graczy. Moze Tiago na lawe.

Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2009, 18:19

Pluto pisze:Widać, że większości wystarczy, że pobiegnie dwa razy w pole karne przeciwnika i już jest jednym z bohaterów.
Wybacz, ale to mnie akurat irytuje, więc na pewno nie to wpływa na jego dobrą ocenę w moich oczach.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 08 listopada 2009, 18:23

...od pół roku nie zauważyłem jakiegoś pogorszenia w tej kwestii. To naprawdę pewny punkt naszego zespołu. Masz chyba jakieś uprzedzenie
trudno miec uprzedzenia do Chielliniego bedac kibicem Juve ;p, co nie zmienia faktu, ze moim zdaniem od PK gra na pol gwizdka

calma calma
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 08 listopada 2009, 19:30

Azrael Czemu miałbym porzucić kibicowanie? Zupelnie nie rozumiem. Wpadki zdarzają się kazdej drużynie, ale nie porównuj Barcy i Manu do Juve, bo Juve w tym sezonie wyczerpało limit wpadek a zauważ że dopiero jest listopad.
Azrael pisze:bo w przyszłości może ono owocować licznymi problemami zdrowotnymi (i nie mam tutaj na myśli skutków masturbacji takich jak: odklejanie siatkówki, padaczka czy martwica żołędzi prącia tudzież łechtaczki).
A jest to udowodnione naukowo ?? :/ Mam nadzieje że nie będe musiał porzucać tego przyjemnego zajęcia.

Mnie w Kielonie irytuje troche brak spokoju, opanowania i takiej elegancji którą moim zdaniem powinien posiadać światowej klasy środkowy obrońca. Nie potrafi spokojnie opanowac piłki i odegrać do partnera tylko nawet gdy nie ma zagrożenia wywala piłkę jak najdalej, ale mimo wszystko zaczyna grać lepiej niż w tamtym sezonie.

binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2009, 21:41

Bramki padły po kontratakach. Wiadomo nie od dziś że jak się ciśnie to się drużyna odsłania i tym samym naraża na kontrataki. Tak było i w meczu z Atalantą. To że zawinili obrońcy to nie podlega wątpliwości, mogli się lepiej ustawić, lepiej zachować itp ale takie są czasem koszty zwycięstw. Nie wszystko wychodzi tak jak się chce.
Zwróćcie uwagę że wyniki 4:0, 5:0 bardzo rzadko kiedy się trafiają, zazwyczaj przeciwnik strzela jakieś gole.

P.S. Tylko nie piszcie ze Inter w tym sezonie wlasnie takie wyniki osiągnął, to tylko wyjątek od reguły ;p

ELIS77

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 listopada 2009, 23:49

Świetna druga połowa :lol: jak wróci ALEX to Inter nasz :) bo gdzie Juve nogi myje tam Inter wode pije :D

JUVE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2009, 00:22

Co waszym zdaniem Secco powiedział do Blanca w tym filmiku po bramce Diego na 2:4 ? :lol: Ja stawiam na :
Blanc: ...
Secco: Nie ma piątki. Wisisz mi 50 euro

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2009, 07:53

Ja stawiam na:

Poczekaj poczekaj, z Napoli już szampan w przerwie strzelił i jak to się skończyło ...

:)

EDIT:

Wracając jeszcze do wczorajszego meczu, Immobile zagrał kilka minut. Dobrze się zaprezentował. Do kogo można porównać jego styl gry? Widziałem tylko jakieś fragmenty na Youtube i wydaje mi się że raczej jest egzekutorem niż napastnikiem w stylu DP. Natomiast w meczu podobno fajnie kiwnął, ograł obrońce itp. Co sądzicie ?
Ostatnio zmieniony 09 listopada 2009, 11:08 przez binio, łącznie zmieniany 1 raz.

Swakos_2001

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2009, 10:59

Tiaaa tak ma wyglądać każdy mecz Juventusu pewni siebie grając w piłke a nie kopiąc do przodu! Tutaj kolega jakiś raz pisał że dla niego wystarczy 1:0 po byle jakiej grze.... Od Juve chyba powinno się oczekiwać pięknej gry i gradu bramek ;)

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2009, 12:23

Swakos_2001 pisze:Od Juve chyba powinno się oczekiwać pięknej gry i gradu bramek ;)
Niestety, jeszcze nie wszystko Dosko kapujesz.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2009, 12:39

pan Zambrotta pisze:
Swakos_2001 pisze:Od Juve chyba powinno się oczekiwać pięknej gry i gradu bramek ;)
Niestety, jeszcze nie wszystko Dosko kapujesz.
Otóż to. Prawda jeszcze Ci się nie objawiła.

Musisz być jak "Żółta Magnetyczną Gwiazdą, która otacza centralny, zielony Zamek Symbolizacji", musisz być "otwarty dla wyższych wymiarów".

Wtedy zrozumiesz
:D

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 09 listopada 2009, 17:34

Panie i panowie. Prośbę do was mam ogromną. Na Vipach, całkiem blisko siedział jakiś młody przystojny facet. Bardzo przypominał mi Nocerino. Realizator transmisji często go pokazywa. Kto to był?

EDIT: Faktycznie, chodziło mi o tego gościa :D Dzięki wielkie kolego. Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 09 listopada 2009, 18:27 przez zoff, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Fidelito

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2009, 18:11

zoff pisze:Panie i panowie. Prośbę do was mam ogromną. Na Vipach, całkiem blisko siedział jakiś młody przystojny facet. Bardzo przypominał mi Nocerino. Realizator transmisji często go pokazywa. Kto to był?
Ciekawe pytanie :C
Jeśli chodziło Ci o tego typa http://webstorage.mediaon.it/media/2009 ... medium.jpg, to prezydent Atalanty Alessandro Ruggeri.

Swakos_2001

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2009, 09:01

W tym meczu jest dużo pozytywów ale nie zapominajmy o straconych bramkach za dużo ich tracimy...;/ w czołówce tylko Sampdoria ma więcej straconych bramek

Zablokowany