Sparing: AS Nancy 1-1 JUVENTUS
- Kamex22
- Juventino
Ale zarząd wcale nie chce zrobić z Ariaudo 4 obrońcę
gdyby chciał nie próbowalibyśmy sprowadzić Caceresa. Ariaudo będzie więc jedynie 5 obrońcą, grającym w czasie jakiegoś, nie daj Boże, kryzysu, ewentualnie grać będzie w Coppa Italia...

- figc1898
- Juventino
W tym składzie wyjściowym innego wyniku nie oczekiwałem. Ferrara mądrze kieruje ustawieniem i wystawia najlepszych na dzień dzisiejszy zawodników. Ciągle brakuje sklejenia linii obrony. To była bolączka ostatniego sezonu i żądam aby tak już nie było.
Dla mnie był to sparing po którym zapamiętam miejscowość urodzenia się Platiniego oraz że tam w Joef mieszkają emigranci z Italii.
Dla mnie był to sparing po którym zapamiętam miejscowość urodzenia się Platiniego oraz że tam w Joef mieszkają emigranci z Italii.
- oliver
- Juventino
Z ławki rezerwowej żaden talent jeszcze nie urósł.pan Zambrotta pisze:Obecny system pracy z młodzieżą jest wg mnie idealny. Inwestujemy w szkółki, ściągamy młodzików ze wszystkich zakątków Italii a anwet świata, tych najlepszych po ukończeniu Primavery wysyłamy na wypożyczenia, jeśli ktoś będzie prezentował po jakimś czasie grę na poziomie rezerwowych jest dokooptowywany do składu. Z miejsca mamy uzupełnienie składu, a może się okazać że talent urośnie. Mówiąc wprost - nie tracimy nic, a możemy zyskać wiele więcej.
Od początku:
No za nim zawodnik przejdzie tą Primavere, przejdzie do drużyny która walczy o utrzymanie wróci do klubu z myślą spadłem z ligi, kolejny sezon przesiedzi na ławce wejdzie od czasu do czasu ma już 23 lata i nic wielkiego nie osiągną no i gdzieś tam się go oddaję w rozliczeniu.
Mnie się bardziej podobał taki system. Mamy niewielu młodych utalentowanych. Jest młody 20 letni Del Piero nikt go nigdzie nie wypożyczył, w puszczono go raz drugi strzelił gola postawiono na niego zaufano mu, jest dowartościowany, od samego początku chłopak walczy o te najwyższe cele, ma wpojone DNA zwycięscy, nigdy nie walczył o utrzymanie w lidze.
Kolejno sprowadzamy 23-letnich zawodników już z dość dobrym bagażem doświadczeń jak Inzaghi król strzelców ligi włoskiej. Trezeguet kilka dobrych naprawdę dobrych występów w lidze mistrzów, 22 gole ligowe w jednym sezonie. To są TALENTY, a nie jakiś Palladinio, Sculli czy inny Criscito.
Teraz przy takiej pomocy jaką będziemy prezentować: Melo, Sissoko Zanetti, Diego, Camor przy odrobinie szczęścia (tzn. jak będą nas omijać kontuzję) nasi extra wych. nie będą mieli wiele wspólnego z jedenastką meczową, a lata lecą. Który zagra niewiele Marchisio czy Giovinco, a może obaj
Mówiąc wprost nie wiele tracimy i nic konkretnego nie zyskujemy.
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- Arcadio
- Juventino
Iago jest w kadrze Hiszpani na jutro zaczynające sie mistrzostwa Europy do lat 19 ! A nie na naszej ławceDeeJay pisze: Kilka dni temu Juventus dogadał się z Empoli w sprawie przedłużenia wypożyczenia Pasquato. A Iago grzeje ławę i jak dotąd Ciro nie dał mu szansy gry ani z Cisco, ani z Nancy.

Jutro o 19:15 mecz Hiszpania-Turcja na Eurosporcie... Ciekawe czy dostanie szanse.
@ eslk popieram Twoje zdanie
Uważam, że młodzież powinna dostawac częściej szanse, zastanawia mnie kto z młodych zostanie teraz z pierwszą drużyną na mecz z Vicenzą.
Jak wiadomo Ciro będzie musiał podziękowąć części piłkarzy- Ich miejsce zajmą kadrowicze.
Ale tego dowiemy się już jutro.
PeAcE
Żaden zwycięzca nie wierzy w przypadek.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Wiele pracy jeszcze przed nami, widać, że to poczatek przygotowań. Mecz bez rewelacji, szkoda, że nie wygrany bo przeciwnik słaby
Oglądając to spotkanie dochodzę do wniosku, że żal, iż nasz zarząd, póki co ślepo zapatrzony jest w naszą obronę...dla mnie konieczne jest kupno 1 klasowego obrońcy, z tym co mamy będzie cieżo. Popis Grygery to kwintesencja garbacza

Oglądając to spotkanie dochodzę do wniosku, że żal, iż nasz zarząd, póki co ślepo zapatrzony jest w naszą obronę...dla mnie konieczne jest kupno 1 klasowego obrońcy, z tym co mamy będzie cieżo. Popis Grygery to kwintesencja garbacza

- DeeJay
- Juventino
Faktycznie, nie zwróciłem uwagi. Błąd był już na oficjalnej stronie Juve, która przed rozpoczęciem zgrupowania podała, że Iago pojawi się z resztą drużyny w Pinzolo. A zgrupowanie Hiszpanii rozpoczęło się trzy dni wcześniej...aro2121 pisze:Iago jest w kadrze Hiszpani na jutro zaczynające sie mistrzostwa Europy do lat 19 ! A nie na naszej ławceDeeJay pisze: Kilka dni temu Juventus dogadał się z Empoli w sprawie przedłużenia wypożyczenia Pasquato. A Iago grzeje ławę i jak dotąd Ciro nie dał mu szansy gry ani z Cisco, ani z Nancy.![]()
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Świetnie to ująłeś zgadzam się z twoją wypowiedzią w 100%.Dragon pisze:Wiele pracy jeszcze przed nami, widać, że to poczatek przygotowań. Mecz bez rewelacji, szkoda, że nie wygrany bo przeciwnik słaby![]()
Oglądając to spotkanie dochodzę do wniosku, że żal, iż nasz zarząd, póki co ślepo zapatrzony jest w naszą obronę...dla mnie konieczne jest kupno 1 klasowego obrońcy, z tym co mamy będzie cieżo. Popis Grygery to kwintesencja garbacza![]()
Juventus zaprezentował się bardzo przeciętnie, widać brak zgrania ale na to przyjdzie czas.
Czekam z nie cierpliwością na pozyskanie dobrego,solidnego obrońcy.