Ideał mężczyzny

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2009, 13:59

Wiem, że dość ryzykowne jest rozpoczynać taki wątek na forum kibiców, gdzie 99% użytkowników to faceci, a na dodatek większość to ma dosyć ugruntowane poglądy na tematy dotyczące orientacji seksualnej o czym można poczytać w wątku "Polityka". Ja jednak zaryzykuje.

Interesuje mnie jakie cechy charaktery i wyglądu powinien mieć statystyczny "ideał" wg Was. Co chcielibyście w sobie zmienić do kogo się upodobnić i jak wyglądać by ktoś mógł Was stawiać za wzór w Waszych oczach.

Przyznam się szczerze, że inspiracją był dla mnie Pan Zambrotta po wyznaniu:
pan Zambrotta pisze:w pewnym okresie mojego życia stosowałem gęste kremy na powieki, wraz z upływem dnia krem robił się fioletowy, a na koniec dnia czarny i wyglądałem jak Jack Sparrow :D czy mogę już o sobie mowić, że jestem ideałem mężczyzny ? :prochno:
Myślę, że się nie obrazi, że go tak niecnie "wykorzystałem" w tym temacie, ale mamy pierwszy "ideał" w naszej galerii idealnych. Kogo byście jeszcze w niej widzieli? Oczywiście opinie miłych pań równie mile widziane (pewnie nawet o wiele milej)!

Pozdrawiam!
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2009, 14:10

Słowa są tu zbędne:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2009, 14:42

Pierwszy post w temacie "Cytaty na JuvePoland!" porusza kwestię męskiego ideału pewnego użytkownika, zresztą dalej też jest ciekawie :smile:.

Obrazek
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2009, 17:08

Żeby zbytnio nie spłycać dyskusji: Dionizos, rozumiem, że Twój ideał łączy w sobie charyzmatyczność postaci prof. Geremka - wiadomo, że dla dużej części Polaków był on autorytetem - z dwoma elementami powierzchowności, a mianowicie z postawnością (najmniej mi tu pasuje Geremek, bo mimo, że był słusznego wzrostu, to gabarytami nieco odstaje od pozostałych panów) oraz obfitym zarostem, brodą.

Madmo, a propos tego drugiego cytatu, który na naszym forum był swego czasu bardzo popularny - mam na myśli określenie "przystojny Brazylijczyk" odnoszące się do osoby Diego - to faktycznie ciekawe "zjawisko". Skoro ktoś pokusił się o taki osąd w swojej informacji, to znaczy, że uznał, że Diego "coś" w sobie ma. Moim skromnym zdaniem Diego brakuje dużo do ideału, aczkolwiek nie jest na pewno brzydki i myślę, że może się podobać. Panom i paniom. :wink:

Pozdrawiam!
Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2009, 17:33

"Prawdziwy mężczyzna powinien pachnieć dobrym cygarem, whisky i koniem" - Ktoś bardzo mądry musiał wymyślić to zdanie...

Postarajmy się je jednak dopasować do polskiej rzeczywistości.
Cygaro oczywiście odpada. Zastępujemy je czymś lepszym.
Whisky jest do bani, poza tym żyjemy w Polsce więc pachnijmy tym. Koń wiadomo, że drogi i trzeba go karmić, więc wsiadamy do takiej fury i z miejsca stajemy się prawdziwym mężczyzną . A jak wiemy prawdziwy mężczyzna to ideał każdej kobiety :!:

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2009, 18:55

Azrael pisze:Przyznam się szczerze, że inspiracją był dla mnie Pan Zambrotta po wyznaniu:
pan Zambrotta pisze:w pewnym okresie mojego życia stosowałem gęste kremy na powieki, wraz z upływem dnia krem robił się fioletowy, a na koniec dnia czarny i wyglądałem jak Jack Sparrow :D czy mogę już o sobie mowić, że jestem ideałem mężczyzny ? :prochno:
Myślę, że się nie obrazi, że go tak niecnie "wykorzystałem" w tym temacie, ale mamy pierwszy "ideał" w naszej galerii idealnych.
Chciałbym naprostować pewne "fakty" :
a) owe kremy stosowałem tylko i wyłącznie w celach zdrowotnych! Nie byłem żadnym emo-piratem! Przez pewien czas miałem podczerwienione powieki i spojówki i musiałem te mazidła kupować. Na szczęście nie ganiał mnie ksiądz z osiedlowej parafii, ani bliżej nieokreśleni łysi panowie.
b) co do Tadeusza Drozdy- widać, że chłop skończył politechnikę wrocławską. Ja również mam przyjemność tam uczęszczać, by "łapać odpowiednie wzorce" :prochno:
c) ideałów nie ma, są tylko odpowiednie afrykańskie standardy 180x55x28 cm
Obrazek

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2009, 19:03

Kiedyś w "Dzienniku" przeczytałem dwa artykuły, w których psychologowie dowodzą, że najważniejszym atutem mężczyzny, który szczególnie cenią kobiety jest gruby p****** :D. Wspomniani psychologowie przeprowadzili badania, z których wynika, że większość pań to materialistki, a przyczyna ich zachowania ma podłoże ewolucyjne.

1) Artykuł pierwszy pod jakże subtelnym tytułem: "Czy wszystkie kobiety to blachary?".

2) Artykuł drugi i niemniej interesujący tytuł: "Bogaci dają kobiecie więcej orgazmów".

Po lekturze tych artykułów feministki pewnie się gotują, a i ja przyznam, że wnioski tych badaczy są raczej jakieś takie smutne.

Obrazek
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2009, 19:10

A propos "grubego p*****" i tych 28 cm. Rozmiar ma znaczenie? Idealny mężczyzna może mieć we wzwodzie 5 cm? :think:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2009, 19:25 przez Azrael, łącznie zmieniany 3 razy.

Pozdrawiam!
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2009, 19:19

Azrael pisze:A propos "grubego p*****" i tych 28 cm. Rozmiar ma znaczenie? Idealny mężczyzna może mieć we wzwodzie 5 cm?
Azraelu, mam wrażenie, że ja i pan Zambrotta mieliśmy na myśli dwie różne rzeczy, kliknij link przy grubym "P" w moim poprzednim poście, bo chyba jest tam coś innego niż się spodziewałeś :wink:.

Obrazek
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2009, 19:30

madmo pisze:
Azrael pisze:A propos "grubego p*****" i tych 28 cm. Rozmiar ma znaczenie? Idealny mężczyzna może mieć we wzwodzie 5 cm?
Azraelu, mam wrażenie, że ja i pan Zambrotta mieliśmy na myśli dwie różne rzeczy, kliknij link przy grubym "P" w moim poprzednim poście, bo chyba jest tam coś innego niż się spodziewałeś :wink:.
Oj wiem o tym doskonale. Nawiązałem po prostu do pierwszego skojarzenia związanego z "grubym p******". Mimo, że bez watpienia portfel i penis w jakimś sensie się ze sobą "wiążą", to jednak chyba żaden z nas na tym forum w obliczu wyboru: gruby portfel czy własne przyrodzenie, w żadnym wypadku nie wybrałby skórzanego gadżetu. A może się mylę...? :think:

Pozdrawiam!
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2009, 19:42

Azrael pisze:Mimo, że bez watpienia portfel i penis w jakimś sensie się ze sobą "wiążą", to jednak chyba żaden z nas na tym forum w obliczu wyboru: gruby portfel czy własne przyrodzenie, w żadnym wypadku nie wybrałby skórzanego gadżetu. A może się mylę...?
To zależy co rozumiesz przez "skórzany gadżet", bo różne nazwy już słyszałem :prochno: :smile:. Ok, wiem, kiepski żart, ale nie mogłem się powstrzymać :wink:. Zresztą nie ważne co Ty czy ja byśmy wybrali, tylko płeć przeciwna. BTW, skoro małe jest piękne, to po co kobiety powiększają sobie piersi?

Obrazek
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2009, 21:44

madmo pisze: BTW, skoro małe jest piękne, to po co kobiety powiększają sobie piersi?
Bo gadka z pięknością małego to bujda? :prochno: Do tego bardzo często głoszona przez panów? Niektórzy po prostu nie potrafią się pogodzić z tym co mają. :smile:

Idealny facet? Jeśli chodzi o mnie to:

ObrazekObrazekObrazek

Wiem, wiem...za dużo filmów gangsterskich. :lol:

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2009, 22:15

pan Zambrotta pisze:c) ideałów nie ma, są tylko odpowiednie afrykańskie standardy 180x55x28 cm
Azrael pisze:Rozmiar ma znaczenie? Idealny mężczyzna może mieć we wzwodzie 5 cm?
LordJuve pisze:Bo gadka z pięknością małego to bujda? Do tego bardzo często głoszona przez panów? Niektórzy po prostu nie potrafią się pogodzić z tym co mają.
Widać, że zagadanienie wielkośi "małego" jest jednym z kluczowych problemów egzystencjalnych męskiej części populacji :prochno:. Ciekawe, że niektórzy jej przedstawiciele chcą pochwalić się przed całym światem tym jak mały jest ich "mały" :smile:. BTW, to, że dziennik "Dziennik" publikuje takie artykuły, świadczy chyba o tym, że odpuścili sobie ambicje bycia opiniotwórczą gazetą.

Obrazek
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2009, 22:35

madmo pisze:To zależy co rozumiesz przez "skórzany gadżet", bo różne nazwy już słyszałem :prochno: :smile:. Ok, wiem, kiepski żart, ale nie mogłem się powstrzymać :wink:.
Nie ważne co ja przez to rozumiem, ważne co pomyślałeś kiedy to przeczytałeś. W tych sprawa gra słów jest, moim skromnym zdaniem, bardzo fajnym dodatkiem. Gorzej tylko, gdy forma całkowicie przykrywa nikczemną treść.
madmo pisze:Zresztą nie ważne co Ty czy ja byśmy wybrali, tylko płeć przeciwna. BTW, skoro małe jest piękne, to po co kobiety powiększają sobie piersi?
LordJuve pisze:Bo gadka z pięknością małego to bujda? :prochno: Do tego bardzo często głoszona przez panów? Niektórzy po prostu nie potrafią się pogodzić z tym co mają. :smile:
Tak więc pochylmy się nieco nad tym aspektem męskości. Czy wielkość ma znaczenie i czyt faktycznie małe jest piękne? Być może rzeczywiście jest piękne i być może nie o urodę tu chodzi, tylko o coś innego...? :C

Gdy zasięgniemy literatury - tej "mądrej" naukowej, a także tej "prostej" przy czym w tej jednej kwestii właściwie nie ma znaczenia (o dziwo!) czy jest to prasa męska czy kobieca - to dowiemy się, że rozmiar owszem ma znaczenie, ale tylko jeśli oscyluje wokół 5-8 cm lub mniej. Wówczas takie "stany" powinno się leczyć operacyjnie ponieważ pozostawienie tego stanu rzeczy, odbiera posiadaczowi takiego "sprzętu" jego podstawową potrzebę, czyli potrzebę prokreacji. :/
Poza tym z wielu tego typu publikacji dowiemy się także, że pochwa w gruncie rzeczy jest sama dosyć krótka - ma "jedyne" 8 cm - ale na pocieszenie dla tych którzy mają więcej niż te 8 cm, pozostaje fakt, że jest także bardzo rozciągliwa i jest w stanie przyjąć w zasadzie każdego penisa (wszak tą samą drogą musi także przejść główka noworodka).
Następnie dowiemy się od wszelakich seksualnych autorytetów, że nie rozmiar jest ważny, ale umiejętności posiadacza tego rozmiaru, a dla uspokojenia niektórych zawiedzionych podane są dane jakoby średnia długość wahała się między 15 a 16 cm. Nikt w prasie nie napisze więc wprost, że rozmiar ma znaczenie, a wielu ekspertów - zarówno kobiet i mężczyzn - nawet w to mocno wierzy. :whistle:

Żeby nie było zbyt różowo to do głosu należałoby dopuścić także takie zwykłe "użytkowniczki" penisów. I tu mała konsternacja, bo gdy popytamy kobiety o ten aspekt życia seksualnego, to mniej więcej 4 na 10 powie szczerze i otwarcie, że rozmiar ma znaczenie i że one wolą większe. Żeby jednak nie popadać w zbytnia rozpacz i zrozumieć co tak na prawdę się "święci", przytaczam cytat pewnej redaktorki pism erotycznych Dian Hanson, skierowany do kobiet w jednym z damskich magazynów:
Oczywiście istnieją różne pochwy, tak jak i penisy. Ale myślę, że możemy nadal spokojnie żyć, nie martwiąc się zanadto. Mężczyzna na samą obietnicę seksu tak się cieszy, że nawet jeśli kobieta jest trochę "zbyt duża", on winą obarcza swojego członka.
Oj nieładnie i cyniczne, tak wykorzystywać męską słabość! :płaczę:

Moim skromnym zdaniem rozmiar ma znaczenie: co prawda znajdziecie tyle samo zwolenniczek i przeciwniczek małych lub dużych członków, dlatego idealnie jest "złoty środek" - nie mały, ale także nie przeogromny. Ostatecznie wierzę, że w życiu jeśli tylko idealny mężczyzna szuka swojej idealnej kobiety, to gdy już znajduje okazuje się, że "kluczyk idealnie pasuje do dziurki". :dance:

Pozdrawiam!
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2009, 22:51

Tak, "złoty środek" to dobra definicja, nie za duży, ale też nie za mały. :smile: Bądźmy szczerzy, na myśl o tych "małych" i "dużych" przypomina mi się TO :!: :prochno:

Jak się ma małego to trzeba zasuwać jak te aniołki - nadrabiać techniką. Posiadacze przerośniętych z kolei łatwo mogą uszkodzić partnerkę. No bo historyjki o rozciągliwych pochwach są tak samo prawdziwe jak codzienne problemy zwykłych par, kiedy to "zaczyna boleć", jak się ma maczugę to trzeba z nią uważać. Teledysk pokazuje co się dzieje, jak się jej używa zbyt mocno. :C

Poza tym, w łóżku ważniejsze jest dopasowanie charakterów i temperamentu aniżeli "sprzętu", bo ten w zdecydowanej większości pasuje do siebie.

ODPOWIEDZ