Serie A (12): Atalanta 2-5 JUVENTUS
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Oczywiście i Giorgio zdarzają się błędy, warto zwrócić uwagę na wczorajszą sytuacje Atalanty, gdzie Chiellini wyraźnie nie zdążył i uratowały nas umiejętności strzeleckie (tutaj 0:10). Ale ta opinia jakoby "od pół roku grał fatalnie" jest mocno przesadzona. I nikt z niego nie robi bohatera, bo w pole karne wbiega. Wbiega, bo wbiega i zazwyczaj swoje biegi kończy groźnym strzałem na bramkę. Z Sampdorią celny, wczoraj niewiele zabrakło. Jest obrońcą, więc na przede wszystkim bronić, ale od pół roku nie zauważyłem jakiegoś pogorszenia w tej kwestii. To naprawdę pewny punkt naszego zespołu. Masz chyba jakieś uprzedzenie. I bardzo dobrze, że jest pewny siebie, nie wiem, gdzie Ty zauważyłeś, że odpuszcza. Kto jak kto, ale Giorgio?Pluto pisze:Chiellini od pół roku gra fatalnie. Strzela kiksy, mija się z piłką no i po prostu odpuszcza grę tak jak by nagle w jego głowie zaświtała myśl - jestem gwiazdą, nie muszę już tak zapierniczać. Żałuje, że nie nagrywam meczów co by zrobić kompilację "popisów" Giorgio. Widać, że większości wystarczy, że pobiegnie dwa razy w pole karne przeciwnika i już jest jednym z bohaterów.
Gdyby ktoś jednak nie wiedziało czym mówię to jeszcze raz interwencja Gigiego z Maccabi - przynajmniej dwie takie szopki Chiellini odstawił też wczoraj.
http://www.youtube.com/watch?v=TO-iOYdQTyo
- Monte Cristo
- Juventino
Dzisiaj? W takiej marce jak Juventus nigdy wogole nie moze byc miejsca dla takich graczy. Moze Tiago na lawe.Nevermind pisze:
Prawdę mówiąc dzisiaj nie widzę miejsca w składzie dla Tiago, Grygery i Molinaro.
Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
- Łukasz
- Juventino
Wybacz, ale to mnie akurat irytuje, więc na pewno nie to wpływa na jego dobrą ocenę w moich oczach.Pluto pisze:Widać, że większości wystarczy, że pobiegnie dwa razy w pole karne przeciwnika i już jest jednym z bohaterów.
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
trudno miec uprzedzenia do Chielliniego bedac kibicem Juve ;p, co nie zmienia faktu, ze moim zdaniem od PK gra na pol gwizdka...od pół roku nie zauważyłem jakiegoś pogorszenia w tej kwestii. To naprawdę pewny punkt naszego zespołu. Masz chyba jakieś uprzedzenie
calma calma
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Azrael Czemu miałbym porzucić kibicowanie? Zupelnie nie rozumiem. Wpadki zdarzają się kazdej drużynie, ale nie porównuj Barcy i Manu do Juve, bo Juve w tym sezonie wyczerpało limit wpadek a zauważ że dopiero jest listopad.
Mam nadzieje że nie będe musiał porzucać tego przyjemnego zajęcia.
Mnie w Kielonie irytuje troche brak spokoju, opanowania i takiej elegancji którą moim zdaniem powinien posiadać światowej klasy środkowy obrońca. Nie potrafi spokojnie opanowac piłki i odegrać do partnera tylko nawet gdy nie ma zagrożenia wywala piłkę jak najdalej, ale mimo wszystko zaczyna grać lepiej niż w tamtym sezonie.
A jest to udowodnione naukowo ??Azrael pisze:bo w przyszłości może ono owocować licznymi problemami zdrowotnymi (i nie mam tutaj na myśli skutków masturbacji takich jak: odklejanie siatkówki, padaczka czy martwica żołędzi prącia tudzież łechtaczki).

Mnie w Kielonie irytuje troche brak spokoju, opanowania i takiej elegancji którą moim zdaniem powinien posiadać światowej klasy środkowy obrońca. Nie potrafi spokojnie opanowac piłki i odegrać do partnera tylko nawet gdy nie ma zagrożenia wywala piłkę jak najdalej, ale mimo wszystko zaczyna grać lepiej niż w tamtym sezonie.
- binio
- Juventino
Bramki padły po kontratakach. Wiadomo nie od dziś że jak się ciśnie to się drużyna odsłania i tym samym naraża na kontrataki. Tak było i w meczu z Atalantą. To że zawinili obrońcy to nie podlega wątpliwości, mogli się lepiej ustawić, lepiej zachować itp ale takie są czasem koszty zwycięstw. Nie wszystko wychodzi tak jak się chce.
Zwróćcie uwagę że wyniki 4:0, 5:0 bardzo rzadko kiedy się trafiają, zazwyczaj przeciwnik strzela jakieś gole.
P.S. Tylko nie piszcie ze Inter w tym sezonie wlasnie takie wyniki osiągnął, to tylko wyjątek od reguły ;p
Zwróćcie uwagę że wyniki 4:0, 5:0 bardzo rzadko kiedy się trafiają, zazwyczaj przeciwnik strzela jakieś gole.
P.S. Tylko nie piszcie ze Inter w tym sezonie wlasnie takie wyniki osiągnął, to tylko wyjątek od reguły ;p
- Brutalo
- Juventino
Co waszym zdaniem Secco powiedział do Blanca w tym filmiku po bramce Diego na 2:4 ? :lol: Ja stawiam na :
Blanc: ...
Secco: Nie ma piątki. Wisisz mi 50 euro
Blanc: ...
Secco: Nie ma piątki. Wisisz mi 50 euro
- binio
- Juventino
Ja stawiam na:
Poczekaj poczekaj, z Napoli już szampan w przerwie strzelił i jak to się skończyło ...

EDIT:
Wracając jeszcze do wczorajszego meczu, Immobile zagrał kilka minut. Dobrze się zaprezentował. Do kogo można porównać jego styl gry? Widziałem tylko jakieś fragmenty na Youtube i wydaje mi się że raczej jest egzekutorem niż napastnikiem w stylu DP. Natomiast w meczu podobno fajnie kiwnął, ograł obrońce itp. Co sądzicie ?
Poczekaj poczekaj, z Napoli już szampan w przerwie strzelił i jak to się skończyło ...

EDIT:
Wracając jeszcze do wczorajszego meczu, Immobile zagrał kilka minut. Dobrze się zaprezentował. Do kogo można porównać jego styl gry? Widziałem tylko jakieś fragmenty na Youtube i wydaje mi się że raczej jest egzekutorem niż napastnikiem w stylu DP. Natomiast w meczu podobno fajnie kiwnął, ograł obrońce itp. Co sądzicie ?
Ostatnio zmieniony 09 listopada 2009, 11:08 przez binio, łącznie zmieniany 1 raz.
- Swakos_2001
- Juventino
Tiaaa tak ma wyglądać każdy mecz Juventusu pewni siebie grając w piłke a nie kopiąc do przodu! Tutaj kolega jakiś raz pisał że dla niego wystarczy 1:0 po byle jakiej grze.... Od Juve chyba powinno się oczekiwać pięknej gry i gradu bramek 

- pan Zambrotta
- Juventino
Niestety, jeszcze nie wszystko Dosko kapujesz.Swakos_2001 pisze:Od Juve chyba powinno się oczekiwać pięknej gry i gradu bramek
- Łukasz
- Juventino
Otóż to. Prawda jeszcze Ci się nie objawiła.pan Zambrotta pisze:Niestety, jeszcze nie wszystko Dosko kapujesz.Swakos_2001 pisze:Od Juve chyba powinno się oczekiwać pięknej gry i gradu bramek
Musisz być jak "Żółta Magnetyczną Gwiazdą, która otacza centralny, zielony Zamek Symbolizacji", musisz być "otwarty dla wyższych wymiarów".
Wtedy zrozumiesz

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Panie i panowie. Prośbę do was mam ogromną. Na Vipach, całkiem blisko siedział jakiś młody przystojny facet. Bardzo przypominał mi Nocerino. Realizator transmisji często go pokazywa. Kto to był?
EDIT: Faktycznie, chodziło mi o tego gościa
Dzięki wielkie kolego. Pozdrawiam!
EDIT: Faktycznie, chodziło mi o tego gościa

Ostatnio zmieniony 09 listopada 2009, 18:27 przez zoff, łącznie zmieniany 1 raz.
- Fidelito
- Juventino
Ciekawe pytanie :Czoff pisze:Panie i panowie. Prośbę do was mam ogromną. Na Vipach, całkiem blisko siedział jakiś młody przystojny facet. Bardzo przypominał mi Nocerino. Realizator transmisji często go pokazywa. Kto to był?
Jeśli chodziło Ci o tego typa http://webstorage.mediaon.it/media/2009 ... medium.jpg, to prezydent Atalanty Alessandro Ruggeri.
- Swakos_2001
- Juventino
W tym meczu jest dużo pozytywów ale nie zapominajmy o straconych bramkach za dużo ich tracimy...;/ w czołówce tylko Sampdoria ma więcej straconych bramek