El. MŚ 2010 - ITALIA
- Zawidowianin
- Juventino
A potem w meczu z Arabią Saudyjską zrobił 2 karne dla przeciwników. Od razu mi się skojarzył jak zobaczyłem strzelca goli dla Włochówmadmo pisze:Tak a propos "wyczynu" Kaładze, pamiętacie mecz Francja-RPA na mistrzostwach świata w 1998 roku i Pierre'a Issę? Dla tych, co nie oglądali krótki opis:
Dzięki temu występowi zapamiętałem tego piłkarza do dzisiajTen mecz do końca życia zapamięta afrykanerski obrońca Pierre Issa, który tylko litości statystyków może zawdzięczać fakt, iż nie przeszedł do historii jako pierwszy piłkarz, który w jednym mundialowym meczu wbił dwie samobójcze bramki. W 90 minucie meczu Thierry Henry oddał bowiem dość anemiczny strzał, który w dużej mierze właśnie dzięki nieporadności obrońcy RPA znalazł drogę do siatki. 13 minut wcześniej Issa strzelił oczywistego "swojaka".
Co ciekawe ten katastrofalny występ przydarzył mu się na stadionie klubu, w którym grał na co dzień – na Stade Velodrome, obiekcie Olympique Marsylia.
Źródło.

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Dziwne gdyby był na ławce Polski lub Irlandii... Mecz Gruzja - Włochy był na TVP Sport.Asta#8 pisze:Bardzo dobrze słyszałeś. Grosso nie było nie na ławce Polski, ani Irlandii.piotrinho1234... pisze:Gdy Szpakowski czytał obsade ławki rezerwowej nie usłyszałem jego nazwiska,chyba że się przesłyszałem jeśli tak to proszę mnie poprawić.szczypek pisze: Nie wiecie co z Grosso?
- Asta#8
- Qualità Juventino
Ale Szpakowski raczej dwóch meczów na raz nie komentował?szczypek pisze:Dziwne gdyby był na ławce Polski lub Irlandii... Mecz Gruzja - Włochy był na TVP Sport.Asta#8 pisze:Bardzo dobrze słyszałeś. Grosso nie było nie na ławce Polski, ani Irlandii.piotrinho1234... pisze: Gdy Szpakowski czytał obsade ławki rezerwowej nie usłyszałem jego nazwiska,chyba że się przesłyszałem jeśli tak to proszę mnie poprawić.
- pan Zambrotta
- Juventino
Oczywiście, to była bodaj pierwsza piłkarska niedojda, którą oglądałem na żywo w TV :lol: widzę, że ktoś jeszcze pamięta mundial we Francji, bodaj najpiekniejszy turniej piłkarski.madmo pisze:Tak a propos "wyczynu" Kaładze, pamiętacie mecz Francja-RPA na mistrzostwach świata w 1998 roku i Pierre'a Issę? .
Znajdzie się jeszcze paru takich gagatków, jak chociażby Woodgate w Realu - albo kontuzja, albo samobóje, też chyba 2 w jednym meczu, po półrocznej pauzie.
Inna historyjka, dalej pozostajemy w podobnej tematyce - pamiętacie jak Ahn Jung-hwan strzelił na mundialu w 2002 roku złotego gola Włochom? pech chciał, że grał wtedy w Perugii, a ta rozwiązała z nim kontrakt :lol:
A bardziej nam znane przykłady to kaci Azzurrich z Euro przechodzili do Turynu - w 2000 roku Treze, w 2004 roku Ibrahimović, w 2008 roku posucha, ale moża na polskich boiskach znajdzie się jakiś gagatek do wyjęcia

EDIT:
teżZawidowianin pisze:Euro 2000!pan Zambrotta pisze: widzę, że ktoś jeszcze pamięta mundial we Francji, bodaj najpiekniejszy turniej piłkarski.
Ostatnio zmieniony 05 września 2009, 23:45 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zawidowianin
- Juventino
Euro 2000!pan Zambrotta pisze: widzę, że ktoś jeszcze pamięta mundial we Francji, bodaj najpiekniejszy turniej piłkarski.

- piotrinho1234...
- Juventino
Oglądając niemal dwa mecze jednocześnie mogłem się pomylić co do komentatora,a ironia z Twojej strony nie była potrzebna.Asta#8 pisze:Ale Szpakowski raczej dwóch meczów na raz nie komentował?szczypek pisze:Dziwne gdyby był na ławce Polski lub Irlandii... Mecz Gruzja - Włochy był na TVP Sport.Asta#8 pisze: Bardzo dobrze słyszałeś. Grosso nie było nie na ławce Polski, ani Irlandii.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Mecz Włochów leciał z odtworzenia.Asta#8 pisze:Ale Szpakowski raczej dwóch meczów na raz nie komentował?
Rzeczywiście, Mundial we Francji i Euro 2000 to były niesamowite turnieje. I ten dramat Włochów w finale... W 2006 roku też mieliśmy ciekawy turniej, taki rewanż za to Euro.
- Azrael
- Juventino
Meczu Włochów nie oglądałem, aczkolwiek gdy pierwszy raz zobaczyłem wyjściową jedenastkę, to przez chwilę zacząłem się zastanawiać czy przypadkiem Lippi przed meczem nie dzwonił na konsultacje do Ranieriego...
Inna sprawa, że dzisiaj w ciężko w serie A szukać jakichś wybitnych zawodników narodowości włoskiej - albo podstarzałe gwiazdy albo młodzi zdolni, których miejsce w składzie zajmują dużo lepsi zagraniczni piłkarze. Ogólnie bieda straszna, której nie pamiętam od 1994 roku gdy zacząłem kibicować Włochom (z racji nieobecności Polski) na mundialu...
A co do Kaladze to chyba z 5 razy odświeżałem "lajfskora" bo nie mogłem uwierzyć, że ktoś na tym poziomie jest w stanie strzelić dwa samobóje w jednym meczu...
Inna sprawa, że dzisiaj w ciężko w serie A szukać jakichś wybitnych zawodników narodowości włoskiej - albo podstarzałe gwiazdy albo młodzi zdolni, których miejsce w składzie zajmują dużo lepsi zagraniczni piłkarze. Ogólnie bieda straszna, której nie pamiętam od 1994 roku gdy zacząłem kibicować Włochom (z racji nieobecności Polski) na mundialu...
A co do Kaladze to chyba z 5 razy odświeżałem "lajfskora" bo nie mogłem uwierzyć, że ktoś na tym poziomie jest w stanie strzelić dwa samobóje w jednym meczu...

Pozdrawiam!
- figc1898
- Juventino
O tym spotkaniu chciałbym jak najszybciej zapomnieć. Dawno już nie widziałem tak "dziwnego" meczu wogóle. Gruzja nie stwarzała żadnych sytuacji bramkowych to jeszcze sama sobie dwie bramki strzeliła i to kapitan zespołu uczynił. No coś nieprawdopodobnego na takim szczeblu rozgrywek. A Włosi praktycznie nic. Proste piłki do Iaquinty, który dziś był bardzo wolny ale nie ma się czego dziwić jak ma tyle meczów już rozegranych za sobą. Rossi wogóle bez formy. Tylko obrona robi swoje z Fabio Cannavaro i Gigim na czele. Zresztą Criscito też zagrał przyzwoite zawody. Pirlo i Palombo także nie mieli się co wstydzić po dzisiejszym meczu. I aż szkoda, że nikt nie umie precyzyjnie uderzyć piłki z rzutu wolnego. Lepszy wynik niż gra. O Marcu Marchionnim nawet nie wspomnę - żałosne.
kronika meczowa wg La Gazzetta dello Sport
kronika meczowa wg FIFA
kronika meczowa wg La Gazzetta dello Sport
kronika meczowa wg FIFA
Jednak pierwsza bramka w tym meczu została przyznana Angelo Palombo.Reg pisze:Bodajże 4. mecz z rzędu bez gola strzelonego przez włoskiego zawodnika.
- Ivory
- Juventino
http://www.youtube.com/watch?v=7EIwdH9u9Do
Ten skrót jest świetny, zawodowo zmontowany....
Mecz sędziowali arbitrzy z Polski.
Buffon nawet miał kilka fenomenalnych interwencji.
Marchionii - chyba nie dla psa kiełbasa....
Ten skrót jest świetny, zawodowo zmontowany....
Mecz sędziowali arbitrzy z Polski.
Buffon nawet miał kilka fenomenalnych interwencji.
Marchionii - chyba nie dla psa kiełbasa....
- Łukasz
- Juventino
Pewnie że Euro 2000. A tuż za nim Mundiale w Niemczech i Francji.Zawidowianin pisze:Euro 2000!pan Zambrotta pisze: widzę, że ktoś jeszcze pamięta mundial we Francji, bodaj najpiekniejszy turniej piłkarski.
- tabo89
- Juventino
http://www.meczyki.pl/skroty/2933/gruzja_wlochy_02.html
ten skrót świetnie pokazuje świetne interwencje Buffona
a swoją drogą niektórzy pewnie powiedzą, że mecz kupiony (Polski sędzia, 2 swojaki)
ale Italia już praktycznie awans ma pewny
ten skrót świetnie pokazuje świetne interwencje Buffona
a swoją drogą niektórzy pewnie powiedzą, że mecz kupiony (Polski sędzia, 2 swojaki)
ale Italia już praktycznie awans ma pewny
- Vimes
- Juventino
Sorry za offtop, ale nie mogłbym nie dodać do tego "zacnego" grona Martina Palermo i jego trzech nie strzelonych karnych w jednym meczu na Copa America w 1999 roku. Jakie to były emocje jak Palermo podszedł do trzeciego karnegopan Zambrotta pisze:Oczywiście, to była bodaj pierwsza piłkarska niedojda, którą oglądałem na żywo w TV widzę, że ktoś jeszcze pamięta mundial we Francji, bodaj najpiekniejszy turniej piłkarski.
Znajdzie się jeszcze paru takich gagatków, jak chociażby Woodgate w Realu - albo kontuzja, albo samobóje, też chyba 2 w jednym meczu, po półrocznej pauzie.
Inna historyjka, dalej pozostajemy w podobnej tematyce - pamiętacie jak Ahn Jung-hwan strzelił na mundialu w 2002 roku złotego gola Włochom? pech chciał, że grał wtedy w Perugii, a ta rozwiązała z nim kontrakt
A bardziej nam znane przykłady to kaci Azzurrich z Euro przechodzili do Turynu - w 2000 roku Treze, w 2004 roku Ibrahimović, w 2008 roku posucha, ale moża na polskich boiskach znajdzie się jakiś gagatek do wyjęcia