Ekstraklasa 2009/2010
- paku
- Juventino

\Juventino90 pisze:Na każdym kroku będę przypominał o Levadii, ponieważ sprawia mi to niezwykłą przyjemność. Kredek nie pakuję, bo mam jeszcze miesiąc wakacji.paku pisze:
A umiesz czytać nazwę tego tematu ? Po co wypowiadasz się nie na temat ?
Od 1 września szkoła, włożyłeś kredki do tornistra?
W sobotę okaże się jak silna jest na prawdę Jaga w tym sezonie. Doping tysięcy gardeł w Sosnowcu pomoże Wiślakom!
A tak w ogóle to z tobą też mi się nie chce gadać.
Posiadasz zbyt niski iloraz inteligencji.
Nie chce mi się z tobą gadać..Pawełek pisze:
Przenieś się lepiej do tematu o I lidze.![]()
"Trybunał Arbitrażowy ds. Sportu przy Polskim Komitecie Olimpijskim postanowił uchylić werdykt organów dyscyplinarnych PZPN o degradacji Widzewa za czyny korupcyjne i zwrócić sprawę do ponownego rozpatrzenia przez Wydział Dyscypliny PZPN."
I tak będziecie grać w I lidze, czy Ci się to nie podoba czy nie.
O! Studencik! Co studiujesz? Podwodne tkanie koszyków?
Wasza nienawiść umacnia naszą wiarę!
Zejdź na Ziemię.
- oliver
- Juventino

Chyba PZPN nie będzie taki głupi i nie będzie sobie kopał dołków? Jeśli utrzymają decyzję Trybunału to będą musieli zapłacić spore odszkodowanie.Juventino90 pisze: "Trybunał Arbitrażowy ds. Sportu przy Polskim Komitecie Olimpijskim postanowił uchylić werdykt organów dyscyplinarnych PZPN o degradacji Widzewa za czyny korupcyjne i zwrócić sprawę do ponownego rozpatrzenia przez Wydział Dyscypliny PZPN."
A po drugie Trybunał podał główny powód o przedawnieniu korupcji,a jak mi wiadomo UEFA mówi, że korupcja nie podlega przedawnieniu jest i tyle. Więc po raz kolejny decyzje trybunału można wsadzić miedzy buty!
:rotfl: Dajcie mu dychę!Juventino90 pisze:Ciekawe, czy byłbyś taki twardy "rychu peja" jakbyś stanął przede mną twarzą w twarz..
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- Corcky
- Juventino

Między buty to możesz wsadzić swoje informacje.oliver pisze: A po drugie Trybunał podał główny powód o przedawnieniu korupcji,a jak mi wiadomo UEFA mówi, że korupcja nie podlega przedawnieniu jest i tyle. Więc po raz kolejny decyzje trybunału można wsadzić miedzy buty!
Zespół orzekający przychylił się do dwóch wniosków łodzian i uznał, że -rozpatrujący sprawę na przełomie 2007 i 2008 r. WD PZPN został powołany niezgodnie z prawem (przez kuratora, bez formalnej akceptacji zarządu), a w dodatku
-skazywał klub na podstawie niepotwierdzonych urzędowo materiałów z prokuratury (prawnicy WD mieli z Wrocławia zwykłe kartki z zarzutami, a nie sygnowane dokumenty).
Prawda jest taka, że miejsce Widzewa jest w ekstraklasie. PZPN razem z Ekstraklasą sami sobie nawarzyli piwa. Widzew apelował o przełożenie startu ekstraklasy, albo przynajmniej o zawieszenie swoich meczów w obu ligach.
Nikt nawet o tym nie myślał. Władze polskiej piłki były przekonane o własnej racji i o tym, że TA przyklepie degradację. Jak widać myliły się.
Rusko stwierdził, że w przypadku korzystnego dla Widzewa werdyktu TA, znajdzie satysfakcjonujące rozwiązanie. No to jestem ciekaw co wymyśli
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2009, 13:41 przez Corcky, łącznie zmieniany 1 raz.

Alessandro Del Piero ole!
- Ultras
- Qualità Juventino

- Podziekował: 7 razy
Ja jestem niezwykle ciekaw jakie będą następne kroki Widzewa i PZPNu. Mimo, że za Widzewem nie przepadam to trzymałem mocno za nich kciuki w tej sprawie (i to samo tyczyłoby się każdego innego klubu). Czy PZPN wydał już jakieś oświadczenie w tej sprawie?
Piękny mamy burdel w rodzimym futbolu, piękny!
- Pawełek
- Juventino

Jacy ludzie (PZPN) taki burdel. Niestety przez wiele najbliższych lat to się nie zmieni. Musiałaby nastąpić zmiana pokoleń, żeby rozwalić ten burdel. Obecnie każdy jest zapatrzony tylko i wyłącznie na siebie. Każdemu z działaczy zależy tylko na pieniądzach. Wszystko obraca się wokół kolesiostwa i cwaniactwa. Gdzie tu normalność? W tym kraju nie ma normalności.Ultras pisze:Piękny mamy burdel w rodzimym futbolu, piękny!
Sky is the limit!
- Corcky
- Juventino

Wczoraj TA uchylił degradację, uznając, że została ona wykonana zupełnie bezprawnie. Uzasadnienie tej nielegalności masz w moim wcześniejszym poście. Więc o co Ci chodzi?Pawełek pisze: W zeszłym roku Widzew miał zostać zdegradowany do II ligi i niech się cieszy, że ostatecznie wylądował w I. W poprzednim sezonie wywalczyli awans do ekstraklasy, ale nie awansowali, ponieważ mają jeszcze jeden rok do odsiedzenia na zapleczu ekstraklasy.
Ultras zauważył jedną ważną rzecz. Wreszcie ktoś pokazuje, ze można walczyć z tym dziadostwem o nazwie pzpn. Wreszcie ktoś podjął rękawice i wygrał walkę. Minister, gdyby miał jaja, rozwiązałby ten cały związek - teraz okazja jest ku temu doskonała.
PZPN wydał oświadczenie, że będzie czekał na uzasadnienie wyroku, tymczasem szefowie Widzewa są zdania, że werdykt musi zostać wykonany natychmiast - inaczej PZPN wykopie sobie kolejny dołek i znowu będzie działał bezprawnie

Alessandro Del Piero ole!
- Pawełek
- Juventino

Prawo nie działa wstecz. Te nasze dyskusje nie mają sensu. Najlepiej poczekać na ostateczny werdykt w sprawie i wtedy komentować.ForzaDelPiero pisze:Wczoraj TA uchylił degradację, uznając, że została ona wykonana zupełnie bezprawnie. Uzasadnienie tej nielegalności masz w moim wcześniejszym poście. Więc o co Ci chodzi?Pawełek pisze: W zeszłym roku Widzew miał zostać zdegradowany do II ligi i niech się cieszy, że ostatecznie wylądował w I. W poprzednim sezonie wywalczyli awans do ekstraklasy, ale nie awansowali, ponieważ mają jeszcze jeden rok do odsiedzenia na zapleczu ekstraklasy.
I tu jest właśnie problem. W tym kraju brakuje człowieka, który odważyłby się podjąć rękawice do walki z tym syfem. PZPN to bagno, które trzeba jak najszybciej rozpieprzyć powołując odpowiedzialnych i kompetentnych ludzi. Niestety takich ludzi brakuje.ForzaDelPiero pisze:Ultras zauważył jedną ważną rzecz. Wreszcie ktoś pokazuje, ze można walczyć z tym dziadostwem o nazwie pzpn. Wreszcie ktoś podjął rękawice i wygrał walkę. Minister, gdyby miał jaja, rozwiązałby ten cały związek - teraz okazja jest ku temu doskonała.
Sky is the limit!
- Nevermind
- Juventino

Ale szczerze powiedziawszy.. Nie interesują mnie wcale komentarze jakiś Pawełków, paków, oliverów i virusów. Bójcie się Widzewa :roll:
A co do TA na dzień dzisiejszy Widzew ma prawo do gry w Ekstraklasie. PZPN zbiera się we czwartek i musi podjąć decyzje. Jak ktoś wcześniej napisał Rusko zapowiedział, że ma plan wyjścia z tej sytuacji.
I nie chce mi się dyskutować z ignorantami, którzy nie znają szczegółów sprawy a najwięcej się produkują.
O Widzew w Ekstraklasie, czy wielkie odszkodowanie?
To drugie wielkie odszkodowanie a Ekstraklasa w następnym sezonie.
"Widzew Łódź złożył wnioski do Polskiego Związku Piłki Nożnej i Ekstraklasy SA o natychmiastowe przywrócenie do Ekstraklasy. Dostarczył je wraz z wyrokiem Trybunału Arbitrażowego przy PKOl, który uchylił kary Widzewa i przekazał sprawę do Wydziału Dyscypliny PZPN.
- Decyzje Trybunału Arbitrażowego mają klauzule natychmiastowej wykonalności, więc od wczoraj, od momentu ogłoszenia wyroku, nasze kary nie obowiązują. Dotyczy to kary punktowej i kary degradacji. Dlatego wnioskujemy o taką organizację rozgrywek, która umożliwi naszemu klubowi rozegranie pierwszego meczu w Ekstraklasie już w nadchodzącej kolejce ligowej. PZPN i Ekstraklasa SA nie mogą uchylać się od podjęcia trudnej decyzji i nabierać wody w usta, zasłaniając się oczekiwaniem na uzasadnienie wyroku, gdyż jest to niezgodne z prawem. Decyzja Trybunału jest jednoznaczna i zgodnie z przepisami musi zostać wykonana natychmiast - komentuje prezes Widzewa Marcin Animucki.
- Nauczeni doświadczeniem, by uniknąć jakichkolwiek opóźnień w przekazywaniu dokumentów między PKOl-em a PZPN-em, wraz z wnioskiem o przywrócenie do Ekstraklasy złożyliśmy w PZPN również sentencję wyroku Trybunału Arbitrażowego. W tej sytuacji jakiekolwiek próby opóźnienia decyzji w naszej sprawie przez PZPN będą równie bezprawne jak uniemożliwienie nam gry w ekstraklasie - dodaje Animucki."
90minut.pl
Większości wam pewnie żyłka pęknie, kiedy Widzew jednak w Ekstraklasie zagra? Kocham życie znienawidzonego kibica Widzewa, na końcu i tak zawsze to ja mam rację.
A co do TA na dzień dzisiejszy Widzew ma prawo do gry w Ekstraklasie. PZPN zbiera się we czwartek i musi podjąć decyzje. Jak ktoś wcześniej napisał Rusko zapowiedział, że ma plan wyjścia z tej sytuacji.
I nie chce mi się dyskutować z ignorantami, którzy nie znają szczegółów sprawy a najwięcej się produkują.
O Widzew w Ekstraklasie, czy wielkie odszkodowanie?
To drugie wielkie odszkodowanie a Ekstraklasa w następnym sezonie.
"Widzew Łódź złożył wnioski do Polskiego Związku Piłki Nożnej i Ekstraklasy SA o natychmiastowe przywrócenie do Ekstraklasy. Dostarczył je wraz z wyrokiem Trybunału Arbitrażowego przy PKOl, który uchylił kary Widzewa i przekazał sprawę do Wydziału Dyscypliny PZPN.
- Decyzje Trybunału Arbitrażowego mają klauzule natychmiastowej wykonalności, więc od wczoraj, od momentu ogłoszenia wyroku, nasze kary nie obowiązują. Dotyczy to kary punktowej i kary degradacji. Dlatego wnioskujemy o taką organizację rozgrywek, która umożliwi naszemu klubowi rozegranie pierwszego meczu w Ekstraklasie już w nadchodzącej kolejce ligowej. PZPN i Ekstraklasa SA nie mogą uchylać się od podjęcia trudnej decyzji i nabierać wody w usta, zasłaniając się oczekiwaniem na uzasadnienie wyroku, gdyż jest to niezgodne z prawem. Decyzja Trybunału jest jednoznaczna i zgodnie z przepisami musi zostać wykonana natychmiast - komentuje prezes Widzewa Marcin Animucki.
- Nauczeni doświadczeniem, by uniknąć jakichkolwiek opóźnień w przekazywaniu dokumentów między PKOl-em a PZPN-em, wraz z wnioskiem o przywrócenie do Ekstraklasy złożyliśmy w PZPN również sentencję wyroku Trybunału Arbitrażowego. W tej sytuacji jakiekolwiek próby opóźnienia decyzji w naszej sprawie przez PZPN będą równie bezprawne jak uniemożliwienie nam gry w ekstraklasie - dodaje Animucki."
90minut.pl
Większości wam pewnie żyłka pęknie, kiedy Widzew jednak w Ekstraklasie zagra? Kocham życie znienawidzonego kibica Widzewa, na końcu i tak zawsze to ja mam rację.
- oliver
- Juventino

Fakt masz racje. Gdzieś się rozpędziłem nie przeczytałem dokładnie. Ale nie zmienia to faktu, że mecze kupili i należy im się kara.ForzaDelPiero pisze:Między buty to możesz wsadzić swoje informacje.oliver pisze: A po drugie Trybunał podał główny powód o przedawnieniu korupcji,a jak mi wiadomo UEFA mówi, że korupcja nie podlega przedawnieniu jest i tyle. Więc po raz kolejny decyzje trybunału można wsadzić miedzy buty!
Zespół orzekający przychylił się do dwóch wniosków łodzian i uznał, że -rozpatrujący sprawę na przełomie 2007 i 2008 r. WD PZPN został powołany niezgodnie z prawem (przez kuratora, bez formalnej akceptacji zarządu), a w dodatku
-skazywał klub na podstawie niepotwierdzonych urzędowo materiałów z prokuratury (prawnicy WD mieli z Wrocławia zwykłe kartki z zarzutami, a nie sygnowane dokumenty).
Już mi pęka.Juventino90 pisze: Większości wam pewnie żyłka pęknie, kiedy Widzew jednak w Ekstraklasie zagra?
To się nie napinaj przez neta, bo to potrafi 3-letnie dziecko!!Juventino90 pisze:Ale szczerze powiedziawszy.. Nie interesują mnie wcale komentarze jakiś Pawełków, paków, oliverów i virusów.
I co by zrobił. Powstał by nowy czy jak? Bo chyba bez związku nie może istnieć liga? Może też się boi o utratę Euro. Nie wiem czy dobrze myślę?ForzaDelPiero pisze: Minister, gdyby miał jaja, rozwiązałby ten cały związek - teraz okazja jest ku temu doskonała.
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- pawełek89
- Romanista

I liga I liga RTS!. co sie dzieje z ta polska pilka :roll: dlaczego kupczy Widzew ma wrocic do elity a LKS ktory utrzymal sie w elicie sportowo ma grac na zapleczu?
Jaka tym razem osoba zaprzyjazniona z Widzewem maczala w tym palce...(pyt.retoryczne)
Widzew zamiast sie cieszyc ze rok temu nie zaczynali od 2ligi to jeszcze maja jakies ale :doh:
zeby jeszcze wiekszy zrobil sie smietnik to Górnik Łęczna powinien sie znowu odwołać a czemu nie!!! cyrk niech trwa dalej
.
MOTOR LUBLIN-Widzew 2wrzesnia Juventino90 zapraszamy i nie zapomnijcie no wiecie czego
Jaka tym razem osoba zaprzyjazniona z Widzewem maczala w tym palce...(pyt.retoryczne)
Widzew zamiast sie cieszyc ze rok temu nie zaczynali od 2ligi to jeszcze maja jakies ale :doh:
zeby jeszcze wiekszy zrobil sie smietnik to Górnik Łęczna powinien sie znowu odwołać a czemu nie!!! cyrk niech trwa dalej
MOTOR LUBLIN-Widzew 2wrzesnia Juventino90 zapraszamy i nie zapomnijcie no wiecie czego

- paku
- Juventino

A transmisja w TV jest ? Bo tam ją będzie oglądałpawełek89 pisze:MOTOR LUBLIN-Widzew 2wrzesnia Juventino90 zapraszamy i nie zapomnijcie no wiecie czego
Będę się cieszył z 6 punktów zdobytych w EKSTRAKLASIE w meczach z wami.Juventino90 pisze: Większości wam pewnie żyłka pęknie, kiedy Widzew jednak w Ekstraklasie zagra? Kocham życie znienawidzonego kibica Widzewa, na końcu i tak zawsze to ja mam rację.
Gdyby nie kupczyli i nie handlowali meczami nikt by do nich nie miał pretensji. Zaraz mi ktoś wyjedzie tutaj z Juventusem. Ale mimo wszystko Juventus poniósł konsekwencje, i dość szybko ta sprawa została przeprowadzona, winny został skazany, a później skazany poniósł resocjalizacje w Serie B.Ultras pisze:Mimo, że za Widzewem nie przepadam to trzymałem mocno za nich kciuki w tej sprawie (i to samo tyczyłoby się każdego innego klubu). Czy PZPN wydał już jakieś oświadczenie w tej sprawie?
Juventinio90, prawda w oczy kole że Widzew może lizać buty i inne części ciała takim klubom jak Wiśle, Legii, czy nawet nie lubianej przeze mnie drużynie z Wronek. Zresztą. Całej Ekstraklasie to możecie robić.
- Nevermind
- Juventino

Postaramy się nie przegonić was ponownie z waszego stadionupawełek89 pisze:
Żałosne..
Paku nie mam ochoty udzielać się na twoje nędzne napinki. Nikomu nic udowadniać nie muszę a tym mam nadzieję zarobiłeś w tym momencie 3 żółtą kartkę i w konsekwencji czerwoną.
Ekstraklasa z Widzewem, czy bez? Bez różnicy..
Cieszą mnie tylko wasze kompleksy na temat Widzewa. Pokazuje to tylko jak bardzo Widzew was interesuję, skoro ciągle o nim piszecie.
Tylko Widzew.