Serie A (11): Juventus 2-3 Napoli

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2009, 13:31

binio pisze:A tam trudniejszy, jak nasi będą grać jak z Sampdorią to jestem spokojny.
Wszystko na to wskazuje ze zagra podobny skład więc środek pola jest mocny. Tylko pytanie czy tak zagrają, teraz wiedzą że potrafią więc powinno być łatwiej :)
Podobny... Sissoko kontuzja :angry: Kurde, powaznie, czy my wogole zagramy jeden mecz gdy wszyscy zawodnicy beda do dyspozycji Ferrary? Naprawde musi byc cos nie tak, oni caly czas maja cos z miesniami (Del Piero, Tiago teraz Sissoko i jesli sie nie myle Brazzo tez).

Wielka szkoda, para Sissoko - Melo wyglada naprawde imponujaca... Cieszmy sie ze niedlugo przerwa na reprezentacje, bedzie czas zeby sie wszyscy wykurowali.

Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2009, 13:42

Zagra Tiagus lub Poulsen, nie powinno być tragedii.
Z czego wynikają te ciągłe problemy z mięśniami?! Błędy w przygotowaniu do sezonu, czy nasz sztab medyczny robi coś nie tak? Nie wierzę, że drugi rok z rzędu prześladuje nas pech...

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 30 października 2009, 13:48

Normalnie po takim cudownym spotkaniu w środę byłbym spokojny o wynik tego meczu... Gramy w końcu u siebie, a ostatni mecz Napoli zremisowalo tylko i wyłącznie dzięki nieuwadze Milanu w końcówce... Jednak zabraknie Momo - człowieka, któy walnie przyczynił się do zwycięstwa z Sampą. Zamiast niego wystąpi zapewne Poulsen, bo innych alternatyw (zdrowych) niestety nie mamy... Mam tylko nadzieję, że Ciro nie zdecyduje się na zmianę ustawienia, bo i tak nasza siła jest potężna przy 4-2-3-1. Szkoda tylko Sissoko... Wypadł w trudnym momencie, bo czekają nas ważne pojedynki z lidze i LM. No cóż... Z drugiej jednak strony jeden zawodnik nie może decydować o losach całej drużyny, dlatego mam nadzieję, że reszta udowodni, że stanowi zgrany kolektyw, a Poulsen w końcu pokaże swoją przydatność. I tak sądzę jednak, że zdobędiemy komplet w tym pojedynku - morale naszego zespołu jest wysokie, ponownie gramy u siebie, a piłkarze na pewno marzą o podtrzymaniu takie formy, jaką zaprezentowali w środę. Na tak grające Napoli wystarczyłoby spokojnie i w połowie to, co pokazaliśmy z Sampą - myślę jednak, że nasi w końcu zrozumieli, że ważna jest koncentracja przez pełne 90 minut. Spodziewam się zatem 3 oczek.

Co do ustawienia - Ciro nie powinien zmieniać absolutnie nic, prócz oczywiście wymuszonej zmiany Momo. Wszystko funkcjonowało perfekcyjnie, należycie i nie chcę doświadczyć postawy w stylu - oszczędzanie piłkarzy. To profesjonaliści i na rotację przyjdzie jeszcze czas.

Yachu_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2009, 13:50

Jaka kontuzja Momo?? xD, a co do meczu to licze na ładną grę i takie samo zaangażowanie jak w meczu z Sampdorią. Stawiam na 3:2. Bramki dla Juve Giovincio2x i Melo. FORZA JUVE!!! :prochno:

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2009, 13:57

mrozzi pisze:Zamiast niego wystąpi zapewne Poulsen, bo innych alternatyw (zdrowych) niestety nie mamy...
Wraca Tiago
mrozzi pisze:Mam tylko nadzieję, że Ciro nie zdecyduje się na zmianę ustawienia, bo i tak nasza siła jest potężna przy 4-2-3-1.
"Ferrara już teraz zapewnił, że brak Sissoko nie wpłynie w żaden sposób na zmianę ustawienia."

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2009, 13:58

Właśnie ale co ze zmęczeniem ? Gramy dużo i ze Sieną jednak kluczowi zawodnicy mieli odpoczynek, jednak teraz nie wiem czy wszyscy pociągną do końca z Maccabi, ja jednak bym na Napoli wystawił taki sam skład jak z Sampą, ewentualnie z Maccabi, wystawić Treze, Poulsena, Legro, Caceresa(powinien już być zdrowy) i w drugiej połowie meczu z Maccabi wpuścić Del Piero, De Ceglie.(jeżeli będziemy wygrywać)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 30 października 2009, 14:06

Rzeczywiście. Wcześniej nie ogarnąłem tej wiadomości... Nieco mnie to uspokoiło, właściwie to zarówno zapewnienia Ciro, jak i powrót Tiago... Pytanie tylko - jak Ferrara ustawi go na boisku :?: Na cofniętnego defensywnego Portugalczyk się nie nadaje, jest raczej odpowiedzialny za rozegranie, a żaden z graczy przedniej formacji już z całą pewnością do tyłu nie zostanie przesunięty... :think: Wydaje mi się zatem, że jednak pojawi się Poulsen... Z drugiej strony Tiago na tej pozycji to jednak spore ryzyko... Zobaczymy.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 października 2009, 14:13

Ehhh to się Sissoko nagrał.... nad nami naprawde jakieś fatum wisi....

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 października 2009, 14:24

Rossi w kadrze? A wiec na bank gramy 4231. Rossi to skrzydłowy, ktory moze grac zarowno na prawej stronie pomocy jak i na lewej. Jego obecnosc swiadczy o tym, ze Ciro zaczyna szukac zmiennikow dla Camora i Giovinco. Jest De Ceglie, Salihamidzic ma kontuzje, wiec powołanie dostał Rossi. Bardzo sie z tego ciesze, poniewaz swiadczy to o tym, ze przynajmniej na razie zostajemy przy 4231.

Jesli chodzi o srodek pomocy - to mamy cały czas swietnego F. Melo. A Poulsen ostatnio rowniez gra całkiem niezle. Mysle, ze we 2 sobie poradzą. Zwłaszcza, ze na nich bedzie spoczywac niemal tylko odpowiedzialnosc za robijanie atakow rywala. Brazylijczyk w dodatku potrafi rzucic swietna długą piłkę oraz minac na szybkosci jednego, badz dwoch rywali. Bedzie dobrze.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2009, 15:28

No to Ferrara nas zaskoczy jesli Rossi usiadzie na lawie. Moze szuka bialo czarnego odpowiednika Santona? ;)
Arbuzini pisze:W zeszłym sezonie w Primaverze Rossi grywał jako środkowy pomocnik w 4-2-3-1. Na skrzydle występował tylko od dzwona.
A czy Ranieri go nie wystawial jako skrzydlowego? Wiem, gral chyba z jeden czy dwa razy, ale mimo to chyba z jakiegos powodu na skrzydle byl.
Ostatnio zmieniony 30 października 2009, 17:04 przez Monte Cristo, łącznie zmieniany 1 raz.

Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2009, 16:38

W zeszłym sezonie w Primaverze Rossi grywał jako środkowy pomocnik w 4-2-3-1. Na skrzydle występował tylko od dzwona.

BlackShadow7412

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 października 2009, 17:42

Nominalna pozycja Rossiego to prawa pomoc, wiec sadze ze jakby cos to wejdzie za Camora w trakcie meczu

eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 października 2009, 17:42

Arbuzini pisze:W zeszłym sezonie w Primaverze Rossi grywał jako środkowy pomocnik w 4-2-3-1. Na skrzydle występował tylko od dzwona.
A to teraz mnie zaskoczyles. Ale moze gral tam z koniecznosci? Bo przeciez w kadrze byli tez Daud, Yago i Esposito.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2009, 18:59

Zapewne z konieczności, ale radził sobie tak dobrze, że był zawodnikiem pierwszego składu.

Na skrzydłach grali głównie Daud, Giovinco i Esposito.

jsduga

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2009, 20:39

Szkoda Momo jak cholera....drugi Robben,Rosicky czy Eduardo??? :doh: oby nie...
Co do meczu.Po ostatniej wygranej,zresztą bardzo pewnej i po świetnej grze,napawa mnie to optymizmem przed spotkaniem z Napoli.Nie możemy sobie pozwolic teraz na wpadkę,bo bardzo łatwo na długo upaśc ze szczytu.Mysle,że jednak wygramy ten mecz z co najmniej takim zaangazowaniem jak w meczu ze Sampą.Remis naszego rywala z Milanem( cholernie szczęśliwy) na pewno im doda wiary w siebie.
PS: Pierwsze i koncowe minuty będa bardzo wazne.W tym własnie czasie przegrywalismy sporo meczy,wiec nie wolno sobie chociaz na chwile odpuscic,bo rywal może to wykorzystac na naszą niekorzyśc.Przykład ostatni-to własnie mecz Milanu z Napoli. 3 pkt nasze.Forza Juve :ok:

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
Zablokowany