Ekstraklasa 2009/2010

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto zdobędzie tytuł Mistrza Polski?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2009, 20:57

Juventino90 pisze:
paku pisze:
A umiesz czytać nazwę tego tematu ? Po co wypowiadasz się nie na temat ?
Od 1 września szkoła, włożyłeś kredki do tornistra? :D

W sobotę okaże się jak silna jest na prawdę Jaga w tym sezonie. Doping tysięcy gardeł w Sosnowcu pomoże Wiślakom! :whistle:
Na każdym kroku będę przypominał o Levadii, ponieważ sprawia mi to niezwykłą przyjemność. Kredek nie pakuję, bo mam jeszcze miesiąc wakacji.
A tak w ogóle to z tobą też mi się nie chce gadać.
Posiadasz zbyt niski iloraz inteligencji.
Pawełek pisze:
Przenieś się lepiej do tematu o I lidze. ;)
Nie chce mi się z tobą gadać..

"Trybunał Arbitrażowy ds. Sportu przy Polskim Komitecie Olimpijskim postanowił uchylić werdykt organów dyscyplinarnych PZPN o degradacji Widzewa za czyny korupcyjne i zwrócić sprawę do ponownego rozpatrzenia przez Wydział Dyscypliny PZPN."
\

I tak będziecie grać w I lidze, czy Ci się to nie podoba czy nie.
O! Studencik! Co studiujesz? Podwodne tkanie koszyków?

Wasza nienawiść umacnia naszą wiarę! :)
Zejdź na Ziemię.

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2009, 21:27

Średnio mnie interesuję, czy zagramy. Ważne, że to Widzew ma rację i czeka na krok PZPN.

Ciekawe, czy byłbyś taki twardy "rychu peja" jakbyś stanął przede mną twarzą w twarz..

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2009, 21:58

Juventino90 pisze:
Ciekawe, czy byłbyś taki twardy "rychu peja" jakbyś stanął przede mną twarzą w twarz..
Nie no ja zaraz zjade :D Trzeba jednak Wam przyznac jedno, w necie macie bande nie do wyj36ania :D

Obrazek
oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2009, 22:14

Juventino90 pisze: "Trybunał Arbitrażowy ds. Sportu przy Polskim Komitecie Olimpijskim postanowił uchylić werdykt organów dyscyplinarnych PZPN o degradacji Widzewa za czyny korupcyjne i zwrócić sprawę do ponownego rozpatrzenia przez Wydział Dyscypliny PZPN."
Chyba PZPN nie będzie taki głupi i nie będzie sobie kopał dołków? Jeśli utrzymają decyzję Trybunału to będą musieli zapłacić spore odszkodowanie.
A po drugie Trybunał podał główny powód o przedawnieniu korupcji,a jak mi wiadomo UEFA mówi, że korupcja nie podlega przedawnieniu jest i tyle. Więc po raz kolejny decyzje trybunału można wsadzić miedzy buty!
Juventino90 pisze:Ciekawe, czy byłbyś taki twardy "rychu peja" jakbyś stanął przede mną twarzą w twarz..
:rotfl: Dajcie mu dychę!

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2009, 13:10

Hehehe się trochę kibic Widzewa zagotował xD

A co do samego klubu to chyba tylko kibice Widzewa widzieli jakiekolwiek szansę na zagranie w Ekstraklasie :]

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2009, 13:36

oliver pisze: A po drugie Trybunał podał główny powód o przedawnieniu korupcji,a jak mi wiadomo UEFA mówi, że korupcja nie podlega przedawnieniu jest i tyle. Więc po raz kolejny decyzje trybunału można wsadzić miedzy buty!
Między buty to możesz wsadzić swoje informacje.

Zespół orzekający przychylił się do dwóch wniosków łodzian i uznał, że -rozpatrujący sprawę na przełomie 2007 i 2008 r. WD PZPN został powołany niezgodnie z prawem (przez kuratora, bez formalnej akceptacji zarządu), a w dodatku
-skazywał klub na podstawie niepotwierdzonych urzędowo materiałów z prokuratury (prawnicy WD mieli z Wrocławia zwykłe kartki z zarzutami, a nie sygnowane dokumenty).

Prawda jest taka, że miejsce Widzewa jest w ekstraklasie. PZPN razem z Ekstraklasą sami sobie nawarzyli piwa. Widzew apelował o przełożenie startu ekstraklasy, albo przynajmniej o zawieszenie swoich meczów w obu ligach.
Nikt nawet o tym nie myślał. Władze polskiej piłki były przekonane o własnej racji i o tym, że TA przyklepie degradację. Jak widać myliły się.

Rusko stwierdził, że w przypadku korzystnego dla Widzewa werdyktu TA, znajdzie satysfakcjonujące rozwiązanie. No to jestem ciekaw co wymyśli :think:
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2009, 13:41 przez Corcky, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2009, 13:53

Ja jestem niezwykle ciekaw jakie będą następne kroki Widzewa i PZPNu. Mimo, że za Widzewem nie przepadam to trzymałem mocno za nich kciuki w tej sprawie (i to samo tyczyłoby się każdego innego klubu). Czy PZPN wydał już jakieś oświadczenie w tej sprawie?
Piękny mamy burdel w rodzimym futbolu, piękny!

Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2009, 14:00

Ultras pisze:Piękny mamy burdel w rodzimym futbolu, piękny!
Jacy ludzie (PZPN) taki burdel. Niestety przez wiele najbliższych lat to się nie zmieni. Musiałaby nastąpić zmiana pokoleń, żeby rozwalić ten burdel. Obecnie każdy jest zapatrzony tylko i wyłącznie na siebie. Każdemu z działaczy zależy tylko na pieniądzach. Wszystko obraca się wokół kolesiostwa i cwaniactwa. Gdzie tu normalność? W tym kraju nie ma normalności.

Sky is the limit!
Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2009, 14:13

Pawełek pisze: W zeszłym roku Widzew miał zostać zdegradowany do II ligi i niech się cieszy, że ostatecznie wylądował w I. W poprzednim sezonie wywalczyli awans do ekstraklasy, ale nie awansowali, ponieważ mają jeszcze jeden rok do odsiedzenia na zapleczu ekstraklasy.
Wczoraj TA uchylił degradację, uznając, że została ona wykonana zupełnie bezprawnie. Uzasadnienie tej nielegalności masz w moim wcześniejszym poście. Więc o co Ci chodzi?

Ultras zauważył jedną ważną rzecz. Wreszcie ktoś pokazuje, ze można walczyć z tym dziadostwem o nazwie pzpn. Wreszcie ktoś podjął rękawice i wygrał walkę. Minister, gdyby miał jaja, rozwiązałby ten cały związek - teraz okazja jest ku temu doskonała.

PZPN wydał oświadczenie, że będzie czekał na uzasadnienie wyroku, tymczasem szefowie Widzewa są zdania, że werdykt musi zostać wykonany natychmiast - inaczej PZPN wykopie sobie kolejny dołek i znowu będzie działał bezprawnie :whistle:

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2009, 14:18

ForzaDelPiero pisze:
Pawełek pisze: W zeszłym roku Widzew miał zostać zdegradowany do II ligi i niech się cieszy, że ostatecznie wylądował w I. W poprzednim sezonie wywalczyli awans do ekstraklasy, ale nie awansowali, ponieważ mają jeszcze jeden rok do odsiedzenia na zapleczu ekstraklasy.
Wczoraj TA uchylił degradację, uznając, że została ona wykonana zupełnie bezprawnie. Uzasadnienie tej nielegalności masz w moim wcześniejszym poście. Więc o co Ci chodzi?
Prawo nie działa wstecz. Te nasze dyskusje nie mają sensu. Najlepiej poczekać na ostateczny werdykt w sprawie i wtedy komentować.
ForzaDelPiero pisze:Ultras zauważył jedną ważną rzecz. Wreszcie ktoś pokazuje, ze można walczyć z tym dziadostwem o nazwie pzpn. Wreszcie ktoś podjął rękawice i wygrał walkę. Minister, gdyby miał jaja, rozwiązałby ten cały związek - teraz okazja jest ku temu doskonała.
I tu jest właśnie problem. W tym kraju brakuje człowieka, który odważyłby się podjąć rękawice do walki z tym syfem. PZPN to bagno, które trzeba jak najszybciej rozpieprzyć powołując odpowiedzialnych i kompetentnych ludzi. Niestety takich ludzi brakuje.

Sky is the limit!
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2009, 14:20

Ale szczerze powiedziawszy.. Nie interesują mnie wcale komentarze jakiś Pawełków, paków, oliverów i virusów. Bójcie się Widzewa :roll:

A co do TA na dzień dzisiejszy Widzew ma prawo do gry w Ekstraklasie. PZPN zbiera się we czwartek i musi podjąć decyzje. Jak ktoś wcześniej napisał Rusko zapowiedział, że ma plan wyjścia z tej sytuacji.

I nie chce mi się dyskutować z ignorantami, którzy nie znają szczegółów sprawy a najwięcej się produkują.

O Widzew w Ekstraklasie, czy wielkie odszkodowanie?
To drugie wielkie odszkodowanie a Ekstraklasa w następnym sezonie.

"Widzew Łódź złożył wnioski do Polskiego Związku Piłki Nożnej i Ekstraklasy SA o natychmiastowe przywrócenie do Ekstraklasy. Dostarczył je wraz z wyrokiem Trybunału Arbitrażowego przy PKOl, który uchylił kary Widzewa i przekazał sprawę do Wydziału Dyscypliny PZPN.

- Decyzje Trybunału Arbitrażowego mają klauzule natychmiastowej wykonalności, więc od wczoraj, od momentu ogłoszenia wyroku, nasze kary nie obowiązują. Dotyczy to kary punktowej i kary degradacji. Dlatego wnioskujemy o taką organizację rozgrywek, która umożliwi naszemu klubowi rozegranie pierwszego meczu w Ekstraklasie już w nadchodzącej kolejce ligowej. PZPN i Ekstraklasa SA nie mogą uchylać się od podjęcia trudnej decyzji i nabierać wody w usta, zasłaniając się oczekiwaniem na uzasadnienie wyroku, gdyż jest to niezgodne z prawem. Decyzja Trybunału jest jednoznaczna i zgodnie z przepisami musi zostać wykonana natychmiast - komentuje prezes Widzewa Marcin Animucki.

- Nauczeni doświadczeniem, by uniknąć jakichkolwiek opóźnień w przekazywaniu dokumentów między PKOl-em a PZPN-em, wraz z wnioskiem o przywrócenie do Ekstraklasy złożyliśmy w PZPN również sentencję wyroku Trybunału Arbitrażowego. W tej sytuacji jakiekolwiek próby opóźnienia decyzji w naszej sprawie przez PZPN będą równie bezprawne jak uniemożliwienie nam gry w ekstraklasie - dodaje Animucki."

90minut.pl

Większości wam pewnie żyłka pęknie, kiedy Widzew jednak w Ekstraklasie zagra? Kocham życie znienawidzonego kibica Widzewa, na końcu i tak zawsze to ja mam rację.

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2009, 14:39

ForzaDelPiero pisze:
oliver pisze: A po drugie Trybunał podał główny powód o przedawnieniu korupcji,a jak mi wiadomo UEFA mówi, że korupcja nie podlega przedawnieniu jest i tyle. Więc po raz kolejny decyzje trybunału można wsadzić miedzy buty!
Między buty to możesz wsadzić swoje informacje.

Zespół orzekający przychylił się do dwóch wniosków łodzian i uznał, że -rozpatrujący sprawę na przełomie 2007 i 2008 r. WD PZPN został powołany niezgodnie z prawem (przez kuratora, bez formalnej akceptacji zarządu), a w dodatku
-skazywał klub na podstawie niepotwierdzonych urzędowo materiałów z prokuratury (prawnicy WD mieli z Wrocławia zwykłe kartki z zarzutami, a nie sygnowane dokumenty).
Fakt masz racje. Gdzieś się rozpędziłem nie przeczytałem dokładnie. Ale nie zmienia to faktu, że mecze kupili i należy im się kara.
Juventino90 pisze: Większości wam pewnie żyłka pęknie, kiedy Widzew jednak w Ekstraklasie zagra?
Już mi pęka.
Juventino90 pisze:Ale szczerze powiedziawszy.. Nie interesują mnie wcale komentarze jakiś Pawełków, paków, oliverów i virusów.
To się nie napinaj przez neta, bo to potrafi 3-letnie dziecko!!
ForzaDelPiero pisze: Minister, gdyby miał jaja, rozwiązałby ten cały związek - teraz okazja jest ku temu doskonała.
I co by zrobił. Powstał by nowy czy jak? Bo chyba bez związku nie może istnieć liga? Może też się boi o utratę Euro. Nie wiem czy dobrze myślę?

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
pawełek89

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2009, 17:01

I liga I liga RTS!. co sie dzieje z ta polska pilka :roll: dlaczego kupczy Widzew ma wrocic do elity a LKS ktory utrzymal sie w elicie sportowo ma grac na zapleczu? :/
Jaka tym razem osoba zaprzyjazniona z Widzewem maczala w tym palce...(pyt.retoryczne)
Widzew zamiast sie cieszyc ze rok temu nie zaczynali od 2ligi to jeszcze maja jakies ale :doh:
zeby jeszcze wiekszy zrobil sie smietnik to Górnik Łęczna powinien sie znowu odwołać a czemu nie!!! cyrk niech trwa dalej :angry: .

MOTOR LUBLIN-Widzew 2wrzesnia Juventino90 zapraszamy i nie zapomnijcie no wiecie czego :whistle:

Obrazek
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2009, 17:27

pawełek89 pisze:MOTOR LUBLIN-Widzew 2wrzesnia Juventino90 zapraszamy i nie zapomnijcie no wiecie czego :whistle:
A transmisja w TV jest ? Bo tam ją będzie oglądał :D
Juventino90 pisze: Większości wam pewnie żyłka pęknie, kiedy Widzew jednak w Ekstraklasie zagra? Kocham życie znienawidzonego kibica Widzewa, na końcu i tak zawsze to ja mam rację.
Będę się cieszył z 6 punktów zdobytych w EKSTRAKLASIE w meczach z wami.
Ultras pisze:Mimo, że za Widzewem nie przepadam to trzymałem mocno za nich kciuki w tej sprawie (i to samo tyczyłoby się każdego innego klubu). Czy PZPN wydał już jakieś oświadczenie w tej sprawie?
Piękny mamy burdel w rodzimym futbolu, piękny!
Gdyby nie kupczyli i nie handlowali meczami nikt by do nich nie miał pretensji. Zaraz mi ktoś wyjedzie tutaj z Juventusem. Ale mimo wszystko Juventus poniósł konsekwencje, i dość szybko ta sprawa została przeprowadzona, winny został skazany, a później skazany poniósł resocjalizacje w Serie B.

Juventinio90, prawda w oczy kole że Widzew może lizać buty i inne części ciała takim klubom jak Wiśle, Legii, czy nawet nie lubianej przeze mnie drużynie z Wronek. Zresztą. Całej Ekstraklasie to możecie robić.

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2009, 17:44

pawełek89 pisze:
MOTOR LUBLIN-Widzew 2wrzesnia Juventino90 zapraszamy i nie zapomnijcie no wiecie czego :whistle:
Postaramy się nie przegonić was ponownie z waszego stadionu :smile: .
Żałosne..

Paku nie mam ochoty udzielać się na twoje nędzne napinki. Nikomu nic udowadniać nie muszę a tym mam nadzieję zarobiłeś w tym momencie 3 żółtą kartkę i w konsekwencji czerwoną.

Ekstraklasa z Widzewem, czy bez? Bez różnicy..
Cieszą mnie tylko wasze kompleksy na temat Widzewa. Pokazuje to tylko jak bardzo Widzew was interesuję, skoro ciągle o nim piszecie.

Tylko Widzew.

ODPOWIEDZ