Liga Mistrzów 2009/2010

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 22 października 2009, 16:45

dziwne.ale dla mnie tez bylo oczywistym, ze milan pokona real.jak widac ja i pare innych osob nie myliliśmy sie.2 polowa bardzo mi sie podobała, a w szczegolnosci pato.w przyszlosci bedzie z niego czolowy snajper serie a.coz za dynamika.zyczylem milanowi jak najlepiej i nie wstydze sie tego.kaka poza jednym dryblingiem niczego nie zrobił.za to zwod roniego na pepe naprawde mi się podobał.podanie seedorfa tez piekne.dawno nie oglądałem takiego widowiska w lidze mistrzow.brawo milan.moze wreszcie zaczna byc konkurencyjni, bo powiedzmy sobie szczerze czubek tabeli bez milanu to troche dziwny obraz.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2009, 18:51

Gruppo Brusco pisze:
oliver pisze:Można się kłócić czy Bayern z Arjenem i Franckiem jest słabszy od Dynama czy Rubina. :rotfl:
Patrzysz na nazwiska? A co wielkiego gra ten Bayern z Franckiem i Arjenem?
szczypek pisze:Co było oczywiste? Oczywiste dla Ciebie było, że Milan wygra z Realem na Santiago Bernabeu? Gratuluję podejścia.
Tak i co w tym dziwnego? Takie trudne to było do przewidzenia? Chyba nie.
Podaj wyniki nastepnej kolejki, mozna by duzo kasy zarobic.

Niezla tak wogole ta kolejka. Czerwone kartki, samoboje, figle bramkarskie... i taka jest pilka. ;)

TURINIO

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 października 2009, 19:29

Po raz pierwszy w tym sezonie Polsat trafił z meczem w Champions League. Szczerze myślałem, że Real poradzi sobie nawet bez Ronaldo z Milanem spokojnie i skończy się 1-0 lub 2-0 dla Królewskich. Fenomenalne widowisko.
Dokładnie. Real wydał mnóstwo pieniędzy na zawodników, którzy okazali się za słabi na kulejący od dłuższego czasu Milan. Widowisko było przednie - wspaniałe zagrania z obu stron, cóż za walka, emocje, błędy sędziowskie, piękne gole.
Dla Calcio dobrze, że Milan wygrał. Być może się odrodzi i walka o prymat w Serie A między wielką trójką będzie równie emocjonująca co kiedyś.
Swoją drogą - z przyjemnością patrzyło się na grę Alessandro Nesty. Aż żal, że ten wspaniały defensor zrezygnował z gry w reprezentacji Azzurich.

"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' :)
dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 października 2009, 21:59

Jestem szczerze zawiedziony postawą Milanu, oczekiwałem wyższej wygranej. Sytuacja w naszej grupie dziwna. Ale jakby lepsza dla nas. Maccabi, Bordeaux, Bayern. Fajnie byłoby zdobyć 7 pkt i cieszyć się z wyjścia z grupy. Oczywiście liczę na 9 pkt.

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2009, 22:30

Gruppo Brusco pisze: Inter po 3 meczach ma 3 punkty, Fiorentina i Milan po 6 a Juventus 5. Tragedii chyba nie ma. W następnej kolejce Fiorentina i Milan niemal na pewno dopiszą sobie po kolejne 3 punkty a Inter i Juve czeka wyjazd na ciężkie boiska. Bez 3 punktów sytuacja obu drużyn pogorszy się
Uważasz że wyjazd Juventusu do Maccabi, czy wyjazd Interu do Kijowa to cięższe przeprawy niż podejmowanie u siebie podrażnionego Realu przez Milan?

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 października 2009, 18:54

W minionej kolejce padło dużo niespodziewanych wyników. Na pierwszy plan wysuwa się mecz Realu z Milanem. Byłem wprost przekonany, że zwycięsko z tego pojedynku wyjdę piłkarze Realu. lecz Milan rozegrał naprawdę dobre zawody i brawa dla nich. Przegrana Bayernu z Żyrondystami to dla nas dobra wiadomość, choć bardzo dobre zawody zagrał bramkarz Monachijczyków Butt. Teraz trzeba lecieć do Izraela i wygrać mecz. Innej opcji nie ma.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2009, 21:17

MajosJuventino pisze:Innej opcji nie ma.
Zgadza się, tym bardziej, że ta drużyna, która straci punkty z Maccabi prawdopodobnie będzie grała tylko w Lidze Europejskiej.

Bordeaux tym razem nie odpuści. Jeżeli wywiozą w następnej kolejce ciekawy wynik z Monachium i dorzucą do tego kolejne trzy punkty z Maccabi to zrobi się naprawdę cholernie ciasno.

Obrazek
Motor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2009, 14:30

Dzisiaj kolejna seria spotka w fazie grupowej:
Manchester - CSKA
Besiktas - Wolfsburg
Bayern - Bordeaux
Maccabi - Juventus
Milan - Real Madryt
Marsylia - Zurich
APOEL - Porto
Atletico - Chelsea

Dosyć ciekawe zapowiada się pojedynek w Milanie, w Bayernie i w Marsylii, ewentualnie zaskoczenia spodziewam się w Nikozi. Reszta meczy z ewidentnym faworytem. Mimo wszystko jak zawsze warto ruszyć dupska z przed kompa i przesiąść się na kanapę.

Za wszelki nie ład w moich wypowiedziach odpowiedzialni są kosmici.

27 marca 2010 - 2 lata na Forum JuvePoland
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2009, 16:11

Motor pisze: Dosyć ciekawe zapowiada się pojedynek w w Bayernie
Monachium! :)

Ciekawy mecz będzie na Old Trafford, gdzie przyjeżdża CSKA. Ważny dla nas mecz, tak jak wspomniał Motor, gra Bayern. Chyba trzeba kibicowac żabojadom, chociaż maja raczej małe szanse choćby na 1 pkt. Jednak z tego co czytałem na stronach Bayernu, ostatnimi czasy Bawarczycy grają tak zawny w internetowej mowie potocznej żal :prochno:

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 listopada 2009, 17:00

Bayern miał dwie czerwone kartki w poprzednim meczu, więc to też osłabienie. Moim zdaniem 1 pkt. dla Bordeaux jest realny, a byłby nawet bez osłabień w postaci kartek, w końcu to mistrz Francji. Myśle że oni nawet nastawią się na wygraną.

Z Juve na dobre i złe!
-10-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 listopada 2009, 20:34

Wszystko zaczyna się układać tak jak prognozowałem przed rozpoczęciem rozgrywek. Francuzi póki co mnie nie zaskoczyli, "spokojnie" prowadzą w naszej tabeli i sądzę, że zostanie już tak do końca fazy grupowej. O drugą lokatę przyjdzie nam stoczyć batalię z Bayernem. Chciałbym abyśmy sprawę awansu rozstrzygnęli na swoją korzyść się już we Francji. Wierzę w to mocno, że uda nam się wywieźć z arcy trudnego terenu korzystny rezultat. Liczę również na to, że wreszcie izraelski zespół sprawi tą jedną, jedyną niespodziankę w naszej grupie właśnie w spotkaniu z Bayernem. Nie mam ochoty przy ewentualnym zwycięstwie Bawarczyków z Maccabi i naszym niekorzystnym rezultacie (o zgrozo, tfu!) na dreszczowiec 8 grudnia. Nie potrafię sobie wyobrazić tego, że nie wychodzimy z grupy. Póki co smród przy gaciach ma zespół niemiecki, czy ostatnio modne określenie przed starciem Gołota - Adamek: "mają brązową getre". Obyśmy już 21 listopada mogli odetchnąć z ulgą i powiedzieć: "aufwiedersehen Deutschland".

Forza!

Z Juventusem od 1997 roku.
Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2009, 23:07

Liverpool remisuje i tym samym (moim zdaniem) odpada z LM.
strasznie mało strzelonych bramek mają na swoim koncie, dziwne naprawdę dziwne

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2009, 23:33

Buri pisze:Liverpool remisuje i tym samym (moim zdaniem) odpada z LM.
strasznie mało strzelonych bramek mają na swoim koncie, dziwne naprawdę dziwne
A ja mowie ze maja duze szanse na wyjscie z grupy. Dlaczego?

Dobrze wiemy ze w ostatnich latach Liverpool wiele razy gral w fazie grupowej "o zycie" i jakos sie z tego wywiazal. A rozdraznionym Liverpoolem w pelnym skladzie, Viola bedzie miala problemy. Zwlaszcza na Anfield, nie jest pewne ze wywioza z Angli chodzby punkt.

Na dodatek Fiorentina ma mecz z Lyonem - tam tez jest 50/50 czy ugra punkt czy nie, Lyon bedzie napewno walczyl o pierwszy miejsce.

W tej grupie nic nie jest jeszcze przesadzone.

Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2009, 23:35

Po meczu w Kijowie jestem już pewny. Włoska piłka klubowa przeżywa na prawdę kryzys. Inter zaprezentował się kiepsko na tle znacznie biedniejszego Dynama. Zwykły piłkarski fuks. W Serie A są praktycznie niepokonani od trzech sezonów. Mimo to w Champions League grają równie nieporadnie jak Juventus w październiku. A zresztą co mnie to obchodzi...

Obrazek
Juve Master

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 listopada 2009, 23:45

zoff pisze:Po meczu w Kijowie jestem już pewny. Włoska piłka klubowa przeżywa na prawdę kryzys. Inter zaprezentował się kiepsko na tle znacznie biedniejszego Dynama. Zwykły piłkarski fuks. W Serie A są praktycznie niepokonani od trzech sezonów. Mimo to w Champions League grają równie nieporadnie jak Juventus w październiku. A zresztą co mnie to obchodzi...
Po meczu w Kijowie, wiem tyle - z 4 zespołów włoskiej Serie A, dwa zajmują miejsca wiceliderów w swoich grupach a pozostałe dwa przewodzą. To ewidentny dowód na kryzys Calcio. Fuks? Dwa słupki to też fuks? Statystyki meczowe oglądałeś? Zmarnowanych (może grypą) piłkarzy Dynama od 60` dostrzegłeś? Ważnym jest, to aby zdać sobie sprawę, że wartość zespołów startujących w LM ocenić można dopiero od fazy pucharowej. Zakładając, że Barca spotkałaby się z takim Rubinem Kazań w ćwierćfinale..
Jak sądzisz jaki wynik otrzymalibyśmy w dwumeczu ? Korzystniejszy dla Rusków czy Katalończyków?

Nie ma co panikować nad stanem włoskiej piłki. Poczekajmy do zakończenia fazy grupowej na rezultaty końcowe, a następnie na fazę pucharową, która zawsze jest prawdziwym papierkiem lakmusowym, wedle którego można ocenić prawdziwą wartość drużyny.

ODPOWIEDZ