Sparing: AS Nancy 1-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2009, 21:50

Ale zarząd wcale nie chce zrobić z Ariaudo 4 obrońcę :) gdyby chciał nie próbowalibyśmy sprowadzić Caceresa. Ariaudo będzie więc jedynie 5 obrońcą, grającym w czasie jakiegoś, nie daj Boże, kryzysu, ewentualnie grać będzie w Coppa Italia...

figc1898

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2009, 23:58

W tym składzie wyjściowym innego wyniku nie oczekiwałem. Ferrara mądrze kieruje ustawieniem i wystawia najlepszych na dzień dzisiejszy zawodników. Ciągle brakuje sklejenia linii obrony. To była bolączka ostatniego sezonu i żądam aby tak już nie było.
Dla mnie był to sparing po którym zapamiętam miejscowość urodzenia się Platiniego oraz że tam w Joef mieszkają emigranci z Italii.

Obrazek
Obrazek
oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2009, 00:18

pan Zambrotta pisze:Obecny system pracy z młodzieżą jest wg mnie idealny. Inwestujemy w szkółki, ściągamy młodzików ze wszystkich zakątków Italii a anwet świata, tych najlepszych po ukończeniu Primavery wysyłamy na wypożyczenia, jeśli ktoś będzie prezentował po jakimś czasie grę na poziomie rezerwowych jest dokooptowywany do składu. Z miejsca mamy uzupełnienie składu, a może się okazać że talent urośnie. Mówiąc wprost - nie tracimy nic, a możemy zyskać wiele więcej.
Z ławki rezerwowej żaden talent jeszcze nie urósł.
Od początku:
No za nim zawodnik przejdzie tą Primavere, przejdzie do drużyny która walczy o utrzymanie wróci do klubu z myślą spadłem z ligi, kolejny sezon przesiedzi na ławce wejdzie od czasu do czasu ma już 23 lata i nic wielkiego nie osiągną no i gdzieś tam się go oddaję w rozliczeniu.

Mnie się bardziej podobał taki system. Mamy niewielu młodych utalentowanych. Jest młody 20 letni Del Piero nikt go nigdzie nie wypożyczył, w puszczono go raz drugi strzelił gola postawiono na niego zaufano mu, jest dowartościowany, od samego początku chłopak walczy o te najwyższe cele, ma wpojone DNA zwycięscy, nigdy nie walczył o utrzymanie w lidze.
Kolejno sprowadzamy 23-letnich zawodników już z dość dobrym bagażem doświadczeń jak Inzaghi król strzelców ligi włoskiej. Trezeguet kilka dobrych naprawdę dobrych występów w lidze mistrzów, 22 gole ligowe w jednym sezonie. To są TALENTY, a nie jakiś Palladinio, Sculli czy inny Criscito.

Teraz przy takiej pomocy jaką będziemy prezentować: Melo, Sissoko Zanetti, Diego, Camor przy odrobinie szczęścia (tzn. jak będą nas omijać kontuzję) nasi extra wych. nie będą mieli wiele wspólnego z jedenastką meczową, a lata lecą. Który zagra niewiele Marchisio czy Giovinco, a może obaj

Mówiąc wprost nie wiele tracimy i nic konkretnego nie zyskujemy.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Arcadio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2009, 00:34

DeeJay pisze: Kilka dni temu Juventus dogadał się z Empoli w sprawie przedłużenia wypożyczenia Pasquato. A Iago grzeje ławę i jak dotąd Ciro nie dał mu szansy gry ani z Cisco, ani z Nancy.
Iago jest w kadrze Hiszpani na jutro zaczynające sie mistrzostwa Europy do lat 19 ! A nie na naszej ławce :)

Jutro o 19:15 mecz Hiszpania-Turcja na Eurosporcie... Ciekawe czy dostanie szanse.

@ eslk popieram Twoje zdanie
Uważam, że młodzież powinna dostawac częściej szanse, zastanawia mnie kto z młodych zostanie teraz z pierwszą drużyną na mecz z Vicenzą.
Jak wiadomo Ciro będzie musiał podziękowąć części piłkarzy- Ich miejsce zajmą kadrowicze.
Ale tego dowiemy się już jutro.
PeAcE

Żaden zwycięzca nie wierzy w przypadek.
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2009, 10:53

Wiele pracy jeszcze przed nami, widać, że to poczatek przygotowań. Mecz bez rewelacji, szkoda, że nie wygrany bo przeciwnik słaby :P
Oglądając to spotkanie dochodzę do wniosku, że żal, iż nasz zarząd, póki co ślepo zapatrzony jest w naszą obronę...dla mnie konieczne jest kupno 1 klasowego obrońcy, z tym co mamy będzie cieżo. Popis Grygery to kwintesencja garbacza :smile: :think:

Obrazek
DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2009, 11:56

aro2121 pisze:
DeeJay pisze: Kilka dni temu Juventus dogadał się z Empoli w sprawie przedłużenia wypożyczenia Pasquato. A Iago grzeje ławę i jak dotąd Ciro nie dał mu szansy gry ani z Cisco, ani z Nancy.
Iago jest w kadrze Hiszpani na jutro zaczynające sie mistrzostwa Europy do lat 19 ! A nie na naszej ławce :)
Faktycznie, nie zwróciłem uwagi. Błąd był już na oficjalnej stronie Juve, która przed rozpoczęciem zgrupowania podała, że Iago pojawi się z resztą drużyny w Pinzolo. A zgrupowanie Hiszpanii rozpoczęło się trzy dni wcześniej...

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 lipca 2009, 13:30

Dragon pisze:Wiele pracy jeszcze przed nami, widać, że to poczatek przygotowań. Mecz bez rewelacji, szkoda, że nie wygrany bo przeciwnik słaby :P
Oglądając to spotkanie dochodzę do wniosku, że żal, iż nasz zarząd, póki co ślepo zapatrzony jest w naszą obronę...dla mnie konieczne jest kupno 1 klasowego obrońcy, z tym co mamy będzie cieżo. Popis Grygery to kwintesencja garbacza :smile: :think:
Świetnie to ująłeś zgadzam się z twoją wypowiedzią w 100%.
Juventus zaprezentował się bardzo przeciętnie, widać brak zgrania ale na to przyjdzie czas.
Czekam z nie cierpliwością na pozyskanie dobrego,solidnego obrońcy.

Zablokowany