Serie A (11): Juventus 2-3 Napoli
- Monte Cristo
- Juventino
Podobny... Sissoko kontuzjabinio pisze:A tam trudniejszy, jak nasi będą grać jak z Sampdorią to jestem spokojny.
Wszystko na to wskazuje ze zagra podobny skład więc środek pola jest mocny. Tylko pytanie czy tak zagrają, teraz wiedzą że potrafią więc powinno być łatwiej

Wielka szkoda, para Sissoko - Melo wyglada naprawde imponujaca... Cieszmy sie ze niedlugo przerwa na reprezentacje, bedzie czas zeby sie wszyscy wykurowali.
Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
- Lypsky
- Juventino
Zagra Tiagus lub Poulsen, nie powinno być tragedii.
Z czego wynikają te ciągłe problemy z mięśniami?! Błędy w przygotowaniu do sezonu, czy nasz sztab medyczny robi coś nie tak? Nie wierzę, że drugi rok z rzędu prześladuje nas pech...
Z czego wynikają te ciągłe problemy z mięśniami?! Błędy w przygotowaniu do sezonu, czy nasz sztab medyczny robi coś nie tak? Nie wierzę, że drugi rok z rzędu prześladuje nas pech...
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Normalnie po takim cudownym spotkaniu w środę byłbym spokojny o wynik tego meczu... Gramy w końcu u siebie, a ostatni mecz Napoli zremisowalo tylko i wyłącznie dzięki nieuwadze Milanu w końcówce... Jednak zabraknie Momo - człowieka, któy walnie przyczynił się do zwycięstwa z Sampą. Zamiast niego wystąpi zapewne Poulsen, bo innych alternatyw (zdrowych) niestety nie mamy... Mam tylko nadzieję, że Ciro nie zdecyduje się na zmianę ustawienia, bo i tak nasza siła jest potężna przy 4-2-3-1. Szkoda tylko Sissoko... Wypadł w trudnym momencie, bo czekają nas ważne pojedynki z lidze i LM. No cóż... Z drugiej jednak strony jeden zawodnik nie może decydować o losach całej drużyny, dlatego mam nadzieję, że reszta udowodni, że stanowi zgrany kolektyw, a Poulsen w końcu pokaże swoją przydatność. I tak sądzę jednak, że zdobędiemy komplet w tym pojedynku - morale naszego zespołu jest wysokie, ponownie gramy u siebie, a piłkarze na pewno marzą o podtrzymaniu takie formy, jaką zaprezentowali w środę. Na tak grające Napoli wystarczyłoby spokojnie i w połowie to, co pokazaliśmy z Sampą - myślę jednak, że nasi w końcu zrozumieli, że ważna jest koncentracja przez pełne 90 minut. Spodziewam się zatem 3 oczek.
Co do ustawienia - Ciro nie powinien zmieniać absolutnie nic, prócz oczywiście wymuszonej zmiany Momo. Wszystko funkcjonowało perfekcyjnie, należycie i nie chcę doświadczyć postawy w stylu - oszczędzanie piłkarzy. To profesjonaliści i na rotację przyjdzie jeszcze czas.
Co do ustawienia - Ciro nie powinien zmieniać absolutnie nic, prócz oczywiście wymuszonej zmiany Momo. Wszystko funkcjonowało perfekcyjnie, należycie i nie chcę doświadczyć postawy w stylu - oszczędzanie piłkarzy. To profesjonaliści i na rotację przyjdzie jeszcze czas.
- Lypsky
- Juventino
Wraca Tiagomrozzi pisze:Zamiast niego wystąpi zapewne Poulsen, bo innych alternatyw (zdrowych) niestety nie mamy...
"Ferrara już teraz zapewnił, że brak Sissoko nie wpłynie w żaden sposób na zmianę ustawienia."mrozzi pisze:Mam tylko nadzieję, że Ciro nie zdecyduje się na zmianę ustawienia, bo i tak nasza siła jest potężna przy 4-2-3-1.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Loremaster
- Juventino
Właśnie ale co ze zmęczeniem ? Gramy dużo i ze Sieną jednak kluczowi zawodnicy mieli odpoczynek, jednak teraz nie wiem czy wszyscy pociągną do końca z Maccabi, ja jednak bym na Napoli wystawił taki sam skład jak z Sampą, ewentualnie z Maccabi, wystawić Treze, Poulsena, Legro, Caceresa(powinien już być zdrowy) i w drugiej połowie meczu z Maccabi wpuścić Del Piero, De Ceglie.(jeżeli będziemy wygrywać)
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Rzeczywiście. Wcześniej nie ogarnąłem tej wiadomości... Nieco mnie to uspokoiło, właściwie to zarówno zapewnienia Ciro, jak i powrót Tiago... Pytanie tylko - jak Ferrara ustawi go na boisku

- eslk
- Juventino
Rossi w kadrze? A wiec na bank gramy 4231. Rossi to skrzydłowy, ktory moze grac zarowno na prawej stronie pomocy jak i na lewej. Jego obecnosc swiadczy o tym, ze Ciro zaczyna szukac zmiennikow dla Camora i Giovinco. Jest De Ceglie, Salihamidzic ma kontuzje, wiec powołanie dostał Rossi. Bardzo sie z tego ciesze, poniewaz swiadczy to o tym, ze przynajmniej na razie zostajemy przy 4231.
Jesli chodzi o srodek pomocy - to mamy cały czas swietnego F. Melo. A Poulsen ostatnio rowniez gra całkiem niezle. Mysle, ze we 2 sobie poradzą. Zwłaszcza, ze na nich bedzie spoczywac niemal tylko odpowiedzialnosc za robijanie atakow rywala. Brazylijczyk w dodatku potrafi rzucic swietna długą piłkę oraz minac na szybkosci jednego, badz dwoch rywali. Bedzie dobrze.
Jesli chodzi o srodek pomocy - to mamy cały czas swietnego F. Melo. A Poulsen ostatnio rowniez gra całkiem niezle. Mysle, ze we 2 sobie poradzą. Zwłaszcza, ze na nich bedzie spoczywac niemal tylko odpowiedzialnosc za robijanie atakow rywala. Brazylijczyk w dodatku potrafi rzucic swietna długą piłkę oraz minac na szybkosci jednego, badz dwoch rywali. Bedzie dobrze.
- Monte Cristo
- Juventino
No to Ferrara nas zaskoczy jesli Rossi usiadzie na lawie. Moze szuka bialo czarnego odpowiednika Santona? 

A czy Ranieri go nie wystawial jako skrzydlowego? Wiem, gral chyba z jeden czy dwa razy, ale mimo to chyba z jakiegos powodu na skrzydle byl.Arbuzini pisze:W zeszłym sezonie w Primaverze Rossi grywał jako środkowy pomocnik w 4-2-3-1. Na skrzydle występował tylko od dzwona.
Ostatnio zmieniony 30 października 2009, 17:04 przez Monte Cristo, łącznie zmieniany 1 raz.
Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
- BlackShadow7412
- Juventino
Nominalna pozycja Rossiego to prawa pomoc, wiec sadze ze jakby cos to wejdzie za Camora w trakcie meczu
- eslk
- Juventino
A to teraz mnie zaskoczyles. Ale moze gral tam z koniecznosci? Bo przeciez w kadrze byli tez Daud, Yago i Esposito.Arbuzini pisze:W zeszłym sezonie w Primaverze Rossi grywał jako środkowy pomocnik w 4-2-3-1. Na skrzydle występował tylko od dzwona.
- jsduga
- Juventino
Szkoda Momo jak cholera....drugi Robben,Rosicky czy Eduardo??? :doh: oby nie...
Co do meczu.Po ostatniej wygranej,zresztą bardzo pewnej i po świetnej grze,napawa mnie to optymizmem przed spotkaniem z Napoli.Nie możemy sobie pozwolic teraz na wpadkę,bo bardzo łatwo na długo upaśc ze szczytu.Mysle,że jednak wygramy ten mecz z co najmniej takim zaangazowaniem jak w meczu ze Sampą.Remis naszego rywala z Milanem( cholernie szczęśliwy) na pewno im doda wiary w siebie.
PS: Pierwsze i koncowe minuty będa bardzo wazne.W tym własnie czasie przegrywalismy sporo meczy,wiec nie wolno sobie chociaz na chwile odpuscic,bo rywal może to wykorzystac na naszą niekorzyśc.Przykład ostatni-to własnie mecz Milanu z Napoli. 3 pkt nasze.Forza Juve
Co do meczu.Po ostatniej wygranej,zresztą bardzo pewnej i po świetnej grze,napawa mnie to optymizmem przed spotkaniem z Napoli.Nie możemy sobie pozwolic teraz na wpadkę,bo bardzo łatwo na długo upaśc ze szczytu.Mysle,że jednak wygramy ten mecz z co najmniej takim zaangazowaniem jak w meczu ze Sampą.Remis naszego rywala z Milanem( cholernie szczęśliwy) na pewno im doda wiary w siebie.
PS: Pierwsze i koncowe minuty będa bardzo wazne.W tym własnie czasie przegrywalismy sporo meczy,wiec nie wolno sobie chociaz na chwile odpuscic,bo rywal może to wykorzystac na naszą niekorzyśc.Przykład ostatni-to własnie mecz Milanu z Napoli. 3 pkt nasze.Forza Juve

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon